-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A tumi
tag
2014.01.24
07:11
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroa2014.01.24
23:55
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.02.26
13:11
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2014.02.28
09:10 XXX posta
Küldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registeredIlyet se sűrűn látni!
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Igen.
-
A tumi
tag
Most hívtam a postát...khm, ki lett adva a kézbesítő postának és állítólag a mai nappal ki is hozza! Szuper, ennyi copás után végre ért egy kis szerencse is.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Dátum Információk
2014.01.24
07:11
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.01.24
23:55
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.02.26
13:11
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryMég most sem állították vám elé...ennyi várakozás után, folytatódik a copás!
Ha infót kérek a postától az befolyásolja a vámolási dolgot, tehát "jobban figyelnek" az ifót kért csomagra?[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
El sem hiszem, megérkezett a csomagom végre!
-
A tumi
tag
-
A tumi
tag
válasz thieringpeti #27799 üzenetére
Nekem jan.2-rendelés. Jan.24-óta célországba elküldve. Reménykedem, mert a hege21 kollégának is megjött a csomagja...hátha az enyém is befut már végre.
-
A tumi
tag
válasz franklajos #27752 üzenetére
Volt hozzá tn?
-
A tumi
tag
válasz Outlander #27511 üzenetére
Azért nem claimozok mert egyszerűen nincs ilyen opció(csak a cancel és a modify opciót lehet választani)...még. 60 napos szállítási időből még 12 hátravan, lehet ezért nem engedi. Ha lenne ilyen opció már régen claim lenne! Felesleges idegeskedned, elég ha én az vagyok!
-
A tumi
tag
Többször telefonáltam a magyar postának, hogy csomagkeresést szeretnék indítani de mindig azt a választ kaptam, hogy csak a feladó indíthat ilyet vagy ha elküldi neked a feladóvevényt akkor már te is. Én hiába kértem, sőt már fenyegetőztem is a Kínainak, hogy indítson csomagkeresést, b@szott rám.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Nekem jan.24-óta áll így a Jan. 2.-án rendelt csomagom! Svéd posta, holott én is SG-vel kértem, de Svéddel adta fel.
13/01/14 18:00Order dispatched
14/01/14 10:00Order departed on flight from origin
24/01/14 07:11Order departed from sorting hub
29/01/14 19:55Local mail tracking -
A tumi
tag
Valamit rosszul állítottam be a disputnál?
Did you receive your order No
Do you want to return goods No
Returning Goods: No
Így van beállítva. Full refundot kértem.
Jók így a beállítások? -
A tumi
tag
Alin miért nem tudok claimolni? 16.-án inditottam a disputot(amit a mai napig nem fogadott el az eladó). Ha jól tudom 4 nap után lehet claim-ba átmenni, de nem jelent még meg ez az opció.
-
A tumi
tag
A kérdésemre miszerint sikerült e megtudakolni a postán hol van a csomagom, az eladó ismét belinkelte a directlinkes oldalt és azóta nem válaszol. Szerintem meg sem kérdezte a postán, hogy merre van a csomag. 16.-án indítottam a disputot és még ma sem jelent meg a claim opció. Remélem reggelre már tudok claimolni. Elment a kedvem az egész külföldi rendelésektől...csak a telefont sajnálom mert nagy szükségem lett volna rá. Bár találtam egy svéd telefonszámot(a városi posta ahova elvileg érkezett a csomag) ahol tudnék érdeklődni a csomagom után de sajna nem beszélek angolul. Bízok benne, hogy az ali 100%-ban visszaadja a pénzem, mert ha azt is bukom akkor dzsihadot indítok!
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
A kis szemét eladó egyfolytában ígérgeti, hogy utánanéz a postán, hogy hol akadt el(vagy veszett el) a csomagom, de eddig még semmi. Holnap claim. Mire visszakapom a pénzem(ha visszakapom) hetek telnek el.Mire rendelek egy másik telót az is simán hetekbe kerül. Ahhoz képest, hogy dec. közepén volt az első rendelésem, kb áprilisra a kezemben is lesz a telóm.
-
A tumi
tag
Egész napos levelezések és fenyegetőzések hatására annyit elértem hogy állítólag utána néz a postán az eladó, hogy hol lehet a csomagom.Adjak neki egy kis időt,2 napot írtam neki aztán lepontozás és claim.
Közben beszéltem egy másik eladóval, korrekt áron lenne nála telefon raktáron,12 dollárral lenne több mint a mostani és benne van a DHL is. Csak mire megkapom a pénzem már lehet ennek is felmegy az ára.
Egyszóval:szopóroller van! -
A tumi
tag
Volt már olyanban része valakinek, hogy csomagkeresést indított a csomag feladója mert nem érkezett meg a pakkja? Mondtam az eladónak, hogy indítson csomagkeresést vagy különben jön a claim. Remélem nem megint a hülye direclinket fogja nekem belinkelni...ragaszkodik hozzá, hogy a lacal mail tracking azt jelenti, hogy megérkezett magyarba a csomag. Hiába mondom neki, hogy az nem azt jelenti és nem érkezett meg.
-
A tumi
tag
Az eladóval egyeztetve, elvileg lekérdezi , hogy merre jár a csomagom. Érdekes, hogy nem a TN számot kérte el hanem az Alis Order numbert. Kíváncsi leszek mire jut.
-
A tumi
tag
Megvan, várni kell 3-4 napot utána lehet claimolni...bocsi a sok posztért.
-
A tumi
tag
Csak ez a két lehetőség van: Modify, Cancel dispute Hogy tudok claimra nyomni? Sehol nem találok ilyen opciót.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
válasz Stanley-B. #26908 üzenetére
Még nem tudok claim-ot nyomni.
Dispute Status:Awaiting the seller's dispute approval -
A tumi
tag
Tudtam beszélni az eladóval. Azt mondja, hogy jan.29.-én megérkezett a csomagom Magyarországra és a postán nézzek utána. A posta szerint még mindig célországba elküldve a státusz. Hét elején amikor hívtam a postát azt mondták, hogy ilyen névvel és tn-el nem érkezett csomag. Tudok tételes csomagkeresést indítani csak simán a csomagkövetési számommal? A postai alkalmazott azt mondta, hogy csak az eladó indíthat ilyet vagy ha megszerzem tőle a feladóvevényt akkor én is. Félek, hogy be akarnak szopatni mert az eladó ragaszkodik ahhoz, hogy a csomagom megérkezett Magyarba. Én azért indítottam disputot.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Megnyitottam a disputot az alin a csomagommal kapcsolatban. Ma járok a 45. napon a rendelést követően és még csak az országba sem érkezett a csomag. Kíváncsi leszek mire dönt az Ali, de remélem elfogadják a full refudot.
-
A tumi
tag
Dispute inditásnál az Alin melyik opciót válasszam, ha elvileg feladták a csomagot, de nem érkezett meg?
*Select your problem from the options below:
Logistics tracking problem:
1.Purchase Protection is running out, but package is still in transit
2.Package was returned to seller by shipping company
3.No tracking informationCustoms problem:
1.Customs is holding the packageOther:
1.Package sent to a wrong address -
A tumi
tag
Minideal-on abszolulte nem kapható a telefon(Haier W910) a geekbuying-on is csak egy eladótól de az is out of stock!
Az alin van és DHL-el lehet rendelni+ 14 dodóért, csak előbb jöjjön vissza a pénzem.
Még van 17 napom a lezárásig az Alin. Egy hetet még adok a csomagnak aztán refund.[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Dec. közepén rendeltem egy telót. A kis szemét eladó azt állította, hogy van raktáron. Kifizettem az árát, de , másfél hét múlva(folyamatos levelezések után) kiderült, hogy még sincs raktáron a telefon és várjak 2-3 hetet mert akkor jön a beszállító. Írtam neki az anyós mértékegységét(megakurvaanyád) és full refundot kértem amit teljesítettek is. Jan.2.-án visszajött a pénz, és rögtön rendeltem is ezt a telót amit most várok. SG helyett SE postával küldte(ha küldte) az eladó és most itt tartok 2 hónap után, hogy megint nincs a telefon sehol és refundoljak megint mert valaki valahol elbaszott valamit. Annyit lehet tudni, hogy állítólag megérkezett a csomag a Svédekhez Baguz városába, és elvileg elküldték Magyarországra, de még a mai napig sem érkezett meg. 23 napja célországba elküldve. Sajnálom nagyon a telefont mert ennyi pénzért ilyen készüléket nem kapok itthon. Csak ugye benne van a rizikó, hogy ellopják, eltűnik, elsüllyed, lezuhan, még a tn ellenére is...szerintem az én csomagom is így járt.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
válasz hege21 #26826 üzenetére
Sajna nekem is így áll még: jan.24 célországba elküldve.
Írtam az eladónak, hogy ha nem reagál a leveleimre akkor dispute full refundal. Tegnap végre fent volt chaten a rizszabáló kb 20 percet de nem reagált az üzeneteimre, aztán ki is lépett. Ahogy telik az idő, egyre kevesebb az esély, hogy megérkezzen a csomagom![ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
válasz tfalcon96 #26752 üzenetére
Ilyen telefont várok én is(ami nem hiszem, hogy megérkezik már, mert még most is célországba elküldve a státusz és nem változik). 158.99 dodóért vettem jan.2.-án tokkal,16GB-os memókártyával. Most ugyan ott már 180.99 dodó az ára csak a telefonnak, bár az eladó elérhetetlen semmilyen levélre nem reagál.
-
A tumi
tag
Tegnap beszéltem a Magyar postával. Elmondtam a panaszomat, hogy jan.24.-e óta nem érkezett meg kis hazánkba a csomagom. A fickó azt mondta, hogy ez tényleg elég hosszú idő, de csak akkor tudok valamit tenni(csomagkeresést indítani) ha az eladó elküldi nekem a Kínában feladott csomag feladóvevényét, vagy Ő maga indít keresést. Írtam az eladónak, hogy küldje már el emailban a feladóvevényt, vagy indítson keresést nekem. Sajnos elérhetetlen a fickó. Nem reagál semmilyen levélre és chaten sincs fent sosem(mikor a telefon rendelés előtt álltam akkor napi kapcsolatban voltunk chaten). Eltűnt volna az eladó? Bár az eladási oldaluk még mindig él!
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
válasz Outlander #26587 üzenetére
Akkor gyakorlatilag semmi értelme nem volt a levélnek. Megtaláltuk a tyúkszaron az ütőeret!
Mindegy ha jövő hétvégéig nem változik a státusz akkor megy a dispute, full refundal. Tovább nem várok, ez már kicsit sok lenne! Az első okostelómat venném meg és erre ilyen kib@szás van ezzel is.[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Ezt a választ kaptam a Svéd postától:
Hi,
Thank you for your e-mail.
You have to contact the sender of this parcel. To get more information of the parcel. Posten in Sweden don´t handels parcels that ships whit Direct Link.Best regards
Mikaela GustafssonAnnyit értek, hogy lépjek kapcsolatba a csomag küldőjével a további információkért. Az utolsó mondatot hogy értelmezzem?
Már írtam tegnap a csomag küldőjének de nem válaszolt és nem elérhető 2 napja. Folyamatosan offline van a chaten. -
A tumi
tag
A csomagom a packagetrackr szerint(térkép is) Svédország, Baguz városában van vagy ott volt. Ettől többet nem lehetett megtudni. Egy biztos: 24.-e óta már meg kellett volna érkeznie.
Ezt írja az oldal: Delivery Progress
SWEDEN
POSTEN, DIRECT LINK, SINGAPORE, THE ITEM HAS BEEN DISPATCHED FROM SWEDEN POST, DIRECT LINK'S INTERNATIONAL TERMINAL FOR ONWARD TRANSPORT ABROADEz azt jelentené, hogy elvileg onnan eljött a csomag?
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
A Svéd postához tudna valaki email címet adni? Amire én küldtem üzenetet nem válaszolt senki már egy hete. Megkérdezném, hogy ugyan már megvan e egyáltalán a csomagom.
-
A tumi
tag
Jan. 2-i rendelés, jan.24-én célországba elküldve, azóta semmi. Kezdjek izgulni? Svéd postás alis csomag.
-
A tumi
tag
Hogy miért nem itthonról vesz az ember telefont? Magyarországon élünk(minimálbér 64.000 ft) és nem a sógoroknál vagy a Németeknél. Láttam olyan olyan magyar oldal ahol a telefont amit rendeltem, 3X annyiért adták volna mint amennyiért én rendeltem Kínából. Ár/érték arányában veri a telefon az itthon kapható "márkás" telefonokat és a felébe sem kerül...hát ezért nem itthonról vásárolok. Nem is a vám ellen vagyok én, hanem az egyre jobban elhúzódó szállítási idő ellen. Nyáron 2-3 hét és megjött a csomag(tn-el is), most mitől nőtt ez az idő a duplájára?
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Köszönjük ezt a mélyreható írásodat, de inkább a vámolásokba fektesd/fektessétek az időtököt és így hamarabb megkapná mindenki a csomagját! Amúgy meg csak mostanában van ez a nagy vámoljunk meg mindenkit mizéria. A hozzászólások alapján tavaly nyáron 5 csomagból 1 vámolódott, most megfordult ez az arány! Amúgy meg jan. 2-i rendelésnek illő lenne már a kezemben lennie és nem egy eldugott Svéd kisváros poros lerakatába rohadnia. No war!
-
A tumi
tag
Január 2.-i rendelés, 24.-én célországba(Svédből-Magyarba) elküldve státusz, azóta semmi. A svédek is elmehetnek a sunyi pics@ba! Ennyi idő alatt nem tudták elküldeni? Persze még a vám is szopat majd vagy 2-3 hetet! Kezdek mérges lenni!
-
A tumi
tag
Reggel hívtam a postát a csomagom ügyében, mivel Magyarországra nem érkezett meg és elvileg a Svédek feladták már 24.-én, ezért írtam egy emailt a Svéd postának, hogy mi van a csomagommal. Kíváncsi leszek válaszolnak e egyáltalán.
-
A tumi
tag
Kb én is ott tartok! Jan.2-ai a rendelés! Ráadásul decemberben már volt egy refound-om mert beszopatott az eladó és nem volt neki raktáron a teló. Holott míg el nem küldtem a pénzt addig in stock szerepelt a termék linkjén és a chat-en is azt mondta, hogy van raktáron és tudja azonnal küldeni.
-
A tumi
tag
A posta szerint 24.-én eljött a Svédektől a csomagom...azóta semmi hír róla! Célországba elküldve státusz. Még ha kutyaszánnal küldik akkor is meg kellett volna érkeznie egy hét alatt!
-
A tumi
tag
Most hívtam a postát a csomagom miatt. Azt mondja a faszi, hogy 24.-én elhagyta a csomag Svédországot de még nem ért ide. Ez kezd kissé kínos lenni. 2.-ai a rendelés! Lehet az én csomagom is úgy járt mint Sajtjanié? Bár az enyém Alis rendelés.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Oksa, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Directlink szerint, erre változott nemrég a státuszom: Local mail tracking
Ez mit jelentene?
13/01/14 18:00Order dispatched
14/01/14 10:00Order departed on flight from origin
24/01/14 07:11Order departed from sorting hub
29/01/14 19:55Local mail trackingEz van még alá írva:
You can connect to your local tracking website at the destination below directly.http://posta.hu/
Please remember to copy your item number(csomagszám) for further tracking.
For destinations not on the list, tracking information on this website is only available up to arrival and customs clearance at end destination, for further information please contact your local post office/delivery agent.
Please note: it is our experience that not all local postal services consistently scan packages for tracking upon arrival. If you cannot see your package being tracked, please contact your local post and lodge a formal request to trace it.
Most postal services are required by law to follow up on all such requests. You can visit your local post/delivery agent's website here:
http://posta.hu/
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
A 24422 hozzászólásomra tudna valaki segíteni?
-
A tumi
tag
Olyan ügyben kérném a segítségeteket, hogy tudna valaki vagy privátba vagy ide kirakva mutatni egy olyan Alis rendelésvisszaigazolós emailt(persze minden személyes adat nélkül) amit a VÁM fele kell küldeni ha megfogták a csomagot? Mert amit én kaptam azon csak egy rendelésszám van és hogy ki lett fizetve.
Az emailben lévő fizetési időpont: 2014.01.01 23:22 Viszont a banki papírokon 2014.01.02 szerepel. Ilyenkor nem kavar be a VÁM? 2014.01.02-án rendeltem meg és fizettem is ki a csomagot az Alin és nem értem miért 1.-e van írva az emailben holott Kína ha jól tudom vagy 8 órával előttünk játr az időzóna szeint.
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
A célországba elküldve az effektíve mit jelent? Singapurbol indult el vagy már a Svédeknél van és onnan?
-
A tumi
tag
Rendben, köszi. Még egy utolsó kérdésem lenne. Az internetes banki oldalon(leírásnál) semmilyen rendelési szám nem szerepel, csak annyi, hogy az Alinak megy a 158.99 US dollár és van 15 számjegyű számsor aminek semmi köze az Alis rendelésszámhoz(az alapból 1 számmal kevesebb 14szemjegyes).
Ezt így is elfogadják? -
A tumi
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Az sem zavar be nekik ha a Product Amount-nál 160.99 US dollár van írva a Total Amount-nál meg 158.99 US dollár? Ugyanis ennyivel olcsóbban adta az eladó mindenféle kupon használata nélkül.[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Ha megcsípik a VÁM-on a csomagot(Alis) akkor arról az emailról kell beküldeni a papírt aminek ez a tárgya:
Your order (rendelésszám) has been paid successfully és a bakkártyás fizetésről a banki papírokat? Mi van olyankor ha haver számlájáról fizettünk? Tehát a megrendelő(én) nem azonos a számla tulajdonosával) aki effektíve fizetett! Ilyenkor mi a teendő? A VÁM ilyenkor be szokott kavarni vagy elfogadják a beküldött papírokat?[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
válasz hevizms #24025 üzenetére
Dec 16.-án rendeltem egy telefont Alin az egyik eladótól. Egy hétig semmi nem történt se tn se üzenet semmi. Ráírtam egy hét után, hogy mi van, hogy áll a csomagom. Visszaírt, hogy sorry nincs raktáron a teló(jelzem az oldalon in stock szerepelt a telefon mellett és amikor rendeltem akkor is azt írta, hogy raktáron van a teló) várjak 1-2 hetet és akkorra viszi majd a beszállítójuk a telefonokat. Mondom neki, hogy lófaszt a seggedbe és full refound-ot kértem ami meg is történt január 2.-án. Valami 2-300 ft vontak le. Megrendeltem aznap egy másik eladótól a telót, 4.-én kaptam tn-t és jelenleg ott tart a dolog svéd postával, hogy transportban van 14.-e óta. Most várok!
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Hello.
2.-án rendeltem egy árut, 4.-én volt tn-em. Azóta csak a direktlink oldalon jelent meg ez a státusz: 13/01/14 18:00 Order dispatched, 14/01/14 10:00 Order departed on flight from origin
Semelyik csomagkövetős oldalon(4PX,17track,Packagetrackr, Track It, Magyar posta) nem él a szám, mindenhol not found szerepel rá. Ilyenkor mi van? Miért nem ismeri fel a rendszer a számot? Nem kellene disputot nyitnom? Alis termék, Svéd postával.[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
Ma reggelre a dirctlink szerint erre változott a csomagom státusza: 13/01/14 18:00Order dispatched 14/01/14 10:00Order departed on flight from origin
Elvileg akkor elindult a csomag? -
A tumi
tag
Már majd egy hete áll a csomagom a raktárba Singában, amit 4.-én adtak fel Kínában. Van aki meg már egy hét alatt meg is kapta a csomagot. Semmilyen másik oldalon nem ismeri fel a tn-t a rendszer, csak a dirctlinken. El lett küldve ez egyáltalán vagy csak az eladó szopat? [link]
[ Szerkesztve ]
-
A tumi
tag
2.-án rendeltem a telefont, 4.-én volt TN számom, 8.-án a directlinktrackedplus oldalon "Order Shipment recorded" szerepel a Dispatched alatt. Azóta semmi változás, egyetlen csomagkövetős oldalon sem ismeri fel a rendszer a tn számot. Svéd posta. Van akinek meg már el is küldték a célországba és 6.-án rendelte.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite C50-B - i3-G4 I 8GB I 120GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KONICA MINOLTA PagePro 1350W Lézernyomtató ÚJ + 2db gyári toner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest