Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ferkoboy

senior tag

válasz canonka #2075 üzenetére

1. Nem te kevered a dolgokat. Nem így értettem.
    Babarka esetére ne írd a te példádat, mert őt téveszted meg ezzel. (meg másokat is, hisz rögtön ugranak a hybrid lencsére)

2. Neked radiális keratotómiád volt. Ennek eredményeképpen nem szép szabályos a szaruhártyád, heggel gyógyult, erre nagyon nehéz bármilyen lencsét is adni.
    (Ez a beavatkozás -műtéttípus- a refraktív sebészeti beavatkozások zsákutcája. Sajnos ezt te magadon tapasztalhattad. Ezen műtétek után szinte lehetetlen valóban jó szemüveget, vagy kontaktlencsét adni.)
    Arcibasev-ről annyi infóm van, hogy pár évvel ezelőtt még mindig végzett ilyen műtéteket a Gellért hegy környékén. Tehát ő nem hagyta ezt abba, csak valószínleg a Focus Med.-ból távozott...

3. Érzéstelenítő cseppel vagy a nélkül... nem azért írtam le, mert elvetem ezt a lehetőséget. Csak annyit írtam, hogy befolyásolja a könnytermelést - és a könny összetételét is (ezáltal az objektivitás torzul).
    Ez nem azt jelenti, hogy neked az érzéstelenítő miatt folyt volna a könny a szemedből, vagy sem. Inkább még csökkenti az érzéstelenítő a könnyfolyást, mintsem növeli. (Kevésbé érzed, hogy valami idegen anyag van a szemedben, ezért kevésbé váltódik ki ösztönös-védekező reakcióként fokozott könnytermelés.

4. Az hogy egy asszisztens meg egy szemész mit mér "géppel"... Az asszisztensnek lövése se lesz a fizikai optikáról ez szinte biztos.
    A szemészeknek meg senki sem tanít korrekciós stratégiákat - ha nagy szerencséjük van, akkor olyan szakorvos mellé kerülnek rezidensként, aki ért hozzá (mert hajlandó volt utánaolvasni, értelmezni, gyakorolni mindazt, amit nem tanítanak nekik - sajnos.) [Valószínűleg ezen szakorvosnak van egy rejtett műszaki vénája is, és nem csak a betegségek szemszögéből tekint a szem összetett optikai rendszerére. - Sajnálatos mód ők elég kevesen vannak.]

5. Nem tudom Te hol illesztesz klencsét, vagy orvos vagy,
    Ezt nem tudom értelmezni. Fogalmazz konkrétabban kérlek!
    De válaszolok, hátha erre gondoltál.
    Édesanyám szemész főorvos, jómagam pedig optometrista vagyok.
    Nem szidom a szemészeket, sajnos van ellentét az optometristák és szemészek között, de én ezt inkább csökkenteni szeretném, mintsem növelni.
    Örülnék neki, ha közülük azok illesztenének Kontaktlencsét, akiknek van is belőle szakvizsgájuk. Én 4 félévet tanultam kontaktológiát, és szigorlatoztam is belőle (gyakorlatból is, és elméletből is). Elvárnám, hogy pár hetes kurzusként elsajátítsák legalább, és ne mindenki önjelölt módon közelítsen a témához.

6. Nem azért írogatok ide, mert ez nekem valamennyire is megéri. Semennyire sem. Csak az időmet rabolom sokszor. Egy valamiért írogatok, az pedig az, hogy a neten terjengő butaság-halmazt minimalizáljam.
    Öröm amikor valaki 3 óra netes olvasgatás után úgy érkezik be a rendelőbe/vizsgálóba, hogy jobban ért hozzá.
    Türelmesen elmagyarázok bármit, amit szeretne az illető, de inkább kérdezzen, mintsem ő akarja megmondani a "tutit".

7. Klinika: nem voltam még ott páciensként, nem tudok véleményt mondani erről. Görög Katalin doktornő ért ahhoz amit csinál, ennyit tudok. Hogy mennyire lesznek türelmesek veled, vagy bárkivel... arra nem tudok válaszolni. Ha nagyobb üzemben/üzemként működnek, akkor bizonyosan kevesebb idő fog egy páciensre jutni.

Üdv: Ferkó

Új hozzászólás Aktív témák