Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5915) King Unique válasza TeeJay (#5912) üzenetére


King Unique
titán

Az operációs rendszerben, jelen esetben Windowson a hardver biztonságos eltávolítása opció használata után a külső házban lévő HDD leállítása akkor működik, ha támogatja azt a külső firmware szinten + maga az operációs rendszer is. Ahol Windowsoknál bizonyos esetekben szükség lehet a registry-ben egy HubG bejegyzés létrehozására, majd után a Windows újraindítására az új beállítás érvénybe léptetéséhez, lásd az alábbi cikkben leírtakat.

How to Make Your USB Devices Power Down on Safe Removal in Windows

Ha szükség esetén - más USB-s tárolóeszközök sem kapcsolnak ki, égve marad leválasztás után az állapotjelző LED, stb. - ki lett próbálva az említett módosítás és utána sem áll le a külső házban lévő HDD a hardver biztonságos eltávolítása opció használata után, akkor van miről beszélni és akkor lehet tovább fejtegetni a témát, ellenkező esetben viszont értelemszerűen nincsen és felesleges.

Ilyenkor nem ártana leírni, hogy pontosan mely Gembird külső házakról van szó, meg hogy pontosan milyen verziójú firmware van azoknál, mert önagában az ASM225CM nem sokat mond. Na meg a PID-azonosító is lényeges, mivel a téma összefoglalóban ismertetett firmware-frissítés kizárólag PID: 55AA azonosító esetén működik.
Van ASM225CM chipes és 171120d10000 firmware verziójú Gembird EE2-U3S-2 külső házam, ami nem támogatja a Windowsoknál a hardver biztonságos eltávolítása után az eszköz kikapcsolását, a külső házban lévő HDD leállítását, utána is tovább pörög a HDD és égve marad az állapotjelző LED.
Ha a külső ház gyártójának (Gembird) weboldalán nincsen firmware a külső házhoz, akkor max. külső forrásból lehet beszerezni. Az utóbbinál viszont pl. az USBDev ASMedia weboldalon az ASM235CM chiphez van többféle firmware, ellenben ASM225CM chiphez pont nincsen, valamint a Station-Drivers weboldalnál is hasonló a helyzet.. Aztán hogy van-e esetleg átfedés firmware terén ASM235CM és ASM225CM között, az passz.

A firmware frissítése kizárólag indokolt esetben és akkor is csak saját felelősségre javasolt, külső forrásból származó firmware használata esetén meg pláne!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.