Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
válasz
tibcsi0407 #71395 üzenetére
Hát igen, még csak éjjel ért Ausztriába:
30.06.2016 23:44 Hörsching (AT) A küldemény beérkezett az elosztó központbaAkkor hétfő, a franciák meg pukkadjanak meg.
-
sniper112
aktív tag
valaki tud valamit mondani tomtopról germany warehouse rendelésről ? elméletileg nem kell fizetni semmi áfát meg kezelési költséget ugye ?
-
solarix45
senior tag
válasz
tibcsi0407 #71393 üzenetére
Áh, akkor lehet, hogy amúgy itthon van már? Én úgy számoltam eredetileg, hogy már ma megkapom a cuccot, de a holnappal is kibékülnék
-
solarix45
senior tag
Sziasztok!
Spemallos EU express-es rendelés hétfő óta Franciaországban dekkol.
29.06.2016 10:34 - Roissy CDG Cedex ... A küldemény beérkezett az elosztó központba
27.06.2016 12:44 - Roissy Cedex (FR) A küldemény beérkezett az elosztó központba
25.06.2016 07:26 - NT (HK) A küldemény beérkezett a feladó depóba
24.06.2016 21:22 - DPD adatközpont A megrendelési adatok továbbitva a DPD felé.Ahogy néztem a többiek hozzászólásait, ez nem általános. Mi a bánat lehet?
Amúgy eud.dx.hu pozitív tapasztalat, NL posttal jött egy telefon és nem is került vám elé.
-
A tinydealen és a gearbesten kívül hol van még ilyen eu warehouse ahonnan hamar és vámmentesen megjön a cucc?
(az ebayen is ugyan le lehet szűrni, de abban rengeteg a hiba ma is az US címeket is belepakolta)
-
Lacinet
csendes tag
Magyar Posta Zrt.: RR********CZ
Track at official postal siteDátum és idő Esemény/Hely Súly Additional
30.06.2016 09:40
Átvéve a feladótól
22000(czech RepublicEz mit jelent?
-
kidpepi
tag
Köszönöm szépen a válaszod.
Megkérdeztem, hogy akkor most a Tracking No. rossz vagy Horvátország tranzit ország, de csak annyit írtak, hogy jó a Tracking No., csak a Tracking oldalak mutatják rosszul a célországot.
Közben legalább annyi történt, hogy már a Magyar Posta is látja a küldeményt. Egy mai bejegyzést látok, miszerint "Célországba elküldve"
Azért Giztopról rendeltem, mert elvileg úgy trükköznek, hogy ne vámolják meg, remélem csak azért megy a keverés. -
Lacinet
csendes tag
válasz
Dominó85 #71382 üzenetére
Nekem is felejánlottak 5 USD.-t most, csak saját hibámból szorít a paypal, ami nem ide vonatkozó dolog.
A lényeg, hogy 05.06.-án rendeltem. TN szám 06.22.
Ezért kérdeztem, mert nekem nem a pénz kell, hanem hogy zárni tudjam a vásárlást, vagy nyitni.
Tudom türelem, de ez számomra, az előző rendelésemhez képest sokkal több türelmet igényel, ami ebbe a nagy melegben egyre kevesebb.:-) -
Dominó85
addikt
válasz
Lacinet #71381 üzenetére
Még egy pár napot várj szerintem. A kis mocsok tuti, hogy kummant és még fel sem adta a csomagod. Az egyik rendelésemnél 4 nap processing time (feldolgozási idő) volt megadva. 6. napon kaptam TN-t, amit ettől számítva 4-5. napon tettem a 17track követésébe. A rendelés feladásától számított 22. napon lett egy olyan bejegyzés, miszerint a rendeléstől számítva 14. napon lett egyáltalán feladva... Jól le is hurrogtam az eladót, hogy 4 nap az 4 nap és nem 22. Eredmény képpen az Aliexpress már most közölte hogy A3-as besorolású felhasználó lévén 50% refund jár majd nekem. Ennyit számít pár év Aliexpresses rendelgetés és folyamatos képpel, szöveggel való feedback-elés.Én nem kértem senkitől semmit, de ha ez van... így járt az eladó. Az egyik bizsu a drágámnak így ingyen lesz.
-
Lacinet
csendes tag
Sziasztok!
Elolvasva az összefoglalót, hogy a TN szám 2-3 nap után lép életbe "nyomkövethetőség"! Tisztában vagyok vel.
Kérdezném, hogy a 8. napon sem található a TN szám alapján a csomag. Az eladó folyamatosan ugyanazt a sablonszöveget küldni, hogy várjak 5-7 napot. Tapasztalataitok alapján meddig érdemes várnom még? -
Tracking első bejegyzése:
"(Sweden), Küldemény postai átvétele a küldő országban" vagy "MALMO UTR/MMAH,Sverige, The item has been dispatched from Direct Link's international terminal for onward transport to the country of destination"Csomagoláson is az volt, hogy alatta volt-e kínai cucc, azt már nem tudom ellenőrizni.
RE.......SE volt a tracking number, ha az jelent valamit.
-
beg
veterán
válasz
Barthezz2 #71372 üzenetére
Nem csupán svéd postával?
Átcsomagolják Malmö-ben (1x volt ilyenem, két zacsiban volt, a külsőn nem volt rajta kína) vagy ha nem csomagolják át, akkor a címkén country of origin: Chinakcsa: ilyen? RH...........TR mert ez lehet nem lesz igazi, 1-2 hét múlva kiderül a 17track-en. Ha nem lesz esemény hozzá, ne lepődj meg
-
kcsa
veterán
Sok alis és ebayes rendelés után kis kihívásra vágytam, és rendeltem wish-ről.
De ilyet se láttam még, kínai 9dolláros "okos"óra Törökországból indul...
Volt már valakinek ilyen?
-
Banggood rendelésnél nem kértem track kódot mégis kaptam...why? Eddig soha sem kaptam "ingyen".
-
beg
veterán
válasz
kidpepi #71366 üzenetére
Ez nem a tiéd. Hacsak nem Horvátországon keresztül kapod.
Despatched to overseas (Country code: HR)
2016-06-28 20:47 Croatia, ZAGREB 10003, Send items to customs1 (Inb)Kérdezz rá, hogy Horvátország tranzitország-e, avagy közvetlen Magyarországra küldték?
-
kidpepi
tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni.
Giztop-ról rendeltem egy Vernee Thor-t.
2016.06.14-én fizettem ki. Sokáig nem kaptam tracking numbert, majd megint 6 napig csak azt láttam, hogy
"INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)"
Után végre elindult a csomag, viszont a célország Horvátország. :/
Rákérdeztem, hogy ez most mi, azt válaszolták, hogy utánajártak és a tracking mutatja rosszul, nyugodjak meg, ők helyes címre adták fel.
Hihetek nekik? Előre is köszönöm!
Tracking: http://track.trackingmore.com/singapore-post/en-RP345213176SG.html
Péter -
beg
veterán
válasz
Kalandor #71360 üzenetére
Sima shippinges 13 nap alatt megjött tegnap, expedited 21 napja úton és még nem ért ide. Már rég rájöttem, hogy felesleges fizetni a feláras szállításért a gearbesten. Ha van készleten az ingyenessel is hamar ideér, ha nincs, akkor meg lehet azt bármivel boostolni, nem lesz raktáron hamarabb. A készlet persze mindig in stock, de hát a kínai becsszó...
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A TinyDeal-ről rendeltem, de hibás a termék. PayPal-on dispute-ot indítottam. Ajánlottak részleges visszatérítést TD pontokban, meg hasonlók. Legutóbb azt írtam nekik, hogy teljes refund-ot kérek, ha kell, a terméket is visszaküldöm. Erre azt írták, hogy ok, először zárjam le a case-t, és adnak teljes visszatérítést.
Bele szabad így menni?
Ha lezárom, utána már nem nyithatom újra, ha jól láttam. -
Gearbest Expedited Shipping (+ kb. 15 dollár) mennyi idő alatt jöhet meg manapság?
-
printpro
csendes tag
Én free shipping-el vettem.
Az eladó nem simán tracking number-t adott hanem bescannelte az egész shipping notice-t. Ezen van, az áru értéke kb 5k (amennyiért én vettem) és, postage paid alatt még 2k a szállítási költség.
Hogy ezt miként intézi / éri meg neki, nem tudom, legyen az ő bajaViszont tény hogy a csomagon rajta van.
-
beg
veterán
válasz
printpro #71355 üzenetére
Hogy fizetted akkor a szállítást? Most free vagy 2000?
Továbbá összefoglaló:
"A rendelt termék ára: a rendelt csomagra vonatkozó, abban helyet foglaló árucikkek összértéke, beleértve a postázási és egyéb költséget is."PayPal bizonylatot bekérik, majd átengedik.
-
printpro
csendes tag
Ismét egy csomag a vám előtt kb 5000 Ft értékű, szóval nem kéne fizetni utána. Viszont, szállítással együtt már kb 7000 Ft. Én Free shipping-el vettem szóval, számlám (paypal) 5000-ről van. Ilyenkor mi a helyzet?
5000 után fogják vámkezelni? hozzáadják shipping-et is, és mégis fizetek? Illetve, ha 5k alatt vámolják el, akkor is van 2000 kezelési költség posta részéről?
-
Zozzant
addikt
Gearbest eu, 2. munkanap délben itt a cucc. UK-ból dhl express. Hihetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest