Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Etotalk-nál mennyi a szállítás? Nem látom sehol az oldalukon.
-
gg72
veterán
Japánból várok egy kisebb csomagot, 16-án már elhagyta Japánt, de még nem ért Magyarországra, pedig ez korábban 2-3 nap szokott lenni. Olvastam, hogy más is vár Ázsiából múlt hét vége óta csomagot, azoknál vajon van valami változás?
-
gg72
veterán
válasz CoolBoy323 #4687 üzenetére
Akkor itt egy nemzetközi összeesküvés van, vagy Obama EU-s körútja miatt nem engednek ázsiai tehergépeket repkedni...
-
gg72
veterán
Én mindenesetre indítottam egy case-t, mert ez már tutira nem fog megjönni szerintem. Valahol egy egész rakomány eltűnt a (füst)felhőkben...
-
gg72
veterán
válasz CoolBoy323 #4857 üzenetére
Nekem sincs semmi előreheledás a 15-én útra kelt japán csomagommal...
-
gg72
veterán
Hát az én 15-i japán csomagomnak még mindig semmi nyoma...
-
gg72
veterán
válasz CoolBoy323 #4898 üzenetére
Nem tudom, szerintem igen, mert ennyit soha nem szokott késni.
-
gg72
veterán
válasz CoolBoy323 #4911 üzenetére
Ott nem látom, a japanpost oldalán az utolsó bejegyzés ez:
06/15/2013 - Dispatch from outward office of exchange -
gg72
veterán
Pont a jövő héten rendeltem volna végre a tmallbox-ról egy mobilt, de ezek után nem merek... Szerintem valamilyen vámos dolog lehet mögötte, de akkor meg miért csak a tmallbox-os cuccokat érinti?
-
gg72
veterán
Hihetetlen, hogy a tmallbox kézzel címzi meg a csomagokat?
-
gg72
veterán
A geekbuying mennyire (nem) ajánlott oldal?
-
gg72
veterán
Geekbuying-ról rendelve érdemes a csomagot +1.50 USD-ért biztosítva küldetni?
-
gg72
veterán
válasz bigbuda #8525 üzenetére
Egymás mellett utaztak a csomagjaink.
2013.08.01 15:22
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.08.05 11:32
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2013.08.05 11:36
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2013.08.06 11:49
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Van hozzám úton egy postai küldemény és nálam a középső "lépcsőfok" hiányzik, de gondolom ettől függetlenül ezt meg fogják vámolni, igaz?
Küldemény vám elé állítva
Postai vámkezelés alatt
Vámkezelésre vár -
gg72
veterán
Az összefoglalóban lévő vámkelési nyilatkozat-ot (Excel tábla) is el kell küldeni a postaimport-os emailcímre, vagy elég ez ebay-es rendelési visszaigazolás + banki kivonat másolata? Kb. egy éve elég volt az utóbbi kettő, igaz akkor megvártam a posta levelét, most azonban már előtte akarok lépni az ügyben.
-
gg72
veterán
Étrdekes, hogy már 2 napja Elektronikus vámkezelési dokumentum kész státuszban van a csomagom, de csak nem akarják kiadni a vámhatározatot, ami másnál 1-2 óra alatt szokott lenni...
-
gg72
veterán
Decmber 13-án rendeltem egy távirányítót Kínából (ebay), amit 21-én adtak fel, a nyomkövetés szerint azóta is "Célországba elküldve" státuszban van. Mikor kezdjek el reklamálni? Mert most telik le az egy hónap.
-
gg72
veterán
válasz Daywalkerke #23428 üzenetére
Tapasztalatok? Mostanában nagyon aktívak a vámosok (pláne 40db-nál...), így számolj csak rá nyugodtan 27%-ot, de szerintem még így is jó árban vannak/lesznek a lemezek.
-
-
gg72
veterán
Ha DHL-el rendelenék egy telefont a to2c.com oldalról, a 27% ÁFA mellett milyen díjakkal kell még számolnom? Illetve itt is 150 EUR a vámhatár?
-
gg72
veterán
A comebuy német raktárából DHL-el küldi a telefonokat, tudja valaki? Ha igen, mennyi idő alatt érnek ide kb.?
Közben megtaláltam: [link]
Ezek szerint van náluk postköltség? Ezt nem is tudtam eddig...[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Ha DHL-el rendelek valamit, a vám (ÁFA) kiszabásakor a postaköltség nélküli árat veszik figyelembe, vagy a postaköltséggel terheltet, mint a posta vámhatósága?
Közben elvileg megtaláltam a választ: [link][ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Ali-ról rendelnék tokot, melyik postázást válasszam?
- China Post Air Mail
- Singapore Post
- HongKong Post Air Mail -
gg72
veterán
válasz Gabesz1019 #29528 üzenetére
Kösz, ráadásul a CN ingyenes, a másik kettő minimális díjazású. Akkor így marad a CN.
-
gg72
veterán
Érdekesség nálam is: Japánból 2 nap alatt BP-re ért csomagom kedd délelőtt hagyta el Ferihegyet és azóta is valahol BP-en kering (egy postai alkalmazott szerint még a postakicserélőben van). Azért az nem semmi, hogy Japán-BP=2 nap, BP-BP = 3-4 nap?
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz aytukabozs #29827 üzenetére
Tegnap voltam bent a postan es meg nem volt ott, de ma sincs, mert azt latnam a nyomkövetön. Azt mondta a hölgy, hogy a postakicserelöben van (ezek szerint ö egy masik, belsö rendszeren latja). De kerdem en, mit csinal a kicserelöben mar 4. napja? Lehetseges, hogy onnan lenyulta valaki?
Nem ez lenne az elsö küldemenyem es vamkezeles utan (nem vamköteles aru) altalaban mar masnap, vagy legkesöbb 2 napra ra megkaptam, most meg mar negyedik napja, hogy nem tudom mi van vele.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
RUXXXXXGB tracking-es Royal Mail küldemény útját lehet valahol nyomon követni, miután elhagyta Angliát? Itthon ki hozza ki, sima posta, vagy más futárcég?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest