- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam #29305 üzenetére
Egy menetrögzítő kamera, és egy akció/sportkamera célközönsége teljesen más.
Meglehet, de az a fránya fizika attól még ugyanúgy érvényes mindkettő fajta kamerára...kb. annyi, hogy le lehessen olvasni egy rendszámot
Na ebben viszont mindig szembe fog jönni a fránya fizika, és keresztbe tesz. Belinkeltem ugye azt a "kamikaze" autóst (az első dashcam "élményem", miközben egyébiránt nem is tudtam arról, hogy van kamera a kocsiban, amit éppen vezettem, utólag mutatta csak a tulaj): ki lehet kockázni a felvételt, de az ég világon semmi nem látszik a rendszámból.Ha nem csinálom meg a kitérő manővert, és mondjuk leviszi a tükrömet, de elhajt, semmi bizonyítékom nem maradt volna ellene. Szerintem erre (lélekben
) fel kellene készülnöd, hogy ha balesetnél bizonyítékként kéne használni, pont hogy a lehető legjobb minőségre lesz szükség... Ez a "csak le lehessen olvasni a rendszámot", főleg éjjel komoly kihívás ám!
Nem kell 4K, "csak" egy olvasható rendszám? Többek közt attól lesz olvasható, hogy van elegendő képpont, ami megmutatja. Persze önmagában még nem elég hozzá. Sok fps is azért jó, mert kevesebb lesz az elmosódás... cserébe persze rövidebb kell legyen a záridő, azaz több fény kell, ezért éjszaka még problémásabb lesz használható felvételt készíteni. Aztán haza tudja vágni még a tömörítés is a dolgot, hiszen nem pillanatképek sorozata a videó: képkockánkénti részletgazdagságot a minél nagyobb bitráta tud visszaadni... meg is érkeztünk oda, hogy jobb eséllyel kapsz olvasható rendszámot egy "high-end" kamerán (akár dash, akár akció), mint belépő szintű akármin. Abszolút szituációfüggő, hogy lesz-e olvasható rendszám adott kamera felvételén: keress kifejezetten dashcam teszteket, ha ez érdekel, ki szoktak rá térni. Igenis nagyfelbontású, jó képminőségű kamerák kellenek, hogy minél több helyzetben legyen olvasható rendszám. Én anno egy Viofo-ra szavaztam, mert nekem annak tűnt a legjobbnak a képminősége az általam keresett ársávban: szerencsére élesben még nem kellett kihasználnom, nem volt balesetem, néhány kretént szoktam csak "megörökíteni," vagy neccesebb szituációt, mint ez is (hiába a mackósajtja... hiszen annak van elsőbbsége, akinek megadják = beleálltam a fékbe időben). Ha csattanás van, és nem cserbenhagyásos, akkor pont tökmindegy, hogy NEM látszott az illető rendszáma, hiszen mondjuk oldalról érkezett, a felvétel bizonyítja, pontosan hogy alakult ki a szituáció...
(Kivéve, ha mondjuk hátulról ütnek el, ezért is van divatja a dupla kamerának, motoron is.)
hányingerkeltő remegésgátló
Pedig ha lenne benne (főleg ha optikai), az pont javítaná a rendszámok olvashatóságát is, hiszen nem egy ugráló elmosódott képet kellene a szenzornak rögzítenie, hanem élesebbet (akár úgy is, hogy hosszabb záridővel dolgozik, tehát több fényt tud hasznosítani, nem egy "zajtengert" vesz fel). Amúgy a linkelt teszt videóban van egy pillanat, amikor lekapcsolja a fényszórókat... Hát nagyon ergya lesz az összes kamerának a képe. Értelemszerűen nincs fény, nincs fényképezés. Nagy erősítéssel meg csak nagy zajt lehet felvenni. Ehhez képest, ha ki tudnád tartani stabilan, akkor lehetne csinálni értékelhető képet, kevés fénynél is... -
PociAti
őstag
válasz
alphamooncam #29305 üzenetére
"Tele van a YT sisakkamerás felvételekkel, ezek szerint akkor mindenki hülye, aki nem mellkaskamerával dolgozik."
Lehet mindenki hülye, ezt nem tudhatom. Viszont ha az is, nincs ok-okozati összefüggés, mert nem attól lesz hülye vagy nem hülye, hová teszi.Én arról beszéltem, milyen kialakítású kamerák kevésbé hajlamosak rezgésre (sík a csővel szemben), és hogy a személyen minél közelebb a gerinchez kisebb a kilengés, a rezgés. Tőle távolabb, pl. a sisakon nagyobb.
Lehet egyet nem érteni ezekkel a kijelentéssekkel, de akkor indokold meg miért nincs így.
Van egy 10 éves, kisebb méretű mobiltelefonom (Samsung Galaxy Alpha), azt ritkán magammal viszem és a szélkabátom felső zsebébe helyezve videókat készítek. Rendszámokat simán le lehet olvasni, remegés sem zavaró. Kormányra, vagy alacsonyabban a kormányoszlopra szerelve már problémás volt a rázkódás.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest