Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:GoliBali:.
aktív tag
Valahogy nem akaródzik választanom, csak találom az ujabb választási lehetőségeket, szal találtam 2 ujabb darabot ami tetszik, igy a lista is bővült:
- FANTEC fanbox FB-C25US2
- Chieftec Black Box CEB-25S
- Thermaltake Max4
- Thermaltake MUSE OTB2.5MUSE OTB2.5Lassan abbahagyom, és választok

-
aktív tag
Jah igen, és hamár itt lassan kiveséztük az eSatás 2,5"os "dobozokat", nem tud valaki egy olyan cuccot, amivel a sata csatimat ki tudom vezetni a gép hátuljára eSata formájában? Sajna csak a notimon van eSata csati...
-
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Hát képeken lehet látni, hogy eSATA es nem egy sima sata csati kivezetve, amúgymeg ugyan az a 2 csak az eSATA másmilyen alaku, hogy jobban birja a strapát, vagy nem jól tudom?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
üzenetére
Így érthető a döntésed.
És valóban az USB van ezen a téren előnyben részesítve.
Csak arra figyelj, hogy az esata valóban az legyen, mert én megszívtam az external sata val, ami ugyabaz mint a belső csak kivezetve.
Ennek következtében USB ét használok rajta, most a 3,5 colosról beszéltem, mert olyanom is van, annál én is csak keretet vettem, mert a hdd már megvolt régebből. -
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Vinyó már megvan, és azért folyamodtam két db-ban megvenni(vinyó+tok) mert nem nagyon találtam olyan egybe 2,5"ost ami eSatás, 99%uk még csak USB2-es az az 1% meg vagy nagyon csúnya vagy valami noname vinyo van bennük, és vinyóból meg 2 közül választok csak, seagate es wd
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Kapszaicin
üzenetére
Fogalmam sincs, mert nem esett le meg semmi ilyesmi nem volt..
Az már előfordult, hogy beleakadtam a drótba és kicsuszott menetközben.
Nyugtázta a vista egy hibaüzenettel, és kész.
Az igaz viszont, hogy most lett elösször dugig rwakva, igaz, még van rajta 30 giga hely, hát lehet, hogy most futott rá errre.
De ha nem szaporodik, akkor nem zavar, azóta is ennyit jelez a sentinel, és tökéletesen müxik.
naponta van úgy, hogy többször is bekötöm.(#1587) .:GoliBali:.
Ha olyat akarsz amit úgymond be tudsz tolni a gépbe, akkor internál változat kellene
Az externálok, azok mindig a gép mellett vannak.
Sok esetben külső táppal.
Maga a HDD már megvan ?
Mert ha nincs lehet, hogy egy gyárit kellene venni.(#1594) .:GoliBali:.
Jol tudod, még külső táp sem kell, elég az amit az USB től kap, és ez hordozhatüóság terén nagy adu.
Csak megfogod és viszed. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
üzenetére
én is gondolkozom most a 2,5'-osra való cserén, csak jobb lenne mint a 3,5"-os...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
üzenetére
ez is pofás kis darab. Ebay-en nézted?
bár akkor már nem éri meg, mert sok lenne pk-val együtt
sztem akkor szemezgess a másik kettő között! -
aktív tag
Nos, nézegettem ma még, és találtam egy nagyon pofás kis "dobozt"
Thermaltake Silver River Duo (Black)Ami nagyon megtetszett benne, hogy az összesfajta 2,5"os vinyót megeszi, értem ez alatt PATA es SATA vinyókat, fém háza van, USB eSATA csatija van, és jól is néz ki. Egy a hátránya, hogy kicsit drágább a többinél, és hogy haa jól láttam csak USA-ba lehet venni...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
üzenetére
hát így én a kettő közül lehet választani sem tudnék, mert nekem tetszik mind a 2

bár a fantec fekete színnel,és szürke csíkkal még durvábban nézne ki -
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Vennék egy külső hdd tok-ot, és a következők az elvárásaim:
- strapabíró, (lehetőleg fém tok)
- USB2, de leginkább eSata csati
- 2,5"-os vinyós
- jólenne ha lenne hozzá dokkoló egység, mivel simán az itthoni géphez tudom kapcsolni, mint pl ennél(ezt amugy azért nem veszem meg mert csúnya, és gagyi műanyagból van.Eddig amiket találtam és tetszenek a következők:
- FANTEC fanbox FB-C25US2
- Chieftec Black Box CEB-25SVárom a véleményeket, ill a javaslatokat, hogyha ezeket nem melyiket ajáljátok.
-
Kapszaicin
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
de mitől van rajta 11 rossz szektor???
Mert az enyém már mindent átélt!!! és tényleg esettt 1 méter meg hasonlóók véletlen persze!
de van hogy azt írta ki hogy a lemez megtelt pedig volt rajta 190 giga szabad hely!!!
és mégis!!!!
Szóval jah igen de az én régi 250esem az máás, tehát abba még van anyag!!
Az ujabb western digitalok már vékonyabb tokozásúak! tehát a külső háza vékonyabb! -
z0d1AK
nagyúr
a 2,5"-os külsőknek ugye nem kell plusz táp?
Mert gondolkozom, h az 500-as FSC-t le kellene cserélni egy 2,5"-osra?
már csak találni kellene hozzá valakit, aki el is cserélné. Sztem még fizetnék is érte neki
Szerintetek jobb egy 2,5"-os a 3,5"-osnál?
a 2,5-es lassabb is, igaz? -
Kapszaicin
tag
Nem lehetne esetleg egy cikket összehozni arról hogy hogyan működik a winchester a pendrive a cd dvd-re történő adatmentés és a floppy?
csak hogy a laikusok is megértsék esetleg?

Mert ilyet nem találtam a PRohardveren és jó lenne egy ilyen Cikk!

-
Kapszaicin
tag
Szia nem tudom válaszoltak e már neked, én egy Western Digital My Passport 250Gb-os mosdelt használok 2007 októbere óta New york-i best buyba vettem 150Dollárért őszinte leszek hozzád, amikor a kassza fele mentem féltem hogy a csaj (pláza cica feketébe) figyázva kezeli e hát nem, össze vissza dobálta ott a kosárba mire lecincálta róla a gumis mágnes csíkot szóval már bekapcsolás előtt meg lett dobálva aztán brooklyba van egy rokon és nála voltam 1 hétig és állati jó volt kipróbálni kapásból 4 órán át folyamatos tesz alatt volt filmeket zenéket másoltunk rá egész délután majd tele toltuk filmel zenével!
na azóta eltelt már elég idő és sokszor elejtettem többnyire 90cm másfél méter magassságból meg volt rá példa hogy véletlen kihuztam menet közben soha semmi baja nem volt! Azóta is tökéletesen műűködik 25-35 mb közötti olvasás az irás meg simán 20 körül van! Én maximális meg vagyok vele elégedve!!!!
Annyira hogy megrendeltem most egy ujabb 250gb-os western digital egy essential-t!
Csak ajánlani tudom! Nálam 1 év után ált egy merevlemez meghal, de ez még mindig jó tökéletes, és mindig zsebben van szal akármit csinálok elmegyek valahova bicajjal rázkódik kap bőven jóból
Ha vinyót veszel Western DIGITAL!!!! Csak AZT ez az egyetlen ami nálam bírta a strapát pedig nem vigyázok a cuccaimra! csak ugy ledobom az asztalra!
Freesom touch drive
4 hónap után behalt
Ütésálló
persze

-
ádika86
aktív tag
sziasztok! nem tudom hova fordulhatnék a kérdésemmel. olyan program kellene nekem amivel a külső wd passport essential vinyómat le tudnám kódolni. szóval csak úgy lehessen rajta turkálni ha beírod a jelszót... mert kezd elegem lenni h apám is nézegeti meg koleszban ott hagyom elmegyek órára azt arra érek vissza h másolgatnak le a vinyómról.... szóval tudtok valami ilyen progit?

-
z0d1AK
nagyúr
a Western Digital My Book Essential Edition -ről mi jót tudtok mondani?
mennyire jó?
lekapcsolja magát a vinyó benne? -
Core2duo6600
veterán
Jobb klikk a my computeren, majd manage
utána kiválasztod a Disk managementet
És megkeresed a pendrive odat,
Ls megnézed, hogy milyen partició van rajta.
Ha azt mondja , hogy RAW, akkor minden bizonnyal elszáltl a file rendszer.
Ujraparticionálod és formázod, és használatra kész. -
Laybee
őstag
Sziasztok! Valamiért a bios nem látja a külső vinyómat, ami esatára van rákötve. Se nativ ide módban se ahci módban. Hogy tudnám működésre bírni?
-
Gondar
tag
ezt kitudnád picit bővebben fejteni ?

-
Gondar
tag
Sziasztok!
Eddig volt egy kingston pendrivom amit rádugtam a gépre és minden jó volt. Ma megint bedugtam és az intézőbe és a total commanderbe se jelenik meg. Ellenben ha rányomok arra hogy hardver biztonságos eltávolítása akkor ott van. Próbáltam az eszközkezelőbe is megnézni ,de ott sem jelenik meg. Létszi valaki segítsen...
-
-
czral
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi! Elvileg a MyBook-nak is le kellene állnia egy idő után..
Valami futhat a háttérben, hogy folyamatosan dolgozik.
Hard Disk Sentinel pl.? -
kohary
csendes tag
Sziasztok!
Egy külső usb-s merevlemez vásárlását,tervezem és ezt néztem ki magamnak:
http://www.argep.hu/product_717572.html
Mi a véleményetek erről. A külső merevlemezzel,előfordulhat olyan,hogy nem ismeri fel a számítógép? Mennyivel lassabb az usb-s winyó,mint a sata?

-
Core2duo6600
veterán
attól, hogy nem te magad nem használod, a rendszer még teheti.
Nálam sem lehet 10 - ből 9 szer eltávolítani, én egyszerűen ki szoktam húzni (My Passport), mikor a lámpa már nem villog rajta.
Valami futhat a háttérben, hogy folyamatosan dolgozik.
A HDD nem attól melegszik, hogy dolgoztatod, hanem attól, hogy forog, benne a motor, és ezzel a tányér.
A My bookok nem tudom, hogy rendelkeznek - e olyannal, hogy x idő mulva leáll.
A My Passport igen, és szerintem túl rövid idő alatt.
Már sikerült összehozni, rövid idő alatt, igen magas ujraindulást.Nyugodtan foroghatna sokáig akkor is ha nincs használva szerintem.
Az hogy melegszik önmagában nem probléma.
Az én passportom is 10 fokkal melegebb mint az indulási hőfok akkor is, ha már órák óta nem indult el.(#1565) Mymelody
Nem hiszem, nem gyárt maga hdd ét, póbálj rákeresni a weben, hogy milyen egység van benne. -
Mymelody
aktív tag
Sziasztok, MM-ben láttam Packard Bell külső vinyót. Ismeritek? Milyen vas lehet benne, saját?
-
czral
csendes tag
Sziasztok,
A nemrégiben vásárolt WD MYBook Essential Edition 500GB-os vincseszterrel lenne problémám:
- akkor is folyamatosan melegszik, ha nincs rajta adatforgalom (több mint fél órája)
- a "Hardver biztonságos eltávolításá"-ra pedig folyamatosan "Az eszközt pillanatnyilag nem lehet leállítani"-val reagál. Pedig minden program és ablak bezárva.Ha esetleg valakinek van ötlete, azt nagyon megköszönném.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
gabor128
üzenetére
én esetleg a maxtor helyett a fujitsu siemens storagebird-et ajánlanám.
Nekem 500gb-os XL-S-es van, és nekem bejön, bár vannak hibái(nem adattárolási)
A metroban volt akcióban még a múlt héten az XL-E verzió, ha jól emlékszem, 1TB-s 23K-ért!
Az sztem elég jó vétel volt akkor -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Keresek egy külső, hordozható adattárolót, legalább 1TB-s és olcsó, de ne gagyi legyen! USB-s, esetleg FW-vel. Tudtok ajánlani?
Én ezt találtam, de a maxtorok általában eléggé melegszenek. Tud erről valaki infót: mennyire melegszik, milyen gyors, stb? Vagy hasonló árban más típust?
-
Fricc
tag
Hali!
Szerintetek a razer driverből ha megemeli az usb freqit, az csak arra a portra vonatkozik szerintetek amibe az egér van dugva, vagy az alaplap nem tudja külön állítani az usb ferqit, és az összeset viszi 1000Hz-re? Csak mert úgytudom h károsítja az usb eszközöket (külső winyó pendrive etc) a magasabb usb ferqi... -
ANT
őstag
Én az 1TB-ot egybe formáztam NTFS-re, és nem gyorsformázással. Szvsz a legelső formázást célszerű "nem gyorsan" végezni. Ugyan ezek a Medion vinyók gyárilag már fat32-re formázottak, de mi a biztosíték, hogy az nem gyorsformázással ment? Én mindenesetre normál formázást csináltam.
-
szki
őstag
Fat32Formatterrel 1TB-os partíció se volt gond nekem. Más formázó segédprogival nekem se ment nagy partíció format. Bár a gyári WD kis utilityt nem próbáltam.
(És nem elfelejteni, hogy a gyors formázást mindig bejelölni bármely formázásnál!)Szerk.: WinXP32 alól formáztam
-
szucsinka
őstag
sziasztok van egy my passportom és nem tudom hogy kell FAT32-re formázni
csak ntfs vagy exfat-ot ir ki a formázó
help pliz -
Laybee
őstag
A WD-t felosztottam 4 fele Ubival és mindegyik elsődleges partíció és mindegyik 70 valahány mb már le van foglalva. NTFS-ről van szó. Így jó?
-
szki
őstag
válasz
Antigabo
üzenetére
Gondolom AMD chipset-es alaplap?
Nekem is ez a gond (780G), azaz ahci-ban nincs smart kijelzés a driver miatt (pedig telepítettem én a legfrissebbet).Viszont ahci-ban szépen megy a hotswap nálam (XP32 SP3). Fel és le is. Azaz nem kell külön felismertetni!
Sőt ha natív ide mód van, akkor is le tudom választani hotswap-pal, de ekkor újra feldugva már indítani kell egy hardver hozzáadása varázslót, hogy megtalálja.ANT: jól látom, hogy a Medion külső hdd nálad is 41 fokos, míg a belső 10 fokkal hűvösebb?
Laraxior 1527 Szerintem igen! Mivel minimum egy elsődleges partíció lesz a külső hdd-n, ezért arra telepíthető op. rendszer. Biosban majd ki kell választani melyik hdd-ről bootoljon.
-
Antigabo
tag
Hát mostmár ezt a fost !
Az még hagyján hogy SCSI ennek a chipnek az interfésze (Az alplapinak SATA-II)
mert szinte ugyanolyan gyors - ez ok.
A BIOS-ba is van még két mód - lehet IDE vagy AHCI - ez is tök mindegy - megy mind2
bár remélem legalább az AHCI olyan szinten működik hogy legalább hotswap az lessz azon a kis aranyos egyetlen eSATAÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNNNNNNNN !!!!!
Most már biztos hogy a chipset driver miatt van az hogy nem ismeri fel a HDD-ket
és semmit nem mér, nem figyel, nem támogat, nem javít, NO SMART, meg semmi...
és ez a legutolsó kiadás - hát ez elkúrva !
Dugd rá öcsém oszt jól van az ott ! - Had pörögjön amíg forog !
-
japy
őstag
Sata2-es vinyót rá tudok kötni e-sata portra? Ugyértem 1 az 1 be minden cucc nélkül?
-
Laraxior
titán
notira kötött winyora tudok oprendszert tenni?
mondjuk e-satán van egy 750es Samsung...arra akarnám kipróbálni a Win7et...hogy ne kelljen piszkálni a mostani Vistát
-
ANT
őstag
válasz
Antigabo
üzenetére
Ja, nálam is SCSI-nek ismeri fel a bios.
Erre a SMART dologra nem tudok mit mondani. Nálam frankón kiír mindent.
Ez az új WD-m az egyik vinyó, ami e-satán van.
sata-esata kábel éppen van néhány helyen, de ez az a cucc, ami önmagában már nemigen éri meg a postázás plusz költségét.
Tápegység téma: azért vigyázzunk az alkatrészenkénti adatokkal. Ha ilyen elvetemült wattkalkula oldalakról származnak, akkor elég irreális értékűek lehetnek. Ha nagy terhelésnél mégis megfexik a tápod, akkor érdemes lenne belenézni, milyen állapotúak a kondik. Főleg akkor, ha futott már néhány évet az az FSP. De a legbiztosabb az lenne, ha egy fogyasztásmérővel mérnéd meg konnektorból a komplett gépet.Szerk: viszont ezzel a MEDION cuccal kapcsolatban én is észrevettem egy "sántaságot". Indítás menet közben úgy néz ki, hogy nem indul automatikusan a drive, hanem eszközkezelőben minden alkalommal kell nyomni egy "scan for hardware changes"-t. De csak ez az e-satás vinyó indul így, a másik megy enélkül a varázslat nélkül is. (Samsung 500GB egy Coolink e-sata házban)
Op.rendszer: Win7 build 7000. -
Antigabo
tag
DVD író helyére sikerült felismertetni az új HDD-t de ha a JMicron belső portra dugom akkor kissé másként ismeri fel a gép SCSI-nek (mondjuk így volt asszem régen is)
kb 0,7%-kal lassabb
a SMART opciók teljesen hiányoznak és HD tesztelő prg-k sem tudják beazonosítani !!!
de működik.
Hát majd a DVD-- eSATA trükköt is kipróbálom csakhogy pont most az 1522-ben a kolléga le is írja hogy csak lesnek a boltokban eSATA-SATA kábel ügyben én meg ráadásul egy kisvárosban lakok...A tápom jó egy ASUS házzal együtt vettem és tesztekben is nagyon dicsérték mert ez valóban leadja a ráírtakat - FSP - (ATX 350 PNF)
és alkatrészenként utánnaszámolva bizony ott van ha beindúl a játék...
mATX gép - most a 3.HDD vel már olyan mint egy üllő.
-
Laybee
őstag
Ilyet se láttam még, hogy egy jóravaló számítástechnikai üzletben nincs esata-sata kábel és satás hátlap.

Most a gépbe lévő seagate nativ ide-ként működik, muszáj lesz achi módra váltanom? Azt hallottam, hogy achi módban néha nem megy fel a vista vagy a 7. Most van pár dolog a wd-n, ha esata kábelem lesz, akkor nem kuszálódik össze vissza a partició? Köszi.. -
ANT
őstag
-
[HUN]Dani
őstag
Hali.
Lenne egy kis problémám. Van egy memóriakártya olvasóm ami 4 fajta kártyát tud beolvasni.
Feltelepítettem és lett is 4 új meghajtóm (G, H, I, J). Ebből én csak a G meghajtót használtam, de egyszer csak eltűnt és maradt H, I, J. Nem tudom azt hogy miért tűnt el és nem tudom azt sem hogy hogyan lehetne visszarakni a G meghajtót, ezért kérem a segítségeteket. -
pite4
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Most vettem egy WD My Book-ot! Fat32-ben van ,de szeretném átformázni ext3-ba. Ja és előtte kettéosztani. Tudnátok ebben segíteni?
Előrre is köszönöm!
-
Laybee
őstag
Értelek. Valamit valamiért. Én amúgy backup mentésre fogom használni, általában. Sokszor indítok újra gépet, mert ubit és win-t is használok. Így elkerülhetetlen a restart. Kiváncsi leszek mi lesz eSataval.
Nekem még szereznem kell kábelen kivül egy esatás hátlapot, mert az nincs.
És még azon is filózok, hogy dugom rá vagy veszem le a gépről, mert hely az nincs, nem férek. -
Antigabo
tag
Mennie kell egyszerre a 4 nek mert Dual Raid solutionként emlegetik ezt az alaplapot
mert van egyszer az alaplapi chpisetnek is kettő SATA portja
meg még ez a chipsetet : JMicron JMB363 ami egy külső és egy belsőt kezel akár RAID-ba is !
Szóval azon tünődöm hogy venni kéne csak egy ilyen kábelt és a DVD író evvel menne
belülről kívülre az eSATA-ra.:
[link]Nem tudom hogy ez ÍGY MŰKÖDNE E ?
a tápom az OFFICE üzemmódot simán vinné
de GAME -be amikor a VGA elindul ugye ... már szállt el - húzva
azóta nem húzom - kevesebb áram - és úgy ok
szóval határon van -
szki
őstag
Ez a Medion ház hiába alumínium, mert a szellőzés/hűtés mégse oké annyira. Nálam lassan felkúszik a hőmérséklet 42 fokra nyugalmi helyzetben is 2-3 óra alatt indítás után (bár csak kézmeleg az aluház).
Bővebben: [link]
Lehet meg kell bontani a tápvezetéket egy 12V-os venti miatt. És akkor már lámpakapcsolót is kaphat...Szereztem eSata kábelt. De ha hotswapolni akarok, akkor achi módba kell tennem natív ide helyett a vinyót. Akkor meg nincs smart és hőmérséklet figyelés (ami most még fontos)
Natív ide módban meg nem tudom felismertetni a vinyót eSatán, csak USB-n. Újra kellene indítani a gépet, de azt meg rühellem, mert mindig bekapcsolva kell lennie(!) -
ANT
őstag
Kapcsolós elosztó használata - garivesztés nélkül vagy olvasólámpa-kapcsoló bekötése a tápvezetékbe - garivesztéssel.

-
ANT
őstag
válasz
Antigabo
üzenetére
Akármilyen meghajtót kötsz e-satára, nem lesz "felszabaduló" sata portod. Ugyanis a hátlapi panelt/kivezetett kábelt is rá kell dugni az alaplapi portra. Teccikérteni?
Tehát ha már foglalt a zösszes (jelen esetben 3) sata portod, akkor ne nagyon akarj egy negyedik satás meghajtót beüzemelni.
Másrészt - mindettől függetlenül - jó eséllyel nem egy újabb HDD által generált 8-10W többletfogyasztás fogja megfektetni a tápegységedet. (kivétel kodegen-dér-merkjuri vonulat.
) -
Antigabo
tag
Azt nem vágom hogy mivel nyújt többet az eSATA az alaplapi SATA-hoz képest
azonkívül hogy kifelé néz... -
Antigabo
tag
hát tényleg nem értem...
nem is kell nekem külső hdd hanem azt fogom csinálni hogy
2 SATA HDD már van a gépbe meg van még 1 SATA de azon most az író van
ÉS BUHHHERAAAA
na azt ráteszem a külső eSATA-ra kikunkorítom
(ha lehetséges)
és a gépbe beleteszem az új HDD-t az újonnan felszabadult portra
(mert nincs több)
vagy fordítva ?
Uggghhhh !
Azért lenne jó egy külső tápos HDD megoldás mert igencsak határra van terhelve a táp már most is
Basszameg vennem kell egy új tápot ?
-
Antigabo
tag
Hűhajj nem értem mivel tud többet az eSATA csati a PC-m hátulján mint ha
a belsejében lévő L alakúhoz kötnék egy SATA - eSATA kábelt
vagy ez most u.a. ?
és azt se vágom hogy akkor ez most csak az adatátviteli kábel
vagy áramot is ez ad a HDD- nek vagy azt kintről kell ?
Most vettem egy HDD-t amit külsőként szeretnék használni.Segíccsetekmá lécci !
...tudom vegyek egy külső racket amin van eSATA csati (is)
de feltétlenül kell az ?buherálni nem lehet ?

-
szki
őstag
sittes79: köszi a választ!
Laybee: nem volt időm részletesen tesztelni (főleg csak usb-m van jelenleg..). Amint van bővebb tapasztalat, akkor beszámolok.
Nem melegszik: HD Sent szerint 34 C. fok 23 fokos szobában. Ez másoláskor ...... fokra ment fel. Összehasonlításul: ventivel hűtött Samu vinyó 30 fok a szgépházban
Seek viszonylag hangos, (HD Sent. bekapcsolt akusztika csökkentés mellett is). De ez betudható a nagyon szellős háznak.
Amúgy másoláskor nem vészes a hangja.
Dokkoló nem jár hozzá, hanem ha Medion számítógéped van, akkor abba belenyomhatod külső kábelek nélkül.
Egy fekete műanyag tartó van hozzá, amivel függőlegesen is lehet állítaniszerk.: melegedés még kérdéses!!
-
ChrissTa
tag
válasz
Mymelody
üzenetére
Amikor nem tudod leállítani a vinyót, akkor pl a TC-ben jobb klikk a meghajtó nevére, és ott válaszd ki az unlockert. Feljön egy ablak, amiben megmutatja, hogy milyen folyamatok használják a meghajtót, és ki tudod lőni őket. Utána simán le lehet választani az eszközt. Működik minden usb-s dologgal, ami meghajtóként megjelenik.
Lehet, hogy nem a legszebb megoldás, de sajnos win alatt nincs olyan, mint linuxnál az umount. (vagy csak én nem tudok róla)
-
ANT
őstag
Privát véleményem: asztali játékoshoz való csatlakoztatásnak csak akkor van értelme, ha USB 2.0-s csatlakozású. Nekem csak USB 1.1-es játékosom van, így hiába lenne a (pendrive-nál) nagyobb kapacitás, ha még némely xvid .avinál is szaggat néha a film.
Másrészt úgy tudom, hogy USB 1.1 játékosoknál pl. DVD Video lejátszás sem támogatott, csak .avi. jpg. mp3.
Tehát mindez annak függvénye, hogy milyen asztali lejátszód van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Ingatlanos topic!
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest