Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laragirl83
őstag
válasz merqree #1264 üzenetére
Engem is megcsináltak december végén.
2 ajtó bal oldalon csere, ill kuszöbléc. 890e.gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
laragirl83
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja már egyszer felkérdeztem dolgot, de nem igen jutottunk 1ről a 2re.
2018-as, új, 1.6 GDI Sportage-ről van szó.
Van egy olyan jelenségem, amit nyár elején véltem felfedezni, sajnos nem emlékszem kezdetek óta (jan közepe, átvétel) megvolt-e, mert mindig zenével közlekedem, és akkor abszolut nem hallik.
A lényeg, mindegy hogy meleg v hideg indítás, üresben vagy sebességben, de 1800-2000-es fordulattól kezdve a normál erősödő morajló motor hang mellett, avval párhuzamosan van egy ilyen hallható magasabb frekvenciás zugó hang, ami utastérben is hallatszik, es nyilván felnyitott motorháztetővel kintről is egyértelműen.
Nyár folyamán vissza vittem kocsit márkaszervízbe, hogy nézzék meg, ott azt kaptam, hogy nincs idegen hang, illetve szóban annyit mondtak megnézték a teszt autót is, annak is ugyanolyan a hangja. Ennyiben hagytam, ok.
De csak csak piszkált dolog, pár napja elmentem egy független kia szervizbe, ahol személyesen is jelen voltam, elmagyaráztam nekik mit hallok, megnézték, ők is világosan mondták, hogy hallják. A szaki a motorblokk jobb belső-felső részénél csatlakozó magas nyomású pumpát mondta, hogy az adja hangot.
Megkérdeztem, van-e esetleg bent náluk ugyanilyen kocsi, megnézni az milyen. Volt is, beröffentették, és annak is ugyanilyen hangja volt.
Nem tudom mennyi az esélye ennek h ilyen random mód 2 autó ugyanazon hibával lenne, HA hiba.
Szóval ha volna itt esetleg új 1.6os sportage tulaj, megnézné, hallgatná nekem, nála is jelen van-e a fentebb leírt jelenség.
Pirossal jelöltem pumpa helyét, amiből jön a hang, csak fedő lemez eltakarja, de ott van pont ahol a króm szinű cső csatlakozik.
Előre is köszi.
(Még annyit, a hangon kívül semmi egyéb tünet nincs, nem rángat, nem megy rosszul, komputer se ír semmit stb.)
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
laragirl83
őstag
válasz laragirl83 #598 üzenetére
Lejátsza
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
laragirl83
őstag
Csak sebességben csinálja. Minden más amit írtál, nincs az hang. (első kerekes)
Voltam vele szervízbe, azt mondták normális, vmi rezonancia amit hallok, megnéztük tesztautó sportageben, ugyanolyan hangja volt.[ Szerkesztve ]
-
laragirl83
őstag
Hello, csak 1 gyors kérdés, usbről kia-k lejátszák flac formátumot vagy csak mp3 és wma?
-
laragirl83
őstag
Szoktam néha most bejöttek melegebb napok.
De ha klima off akkor hallatszik.[ Szerkesztve ]
-
laragirl83
őstag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott egy 3 hónapos kia sportage 1.6 gdi.
Az utóbbi 2-3 hétben lettem arra figyelmes, hogy az autó gyorsításkor, sebességben (főleg 2ikban a leghallhatóbb), kb 1800as fordulat felett, hallatszik (a motor normál erősödő hangja mellett azzal párhuzamosan) egy vmi féle bugó-zúgó hang. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani mikor egy rc autó gyorsít, szóval mintha vmi féle elektromotor erősödő hang lenne. Lehet kicsit bután fogalmazok, de jobban nem tudom körül írni. (Az is vicces volt mikor kis szervízes fickónak ecseteltem hangutánzással telóban).
Azt nem tudnám megmondani, hogy a kezdet kezdete óta jelen van-e a hang, mert utóbbi pár hétig folyamat zene mellett vezettem, és ha nem is ordít a rendszer, már nem hallani a hangot.
Keddre kaptam időpontot, megnézik ofkórsz, csak érdekelne nektek vmi tippetek van-e, vagy csak én parázom túl dolgotgigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
laragirl83
őstag
válasz bajnokpityu #530 üzenetére
Eddig én is maximálisan meg vagyok elégedve vele. Én ugyan csak városban használom, nem túl nagytávokra, de ott is perpill így 3 hónap távlatában 7.5-8l körül elmozog.
-
laragirl83
őstag
Igen, beszéltem velük, várnak, mondjuk magasnyomású volt 1 alkalommal, max arra jövőben odafigyelek, de legalább legyen kipucolva.
-
laragirl83
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, mennyire normális az h lámpatestek elől beáznak. Na nem konkrétran lötyög bennük víz, de mosás után látszik hogy belső felén ott figyel víz lecsapódás. Gondolom ez nem egészséges, szépen berohad, mattul stb. 1 hetes autó, szerintetek ezzel cammogjak vissza, hogy pucolják ki meg tömítésre nézzenek rá vagy ez ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
laragirl83
őstag
Okés, köszönöm mindenkinek a start/stoppos válaszokat, ez alapján akkor mivel nekem csak városi forgalom, az is kvázi rövid távok meg esetenként dugó, akkor kikapcsolom a featuret.
-
laragirl83
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék kinek mi a véleménye, vagy mi most az általános álláspont (ha van ilyen), start/stop rendszerrel kapcsolatban. Kis Sportagemben van, és igazából nem tudom mennyire forrott ki a technika, érdemes használni vagy jobb ha kikapcsolja az ember.
Előre is köszigigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest