Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Megakadt egy csomagom a VÁM-on, a posta csak egy sms-t küldött a posta.hu/vam címmel. Onnan leszedtem a kellő dokumentumot, megvan minden, amit csatolnom kell, de a következő adatokról fogalmam sincs:
-súly
-hivatkozási szám
-MRN szám(ez azt se tudom mi)Ezeket honnan kellene tudnom, vagy honnan szedjem?
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Ismételten hozza a formáját a magyar posta..
PostNL-el jött egy csomagom Kínából. PostNL szerint 06.09-én megérkezett az országba. A posta szerint 06.13. Oké, hétvége volt, elnézzük. Erre 21-én jött sms, hogy vámkezelés szükséges. Még aznap elküldtem a papírokat mail-ben, ezt 2 nappal később jelezte a tracking, azóta a "megküldött dokumentumok feldolgozása" státuszban áll.Csak kapkodom a fejem, olyan gyors a tempó..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz tibcsi0407 #71301 üzenetére
MiBand 2 nekem mindjárt itt van, épp az előbb hívott a dhl futár.
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Most váltott a rendelésem "vámkezelési eljárás a nav részére elküldve" státuszra. Mi az esélye, hogy ezt még a héten megkapom? Jövő héten megyek nyaralni, oda kellenének a cuccok..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Köszi
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Tracking első bejegyzése:
"(Sweden), Küldemény postai átvétele a küldő országban" vagy "MALMO UTR/MMAH,Sverige, The item has been dispatched from Direct Link's international terminal for onward transport to the country of destination"Csomagoláson is az volt, hogy alatta volt-e kínai cucc, azt már nem tudom ellenőrizni.
RE.......SE volt a tracking number, ha az jelent valamit.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz maj-viktor #71414 üzenetére
Nekem is a héten jött egy, az is 2k volt még.
De mondjuk a tempót kellene előbb emelni..Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz Gizmo94 #71846 üzenetére
Piszmognak vele. Vagy az lesz a következő ennél is, hogy "belföldi feldolgozásra továbbítva", vagy ha vám elé kerül, akkor "vámköteles küldemény nav regisztráció".
De a várakozási idő igazából egyiket sem jelenti. Volt már csomagom, ami 1 hétnél tovább volt "célországba megérkezett" státuszba, mégsem került végül vám elé. Hogy ilyenkor mit csinálnak vele, szerintem ők se tudjákAz, hogy gift, meg, hogy alacsony érték van ráírva, semmit nem jelent.
Várni kell, mást nagyon nem tehetsz
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Jó fejek ezek FastTech-nél. Rendeltem 6 apróbb cuccot $28-ért. Több olyan volt köztük, amit pár nappal későbbre jelezték, hogy lesz. Pár nap múlva az összes ilyen "restocking" - ra váltott, majd jött tőlük a mail, hogy a 2db elérhető cuccot elküldik szeparált csomagban. Ok, volt már ilyen.
De másnap a maradék 4 cuccból 1 elérhető lett, és azt az 1 azaz 1 darabot megint feladták külön. Maradt még három. Mindet külön akarják feladni?El nem hiszem, hogy megéri nekik..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Üdv!
Fasttech-ről jönnek csomagjaim. 1 rendelést 3 külön csomagban küldtek el, mert minden cuccnak más volt az elérhetősége. Egyben vámhatár felett voltak, de külön-külön nyilván nem.
Ha mégis bekérnek papírokat, mivel bizonyítsam ezt, hogy ne kelljen már 3x áfát fizetnem? Printscreen az oldalról, ahol látszik, hogy 3 külön csomag, megfelel nekik? Számla ugye csak egy van az összesről egyben..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Köszi
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz #67605760 #72457 üzenetére
Az ÁFÁnak semmi köze a külföldi emberekhez akiktől te külföldről rendelsz. Az ÁFA az itthoni dolog, akkor kell fizetni ha itthon veszel valamit.
Nem is a külföldivel fizettetik meg, hanem veled. Általános Forgalmi Adó, azaz az ÁFA. Forgalom után fizeted, forgalmazol, itthon, mert ide vetted. Fizetsz, mert ez a törvény. Ennyi.
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Szingapúr postával mi lett? 3 csomagom jön(ne) velük, de mindhárom "information received" státuszban ragadt, van amelyik már több, mint egy hete. Máskor ennyi idő alatt haza hozták..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz luck66 #73083 üzenetére
Most írtam én is FT-nek. Azt írták, szólnak SG Post-nak, pár nap múlva jelezzek újra, mi van. Van egy Ali-s csomagom is, neki még nem írtam, megvárom mi lesz FT-vel.
Ami érdekes, hogy FT-ről jön egy másik csomagom is velük, 1 héttel későbbi rendelés, azt tegnap már látta a magyar posta is, és SG szerint is változott a státusz, a két régebbi még mindig semmi..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Üdv!
Aliról jön egy csomagom, a DHL eCommerce(ASIA) a szállító. Ez sima posta, nem? Tehát itthon is a posta fogja hozni?
A másik, tracking szerint GB-n keresztül jött. Várható így vámolás, vagy ez ilyen EU expresshez hasonlóan megoldott dolog lehet?Megjegyzem, rendelésnél nem is ez volt feltüntetve szállítási opcióként.. Mondjuk nagyon nem zavar ki hozza, ha rendben ideér.
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz aytukabozs #74037 üzenetére
Lehet.
Egy tegnap megérkezett cuccom rögtön továbbítva is lett. Kíváncsi leszek megjön-e ma. Mondjuk egy kb gyufásdoboz méretű, pár grammos csomag lehet.
Bezzeg a telefon kijelző a magyarok szerint még csak úton, pedig elvileg napok óta Budapestre ért..Everybody lies.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest