Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
egil2 #115345 üzenetére
hát, ezt valóban nem így szokás.
#115349 macilaci78
Beltéri lakásbejárati ajtónál oké (pl, zárt folyosóról a lakásba, de ez inkább csak új építésűnél járható), de teraszajtót azért nem ültetünk rá a meglévő burkolatra. Legalább a hőhíd megszakítót be kellene rakni a burkolás előtt, ami ugye egy lakott lakásnál nem épp megoldható, hogy napokig nincs benn a teraszajtó a helyén -
daninet
veterán
Van egy beépített geberit tartályom, még nincs befedve gipszkartonnal. Mikor megvettem voltam olyan szerencsétlen, hogy a kartondobozt a rossz oldalán fogtam meg miközben létráztam szétszakadt a karton füle és lezuhant kb 5m-t betonra a doboz miközben több darab ripityára tört benne. Akkor a gépészem szétszedte és mindent kiszedett belőle ami törött volt, én meg vettem bele csere alkatrészeket, majd összeszerelte nekem. Szinte mindent kicseréltünk benne a tartályt kivéve! Érdekes, hogy így darabjaiban 10e forintot sem fizettem a 75e forintos tartályért
Mindent összeraktunk, gépészem most pár hétig messze dolgozik. De gondoltam mielőtt bezárjuk gk-al a tartályt öntök bele vizet. Persze csöpög a tartály aljánál
Ez nem lenne baj, ha nem hétfőn jönne a burkoló burkolniKezdheti a ház másik felét is, de azért van egyfajta stressz a dolgon.
Tehát ott a tartály, rá vannak kötve a csövek, de nekem most ki kellene bontani belőle mindent, hogy megnézzem mi repedt még rajta és vegyek cserealkatrészt.Gondom a következő: találtam robbantott ábrákat, de nem találtam semmit hogyan kell szétszedni. Tudtok-e erre valami írásos-képes anyagot? Gyártói szét-össze szerelős útmutatót?
Addig jutottam, hogy letekerem a vizet mögötte, és belenyúlok a tartályba kitekerni a leeresztő cuccokat.
Azt nem tudom a tartályt hogy szedem ki a keretből. -
-
egil2
csendes tag
Sziasztok!
Az összes ajtónk cseréjét tervezzük, bejárati és teraszajtókat is a beltériken kívül. Továbbá az érintett helyiségek nagy részében a burkolatot is. Az ajtósok azt mondták, hogy előbb a burkolat legyen kicserélve, utána az ajtók. Nem annyira értem, hogy miért...
Szerintetek? -
lemmy71
őstag
válasz
Novics #115340 üzenetére
Nálam olyan 4m -re van garázs mosdó, 3,5m -re fürdő, 3m -re a felső fürdő és olyan 5 m -re a konyha a hőközponttól. Mozgásérzékelők kapcsolják a szivattyút, de csak télen használjuk, nyáron le van zárva az a kör.
Nekem ez a programórás grundfos van fent, de az utólagos mozgásérzékelő vezérélés jobban bevált, van aki a villanykapcsolóra köti -
daninet
veterán
válasz
Novics #115340 üzenetére
Ez egy kényelmi funkció, mert az az egyébként 5-6mp-ig eresztett hidegvíz se nagy tétel ami kijön a csapból. Most ezt fogja lerövidíteni kb 2-re, mert a csaptelepben és a flexi csőben azért lehül a víz, azt úgyis ki kell engedni. El kell döntened.
Viszont a cirkónak mindig hővesztesége van, tehát azon felül, hogy te fizetsz most a kiépítésért, számolj azzal, hogy amíg megy a cirkó lesz egy minimális extra költség a ráfűtésre és a keringtető szivattyú áramfelvételére.
Ha ilyet építenék ki, akkor csak olyat raknék ami időre szabályozható mikor menjen. Ha nem is valami okos megoldással de minimum azzal a időszabályzós dugóval amit aliexpresszen vehetsz. Éjszaka meg amikor munkában vagy nem kell cirkó.Szerintem egyébként ennek olyankor van értelme ha mondjuk a kazántól a tetőtéri fürdő messze van, és fél percig kell folyatni a vizet mire meleg lesz. De ha a melegvized úgy van megcsinálva, hogy egy főág van és arról ágaznak le a dolgok (tehát nem csillagpontos), akkor viszont a cirkó fontossága is csökken, mert bármely csaptelep megmozgatja a vizet a csőben.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy ajánlatot kazán + hmv tárolóra gáztervvel együtt, meg a szerelvények alleszusammen 2,9M forintról (munkadíjjal együtt).
Tételesen:
- Viessmann vitodens 100w kazán 700k
- Kémény építése 420k (úgy jöttek ide, hoyg nem kell kémény, mehet fali kivezetéssel ahogy most is vagyon..)
- Gáz terv + MEO + rézvezetékek + régi csőhálózat lebontása: 980k
- REflex típusú hmv tároló 280k
- szerelvények, elzárók, idomok, vízszűrő, mágneses iszapleválasztó: 560kNa hát csak kérdeznék, hogy a gázterves rész mennyire is reális tulajdonképpen? a gépekre is bőven van pakolva haszon ahogy körbenéztem az árakat, illetve a szerelvényezésnek az árát se teljesen tudtam megemészteni. Ezek tényleg ennyibe fájnak, vagy csak újfent magyar hozzáállás hogy húzzuk le az építtetőt?
Ja a kőműves munkára is kaptam ajánaltot (aláfalazásos vízszigetelés) de az még ennél is meredekebb...
-
Novics
senior tag
Urak!
Melegvíz cirkulációs rendszert használ itt valaki? Felújítás során a víz is meg lesz bolygatva, és a szaki azt javasolta, hogy legyen az is. Nekünk annyira nem létszükséglet, de tény, hogy még nem próbáltuk. A tároló a fürdő "külső" falán lesz, a zuhanyhoz talán lesz 0,5, a mosdóhoz 3,5-4. A konyhai csaptól kicsit távolabb 5-6 méterre. Végig fűtött helyiségekben halad a vezeték.
Mik a tapasztalatok, érdemes vesződni vele, ha eddig nem hiányzott? (Ez is olyan tétel, hogy amúgy nem egy akkora összeg, de van még mellette 2 tucat ilyen, és együtt már szabadszemmel is jól láthatók.)
-
Ezekiell
veterán
válasz
Motion_Blur #115330 üzenetére
Az mondjuk tényleg erős. Nekem múlt héten 10 nm2-t betonoztak 10 centi vastagon (tükör ki volt ásva, de nem volt zsaluzva), illetve az egyik oldalon 30 centi szélesen ástak még lefelé 40 centit (ott így 50 centi a beton).
Munkaköltség 70k + anyag (cement+sóder+vasak) házhozszállítással 68k. Reggel megjöttek, délutánra kész volt, 2 srác, gyönyörűen össze is takarítottak maguk után.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Motion_Blur #115336 üzenetére
én is megcsináltam tavaly, igaz csak 15nm-t. kiástam, fater megjött péntek délben a betonkeverővel, kizsaluztuk, vasárnap ebédre kész volt. a teteje nem lett olyan szép, mintha profi csinálta volna, de majd a padlopon elviszi
-
A Zéé
addikt
válasz
Motion_Blur #115332 üzenetére
Valóban kicsit olyan ár, hogy "nem akarom megcsinálni, de ennyiért megoldom", de ahogy fogtunder is kimatekolta, 450-500k alatt szerintem sem nagyon csinálná meg senki sem
-
Motion_Blur
félisten
-
Morris
veterán
válasz
Vicc az egész építőipar!
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Motion_Blur #115332 üzenetére
ez nagyjából 3,5m3 beton, plusz alá a kavicságy, ez vassal együtt 120K körül van. ki kell ásni, zsaluzni, betont megkeverni, két embernek ez 2-3 napi meló, ha tudják, mit csinálnak, így én is azt mondom, hogy kicsit sok. de hogy Pest környékén ezt senki nem csinálja meg mostanában 500K alatt, az is tuti.
-
A Zéé
addikt
válasz
mekkora a placc?
Mert ha 10 m2 akkor valóban sok, ha 150, akkor már nem annyira.
És ez anyaggal, vagy csak munkadíj? -
Motion_Blur
félisten
egy kis érdekesség, csak hogy hol tartunk pofátlanságban és hülyének nézésben:
egy 15 cm vastag betonalap elkészítésére 600e Ft-os ajánlatot kaptam...
-
sanzi89
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #115319 üzenetére
Igen, azt mindenképpen akarok, köszi.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #115313 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ, a régi cserép mindenképpen marad. Anyagi megfontolásból, illetve mivel így van már vagy 20 éve, és minimális beázás látható csak pár helyen. Ezt remélem megoldani a páraáteresztő fóliával meg a cseppentő lemezzel.
Lejtése kb. 15-20 fok környékén lehet, régi patent 253-mas Bohn cserépről van szó. Annyit tudok tenni, hogy mivel új cserépléc lesz, így kicsit sűrűbben rakom, hogy nagyobb legyen az átfedés, a kert végében le van depózva pár száz darab tartalék, csak nem tudom lenne-e egyáltalán értelme. -
Fr3eWar
őstag
válasz
sanzi89 #115313 üzenetére
Pont hasonlóban gondolkozom kerti tároló 2-3°- os lejtést adnék neki.
Szarufákra OSB-t raknék arra tetőfólia, arra pedig trapézlemez (trapézlemez esetén kell cserépléc?).
Az épület köré felülre tervezek rakni egy kb 40cm magas 15cm széles "szegélyt" aminek a teteje sík minden oldalon, magasabb kb 10-15 centivel mint a belső trapézlemezes felület, ez mögé lenne rejtve lenne az ereszcsatorna (egyik oldalról a szegély lenne másik oldalról a trapézlemez torkollana bele) -
sanzi89
addikt
válasz
daninet #115311 üzenetére
Köszi!
Másik kérdés. Egy fűtetlen melléképületnek, amelynek sajnos eléggé alacsony a lejtése, ki milyen tető rétegrendet ajánlana? Raktár, műhely, kerákpártároló mindenesként lenne használva. Sajnos kis foci van, de a nyáron amennyire tudom, saját erőből szeretném rendbe rakni.
Amire gondoltam első körben alulról felfele:
- lambéria (mert van egy csomó bontott, de használható)
- szarufa (meglévő maradna)
- új páraáteresztő fólia végén cseppentőlemezzel
- új cserépléc
- régi cserép visszarakva
- fal mentén falszegély lemezAnnyi flancolás már biztos lesz, hogy aluból lesznek a lemezek, nem akarom 10 év múlva cserélni a rozsdás bádogot.
-
sanzi89
addikt
válasz
tothjozsi96 #115309 üzenetére
Szerintem inkább falszegély lemez, de nem tudom mire gondolok, ezért kérdezem.
-
sanzi89
addikt
Tudja valaki, hogy ennek a bádognak mi a neve? Nem pont ennek értelem szerűen, hanem amit ilyenkor használnak. Amikor a fallal párhuzamosan indul egy alacsonyabb tetősík, milyen bádogot tesznek a fal és a szélső sor cserép közé? Köszi a segítséget!
-
Exodion
senior tag
válasz
B_I_G #115305 üzenetére
Sokba kerult volna az athelyezes
. Az a 4db mofem gombcsap, a 4db 90-es press idom, meg a 4db hollanderes, azzal az 50cm 5retegu csovel 50eFt-ba kerult. Amikor rakerdeztem hogy a strang regi acelcsoveit (mar ami a lakasomhoz tartozik) mennyiert cserelne ki, akkor kopni nyelni nemtudtam a 350eFt-os ajanlattol... na mondom inkabb berelek a hidraulikus press gepet es megcsinalom. Manapsag mar ugyis lassan mindent maganak csinal az ember amilyen arak vannak.
Koszi az infokat mindenkinek, akkor a vizszuro ele pakolok egy nyomascsokkentot. Morris koszi, utanna nezek az ajanlott Honeywell-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen autót vegyek?
- Diablo IV
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest