Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• berobi78

tag

válasz Jofi81 #3412 üzenetére

Szia, én most ültem (álltam 😉) vissza az elektromos rollelről, lábbal hajtósra. Pont a mozgás miatt. Eredetileg is azért vettem az elektromosat, hogy télen, beöltözve ne kelljen hajtanom a simát, mert beizzadok. De aztán nyáron is használtam, mert győzött a lustaság, na meg a kánikula. Viszont már nagyon hiányzott a mozgás. Én csak két metró megállót megyek, nyugati-Dózsa Gy. út, (2,2km), de ott pont ugyan olyan gyors vagyok mint a metró. Elektromossal picit még gyorsabb is. Ilyen időben pedig még mgeg sem izzadok meg. Egy Decathlonon oxelo town 9-em van. Szerintem jó roller, jól gurul, könnyen összecsukható. Kerék csapágyat már cseréltem benne, de én esőben is használom. Pár perc kicserélni és nem egy nagy összeg. Viszont jóval hangosabb mint a kugoo-m. Úthibákon csörög, csattog.

• Bdanyy

addikt

Ahol van metró vagy villamos és 3-4 megállónál hosszabban kell menni, ott nekem nem sikerült gyorsabban menni elektromos rollerrel, inkább felszállok rá. Persze ha sokat kell gyalogolni a megállóig akkor megerheti. Nepligettol üllőin kb minden padkan le kell szállni, utána a körút sem annyira jó az emberek közt szerintem. A kálvária tér, Népszínház útvonalat még inkább kerülném 😃

• DigitXT

félisten

Én elektromost használok, lábbal hajtás esetén, főleg melegben brutálisan le
    lehet izzadni... Nem tartom egészséges testmozgásnak a rossz levegőn való
    erőlködést: melóhelyre beérve még csak-csak, ha van zuhanyzó. De hazafelé
    a buszra felszállni halál izzadtan, hát az ember a háta közepére kívánja.:R
    (Meg gondolom az utastársak is azt az "ájert". Lásd még sportoló = 30 olf:D)

Heti 4-5 edzés megvan: nekem a roller legyen kényelmes és gyors. Nem kell,
    hogy izzasztó sporteszköz legyen: simán közlekedési eszköz, és jó buli...:DDD

OFF-ba teszem, mert nem biztos, hogy segít a véleményem... de gondoltam,
    megosztom. Ha az ember nem úgy készül, hogy a cégnél zuhanyozik, akkor
    igen kellemetlen tud lenni, ha meglepi az elektromos rollere egy lemerüléssel.

Tempó tekintetében nyilván egy arra kihegyezett könnyű, és jól guruló valamit
    sokkal könnyebb hajtani, mint a relatíve nehéz, szarabbul guruló elektromost,
    mindenesetre a gyalog tempónál még úgy is kb. 2x gyorsabb voltam.:))
    Ergo a Google gyalogos útvonaltervének a fele elegendő, kényelmesen, de ha
    elektromossal megy az ember és felgyorsul 25-27 km/h környékére, harmada.
    (Nyilván az átlagsebesség számít, megfognak a lámpák, nem végig nyelezed.)

Szerk: ahogy írod, az adott táv kb. 5 km, és gyalog ezt 1 órára tervezi. Igaz is,
    mivel a Kugoo is 5 km/h körül szokott írni, ha tolom: ha hajtom 10-12 simán.:K
    Gondolom egy jobban gurulóval meg lehet a 15-18-is, úgy lehet ~20 perc az út.

Új hozzászólás Aktív témák