Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bdanyy

addikt

válasz Jofi81 #3431 üzenetére

Én nagyon nem bírom a meleget, most is le tudok izzadni elektromos rollerrel 😃 bár nálam sok cucc van legtöbbször (épp ezért a héten is csak hétfőn tudtam rollerrel menni, mert a többi nap mindig vittem valamit. Ezt érdemes bekalkulalni, hogy kényelmesen egy hátizsák meg max egy kisebb zacskó ami felfer).
    Ma pedig pont egy olyan útvonalon kell mennem, hogy két megálló után megint atszallok 2-re. Ez gyalog 20 perc, BKV 16-7, kocsival legalább 25 perc, rollerrel meg szerintem 7-8 lenne... Csak hát elhozni nem tudnám amiért megyek.

Limeot szerintem próbáld ki, azzal az útvonalat meg tudod nézni, mennyire biztonságos és kényelmes.

• Fishor

senior tag

válasz Jofi81 #3418 üzenetére

Szia!

1km-en túl izzasztó a rollerezés, még ha nem sietek akkor is. Maga a roller 2-3x olyan gyors mint a gyaloglás, inkább a lámpás kereszteződésekkel van a gond időben, ott pikkpakk elbukja az ember az időt amit nyer. 2 éve napi szinten (kivéve esős, jeges, havas utakat) használok munkába járásra hagyományos gagyi (Aldis) rollert. Azóta nem vettem bérletet Debrecenben. Mondjuk én vegyítem a busszal, mert a távolsági buszig megyek, meg onnan haza és viszem magammal.

Üdv: Fishor

• berobi78

tag

válasz Jofi81 #3431 üzenetére

Jól érted ;) Mondjuk az az 5km kétszer több, mint az én útvonalam. De volt, hogy sokat kellett rohangásznom a VI. VII. kerületben és az 10+km volt (lábbal hajtóssal). Meg is lepődtem, hogy milyen hatékony közlekedési eszköz a roller, pedig eléggé szkeptikus voltam előtte.

• berobi78

tag

válasz Jofi81 #3412 üzenetére

Szia, én most ültem (álltam 😉) vissza az elektromos rollelről, lábbal hajtósra. Pont a mozgás miatt. Eredetileg is azért vettem az elektromosat, hogy télen, beöltözve ne kelljen hajtanom a simát, mert beizzadok. De aztán nyáron is használtam, mert győzött a lustaság, na meg a kánikula. Viszont már nagyon hiányzott a mozgás. Én csak két metró megállót megyek, nyugati-Dózsa Gy. út, (2,2km), de ott pont ugyan olyan gyors vagyok mint a metró. Elektromossal picit még gyorsabb is. Ilyen időben pedig még mgeg sem izzadok meg. Egy Decathlonon oxelo town 9-em van. Szerintem jó roller, jól gurul, könnyen összecsukható. Kerék csapágyat már cseréltem benne, de én esőben is használom. Pár perc kicserélni és nem egy nagy összeg. Viszont jóval hangosabb mint a kugoo-m. Úthibákon csörög, csattog.

• sanyika007

csendes tag

válasz Jofi81 #3421 üzenetére

Szia, ezt már inkább offtopicban:
    szóval ha az egyes villamossal elmész az Ajtósi Dürer sorig, akkor onnan kb. 2,5 km rollerezve a munkahelyed. Keresztülmehetsz a városligeten, az Andrássyn meg szerintem kellően széles a járda és használható is, bár kereszteződés így is lesz, de talán kisebb forgalom mellett. 2,5 km fél óra alatt azért még gyalog is teljesíthető, a villamosra 19 percet ír.
    Kicsit hosszabb így az útvonal / idő, de élvezhető és mozgás is van benne (más kérdés, hogy azért a Ligetet a narancs eléggé leélte... azért még mindig van zöld benne, több mint az üllőin), továbbá tippre csúcsidőben a metrópótló rosszabb mint az egyes vili.
    Ha egy kicsit több mozgást szeretnél, akkor leszállhatsz a Papp László Sportarénánál és a Stefánia úton emlékeim szerint felújított bicajúton mehetsz egész a városligetig, ahonnan pedig hasonló útvonalon (Hősök tere - Andrássy) rollerezhetsz melóba.
    Mol Bubival ez a verzió annyira nem játszik, mert Zugló irányába nem nagyon terjeszkedtek még.

• sanyika007

csendes tag

Szia Jofi81,
    Én hasonló távot (napi 2x5km) ingázom sima rollerrel (Aldis 10k ft-s, még a rugó nélküli). Megizzadni biztosan meg fogsz, de ez annyira nem gáz, ha viszel váltóruhát és deot. Ha nem eszel 3 kiló fokhagymát és alapból nem vagy büdös, akkor technikai ruha rollerezéshez + átöltözés, esetleg nedves törölközővel hónaljtörlés és a probléma kb. le van tudva. Én nagyon izzadós vagyok, de a technikai/futócuccok csodát tesznek, decathlonban párezerért megvehetsz teljes ruházatot boxerrel bezárólag, hamar száradnak.

Az Üllőivel tényleg a sok kereszteződés és padka a probléma, illetve a kicsi járda, ami elég élvezhetetlenné fogja tenni a rollerezést. Jó lenne azt tudni, hogy merre dolgozol, mert egy jobban tervezett útvonallal lehet hogy lenne lehetőség azért rollerezni.
    Másik megoldás ha esetleg mozogni szeretnél, lehetne a Bubi. Biciklivel ez a táv annyira nem vészes (bubival sem, ráadásul itt le tudod venni a hátizsákod, berakhatod a csomagtartóba. Rendes technikai cuccban így akár meg sem izzadsz), mondjuk forgalom szempontjából továbbra is kellemetlen az üllői és a körút.

Nem tudom, hogy hova mész, de ha a földalatti a cél (és onnan kifelé hősök tere felé), akkor esetleg egy egyes villamossal a városliget közelébe, onnan aztán szépen lehet rollerezni befelé. Ha befelé mész, akkor pedig egyes vili a közvágóhídig, onnan a nemzetitől Bubival a fővám tér. Így meg is lenne a mozgás. Aztán persze lehet másra szállsz át, akkor megint más útvonalak jönnek szóba.

• DigitXT

félisten

Azért várd meg olyan válaszát is, aki használ hagyományos rollert is...:))
    Hátha.:R

• Bdanyy

addikt

Ahol van metró vagy villamos és 3-4 megállónál hosszabban kell menni, ott nekem nem sikerült gyorsabban menni elektromos rollerrel, inkább felszállok rá. Persze ha sokat kell gyalogolni a megállóig akkor megerheti. Nepligettol üllőin kb minden padkan le kell szállni, utána a körút sem annyira jó az emberek közt szerintem. A kálvária tér, Népszínház útvonalat még inkább kerülném 😃

• DigitXT

félisten

Én elektromost használok, lábbal hajtás esetén, főleg melegben brutálisan le
    lehet izzadni... Nem tartom egészséges testmozgásnak a rossz levegőn való
    erőlködést: melóhelyre beérve még csak-csak, ha van zuhanyzó. De hazafelé
    a buszra felszállni halál izzadtan, hát az ember a háta közepére kívánja.:R
    (Meg gondolom az utastársak is azt az "ájert". Lásd még sportoló = 30 olf:D)

Heti 4-5 edzés megvan: nekem a roller legyen kényelmes és gyors. Nem kell,
    hogy izzasztó sporteszköz legyen: simán közlekedési eszköz, és jó buli...:DDD

OFF-ba teszem, mert nem biztos, hogy segít a véleményem... de gondoltam,
    megosztom. Ha az ember nem úgy készül, hogy a cégnél zuhanyozik, akkor
    igen kellemetlen tud lenni, ha meglepi az elektromos rollere egy lemerüléssel.

Tempó tekintetében nyilván egy arra kihegyezett könnyű, és jól guruló valamit
    sokkal könnyebb hajtani, mint a relatíve nehéz, szarabbul guruló elektromost,
    mindenesetre a gyalog tempónál még úgy is kb. 2x gyorsabb voltam.:))
    Ergo a Google gyalogos útvonaltervének a fele elegendő, kényelmesen, de ha
    elektromossal megy az ember és felgyorsul 25-27 km/h környékére, harmada.
    (Nyilván az átlagsebesség számít, megfognak a lámpák, nem végig nyelezed.)

Szerk: ahogy írod, az adott táv kb. 5 km, és gyalog ezt 1 órára tervezi. Igaz is,
    mivel a Kugoo is 5 km/h körül szokott írni, ha tolom: ha hajtom 10-12 simán.:K
    Gondolom egy jobban gurulóval meg lehet a 15-18-is, úgy lehet ~20 perc az út.

Új hozzászólás Aktív témák