Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5890) kocsiska15


kocsiska15
tag

Üdv!
Nem vagyok nagy szakértő, és kicsit általánosabb jellegű kérdéseim vannak, de nem nagyon tudom pontosan hol érdemes feltenni őket, így itt próbálkozom, remélem oké. :)

Szóval lassan 2 éves lesz a gépemben lévő HDD és ráeszméltem, hogy a legtöbb rajta lévő dolog (képek, videók, fájlok, stb.) csak itt található meg, ami nagy hiba - ezért mihamarabb biztonsági másolatot szeretnék róluk készíteni, hogy nyugodtabban legyek. Sajnos azonban jelenleg nem nagyon van külső - belső HDD/SSD-kre nagyobb anyagi keretem, van viszont egy elérhető 3.5" belső HDD-m (WD5000AAJS) - a gond az, hogy az egyetlen hely a gépházamban már nyilván foglalt. (ezen kívül van még 2 db 2.5"-es hely).
Némi utánanézés után találtam ezt a "belső HDD + külső merevlemez ház" lehetőséget, ami nekem tetszik - egyrészt a fenti helyhiány és a rendelkezésre álló HDD miatt, valamint mert a bekötéséhez nem kell szétszednem a gépet. :D

Amire szeretném használni:
Most tényleg csak "passzív" adattárolásra, a jelenleg a PC-men található fájlok biztonsági másolatainak tárolására (tehát a másolás után menne a szekrénybe), ezt mondjuk néhány havonta megismételve.
Ha viszont ez egy hosszú távon is járható út, akkor későbbiekben vennék nagyobb méretű HDD-ket, amiken nagyobb fájlokat (pl. szerkeszteni való videókat) tárolnék.

A kérdéseim tehát:
1. Jól látom, hogy tényleg így működik a dolog? ( belső HDD megy a rack-be, USB-vel csatlakoztatva a PC-hez, és használható is) lehet hülye kérdés, csak biztosra akarok menni
2. Ez megegyezik egy külső HDD funkciójával/megbízhatóságával, vagy az jobb választás lenne ilyesmire?
3. Hosszú távon is működhet/megbízható? (tehát egyetlen rack-et veszek, és később belső HDD-ket)
4. Azért a 3.5"-es házakat néztem, mert ilyen a jelenleg elérhető HDD-m, de egyébként is érdemesebb ezt választani, vagy a jobb befektetni a 2.5"-be? (Egyébként a 2.5"-ek első pillantásra olcsóbbnak tűnnek + ebből elvileg van 2 üres helyem a PC-ben, tehát itt elvileg a belső tárolás is működhet ha az jobb)
+5. A gépbe való behelyezés szempontjából a 2.5"-es HDD és SSD között van különbség, vagy mehetnek ugyanarra a helyre, ugyanúgy? (nekem elvileg négy csavart kell becsavarozni a merevlemezbe és utána azokkal a helyére csúsztatni)

AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0 (EE35-XA3) - ezt néztem ki én is (az első az árukeresőn..), és látom, hogy az összefoglalóban is ajánlott - tehát akkor ez rendben is lenne? :)

Bocsi a hosszú szövegért és sok kérdésért, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal!
Köszi a segítséget előre is! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.