Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fant0mi
őstag
válasz venom8888 #3899 üzenetére
Azt írta, hogy a dízel IS jó.
Én meg azt hangsúlyozom, hogy ha benzines kell, akkor a turbósat válaszd.
Körül lehet nézni pár évvel régebbiek között is (facelift előtti, konvex hűtőmaszkos). A facelifttel ami jött, és irigylem, az az android auto kompatibilis fejegység. Csak a megvalósítás nem tetszik benne, a "tablet".[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz venom8888 #3907 üzenetére
kia előszeretettel csinálja környezetvédelmi normák miatt a normálistól kicsit magasabb fogyit. gondolom egyszerűsíti a tervezést egy nem kigrammolt befecsi térkép..
ugyanakkor simán lehet évjárattól függő ez.
nekem pl 1.6 GDI 2015ös sportázsban 8.5ös átlagot csinált, most a 2018asban meg 7.2. ugyanott lakunk, ugyanarra van használva...eladó topping dac
-
-
vlevi
nagyúr
válasz venom8888 #3921 üzenetére
2-3km-es távon az 1.4-es 2007-es Ceed fogyaszt 8 körül. De inkább több, éppen azért, mert rövid a táv. Kb ugyanennyit eszik autópályán is.
Város és város között is óriási különbség van. Aki reggel a belvároson kénytelen atverekedni magát, az végig gurul 2-esben, alapjáraton.
Más pedig a körúton megy folyamatos 60-as tempóval. Ez utóbbi esetben, igen, lehet 5L fogyit csinálni városban. -
nagyúr
válasz venom8888 #3931 üzenetére
Egy szívó benzinest hasonlítasz egy turbódízelhez. A különbség nem csak egy kettőstömegű lendkerék. Ott van a turbó, a hozzá kapcsolódó csövek, szenzorok, részecskeszűrő, a magasnyomású üzemanyagrendszer, amik mind további potenciális hibalehetőségek. Tehát ne csak a DMF-el számolj, mert pofára esés lehet belőle. A dízel igen, esélyesen kevesebbet fog enni és sokkal nyomatékosabb lesz, de benne van a pakliban hogy elégeti simán azt az 1M különbséget ha nincs szerencséd. Általában a dízelt nem 2x5km-re vásárolták újonnan, úgyhogy számottevően több km lehet bennük, még ha az órájuk nem is azt mutatja Ezáltal már lehet hogy elfáradt pl. a futóműve stb. Illetve a Te napi 2x10km-ed alatt gyakorlatilag be sem fog melegedni rendesen a motor, ami se a fogyasztásnak, se a részecskeszűrőnek, se a motornak nem tesz jót. Nem mondom hogy ne vegyél dízelt, csak vedd számításba ezeket is. Nem biztos, hogy neked az Optima a jó választás. Én inkább néznék egy Priust ilyen felhasználásra, az hozná is az általad elvárt fogyasztást.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz venom8888 #3935 üzenetére
Legyen olcsó, nézzen ki jól, tépje fel az aszfaltot, de fogyasszon keveset és ne legyen soha semmi baja ugye?
Amúgy! Tudom, hogy 5M az nem 7M, de gondolkodj el egy vatta új Suzuki Scross-on. 1.4T-vel korrekt a dinamika, nagyon jól fogyaszt és egy új autóról van szó, ami garanciális, motor + váltóra 7 vagy 10 év garit adnak. Az új meg már nem is néz ki olyan hülyén mint a régebbi.
-
nagyúr
válasz venom8888 #3935 üzenetére
Mert ami 1-2 éve még 5m volt az mostmár 7m... szóval jah, vagy költessz 7 körül, vagy veszel használtat, pl németből.
Nepperrel behozatod.
Ha nincs most a piacon elfogadható.Bemondod neki mi kell, max 3 év, max 50k km és hozzák.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
andyTM
őstag
válasz venom8888 #3945 üzenetére
Vegyél használt Vw Lupo 3L-t ; a "3L" 3 litert takar és még dízel is.
"Fogyasztás: tényleg 3 liter?
Alföldi, sík utakon nyugodtan vezetve az autó valóban beéri 2,7 liter gázolajjal száz kilométeren. 130-as sztrádatempónál 3,9 litert eszik, 150-re gyorsítva is csak 4,2 literre emelkedik ez az érték. A csekély légellenállás (cw 0,29), a kiugró, 45 százalékos hatásfokú motor és a hosszú váltó-áttételezés eredője az elhanyagolható üzemanyagköltség. 120-nál ötödik fokozatban 2000, 160-nál is csupán 3000 a percenkénti fordulatszám...."[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz venom8888 #4276 üzenetére
Szia! Egy hete vettem at 160tgdi dct sw-t. 3x tankoltam eddig, nálam 7-8 liter között eszik. A BC lefele csal, 4-8 decit. Meg bejaratas alatt van, szóval nem nyomtam ki a szemet, de elegedett vagyok a motorral, nyomatekos, kellemesen viszi az autot. Fullra pakolva, klimazva sem erzed hogy kevés lenne. Sok info a megbízhatóságrol meg nincs, nagyon friss a motor. Biztos hogy kokszosodni fog, mert közvetlen befecskendezéses.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 10
- Spórolós topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xbox tulajok OFF topicja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs