Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laragirl83
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja már egyszer felkérdeztem dolgot, de nem igen jutottunk 1ről a 2re.
2018-as, új, 1.6 GDI Sportage-ről van szó.
Van egy olyan jelenségem, amit nyár elején véltem felfedezni, sajnos nem emlékszem kezdetek óta (jan közepe, átvétel) megvolt-e, mert mindig zenével közlekedem, és akkor abszolut nem hallik.
A lényeg, mindegy hogy meleg v hideg indítás, üresben vagy sebességben, de 1800-2000-es fordulattól kezdve a normál erősödő morajló motor hang mellett, avval párhuzamosan van egy ilyen hallható magasabb frekvenciás zugó hang, ami utastérben is hallatszik, es nyilván felnyitott motorháztetővel kintről is egyértelműen.
Nyár folyamán vissza vittem kocsit márkaszervízbe, hogy nézzék meg, ott azt kaptam, hogy nincs idegen hang, illetve szóban annyit mondtak megnézték a teszt autót is, annak is ugyanolyan a hangja. Ennyiben hagytam, ok.
De csak csak piszkált dolog, pár napja elmentem egy független kia szervizbe, ahol személyesen is jelen voltam, elmagyaráztam nekik mit hallok, megnézték, ők is világosan mondták, hogy hallják. A szaki a motorblokk jobb belső-felső részénél csatlakozó magas nyomású pumpát mondta, hogy az adja hangot.
Megkérdeztem, van-e esetleg bent náluk ugyanilyen kocsi, megnézni az milyen. Volt is, beröffentették, és annak is ugyanilyen hangja volt.
Nem tudom mennyi az esélye ennek h ilyen random mód 2 autó ugyanazon hibával lenne, HA hiba.
Szóval ha volna itt esetleg új 1.6os sportage tulaj, megnézné, hallgatná nekem, nála is jelen van-e a fentebb leírt jelenség.
Pirossal jelöltem pumpa helyét, amiből jön a hang, csak fedő lemez eltakarja, de ott van pont ahol a króm szinű cső csatlakozik.
Előre is köszi.
(Még annyit, a hangon kívül semmi egyéb tünet nincs, nem rángat, nem megy rosszul, komputer se ír semmit stb.)
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Új Kia Sorentoba, a projektoros lámpatestbe szeretnék emelt fényerejű H7es halogént rakni. (Csak a tompítottnak) Ezeknek az izzóknak, mint pl. a Nightbrake +150% jóval nagyobb a hőterhelésük? Belerakhatom kockázat nélkül? Mert ha hamarabb öregíti a lámpabúrát/testet, akkor hagyom. De mivel van ledes nappali menetfény, így nagyon keveset menne a tompított. Évi 50 óra körül.
Bi-xenonból ültem át, és a gyári tompított halogén nem az igazi.. -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 2015-ös 162 ezret futott Kia Optima 1.7 CRDI.
Mindig Premium dieselt tankolok és vegyesen van város és autópálya használat. Olajcserét a gyári 30 helyett 20-25 ezer között szoktam csináltatni.
Ma reggel Gödöllőn felhajtottam a pályára és 110 nél a gázra lépve elment az erő. Nem hirtelen hanem csak megtorpant a kocsi mintha nagyon erős ellenszél lett volna.
Majd mire felfogtam hogy ez nem szél lenéztem és már villogott a narancssárga motort szimbolizáló piktogram. Utána rendbe beértem vele a munkahelyre, és később padlógázra rendesen gyorsított is, azonban a piktogramm villog azóta is.Van ötlet hogy mi lehet? Mehetek így vele szerintetek?
Pesti Kia szervizek napokat sőt heteket mondtak mire időpontot akarnak adni...
-
merqree
őstag
400 kg micsoda? Nyíilván nem lúdtoll, azt azért sejtem.
Csalókák a csomagtartó méretek, mert pl most adtuk el a 2006os Jettánkat, annak "csak" 17 literrel volt több a csomagtartója, mint a Tucsonnak, de pl a szánkó nem fér be a Tucson csomagtartójába... Szóval mérd meg inkább a csomagtartó méretét mérőszalaggal, ha a szállítandó áru megköveteli.Turbós benzines motort nem vennék, ez egyén szociális problémám.
Ezeknél a behemótoknál a 8 literes fogyasztás láb függő. Én most tankoltam újra tele, mióta megvan, 7,99 lett a fogyasztás, vegyes használatban (1.6 GDI 132 LE). De ez nem erőmű!
A spritmonitor.de -n vannak fogyasztási adatok, ott láthatod jobban, melyik motor mennyit is eszik. (Válaszd ki a legördülő menüből, melyik típus, melyik motorjára vagy kíváncsi)
-
Lajki
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert csere előtt állok és nem vagyok egy nagy kocsi szaki
.
A lényeg, hogy heti 2-3x járok Ceglédre, Budapestről. Nap mint nap megyek a Csepel Művekbe és a városban is járkálok. No, meg néha 300-400 kilót is mozgatok (2-3 havonta).Nos, mivel nemrégiben lett egy nagytestű kutyám, így olyan autót szeretnék, aminek nagy a csomagtartója. Kinéztem párat, de fingom sincs, hogy melyik motor pl ami jó, és a többi.
Első körben 4 - 4,5 millió a határ és 2013-14 körüli, hogy legyen is rá garancia.
Amik tetszenek:
Hyundai Tucson, Santa Fe is, de sokat járkálok, így a fogyasztás is számottevő. ( vegyesbe 8 L-nél már boldog lennék
)
Kia Sorento és persze a Sportage - ennél nagyon megfogott a GT Line és drágább is a keretnél. GT-nél melyik motorral érdemesebb venni 2.0 CRDi vagy a 1.6 G-TDI.
Ha megmondanátok, hogy adott kocsihoz melyik a legjobb motor, azt nagyon megköszönném.
Ha van még javaslat, szívesen fogadom!
Előre is köszönöm a segítségetek!
-
fant0mi
őstag
válasz
Dare2Live #964 üzenetére
Van ules hatuljara, meg jatekokat is lehet beletenni. Ebay: car seat back protector.
De lehet kapni direkt elvedot a kocsiajtora. Egy U alaku puha atlatszo muanyag (szilikon?), ra kell huzni vagy rapattintani a kocsiajto elere. Meterben van, vagsz akkorat belole, amilyen hosszu az ajto ele.
-
merqree
őstag
válasz
Dare2Live #964 üzenetére
Az ajtó kicsapódás másik kocsihoz a legjobb megoldás, ami nekem bevált: messze a bejárattól állok meg.
Én nem vettem üléshuzatot (3 éves a kislányom), az ósanban vettem kb 1000 forintért gumi+tépőzár rögzítésű vastag műanyag fólia szerűséget. (Mondjuk a Tucsonban eleve műanyag az első ülések háttámlája, ennek ellenére vettem)
-
Dare2Live
félisten
Én is becsatlakozok. Egy Kia Venga Navit rendeltem, utolsó darabok egyike felszereltésget variálni se lehetett színből se volt nagy választék.
Gyerekes autó lesz tehát babakocsi + bicikli csomagtartóba. Gyerek ugrik be, mászik be ahogy tud gyerekülésbe....rakodótér tálcát, rakodóperem és küszöbvédő fóliát tuti rendelek, illetve nem tudom mekkora részt véd lehet hátul küszöböt "végig" fóliázom.
Ami viszont még kéne:
Hátsó ülés szélére vmi védő. Lehet vmi vastagabb fólia lesz. Akárhogy vigyázok, szólok 10ból egyszer koppan a szomszédos kocsin.
Valami javaslat, ötlet? Maradjak vmi vastagabb fóliánál, esetleg dekor...?És akármennyire nem akarom kelleni fog még üléshuzat. Nem csak hátulra előre is mert ülések hátulját szétrúgja. Használ vki méretpontost? Honnan és hogy vált be?
Esetleg még átvétel elött vmi ötlet mit csináljak meg, milyen kiegészítő ajánlott/kell egy ilyen gyerekes kocsihoz...?
-
kisza25
félisten
válasz
bajnokpityu #954 üzenetére
Jól rémlik, hogy neked automata sportage van?
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, Kia Sportage (2012-es típus) navi frissítéssel kapcsolatosan, illetve magyar nyelvet szeretnénk rá tenni, találtunk egy videót róla a neten amiben valakinek sikerült is, de sajnos semmi más információt nem tartalmazott a videó.
Ha valaki tudna segíteni hogy oldható meg akár otthon is a dolog, előre is nagyon megköszönném! : ) -
Akula
őstag
válasz
bajnokpityu #952 üzenetére
igen, ilyenekre gondoltam én is.
amúgy halogénes DL soha nem lesz olyan fényerőben, mint egy LED szúrófény. láttam olyan vitarát, amin a gyári LEDsor kivakítja a szemem fényes nappal. az enyém a gyári halogénnel csak gyertyafény mellette. -
Akula
őstag
ha már láthatóságnál tartunk, jó lenne lecserélnem a daylight halogént (ha jól tudom 55W) valami LED megoldásra, mert az kevesebbet fogyasztana. de a múltkor átbeszéltük, hogy a zsandárok elvehetik a forgalmit, mert nem megengedett átalakítás. de már néztem melegfehér változatot, a kutya nem veszi észre, csak ha kibontja.
A kérdésem, valami más problémát okozhat az átalakítás mszaki szempontból? mármint melegedés, a fncsor sérülhet-e, vagy ilyenek. -
betyarr
veterán
a 2010-es gyártású kia ceedemben is úgy volt megoldva,hogy sebész kéz kellett az izzócseréhez.egyszer 1,5 órát tököltem.sz@r a derekam,úgyhogy nagyon jót tett neki...végül após oldotta meg.kb 2 perc alatt.máig nem tudom hogy csinálta
-
merqree
őstag
A tompított fényforrás "kupakja" a fekete gégecsöves LED betáp alatt van, a nagyobb kupak a távolsági fényszóróé.
A foglalaton vagy egy fekete, két füllel rendelkező valami "gány", elvileg azt tekerve lehetne kiszedni a lámpatesttel együtt a foglalatból. Bármelyik irányba próbáltam fordítani, mindig "lepattant" róla. Nincs itt semmiféle rugó, meg tudom is én mi, ahogy a kezelési könyv írja. A keresdő saját bevallása szerint, 2 perc alatt kivette a szalonban lévő kocsiból...
-
Atlantis
veterán
válasz
Gombinyó #939 üzenetére
A legtöbb autó csillaggarázsos, rosseb se szerelgetné az utcán.
Nekem inkább azon akadt meg a szemem, hogy a fenébe tud egy 2019-es Tucson-nál már kiégni az izzó? Igen rövid életű volt szegény. a LED-es nappali fények korában...egyéb elektronikai gikszer nincs ott? Persze ki lehet fogni selejtes izzót, tudom, de ez kicsit fura.
Szerk #941: Hja, az más.
-
merqree
őstag
2019es Tucsonban, ha valaki cserélt már tompított izzót, árulja el, hogyan tudta kivenni az izzót, mert azt a fekete kis kupakszerűséget már lepattintottam róla (és vissza), de nem akar egyik irányba sem elfordulni...
Természetesen a kupakkal együtt próbálnám meg kivenni, de a kupak már többször a kezemben maradt. Az megint más kérdés, hogy már sebes a kezem (sajnos nem vagyok nőgyógyász kezű....) -
napoleon2323
tag
Sziasztok!
Használt gépjárművet szeretnék vásárolni.
Ami fontos számomra egyelőre, hogy automata váltós legyen.
Rá is leltem egy 2005 (év végi) Hyundai Elantra-ra (2.0 GLS Style).
Esetleg akinek ilyen autója van vagy ismeri a típust, írna néhány sort róla?
Általános tapasztalatok, esetleg típus hibák, gyenge pontok (rozsdásodik-e úgy pl mint egy első generációs 6-os Mazda)?Utánaolvastam, illetve néztem picit jobban a típusnak, de személyes tapasztalatokra nem igazán leltem.
Előre is köszönöm a tanácsotokat!
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A múltkorában kérdeztem hogy az Osram LEDriving® FOG PL LEDFOG103-SR ködlámpát be lehet e építeni egy kia proceed 2008-as modellben. Kideült, hoyg helyileg beférne, de kéne hozzá gyári keret. Na ez az amit én a hivatalos helyeken sem találok. Úgy tánik a korszakban két féle volt egy kb háromszög alakú és egy kör. Na mármost nekem a kör kéne. Tehát olyan mint ezen a képen. [link]
-
merqree
őstag
Ha nem ilyen autót akartok venni, akkor milyet szeretnétek?
Mert az én értékrendem szerint, ha egy adott típust szeretnék (pl Tucson), akkor aztán hiába tökéletes egy i20 például.Csak egy kis "noszogatás": a használt autó ára egy Tucson Travel 1.6 GDI (133LE) esetében ha önerő lehetne, akkor 5 évre 85ezer forint a törlesztő, FIXen.
-
kisza25
félisten
1 éve adtam el 2,5M 70ekm-el a 2015 i20-at, magyar papírost, life felszereltséggel
De azon még valamenyit keresett egy kereskedő (kb 3 hónapot árulta 2,85M és eladta, kereskedő 50-100eFt-nál többet nem szoktak engedni.
A 2,4 M ismert előélettel nem olyan rossz, mert közben az új i20 ára is 400eFt több lett
Ezt is olvasd el -
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Nagy döntés előtt állunk.
Hyundai 1.25 comfort 2015. évjáratú 50. 000. km. t futott autóért reális-e 2.400. 000. ft?
Soknak tűnik első hallásra, de ebbe biztos, hogy ennyi km. van, mert nagyon közeli ismerősé. Illetve akárhogy is nézem a hirdetéseket 2.800.000.körül hirdetik őket.Nem ilyen kis autót terveztünk vásárolni, de az évjárat, futott km. és, h ismerősé nagy dilemma, hogy nem-e kellene megvenni.
Esetleg vélemény az autóról, motorjáról?
Köszönöm. -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Kia Ceed 1.4 109LE autóba tudtok ajánlani gyújtógyertyát, illetve gyárilag milyen van benne? Valamint belevaló jóféle motorolajat is ajánljatok ha tudtok.
Üdv! -
Akula
őstag
válasz
bajnokpityu #919 üzenetére
a szerelő igen.
az felénk is. -
Akula
őstag
válasz
bajnokpityu #917 üzenetére
na, így már visszakanyarodtunk a témához. pont erről volt szó, hogy kuplung nélkül nem tudtam beindítani. ha valahogy olyan mocskos a gatyám, hogy nem szívesen ülnék be, mert előtte a kocsi alatt feküdtem, de be kell indítanom, akkor ez nem működik, vagy teszek nejlont az ülésre. nekem ilyenem nem volt. így jött elő ez a "problémám"
-
Akula
őstag
válasz
bajnokpityu #913 üzenetére
szerintem elbeszélünk egymás mellett.
azt kérdeztem, hogy miként indítod, ha sebességben van a kocsi, mikor beülsz? nem veszed ki sebességből, csak megnyomod a gombot?mert nekem ezt jelenti a pedál nélküli indítás.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #913 üzenetére
"mivel 1db nyomógomb van"
Így kb ezért nem szeretem az ilyen okosított szerkezeteket.
Egyvalamire koncentrálnak, hogy az valahogy egyszerűbb legyen, meg marketingben el lehessen adni, de a többi funkciója bonyolódik, csak tekervényesen érhető el.
Ilyen pl. Honda Africa Twin DCT váltó. Nincs kuplung, megálláskor üresbe rakja magát, de emiatt kell egy külön rögzítőfék is a motorra, amit viccesen a kuplungkar helyére raktak.
satöbbi. -
bajnokpityu
félisten
kevesebb alkatrészt forgat az öninditó.
sőt, kéttömegűnél annak az életét is növeli. inditásnál, leállításnál kinyomjuk a kuplungot.akula
lvasd el újra amit irtam. mivel 1db nyomógomb van ezeken a kocsikon, ami alapban az indittást, leállítást végzi, mégis hogy adnál másképp gyújtást, ha le akarod engedni az ablakot, pl?
-
Akula
őstag
válasz
bajnokpityu #910 üzenetére
na ennek meg akkor mi értelme van?
lehet, hogy ez nem is biztonsági jellemző, hanem a motor kímélésére találták ki?nekem még nem volt kulcs nélküli indítós kocsim. ha pl. sebességben hagyod, ott azért ki kell venni üresbe, nem? az automata váltóst ne nézzük most.
-
Akula
őstag
igen, erre gondoltam én is
amúgy anno a 100-as skodánkat öcsém 4 évesen elvitte a szomszéd kapujába úgy, hogy a kulcsot ráfordította és az indítómotort picit megdolgoztatta. tolatásban volt lerakva, persze ki se látszott, pláne nem tudott kormányozni. de a cocializmusban az ismerős ismerőse szilvapálinkáért kilakatolta az oldalát. -
Akula
őstag
na, ezt ma vettem észre, pedig már 4. éve enyém a Rio.
úgy történt, hogy be akartam indítani a kocsit ablakon behajolva. ráadta a gyújtást és nem indult. levettem, aztán újra. semmi. beültem és amíg a kuplung nincs kinyomva, nem indítja be a motort. hallottatok már ilyet? ez valami kia specialitás, vagy valami kötelező biztonsági feature az újabb kocsiknál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Crypto Trade
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest