Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quent1n
senior tag
válasz
PociAti #30142 üzenetére
"Közel 50 szervezet bevonásával történik az egyeztetés, rolleresek is közöttük vannak." Ez sajnos nem jelent semmit. Sokszor van ilyen, hogy látszólag bevonnak csoportokat a döntéshozatalba, aztán úgyis az lesz amit valaki a bársonyszékből kitalál. Én örülnék ha valami ésszerű döntés születne és nem arra jutna az 50 szervezet, hogy "hmmm limitáljuk 25-be, ami gyorsabb az meg menjen a darálóba a kocsik közé". Szerintem naiv vagy ha azt gondolod, hogy itt a rollereseknek ebbe nagy beleszólásuk lesz. Egyetlen egy közösség létezik amelyik komolyan bele tud szólni az őket érintő szabályozásokba és azok a taxisok.
"A közlekedési eszköz műszaki paramétereit ellenőrzik." Sebességet mértek ahogy láttam. A bringással úgy, hogy rajta ült, a rolleresen úgy, hogy nem állt rá rendesen. Innentől teljesen mindegy mit ír ki a gép.
A baleseteket nem lehet sebesség-limitálással megelőzni. Ez az autóknál sem vált be, a motoroknál sem, a bringánál sem. Sehol. Nem igazán értem azt, hogy miért kéne a rollereknél ennyire ráfeszülni erre, mikor ha a bérrollerezést nem számítjuk (és nem szabadna számítani), akkor nincs igazából probléma a rollerekkel mert a többség képes felelősségteljesen vezetni, mert a tudatában van annak, hogy egy veszélyesebb konstrukció. Az emberek nem marhák, hogy terelgetni kelljen őket és túlszabályozni mindent. Nyilván ez az olcsóbb. Edukálni, normális utakat csinálni stb. az pénzbe kerül.
"Szúrópróba vizsgálatok, amikor a szabálytalankodók számára magas a kockázat." Ezek vidéken lehet, hogy működnek de Pesten nem igazán, a reggeli csúcsban a belvárosban, főleg ha a rendőrautó is abban a dugóban áll mint a többi kocsi. Nem igazán látom magam előtt azt, hogy majd ezzel szívatnak szét mindenkit, hogy leszirénázgatják a rollereseket. Nyilván vidéken a kevésbé zsúfolt városokban ez kivitelezhetőbb, Budapesten nem lesz egyszerű. Főleg úgy, hogy irtózatosan le vannak terhelve a kapitányságok.
"Egy magánszemély mire asszociál a "tervezési sebesség" fogalma kapcsán, az magánügy." Tudom. Jogilag úgy csűrik csavarják ahogy akarják. Ettől független teljesen mindegy mit írnak, egy roller tervezési sebessége, az amire a motort, a vázat, a futóművet, a kormányzást stb. beállították, TERVEZTÉK. Azt, hogy ezt egy másik vezérlőelektronikával leszabályozzuk az semmi. Ezt egy Ferrarival is megtehetik, attól nem lesz 130km/h a tervezési sebessége. A G2 Max 35km/h-ra van tervezve, ezen nem változtat az, hogy "megcsippelték" 25-re az EU verziót. Ez csak egy jogi kiskapu amit nyitva hagytak nekik, hogy "EU-ssá" tudják tenni a rollereiket. Ezért már ezt az egész "tervezési sebesség" okosságot sem ártana átgondolni.
#30143Thunderzolee: Ez meg egyébként rohadt dühítő, mert ebből általánosítanak minden rolleresre. Itt a Lime felelőssége is komoly, mert el kéne kezdeni végleges kitiltásokat osztogatni a komolyabb, KRESZ kihágások után. De azért látszik, hogy konkrétan amíg dől a lé, addig a Lime is pont leszarja az egészet. Megszedik magukat aztán ennyi. Én a törvényhozók helyében a bérrolleres cégeknek lépnék oda első körben és nagyon komolyan szabályoznám ezt az egészet, vagy ahogy mondtam be is tiltanám, mert ez a fajta közlekedő nem hiányzik semmilyen útra. És egy vicc lenne az, hogy egy ilyen barom mehet a kerékpárúton szabályosan csak azért mert 25-öt megy az a roncs alatta, akinek meg 35-öt megy és full protektorban stb. van egy jobb állapotban lévő gépen és felelősségteljesen használja, azt meg a darálóba küldik a kocsik közé, ahol 50-70-el suhannak el mellette.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3493, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest