- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
Angliából rendelt termék esetén (Ebay), kell vámot, áfát fizetni?
60e forint érték -
madrac
senior tag
Egyszeruen felhaborito amit a magyar posta muvel meg mindig. Volt egy Aliexpress rendelesem kemeny $4.42 ertekben. Cainiao postaval jott elvileg, kapott egy S00000... azonositot, majd nem sokra ra egy masodlagos UA.....AE azonositot is, de erre a tracking oldalak soha nem is adtak semmilyen infot.
Eredeti szamon latszott, hogy mar lassan 1 hete az orszagba ert a kuldemeny. Erre nagy nehezen posta kuldi az emailt ma keso du., hogy akkor kuldemenyem erkezett Egyesült Arab Emírségekből, és leszek szives 1.748 HUF+499 HUF=2.247 HUF összeget befizetni nekik a szerintuk 6.473 HUF erteku arumra....! -
klarkzone
tag
Természetesen semmilyen jogellens, minden ultra PC és szivárvány, csillámpóni forever! Be vagyok oltva szputnyikkal, én már nem merek csinálni semmit.
Azért az nem semmi, hogy 13 nap alatt megjött egy alis csomag, VAT a vásárláskor fizetve. Express One nyitott egy átjárót a kínai csomagoknak? Lepetézek! Mi van itt gyerekek! Úgy látszik öregszem... -
GAbre
veterán
Nincs valakinek véletlen 3000Ft-os emag utalványa?
-
Beni2360
félisten
Írja a termék oldalon, hogy nincs import áfa felszámolva a terméken. " No Import Fees Deposit " Vagyis nett+ száll+27% áfa a végösszeg. Én a németektől vette igaz még a cirkusz elött egy 6TB nem volt 100 €-ró.
A németeknél mutatja az áfát, hogy benne van az árban. -
trebrona
nagyúr
Ez most mit is jelent?
Eddig nem mutatta a nyomkövetésben, ma jelent meg.trackitonline meg ezt mutatja:
Semmilyen értesítés nem jött.
-
Beni2360
félisten
En az elmúlt évek során csak 1x kaptam de az gls pont volt és a BG-tol. Pedig folyamatos rendelő voltam. Apr. és Május-ban 12 csomagokat refundoltak az Alinál. Meguntam. Volt Lengyel-bol egy utolsó rendelesem ami a Törököknél kötött ki. Egy aksi van még tervben a tabomhoz, de az még ráér.
-
azbest
félisten
legtöbbször ugyanazokkal a szállítmányozókkal küldik a leveleket, a kínai oldalt a 4px hozza, aztán átadják valakinek - aki épp a legolcsóbb - európában. Aztán, hogy éppen be, lux, fr vagy nl vagy éppen dpd vagy expressone, azt rendeléskor még nem tudni. Ha lenne olyan opció, hogy bárkivel, csak ne a magyar postával, annak sokan örülnénk
-
azbest
félisten
alapból, ha előre fizetve van az áfa, akkor nem kell vagyonokat fizetni a kisebb rendelésekért. A posta díja pofátlanság úgy is. De a legbosszantóbb, hogy össze-vissza, szabálytalanul működnek, most a hosszú hétvégén is próbálják életre kelteni a rendszerüket.
A legnagyobb probléma, hogy a nyomorék postát nem lehet könnyen kikerülni. Nem lehet tudni sok esetben, hogy milyen szállítási móddal jön egy küldemény. Persze, van hogy lehet választani expressz szállítást, de az drága. Sokszor 2-3-4 féle olcsóbb szállítási módnál is teljesen mindegy mit választasz, ugyanúgy az eladó feladja, ahogy neki a legolcsóbb és ugyanúgy lehet, hogy a magyar posta pöcegödrében köt ki a küldemény. Máskor meg sikerül az 5-10 dolcsi alatti szállítási módnak is futárosnak lennie.
-
mzso
veterán
Jó, de mi köze az Ali-nak a futárcégkhez amikor az egy piactér?
"mit kellene megoldani?"
Azt hogy ne kelljen vagyonokat fizetni vámkezelésért...: EU raktárak bő árukészlettel. EU raktárra szűrhetőség a weboldalon, egy halom terméket egy csomagban küldeni EU-n kívülről, stb.
-
klarkzone
tag
Jahno - Bocs, elnézést!
Na, szóval a Posta ezt írta lényegében:
Elnézését kérjük, hogy a téves vámkezelési eljárással és a hosszadalmas kezeléssel, szándékunk ellenére kellemetlenséget okoztunk Önnek, ahogy azt a 2021. július 14-én tett és július 19-én kiegészített bejelentésében jelezte.
Mivel az Ön küldeménye júniusban érkezett a kezelésünkbe, a régi jogszabályoknak megfelelő értesítést küldtük ki. Ennek ellenére az új díjszabásnak megfelelő összeget számítottuk fel, ezért panasza megalapozott, és megtérítjük a régi és az új vámkezelési díj különbözetét, 500 Ft-ot az Ön részére.
Tehát, a Május 30-án rendelt csomagom. H96 média lejeátszó, alap 8/16... szállítással együtt 32$
Megérkezet Magyarországra (elnézést, én nagybetűbel írnom), Június 18-án, az adatbekérés után (az értéke alapján +30$ nem minősült áfaköteles teméknek akkor) majd Július 28-án fizettem +6.500 forintot. Persze a Vámolás időpontját és a jogszabályok változását vették figyelembe...
Persze, ahogy nekik a legjobb. Valaki kapott jogosulatlanul (NAV) áfát, és 4.000 forintot a Postának ez a szolgáltatási díja. Ja csak éppen nem vagy rá jogosult (Köcsög!)Én úgy gondolom, hogy a Posta kihasznált egy olyan átmeneti helyzetet, amiben engem jogosulatlanul 6.500 forinttal megkárosított.
Ennek sajnos következményei kell, hogy legyenek. Sajnálom, hogy így döntöttek. Jön A plolgáriellenállás... egy életen át!
Megéri?
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Láttam, hogy az Ali-n lévő dolgoknál automatikusan hozzáadják az árhoz a rendelésnél a vám+ÁFÁ-t. Az etsy esetén szintén ez történt. És érdeklődnék, hogy ez minden külföldi weboldal esetén már életbe lépett, mert eBay esetén ezt nem látom. Tehát ott még rá kell számolnom pluszba 30%-ot, vagy sem?
Köszönöm! -
Pityu99
tag
Nincs szerencsém ezekkel a csomagokkal. Eu raktáras Banggood csomag, Csehből 2 nap alatt beérkezett a csomagkuldo.hu-hoz, onnan DPD hozza, na a DPD-nek 6 naptári nap kell, hogy Nyíregyházán belül kihozzanak egy csomagot. Szerdára ígérték az email szerint, szerdán el sem hozta a futár a depóból, megreklamáltam, mára ígérték, ma ugyan elhozta a futár, csak nem ért ide vele, itt a hosszúhétvége, így már csak hétfőn tudják kihozni.
Ez a nyomkövetés:
Ez pedig az ügyfélszolgálat. Hihető persze a megnövekedett csomagmennyiség. Akkor mi lesz velük a karácsonyi időszakban?
-
Beni2360
félisten
A BG kívül a Geek-nél is hasonló a menet.
Ali is már sok csomagot küld futár céggel.
Az össze csomagolás meg nem müxik, mivel a raktárak ahonnan postázzák a csomagokat több vagy ezer km-re vannak egymástól, de lehet kevesebb is de más nagyker.
EU- raktárak ha vám szabad területen vannak akkor is már fel lép az ÁFA. Ez a kis kapu brcsukódott. -
mzso
veterán
Vannak már fejlemények a vámolásra reagálva a külföldi webshopoknál?
Pl jelentek meg EU raktárak? Van már IOSS mindenhol?
Van a Banggood-on kívül nagy általános bolt ahol sokféle dolgot össze lehet kombinálni rendelésnél? (Mondjuk azt nem tudom, hogy a BG-n lehet-e kérni, hogy egybe csomagoljanak minden rendelt terméket)Nem bánnám, ha az Ali kitalálna valami saját csomagküldést ahol mindent egybe csomagolnak amit rendeltem.
-
Imilenni
addikt
Szokott más is rendelni rajtam kívül Book Depository-ról rendelni?
Mennyi így a posta? Van valami különleges + eljárás, amit elkell végezni?
(a változások után, utoljára 2 éve vettem innen bármit) -
MarioAna
senior tag
Sziasztok.
Replika mezt szeretnék rendelni DHGate-ről (korábban már 2x is jött, nincs velük baj azért az árért) de másnak is azt írja, hogy nem szállít Magyarországra? Próbáltam Szlovákiát próbaképp, oda is pirosan írja.
Írjak esetleg a sellernek érdeklődést, vagy abszolút kinyírták a július 1-től kezdődő vámolással ezt az opciót? Tudom hogy az áfa így is úgy is jönne rá, VÁMban már nem vagyok biztos, de mivel nem eredeti terméke lenne ezért be sem vállalják már a szállítást hozzánk?
Köszi előre is, ha valakinek van tapasztalat ezzel kapcsolatban! -
whoopy
csendes tag
Köszi! Mivel nem kaptam kódot, így megadta a linket a hölgy és a kódot is meg tudta mondani, amit sms-ben kaptam volna meg, így ki tudtam fizetni sikeresen. Azt mondta nem biztos, hogy működni fog, ha nem, várjak 2 napot és aztán utánvétes lesz a csomag bekerül a postához, kapom az értesítőt és mehetek érte és fizethetem a helyszínen.
Áfa lett rajta meg a kezelési költség, összesen 1900huf. https://www.posta.hu/szolgaltatasok/vam
Én is úgy olvastam a fórumon, hogy BE csomagok átjönnek "ingyé". De kezelési költség az fix mindig, akkor az áfa az amit eddig megúsztak BE-vel az emberek? -
whoopy
csendes tag
Sziasztok
LD....BE tracking-el ellátott csomagom ma reggel ezt dobta ki online fizetés elérhető
A probléma az, hogy rossz telefonszám lett megadva. Az email cím az jó. Ilyenkor mi a teendő, hívjam fel a postát vagy hagyjam, hogy kihozzák a címemre? Melyikkel járok jobban ?
Még egy kérdés, hol fizessek, az benne lenne az sms/email-be ? -
Timre
csendes tag
Rendeltem pár dolgot az aliról. Ma kaptam a értesítést a postától. De egy olyan tracking-et küldtek, amit az alin nem látok. UA146618866AE Egyesült Arab Emírségek. Ugye az alin kifizettem az áfát, most újra ki kell fizetnem mert ismét kérik. Most akkor hogyan tudom bebizonyítani hogy már kifizettem az áfát, mikor az alin nincs is ilyen trackingom? És én nem is rendeltem az araboktól.
-
Pocak89
senior tag
válasz
D-LAN|FuRioN #98633 üzenetére
Ja én is úgy érzem ez nagy mák volt, hogy ilyen simán ideért. Hollandoknál átcímkézték, de attól még az látszik, hogy kínából jött. Amúgy kicsivel több mint 100$ volt az áfával.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
Pocak89
senior tag
Épp most vettem át első Alis rendelésem az új szabályok bevezetése óta. LT...NL-es volt a csomag. Nagy meglepetés ért, mivel simán átment a vámon. 16-án este fél8-kor vételezték be a kicserélőben, majd tegnap reggel 5-kor már Győrben volt és ma reggel kaptam az sms-t, hogy menjek be a postára érte. Amikor a postán lecsippantották a csomagot, akkor izgultam, hogy mit fognak mondani, de csak, hogy rendben van viszontlátásra
Még a 800-at sem kellett kifizetnem.
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Aliról ha rendelek akkor ugye checkoutnál kifizetem az áfát, esélyem sincs anélkül rendelni.
Ezután a posta mire fel számol fel újabb áfát? Van értelme pampogni hogy hello én azt már rég kifizettem vagy ez lesz a normális hogy 2x fizetem ki az áfát és a postai szolgáltatás díját mert nekik olyan kedvük van? -
kmarci25
veterán
válasz
stigma #98627 üzenetére
Ahogy Degeczi is írta, nőni fog az ára, ha végigviszed a rendelést. Nyugodtan menj el egészen a végéig, a fizetés előtti lépésnél látni fogod az összes költséget. (A klikkelgetésnél majd figyelj, mert rád akarja majd erőltetni a Prime tagságot, ami megújuló előfieztés, illetve az express szállítást is nyomatják. Ha ezek nem kellenek, akkor figyelj oda, nehogy jelölve maradjon a checkbox.) Mindegy mivel fizetsz, de azért az Amazon nem fogja ellopni a kártyaadataidat, de nyilván tutibb pl. PayPal, vagy valami netes kártya. A futár valószínűleg Express One lesz, legalábbis ha jól emlékszem a legtöbbször azzal jött az Amazonról rendelt cucc.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ebay-ről már sokszor rendeltem EU-ból, de Amazon-ról még nem.
Német Amazonról rendelnék (Amazon.de = német, EU, nincs vám, áfát tartalmazza az ár), hivatalos Fossil boltból.
Fossil Gen5 óra , ára 170 euro: Link
Szállítás :~ 7 euro (€6.89 delivery: Aug 23 - 25)Ezenkívül gondolom semmi pluszköltség nincs gondolom, van még amire figyelnem kellene?
Ha jól olvasom az oldalon, akkor tudok Paypal-al fizetni Amazonon, mindenképp azzal fizessen?Vagy ilyen nagy bolt esetén ne izgulajak, inkább használjak kártyaadatokat?Segítséget előre is köszi.
-
tud valaki segíteni a kereskedelmi vámtarifa meghatározásában ékszerre (arany és gyémánt)? nekem sajnos nem sikerült beazonosítanom, hogy mennyi százalékkal kalkuláljak.
-
Jahno
veterán
válasz
bluobluo75 #98618 üzenetére
Ha egyik sem megy, akkor kérd meg haverodat. Eddig sokan sefteltek Alis cuccokkal, most azért megkérik majd az árát. XXI század, nem kevesen vásárlunk Aliról, miért ne adnád meg az adataidat? Vagy kérj webkártyát vagy akármi...
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Ha Gearbest-ről, Banggood-ról, stb. rendel valaki Xiaomi telefont európai raktárból, akkor azon is ugyanaz a lebutított MIUI lesz mint ami a hivatalos magyarországi forgalmazótól vett telefonon? -
gyapo11
őstag
válasz
H2o-pok #98616 üzenetére
Szerintem egy kicsit egyszerűbb a kínaitól kapni egy vásárlási listát, amin szépen látszik a beszedett áfa és megkapni egy összegben, mint a rengeteg vásárlótól egyenként beszedni.
Előtte mi volt. A kínai ráírt a borítékra egy kis összeget, persze a vásárlótól megkapta a nagyobbat, amennyibe a cucc került, a szúrópróbás vizsgálaton meg egy csomó ilyen átment áfa fizetés nélkül, ez veszteség az államnak. Most viszont a kínai be fogja írni a valós összeget, mert az áfát nem meri lenyelni, tehát így az tényleg annyi lesz, amennyi a cucc árából kijön a százalékkal. Kínai is megkapja a teljes árat, az állam is megkapja a teljes áfát az összes termékre.
Kicsit a szállítási költséget érzem problémásnak, hogy a vevő nem látja, az állam viszont megkapja a listában, ez nem tiszta. Az világos, hogy az állam a szállítási költségre is ráteszi az áfát, de ezt az összeget tudnia kellene a vásárlónak is előre pontosan, mielőtt rányom a buy gombra.
És sokkal tisztább lenne, ha nem lenne ez a 2 napos variálás 400/800 Ft-os trükközés a postától, ez annyira kisstílű, ezt is simán bele kellett volna építeni a kínai árba, tegye bele az áfát, a szállítási költséget, és a magyar posta sarcát is, és legyen ott egy olyan összeg a termék alatt, amennyiért az ajtómig jön a csomag vagy az értesítő, és ne kelljen már semmi pluszt fizetni. Aztán majd itthon dobják szét a pénzt, hogy mi a navé, mi a postáé. -
cof
veterán
válasz
bluobluo75 #98620 üzenetére
Mondjuk aliexpressz.hu meg a vatera.hu is tele van ilyen dropshippinges eladóval, csak a magyar nevét kell jól lefordítanod a terméknek amit a külföldi oldalakon kinéztél magadnak.
Olyan cégről nem tudok ami direktben rendel neked külföldi oldalakról pl. egy link alapján.
-
cof
veterán
válasz
bluobluo75 #98618 üzenetére
Szép kis felárért biztosan. Bankkártyaadataidat nem kell kiadni, számos lehetőség van ma már virtuális bankkártya igénylésre a bankodnál is szerintem, meg egyéb szolgáltatóknál, mint pl. Revolut. Aztán mehet a kártya a PayPal mögé.
-
bluobluo75
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy létezik itthon olyan bolt ami arra szakosodott, hogy olyan helyekről rendeljen mint az Aliexpress, Banggood, Ebay stb?
Nem tudok angolul, meg a bankrártya adataim sem szeretném megadni.
Köszönöm. -
H2o-pok
senior tag
Ott lett elbaszva ez az egész, hohy az ali, ebay, stb., nek kell kifizetni a magyar áfát. Mi a f.. ért? Miért a kinainak kell fizetnem a magyar áfát, mikor itthon amugy is beszedik.?
-
Jahno
veterán
válasz
Sentinel80 #98613 üzenetére
"hiába állt át az aliexpress, ebay arra hogy megfizettetik velünk előre a vámot,"
ÁFÁt, nem?
-
Sentinel80
aktív tag
válasz
jozsi252 #98612 üzenetére
@jozsi252: Nekem a GLS el volt ugyanez a történet, az is egy ,,családi" vállalkozás, egy kft ami GLS nek hívja magát. Valószínűleg 16 00 kor véget ért a napjuk, hétfőn nagy eséllyel eléred őket és jobb leegyeztetni a számlaszámokat is. Szomorú, hogy ugye az ember futárt fogad, mert jobban bízik bennük és kiderül, hogy még igénytelenebb az ügyintézés, mivel leszedik a sarjukat, de az állam felé utaljá te, ők nem ,,terhelik" magukat vele.
-
Sentinel80
aktív tag
Úgy általánosan szeretnék válaszolni több dologra amit olvastam a személyes tapasztalataimmal:
- Nekem már a második küldeményem érkezik meg, hogy semmi SMS nem jön, de visszaolvasták már első alkalommal is, azaz megvan a számom - valami a küldésnél hasal el - de mivel a felületük szerint ki lett küldve az üzenet, emiatt érdemben nem tudnak segíteni - nem hajlandóak megvizsgálni mi a gond - persze küldhetünk panaszt, kérelmet és majd 30 nap múlva jól megnézik vagy se - következtetés hacsak nem kéred manuálisan a kódot a fizetéshez, - már ha látod időben a követésben hogy ideért - akkor már ki is fizettetik az utánvét díjját.
Legutóbb kérem a kódot, kérdezem mennyi időm van? mondja az ügyintézőjük 1 perc, hogy már lejárt
- Nekem van egy olyan érzésem, hogy hiába állt át az aliexpress, ebay arra hogy megfizettetik velünk előre a vámot, a postát ez se érdekli - beszedik - mit tehetsz? panaszt nyújtasz be ami 30 nap múlva ki lesz vizsgálva - értitek a lényeget gondolom.
- Csomagok érkezése, 1-2 csomagom rendben ideért, azóta már a második csomagom vesztegel valahol és persze mivel a posta csak szabvány követési számokat kezel - ha speedpak stb követésed van felteszik a kezüket. Ha szabvány követési számod van, akkor se nézi meg a saját nem publikus rendszerükben, hanem elmondja vagy megírják neked azt amit amúgy is látsz a követésnél. A posta supportja = nulla.nulla ne is pazarékoljátok rá a pénzt, hogy hívjátok vagy írtok.
Várom, mikor kapnak a nyakukba egy pert az nemtörödömség miatt. Lassúak, igénytelenek és már a supportjuk is nulla. Remélem előbb utóbb lesz egy konkurens futár cég.
Gondoljatok bele és még nincs is karácsony..
-
jozsi252
veterán
Nemrég írtam hogy várok egy csomagot Angliából amit a FedEx hoz és kicsivel több mint 255EUR az értéke. Kitöltöttem a vámoláshoz szükséges nyomtatványokat amit be is küldtem. Bejelöltem hogy átvételkor szeretném kifizetni a vám és áfa összegét. Erre rá is kérdeztem a FedEx-nél. Minden OK.
Ma jön a futár átadja a csomagot, adnám a pénzt és mondja hogy nem neki kell kifizetnem hanem utalnom kell. Ad egy határozatot oda le van "minden" írva. De mellette az általam kitöltött vámoláshoz szükséges papír másolata is ott van aminél át van húzva hogy én fizetem, és be van jelölve hogy a feladó fizeti a vámot áfát. De ugye a határozaton meg rajta van hogy én fizetem.
2 külön számlaszám van megadva amire az áfát illetve a vámot kell utalni. Persze nincs semmi ráírva hogy a közleménybe milyen adatot írjak a kb 10 adat közül amivel beazonosítanak. Van egy telefonszám a papíron amit persze nem vettek fel egész du. Úgyhogy hétfőn hívom a FedEx-et újra.Aki járt hasonló cipőben, az esetleg le tudná írni hogy utalásnál a közleménybe ő mit írt?
-
Werkly
őstag
Kérdésem lenne felétek, hogy Wish-ről már a szállítási díjba be van minden "köcölék" számolva vagy erre jön még rá VÁM meg posta? Gondolom kínából jön az adott oldaról is a cucc? Köszönöm!
-
madrac
senior tag
Találkozott már valaki olyan trackingel, hogy UA....AE?
Cainiao feladás és azonosító után Yanwen tracking lett belőle. Egyáltalán van olyan szállító, hogy Cainiao vagy ők csak logisztikai szervező cég akik más szállítóknak szervezik ki a csomag fizikai szállítását? -
UberMutant
őstag
válasz
Francia91 #98599 üzenetére
látod, csak hisztizel.
a csomagod tegnap 11-én vitték egy hollan DPD raktárba. ennyit a "feladták 27én" ről.az pedig, hogy 7-8 éve rendelgetsz , teljesen irreleváns , mivel ha valami nincs a futárcégnél, mert nem adták fel , az nincs ott.
na cső
https://tracking.dpd.de/status/hu_HU/parcel/05168926304154
-
Rakodó
csendes tag
Tudja valaki, hogy egészen pontosan mit takar az hogy "Vámteher"
?
Nagy nehezen megszereztem a csomagom amiért kifizettem 1900 ft meg egy másik csomag is ami 1400 ft-ba fájt. Mindkettőn otvan a posta díja az a 799ft viszont az egyiken van extra 1200 a másikon meg 600 foring amit a számla csak úgy könyvel el mint "Vámteher". Az egyik egy társasjáték a másik meg műanyag alkatrészek.
A posta a panaszlevélre amin meg szerettem volna tudna mi a fenét fizetek it extrába csak annyit írt, hogy az nem az ő felelőségük.
Áfa elvileg nem lehet mivel az összeg nem stimmel egyiknél sem ugy kb 3-400 forinttal több a kelleténél.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Revan29 #98600 üzenetére
Nekem a mailom után pár nappal megmozdult és péntek reggel kaptam emailt, hogy küldjek papírokat a vámkezeléshez. Kitöltöttem a vámkezelési papírokat, csatoltam mindent, scanneltem stb és beküldtem múlt héten pénteken még 15 körül sztem. Azóta "Ügyfélre vár"... Ma voltam bent a postán megkérdeztem mi a szitu. Mivel ismernek mert a posta épületében dolgozom én is elég rugalmasak. Keresi nézi nézi, nagy sóhaj, hú ez nekem kell? Hát mondom igen. Hát várjak türelemmel még jópár nap biztos... Holnap lesz 3 hete, hogy itt van pesten és ülnek rajta. Röhej az egész ami itt megy.
Priority shipping 18kért usánkából. Ennyi idő alatt lovaskocsin meg evezős csónakon is elhoztam volna.
-
GAbre
veterán
válasz
Pityu999 #98602 üzenetére
Igen,így kerüli ki az áfát elvileg.
Én is rendeltem már jó ideje bangoodról áfa nélkül nem látható.Más:
Üdv!
Mik a tapasztalatok,aliról rendelt általános csomagról?
Olvastam itt híreket,hogy van,hogy nem is kapok semmi infót,aztán 1x csak beállít a postás,a drágább utánvétes díjal+áfával.Aztán meg majd győzhetem majd 1x visszakapni áfát is.A hatalmas 2 dolcsis termékemre....
8 napja elvileg ide ért országba.
És még mindíg se híre se hamva.
Ilyen gyakran van,akkor meg lehet előzni?
Mennyi szokott lenni a postán/vámon átfutás?
Most nézem másik csomag meg régebb óta áll:
2021.07.26 16:13 (GMT-7): Arrived at delivery sorting center2021.07.21 10:31 (GMT-7): Received by the delivery company2021.07.15 17:41 (GMT-7): Arrived at destination country -
Pityu999
csendes tag
Srácok lenne egy kérdésem. Banggoodról elvileg HK raktárból jön egy telefon. Kaptam egy követési számot, a Parcelsapp szerint GLS fogja hozni és csak Belgiumot látja indulási országként. Na most a kérdésem az, hogy kína és belgium között nem is követhető a csomag? Egyszercsak beesik majd belgába és onnantól lesz követhető? Vagy majd megjelenik az is később?
Illetve van valakinek tapasztalata, hogy kb mennyi idő alatt szokott beesni így 1-1 csomag? Ezek is az általános 2-6 hét között bármi? Vagy azért tud gyorsabb lenni?
-
khron78
őstag
Egy kis Alis csomag infó:
Rendelés 1.
2 Ali Standard és 1 Ali Saver shipping volt, van NL és BE végződésű is.
Ezeknél az Ali feldobta, hogy Multiple packet. Tehát valószínűleg egy csomagban jön a 3 küldemény, amit az Express One fog kiszállítani, mert náluk fut a történet. Kínai rendelések.Rendelés 2.
NL végződésű, Magyar Posta vezeti. Ali Standard Shipping volt. A csomag Kínából jön.Rendelés 3.
Seller Shipping Method. A DPD rendszerében fut. Franciaországból jön a csomag, elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest