- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok, ez irónia volt.
Azt hittem átjön
Odaraktam azt a smileyt is: -
-
-
A led.
Azért jó a Segway G2, mert pálcikarollernek néz ki, de 40-el is tud menni, városon belül pont ideális.A nagyobb rollerek (pl az új G3) szerintem ránézésre is már felkeltik az érdeklődést, szinte elképzelem, ahogy két rendőr között zajlik a beszélgetés: az tuti, n csak nem 25-el tud menni, nézzük már meg egy kis közúti ellenőrzésnek álcázva. Pláne még guruló karácsonyfaként világítanék is.
-
Én diszkréten akarok a rollerrel menni, h ne tünjek fel a járőröknek.
Erre esetleg nem tudsz választ?
Van ilyen pótalkatrész?
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_33783-33783.html -
-
válasz
PociAti #33754 üzenetére
Nem gondoltam rá, h a HUP-on rákeressek. Googleban kerestem Péhá szerverleállás, leállás, megszűnt(?) ilyesmi keresőszavakkal, de a HUPos találatot nem adta be, csak azt a media1-es linket, amit korábban már linkeltem.
Köszi, bár így utólag már okafogyottá vált, de mondjuk amiket írogattak (feltételezéseket) ott, azért elborzaszt.DigitXT is írta, h felugrott egy ablak, amikor beléptem, és azon voltak infók, de azt természetesen olvastam egyből, mikor be tudtam már lépni, de nem volt rajta az ok. Vagyis nem részletezték, én meg nem értettem, h egy CPU hiba hogy tud okozni adatvesztést a merevlemezeken pl, amik úgyis redundánsok.
https://prohardver.hu/allando/leallas_adatvesztes_tudnivalok.html
Ez volt az, de itt amit írtak, abból nekem nem jött le mi okoz ekkora adatvesztést, h áprilisig veszett el minden.Az a link segített, amit privátban kaptam Emunemtől, egy Facebookos poszt átirata volt, ott már leírták, és így megértettem, h a könyvtárstruktúra is sérült.
Meg, h nyaralni voltak épp azok, akik ezzel az egész leállással egyébként foglalkozni tudtak volna. (Ezt teljesen megértem, igenis van az a helyzet, amikor nem lehet otthagyni a felügyeletünkre bízott személyeket, még akkor se, ha ég a ház.) Elég az is, ha valaki külföldre megy, azt nem tud fél nap alatt se hazajönni.Csak nem írtam ide be válaszként, h már megkaptam a magyarázatot a kérdésemre, de köszi mindenkinek aki hozzászólt.
Ja és ne vesszetek össze emiatt, én voltam a hunyó, mert illett volna beírnom, h már kaptam infót.Az volt még furcsa, h miután mittudomén második, harmadik napja állt a PH, h ugye nem ment, és azt gondolnám, h emailben küldhettek volna ki minden regisztrált felhasználó email címre egy mailt, h hello, baj van, ezért áll az oldal. De most így utólag rágondolva, hát gondolom az a gép is leállt ugye, amin a regisztált felhasználók mail címei is voltak, így nem tudtak kiküldeni tájékoztató levelet sem, hiszen nincsenek külön tárolva a felhasználók adatai.
-
-
-
válasz
gyenesmartin #33783 üzenetére
Jesus, ezt látni is rossz.
Az el tud törni?Alin, Ebayen nézd meg, mintha láttam volna már ilyen mechanikát.
Fidet kérdezd meg esetleg, ő szervizes, bár inkább csak nagyobb rollerekkel foglalkozik, de lehet tudja honnét lehet rendelni. -
válasz
norrberth #33799 üzenetére
Szerintem nem érdemes a BF-re várni, Magyarországon az nem szokott olyan akciókat jelenteni, mint ahonnét ez az akciózás ered.
Használtat keress esetleg, alig használtat, biztos, h lesz aki megveszi, azt eladja jóval olcsóbban, garival, dobozzal, hetven km-el, karcmentesen - csak ki kell fogni. -
-
válasz
Emunem #33792 üzenetére
Szerintem sem a 0Km/h startot kell betiltani.
Egy nagyobb tömegű rollert képtelenség belökdösni folyton. Vagy ahogy írták már, elég egy kis emelkedő. Vagy mint amikor nekem fájt kb egy hónapig combtőnél izületem, rendesen belesajdult minden egyes belökésnél.
De araszoljál csak a forgalomban, mondjuk 2métereket haladva a kocsisorban, majd megunod a belökdösést, vagy csak simán lámpánál várva, vagy bármilyen kereszteződésben; hát szépen lehet haladni, ha a gázadásra egyből indul a roller, míg ha be kéne lökdösni, ott bénáznál az autósok rosszalló tekintetének kereszttüzében.
Én is jártam már úgy, h véletlenül megpöccintettem, és ugrott a roller, de szerintem ilyen kb egyszer történik meg mindenkivel, aztán soha többet, mert örök emlék marad, és onnantól kezdve már nem csinálunk ilyet véletlenül sem.
Pl elég gyakori, h járdán sétálunk barátnőmmel rollerrel, tolom, és ha sűrűn van padka, mert ez egy olyan szakasz, ahol folyton kereszteződések szakítják meg a járdát, 10-15centi magas padkával, akkor a padkára felemeli még az ember az első kereket, de a hátsót már nem kell, elég egy gázfröccs, és felteszi magát a roller.
Ha épp belökős roller van nálam, agyfxszt kapok, és megfogadom, h az utolsó ilyen rollerünk is át fogom szoftvereztetni záros határidőn belül, mert ez így nem állapot.
Egyébként igazad van, veszélyes, ezzel egyetértek.
De én inkább mittudomén, egy tolókapcsolót tennék a gázkar mellé, amit eltolva lehetne aktiválni/deaktiválni a gázkart, aztán ha valaki tolja, takarítja, ne felejtse el eltolni.
Ugyanez a véleményem a tempomatról is, egy gomb lenne a gázkar mellett, azzal lehetne aktiválni, akkor nem kell kiszedni a szoftverből, mint lehetőséget.
Csak ugye nem az volt a cél, h egy ésszerűen működő jármű legyen, hanem, h okosroller legyen, okosgombbal, okosszoftverrel, egygombos működéssel. Hányszor bénáztam már azzal is, h a lámpát akartam csak bekapcsolni, aztán sikerült módot váltanom.. -
WerMamba kirakott egy videót, ahogy épp bérgyártatják a rollereiket:
https://www.facebook.com/share/v/1AtMahyChq/ -
-
-
Nem írtak erről a szerverleállásról valamit valahol? Hogy tudott így leállni ez az egész?
Hát mi tudott elromlani ennyire?
Meg adatvesztés?
Hát azt hittem az raid miatt nem tud megesni manapság már.Én csak ezt láttam, ebböl tudtam meg, h egyáltalán mi van:
https://media1.hu/2025/07/23/hardverhiba-osszeomlas-prohardver/ -
válasz
enginev3.0 #33736 üzenetére
Úristen.
Hát aztán mit mondott az autós?
Legalább aggódott? -
Köszi a hsz-okat, jött róla mail értesitő, na mondom, ujra megy a péhá?
-
válasz
alphamooncam #33644 üzenetére
Köszi a tippet, ez jó ötletnek tűnik.
-
-
-
Monorim van hozzá hátra is:
https://www.kroxne.org/hu/139-shockabsorber-ninebot-f20-f30-f25-f40De én F30-ra szerintem nem költenék már ennyit. :/
-
-
válasz
enginev3.0 #33599 üzenetére
Az ilyenek mellett szeretek felgyorsítani, és úgy elhúzni mellettük.
-
válasz
enginev3.0 #33594 üzenetére
Ja, pont a minap értem utol egy ilyen fiu-lány párost, ahogy melléjük értem, összenéztünk, átkiabáltam, h jól nyomjátok, nevettünk egyet, még oda szóltam, h azért el ne essetek.
Nevettünk egy jót, de én félnék így kettesben menni. -
válasz
Sirtaky #33590 üzenetére
De hogy tud így "kifordulni" a kerék? Értem, h szitál, és ha nem fogjuk elég erősen a kormányt, ki tudna fordulni, de ez azért nem egyik pillanatról a másikra történik, én legalábbis a szitálós elsőkereket azonnal megérzem, ahogy a sebesség 40köré, vagy afölé érkezik.
Nekem is ilyen a roller, de egyrészt ezért kell rá szitálásgátló, meg hát mivel tudom, h 50-nél már szitál, ezért erősen fogom a kormányt, nem megyek már olyan gyorsan, mit korábban szoktam (50-55helyett csak 40), illetve rossz úton, ahol az úthibáknál beszitálna, még lassabban, vagy inkább másik, párhuzamos úton, ahol jobb az aszfalt.
Lehet ezt azért ésszel is csinálni.Vagy ez meg megvette az Angwattot, azt kiment száguldozni minden tapasztalat nélkül, azt második útján máris igy járt?
-
-
válasz
Leslie1966 #33585 üzenetére
Ne reménykedj abban, h ingyenes leírást találsz hozzá. Ez ilyen. 20-30ezer egy kábel, amivel már 35-el is tud menni.
A G2-es Segwayhez is csak így egy évvel késöbb jöttek ki olyan megoldások, amivel már 40-el is megy, és nem kell vezérlőt cserélni hozzá.
És a szervizek elkérnek érte 10-15ezret. A global vezérlő ára ugyan lement, Alin 14-16ezer, de az meg csak 35-öt tud.Szóval ez ilyen. Megkérik az árát a félmegoldásoknak is.
-
válasz
Leslie1966 #33585 üzenetére
Ez jó F3-hoz is, amíg nem lesz más megoldás, amivel esetleg többet is ki lehet hozni belőle.
Leslie1966:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_32940-32940.html -
-
válasz
XenN25 #33567 üzenetére
Különösebben nem ismerem az ST3-at, de az is jó roller lehet, az S60 "utódja". Az S60 ismert roller volt a Naveetól, és nem is volt rossz. Ugyanaz majdnem egyénként, mint a Xiaomi 4 Ultra.
A GT3 Max-ot csak azért szoktuk ajánlani, mert majdnem ugyanaz mint a Xiaomi 5 Max, csak az akksija nagyobb, és "városi roller" célra ajánlja a Navee.
Korábban írtak róla ezt-azt. Ár/érték/hatótáv sránya jonak tünik.
Az ST sorozat viszont komolyabb lengéscsillapítással rendelkezik ránézésre. De hogy gyakorlatilag milyen, azt nem tudom. Akksija a kinézett ST3 Pro-nak is ugyanakkora, mint a GT3 Max-é, ugyhogy szerintem meglesz a 40km a te súlyod alatt is vele. -
válasz
Leslie1966 #33576 üzenetére
Igen, ha visszakeresel, a topicban is volt róla szó.
-
válasz
XenN25 #33548 üzenetére
Lengéscsillapítósat keresel, vagy anélkülit?
Végsebesség 25 elég, vagy gyorsabb roller kell?G30 utódja a G2. Ugyanaz a hatótáv, erősebb motor, indexek, lengéscsillapítók. De újonnan én már nem vennék, mert amennyibe kerül, vannak már nála jobbak is.
Használtan 150-170ezer, átszotfverezve 35-40-el is megy, igaz, a hatótáv kevesebb lesz, pláne 100 kiló alatt.Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G3
Navee GT3 MaxEnnek az utóbbinak, meg a G3-nak nagyobb az aksija, mint a többinek. A G3 40-el is tud menni, van már rá megoldás, ha visszagörgetsz. Navee 32-vel tud menni. Az F3 sorozathoz van hatótávnövelő plusz akksi.
Itt össze tudod hasonlítani az adataikat a G30-hoz.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.Ha nagyobb rollert keresel, akkor Mantist ajánlom én is, akár használtan is, ugy már befér 400ezer alá is.
Vagy hát ott vannak a Kugook, 2-3száz ezer közt, ennyiért csak ezek vannak.
-
Hány kiló vagy?
Mekkora hatótáv kellene?
Emelkedőkön is fogod használni?Nem véletlen kerül az a Segway annyiba.
Ha olcsó, noname rollert keresel, válassz az első kettő közül nyugodtan. Itt van még egy.
A G3-as is tud 40-el menni egyébként, ha visszagörgetsz, már van rá megoldás. Városba az meg elég szokott lenni.
Ha van pénz lóvéra, nem kell sajnálni rákölteni.Ha használt roller is érdekel, akkor lengéscsillapítóval még szóba jöhet a G2-es Segway is, az átszoftverezett verziók 35-40-el is tudnak menni. (Ilyeneket használunk itthon mi is.) 150-170ezer körül vannak Marketplacen, esetleg Hardveraprón.
Navee GT3 Max is tud 32-vel menni, ez kb ugyanaz, mint a Xiaomi 5 Max, csak nagyobb az akksija.
Városi rollerek 25-ös korláttal ezek még:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Pro
Segway G3
Esetleg Segway F2 sorozat, de az már inkább csak használtan éri meg. 30-al is rud menni átszoftverezve.Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.Vagy hát igen, ajánlották feljebb a Mantist is.
Ha nincs pénz Mantisra, Kugoot szoktak még venni. Nem olyan jó, de legalább olcsó.
-
-
válasz
Kis Tigris #31785 üzenetére
Nem, ez nem az.
Ez csak törli a rollert a listáról.Be kell lépni a rollerhez.
Kb ugyanez a procedúra:
https://youtube.com/shorts/ocaTnizeYWQ -
-
válasz
Kis Tigris #31783 üzenetére
Ki kellene lépned.
Legörgetsz, és "unbind". -
válasz
Emunem #31777 üzenetére
Ezek elmennek minimum 50km-t:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 Max
Segway G2
Segway F3
Segway F3 Pro
Ezek 60-at:
Segway G3
Navee GT3 MaxA G2-es global verziója alapból 35-el megy, annál a 25-ről szerintem kb mindegyik roller szervizben tudják módosítani így vagy úgy, de a többinél érdeklődj körbe, h melyik szerviz tudja emelni a sebességet, ha egyáltalán lehet.
Ha gyorsabban mész, kevesebb a hatótáv.
Itt össze tudod hasonlítani a tulajdonságaikat.
-
-
Tessék, épp hirdetnek egy alighasználtat:
https://hardverapro.hu/apro/ninebot_g2_max_elektromos_roller_35_km_h_e-roller/friss.htmlÉn is kb ennyiért vettem őket.
-
válasz
Dr. Szilikát #31746 üzenetére
Jesus...
És akkor kiveszik a rollerekből a tempomatot, mert "veszélyes", de aki meg ekkora bxromságot épit a rollerébe, az simán forgalmazhatja...
Az N65 kitámasztója is egy etalon volt, h hová ne helyezzük, ha nem akarjuk, h minden padkán felakadjon...
Az Inmotion S1 indexe jut még eszembe ilyenkor...
-
-
-
Esetleg Segway G2?
A global verzió az 35-el is tud menni 25 helyett.
Elöl hátul lengéscsillapító is van rajta.Hasonló korú lányaim vannak, nem szoktak vadulni ők se. Van, h 20-al mennek, vagy 25-el, de ahol olyan út van, akár 30-35-el is.
Rájuk van bízva.
Gyalogosok mellett lelassitanak.
Túl vagyunk már ezeken, elég nagyok hozzá, h tudják mit lehet, és mit nem.
A kisebbek óvatosabban mennek, a nagyobbak többel is szoktak menni, ha olyan helyen vannak.
Látom az applikációban, onnan tudom.
Meg a Vazet is használják, ott szoktam nézni hova mentek.
És persze szinte csak autómentes helyeken mennek.Biciklivel is mennek 25-nél többel ha olyanjuk van, szóval szerintem nem ezen múlik.
Szerencsére nem merült még fel, h Kugoot akarnának. Egy időben a józsaszín jojjerért vojtak oda, meg a jozsaszin fogantyuért, tejefontajtoéjt, taposóért, stb kiegészítökért. Mert mikor Japánban voltunk, ott ciklámen szinű bérrollerek is voltak, és teljesen oda voltak érte. -
-
-
válasz
Peaceliker #31710 üzenetére
DHGate, Bangood, AliExpress, eBay, Amazon...mikor épp honnét a legjobb deal.
DHGateről a Segway G30P volt jó vétel sokáig. Ha valakinek a gari nem fontos, onnét jó áron lehetett venni.
De a G2-t már máshol is árulták jó áron, nem csak DHGaten. -
válasz
BBpeter #31707 üzenetére
Igaz is, Aliról szokták venni, az olcsóbb.
Csak kell megbízható helyet keresni, mert volt akinek nem azt küldték, ami a képeken volt (pl egymotorost kapott), azt a kínaiak nagyon sajnálják, és megígérik, h ha visszaküldöd, azonnal küldenek egy másikat, ami már olyan lesz, amit eredetileg is küldeniük kellett volna.
Viszont ugyebár innét odapostázni egy rollert, nem két Ft, (amolyan gazdasági totálkár kategória), szóval ez a buktatója a gyanúsan jó vételeknek.
Érdemesebb előtte pl a Mantisos csoportban átbeszélni a megbízható helyek listáját. -
válasz
User05 #31702 üzenetére
Ha a Line roller megfelelt eddig a céljainak, akkor a 4 Pro (2nd gen), vagy az azzal egyenértékű teljesítménnyel rendelkező rollerek is meg fognak.
De mondtam már, szerintem ne agyaljatok ennyit ezen, be kell menni egy Hervisbe, Auchanba, MM-ba, Euronicsba, ahol ezek ki vannak téve, és kell vele menni pár méternyire, egyből érezni fogjátok ahogy gyorsul, meglódul, tuti, h nem fogtok csalódni bennük.
-
válasz
BBpeter #31703 üzenetére
A Facen van az "Elektromos roller 50km/h +" csoport.
Oda kéne belépned, ott segíteni fognak olyanok, akik értenek is hozzá.
Meg van Mantis csoport is, én nem látogatók ugyan, de gondolom jobban értenek hozzá az ott levők, mint én.Szerintem a használt Mantis is jó választás, amennyire ismerem a Mantisokat.
Egyébként a Mantis nem sznobságból ajánlott, az egy normális roller, csak az olcsóbb termékekhez szokott (magyar) embereknek drágának tűnik.
Másrészt azt szokták mondani, a szegény ember Mantisa az a Kugoo. -
válasz
BBpeter #31696 üzenetére
Mantis Dual az ami "nagyobb, és jobb". Félmillióért. Aztán onnantól mennek felfelé az árak. A Mantis is "csak" a belépő szint a nagyobb rollerek világába, igaz, az legalább egy tisztességes belépő.
De ha olcsón kell, akkor vegyél egy Kugoot, mert más nincs.
Ökörködni jó lesz.
Inkább Kugoo, mint pl Techsend Cyber Monster...Aztán az F2-t meg vagy megtartod munkába járni, vagy nem.
Nagyon nincs ezen mit átértékelni.
De nem véletlenül kerül feleannyiba egy Kugoo, mint a Mantis. -
-
válasz
Frozzy #31663 üzenetére
A Xiaomi M365, 1S, Pro 2 (250, 300W-nyi teljesitményekkel) is bírták, ezek is el fogják bírni.
Nem fog leégni alattatok.A négyes Xiaomit csak azért szoktam javasolni, mert nem túl régen jelent meg, és az alig használt példányokat is kb fele annyiért meg lehet venni mint egy újat.
Aztán ha valakinek nem felel meg, még mindig simán túl tud adni rajta, és vehet egy nagyobb rollert.Ebben az ársávban csak ezek vannak, kár azt feltételezni, h az Ultra, vagy egy Navee majd jobb lesz.
Az F3, F3 Pro, G3, ZT3, GT sorozat pedig már árban sokkal több.
A Kugoot fogják javasolni, lefogadom, mert árban az szokott lenni a megfizethető, nagy teljesítményű. Aztán hogy mennyire bírja a strapát, az meg majd eldől. Sokaknak bevált, de sok rosszat is lehet róla mondani.
Napi néhány km-re megfelelhet az is. -
-
válasz
User05 #31656 üzenetére
Amit küldtem listát, össze tudod a teljesítményeiket hasonlítani.
Jobb lenne kipróbálnod őket.
Meg a Kugookat is.Nincsenek az ismeretségi körödben ilyen típusok? Akkor már látnád mégis melyik hogy viselkedik alattad. A trepni alján oldalt rajta szokott lenni a típusa.
Az ötös Xiaomikról itt van összefoglaló.Ez meg egy korábbi túlsúlyteszt a hatótávról. Bár nálad a hatótáv nem lesz probléma, csak érdekességként linkeltem, elvégre sokan használtak kis rollereket is nagy súllyal az elmúlt években, mikor még nem voltak nagyobb teljesítményű rollerek a pálcikák között, aután mégis bevált nekik.
A lengéscsillapítós Xiaomik nem tudom hogy viselkednek 115 kilós terhelésnél, ha egyből összecsuklik ahogy ráállsz, akkor sokat nem csillapítanak. Ezért javasoltam, h ki kéne próbálnod.
-
válasz
User05 #31638 üzenetére
Az a helyzet, h nem nagyon van más pálcikaroller, ami elbír ekkora súlyt.
Ekkora súlyhoz nagyobb roller kellene, esetleg kétmotoros, de azok meg már többe kerülnek.Ez a legolcsóbb 48V-os roller 1000W körüli teljesitménnyel. Itt össze tudod a teljesítményeiket hasonlítani.
Kugoot tudsz még olcsón venni, de az más kategória.
Szenvedni fog ez a Xiaomi is, de ennyiért csak ez van. :/
Egyébként mechanikusan el fog bírni, inkább a motorerő ami kevés ekkora súlyhoz, leégni nem fog, de a belső kábelezés a csatlakozók, a vezérlés nem ilyen teeheléshez van tervezve hosszú távon. -
-
-
-
válasz
Peaceliker #31598 üzenetére
Nekem is G30 van, ami 50 fölött is tud menni, de ettől függetlenül nem érzem biztonságosnak ennél nagyobb sebességnél szerintem.
Amikor legutóbb szervizeltettem, akinek adtam, le is bxszott, h ez a kis szxr nem ekkora sebességre van tervezve, hogy merem így használni.
Pedig a Sharksetnél külön erre a rollerre építettek egy egész brandet, ennyire nyíltan még nem bxsztak le, h felelőtlen vagyok, h ezzel a kis szxrral merek "száguldozni", meglepett.
Aztán ilyenkor persze már hiába mondja az ember, h én nem is azért alakíttattam át, h gyors legyen, hanem, h felmenjen végre egy szirszxr emelkedőn is, (aztán pluszba még megnőtt a végsebessége is).A videoban érdekes, h hátul nincs is rajta lengéscsillapító, bár ez inkább arról árul el valamit, h miféle utak vannak arrafelé, h alighanem nincs is szükség rá, mert annyira jó az úthálózat minősége.
De hát mit nekünk úthálózatra költeni, inkább annak az árából teleplakátoljuk vele az országot évente kétszer, h gonoszbrüsszel, meg soros, meg Magyarország jobban teljesít...Mondjuk nem tudom, aki egy Xiaomi Pro 2-t épít át kétmotorosra, meg 72V-osra, az se semmi.
-
-
Miért olyan fontos, h gyorsan teletöltsd?
Este kell rádugni, reggelre pedig fel van töltve, oszt kész.
És ezért jó egy nagy akksis roller, mert ha csak keveset használjuk naponta, akkor csak mittudomén 20-30%-ot csökken s kapacitás nap végére, és pár óra alatt feltölt.De ha nem töltjük naponta, akkor bizony lemerül jól, aztán az üres akksit meg nagyon sokáig kell tölteni.
Nem véletlenül javasoltam a nagyobb akksis rollert még akkor is, ha csak napi ~10km-t mennénk a rollerrel.Ami a Xiaomikat illeti:
A korábbi rollereikhez némileg nagyobb töltőket adtak (1.7A) Ezekhez az újakhoz meg még kisebb áramerősséggel töltő töltőket (1.3A), amikkel sajna még tovább tart a töltés. Ezt ők egyébként "áttervezett", meg "hatékonyabb", meg "biztonságosabb", stb jelzőkkel aposztrofálták, amit még valahol meg lehet érteni, mármint, h nem melegszik még annyira sem a töltés közben az akkupack, mint a korábbi rollereiknél, de ilyen 0.5C érték helyett ennyire kevés áramerősséggel tölteni szerintem már felesleges, nem ettől lesz biztonságosabb a roller, ez inkább a vásárlók szivatása, mármint, h vegyél gyorstöltőt (3.8A, mi még mindig a 0.5C alatt van), ha nem tetszik a hosszú töltési idő; miközben elég lett volna ha a korábbi 1.7A-es töltőiket megtartják. -
-
-
-
válasz
gaborino986 #31562 üzenetére
Főként a lengéscsillapitók különböznek a Pro és a Max között.
A gyorstöltés az csak lehetőség, nem adnak hozzá gyorstöltőt, venned kell külön.
Ez az akció már nem aktuális.
Az újabb típusok már kijöttek, Xiaomi 5-ös széria, és Segwaynél is az F3 sorozat, G3, szóval olcsóbbak már nem lesznek. A kormányunk áldásos tevékenységének köszönhetően ha folyamatosan romlik az Euro, még többe is fognak kerülni.
Persze akció bármikor lehet. -
Hogy működik a líthium tűz oltására való tűzoltókészülék?
Nem is tudtam, h létezne ilyen.
A ponyván, vagy a vizes kádon kívül más is használható? -
válasz
gaborino986 #31551 üzenetére
A Google útvonaltervezőjénél a bicikliutat kell kiválasztani, illetve hát nem tudom, biztos van más is.
-
Mechanikusan elbír a roller nagy súlyt is, inkább a motor ami erőlködik, és túlmelegszik. Leégni persze nem fog, de a vezérlés, kábelezés, csatlakozók nem arra a folyamatosan nagy áramfelvételre vannak tervezve, amit ekkora súly igényelne.
Plusz sokkal lassabban éri el a végsebességet, ha egyáltalán eléri, és a hatótáv is jóval kevesebb lesz.
A G30 sokáig a legerősebb pálcikarollernek számított, de már vannak erősebb rollerek nála.107 kilóhoz inkább 48Voltos Xiaomit vegyél.
4 pro (2nd gen)
5 Pro
5 MaxAlzában akciós az 5 Pro, nagyjából egy árban van a G30-al.
Vagy maradnak a használt rollerek, (Segway G2 200ezer alatt), aminél megoldható, h 35-el is tudjon menni.
-
válasz
gaborino986 #31547 üzenetére
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 Plus
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 MaxA Xiaomik Alzában pont akciósak.
Itt össze tudod a tulajdonságaikat hasonlitani.
Sima 5-ös Xiaomit nem vennék a 700Wattnyi lóerő miatt 90kilóhoz. A Xiaomik 48V-osak, némileg erősebb motorral, nagyobb hatótávval, ezért jobb vételek az F2 Plusnál.
Használtan még megfelelhet a Segway G2 is, ha látsz 200ezer alatt.
A Navee v40i, v50i elsőkerék meghajtású, ami nem hátrány ugyan, de nem is előny, viszont az akkumulátoraik kicsik, esetleg a v50i elég lehet 20-25km-re, (de télen már nem biztos), ill. a többi roller amit kinéztél mind nagyobb kapacitásúak; a van pénz lóvéra, én ezt a kettő Naveet elengedném.
A GT3 Maxot említették itt feljebb, elvileg a Xiaomi 5 Maxra hajaz, csak még nagyobb akksija van. Az jó vétel lehet, bár amit irt róla valaki, az elszomorított. :/ -
-
válasz
lemmy71 #31522 üzenetére
Annyiért szerintem nem lesz 4 Pro (2nd gen).
A használtak vannak 150ezer alatt. 130-ért már ki lehet fogni.
Újonnan kb 180-190ezer közt volt sokáig, mikor akciózták, akkor volt 180.Könnyű roller nagy hatótávval necces lesz.
Xiaomi Pro 2, Segway F2 Plus, F2 Pro II, amik tudnak 35km-t legalább, és még viszonylag a könnyebbek közé tartoznak.
A Xiaomi újabb rollerei már nem a korábban használt repülőgép-ipari alu ötvözetből készültek, hanem sima szénacél vázat használtak. Emiatt nehezebbek lettek a rollereik. Segwaynél még maradtak az alu váznál, így pl az F3 sorozat nem lett olyan túl nehéz.
Itt ott tudod nézni a rollerek súlyát (is). -
-
Megéri lassabban menni, csak elmegy vele az időd.
PociAti pl a gyári hatótáv közeli értékeket ki tudja hozni, mert nem száguldozik.Ennyivel jobb egy gyorsabb roller.
A 25 is idegesítő korlát, ha olyan helyen mész, ahol nincs külön kerékpárút, hanem csak az út szélén van felfestve egy vékony kerékpársáv, utolérsz egy kerékpárost, de nem bírod megelőzni, mert ő 20-22-vel teker, 25-el meg egy örökkévalóságig tart elmenni mellette.
Pláne ha ahogy feljebb is írták, még kicsit el is kezd tekerni a biciklis.
Közben meg jön egy két autó, azt rád dudál (szerintem teljesen jogosan), h egyáltalán miért kezded el az előzést, ha olyan kicsi csak a két jármű között a sebességkülönbség, h feltartod csak a forgalmat.
Na egy 30, vagy 30 feletti sebességre is képes rollerrel az ilyen esetek elkerülhetők, gyorsan megelőzi az ember a biciklist, azt visszaállhat a normál sebességre. -
-
Na, ez jó.
Elég gyakori szoftveres módosítási megoldás ez egyébként, mármint, h a kijelző pl csak 25-öt mutat, de 30-al, vagy gyorsabban is tud menni a roller.
Mondjuk érdekes, h a MM így árulta.
Nem tudom mit mondjak erre.
Kisebb webshopokra jellemzőbb az ilyesmi inkább, nem ekkora cégekre.A féktárcsák ki lehet cserélni, ha csak ez a baja.
Én ezért szeretem jobban a dobféket, az nem görbült el, nem lesz saras, nem serceg rajta a kosz. Nyilván fékerőben kevesebb, de aki nem állatkodik a rollerrel, annak nem hiszem, h kevés lenne a fékereje. -
válasz
Hieronymus #31502 üzenetére
Szerintem ő arra gondolt, h az nem szokás, h mittudomén, adott roller sorozat mondjuk 3 tagból áll, 5Ah, 7.5Ah, és 10Ah akkumulátorokkal, de mindegyikben 10Ah-s akksi, csak szoftveresen lekorlátoznák 5, ill. 7.5Ah-ra.
Erre írta, h ez rollereknél nem jellemző, és szerintem a kérdező is erre gondolt.Pl a Teslánál szokás ez, mármint ott van az autóban a nagyobb akkupack, csak lekorlátozzák szoftveresen a méretét, ki mekkora felszereltségi szintre fizet elő ugye.
-
-
Mennyire jó az az ár?
80-100ezer?Hívd fel a rolleres szervizeket a környékeden, h tudnak-e segíteni, h lehessen legalább 25-el használni.
(Az S65-nél megoldható a nagyobb sebesség, de nem emlékszem, h az N65-nél ez hogy áll.)Index azért van rajta, mert az olasz rollerekre kötelező.
Pl a Xiaomi 4-es ugyanilyen, az EU-ba szánt verzión nincs index, de 25-el megy, az olaszon van index, de csak 20-al megy. -
-
-
-
"Tubeless pneumatic tyres (with inner tube)"
LOL
Ezt a képzavart.
-
Érdekes ez a GT3 Max.
Nagyobb akksi van benne, mint a Xiaomikban.
Hát akkor ez el is van döntve szerintem részedről.Nem is értem a Xiaominál ezt a ziccert miért hagyták ki. Ezek szerint elfér a trepniben ~13Ah is.
Eddig ha ekkora akksival keresett valaki rollert, vagy az Inmotiont kellett vegye, vagy az Ultrát volt kénytelen választani, (esetleg F65i-t), vagy messiásként várta a G3-ast, ha kell neki akkora roller, ha nem.
210ezerért meg roppant baráti az ára. -
Értem.
Azt a két város közötti 5-6km-t vettem alapnak, ebből gondoltam, h napi 10km-nyi hatótáv kell majd.Hát 15-20km az meglesz kétszer, de majd úgyis észreveszed, h jobb inkább naponta tölteni.
Én nem szeretem a kormány alatti külső akksit, igaz, sokat nem mentem olyan rollerekkel, de beleért a lábam. Persze ez szubjektív, hiszen sokan használják a rollereiket ilyesmi hatótávnövelő akkupackkal is.
Az akksinak egyébként mindegy, h naponta töltöd, vagy csak ritkábban.
A WerMamba rollerei között vannak kivehető akksis rollerek is, de nem egy elterjedt márka. Viszont úgy rémlik, Pécsen, vagy a vonzáskörzetében van a Mamba "központja", onnét "ered" ez a márka.
-
Pécsen nagyobb dombok is vannak, inkább erösebb motorral vegyél, ha azokon is jársz majd.
Miért fontos a külső akksi, meg a nagy hatótáv? 5-10Km hatótáv-igényt írtál.
Azért arra ne számíts, h majd csak ritkán töltöd.Az akksi ha merül, már jóval gyengébb a roller, de majd úgyis észreveszed, jobb ha tele akksival használod, mint félig üressel.
-
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 Plus, esetleg F2 Pro II
Segway G2
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway F3, F3 Pro
A G30 még kapható valahol megint?Mekkora emelkedők vannak?
Én a G30-at, meg az 5-ös Xiaomit elengedném - a gyengébb motorok miatt.
Első kerekes rollert se vennék, ha elérhető hasonló áron hátsókerekes.Ha a G30-hoz hasonló nagyságú hatótáv kellene, akkor G2.
Illetve dombos vidékhez inkább 48V-os hajtásút vennék, és akkor már megvan a nagy hatótáv is, a 48V 10Ah-s akksik hozzák a G30/G2 hatótávját, ha nem többet.A régebbi rollereknél nem volt még lengéscsillapító, ezért nincs mindegyiken, amiket kinéztél. Ez egy viszonylag új dolog. G30 régebbi modell, akkoriban még index se volt a pálcikarollereken.
Itt össze tudod hasonlítani a tulajdonságaikat.
Az F3, F3 Pro drágábbak.
Nem tudom a lengéscsillapítóik milyenek, még nem próbáltam őket, a korábbi ismertebb rollerekről mindegyikből volt már, vagy van, ezek még csak most jelentek meg.
G3 még drágább.G2, 4 Pro (2nd gen) használtan éri meg igazán, nem túl régi modellek, kevés km-el is gyakran hirdetnek belőlük.
Ha van pénz lóvéra, ne sajnáld egy jó rollerre, bár én nem vennék sokszázezerért olyan modellt, ami txjő, de 25-re le van korlátozva, inkább global verzióst keresnék belőle.
A Navee rollereit nem ismerem különösebben, korábban sokáig 2-3 modelljük volt csak, azok jók voltak, a maguk kategóriájában.
-
-
válasz
Mustármag #31407 üzenetére
Van még pár, ami "még könnyebb", ha nagyon számít a súly. A Xiaomi 8.5"-os kerekű rollerei.
Itt össze tudod őket hasonlítani.
A Pro 2-ben ugyanakkora az akksi, mint az F2 Plus/Pro/Pro II rollerekben.
A G2 hatótávját csak a G30 tudja, de ezt biztos észrevetted (az egyforma akksi méretből) PociAti listájában.Újonnan viszont a Pro 2 szerintem már nem éri meg, használtan 100ezer körül vannak, sokat látni kevés km-el is.
Korábban alu ötvözetből készültek, ezek könnyebbek voltak, a szénacél vázúak némileg nehezebbek alapból, és a lengéscsillapítók még plusz súlyt adnak hozzá.
A Dott bérlettel nem éri meg jobban?
Akkor nincs feloldási díj. Én is úgy használom a Limeot. Asszem valami havi 1800 az alapdija. -
válasz
Hieronymus #31390 üzenetére
Mármint, h idegileg felbxssza magát azon, h fél óra plusz gyaloglás?
A kocogásnak, kerékpározásnak inkább van értelme, mint a céltalan gyaloglásnak.
-
válasz
Frozzy #31383 üzenetére
Én se nagyon tudok ajánlani rollert.
Bicikli nem lenne jobb?
A pálcikarollerek nem 150 kilóhoz vannak tervezve, másfél milliós rollerek meg feleslegesek neked szerintem.https://youtube.com/watch?v=bj2-vXY8oFI
Mit néztél ki egyébként?
-
-
válasz
Impair1980 #31363 üzenetére
Hümm... No igen.
Én nem tudok (nem akarok) állást foglalni ebben a kérdésben. Mármint vezessen-e rollert egy 12 éves, aki mindössze 10 centivel alacsonyabb nálam.Azt azért túlzásnak tartom, h az 1000Wattos roller már kapásból 40-el megy, nem tudom a kollégának ezt miért kellett ideírnia; a pálcikarollerek 25-el mennek, txk mindegy, h milyen erős a motorjuk. Persze, van rá mód, h nagyobb sebességgel is lehessen használni, de alapesetben nem kell attól tartanod, h a lányod majd "megpiszkálja", azért ennyire nem egyszerű ez.
A Segwaynek "Zing" néven futnak a gyerek rollerei.
Rá tudsz keresni a Ninebot oldalán, ill. kigyűjtöttem korábban őket, csak már változott a termékpaletta.Ha van pénz lóvéra, persze ilyet is lehet venni, aztán majd 1-2 év múlva meg eladjátok, és vesztek egy
normálisteljes értékű pálcikarollert.Vagy például el is felejtettem a Xiaomi korábbi, kisebb rollereit ajánlani:
Xiaomi Mi 3 (kb 20Km), és Pro 2 (kb 35km). A kettő szinte teljesen ugyanaz, csak az akksi mérete tér el.
Ezeket viszont újonnan már szerintem nem éri meg megvenni, használtan viszont 100ezer körül/alatt vannak. Kisebb kerekük, kisebb méretük van.Viszont én elsőkerék-meghajtású rollert már nem vennék, mivel kaphatók hátsókerekesek is (szerintem vizes/nedves úton bizonytalanul megy, gyorsul, kanyarodik - a hátsókerekeshez képest), bár lehet ez csak szubjektív, (mert túlságosan megszoktam a hátsókerekes rollereket).
Ami a többi ajánlott típust illeti:
A Xiaomi Elite, meg a Segway E2 Pro a 150ezres keret tetején vannak.
Az Okai Neon Lite olcsóbb, csak sok garanciális probléma kísérte az életútját, ha kifogsz egy hibátlant, akkor szerencsétek lesz, de rendszeresen megesett, h már a dobozból kibontva se működött. Pedig nem rossz márka, meg a roller is jó lenne (elvileg).A többit csak azért említettem meg, mert azt vallom, h egy kérdezőnek adjunk inkább teljeskörű ajánlást, aztán majd a kérdező eldönti, h mit vesz, de legalább már ismeri a választékot.
Ha nagyobb hatótávval kerestek rollert, vagy olyan kell, amin index is van, akkor még azok a használt modellek vannak ebben az ársávban.Ami a G2-est illeti, lengéscsillapítós roller szinte csak ez van, és most, h megjelentek a 2025-ös modellek mind Xiaomi, mind Segway vonalon, a használt rollerek ára egy nagyságrenddel lejjebb fog esni, és be fog nézni 200ezer alá jócskán a használt G2-esek ára. Maga a G2 egyébként a pálcikarollerek mezőnyének tetején helyezkedik el, hatalmas akksija van, és ha olcsón kifogunk belőle egy jó állapotú, alighasznált modellt, sok évig nem kell új közlekedési eszközön törni a fejünket.
Még megemlítem zárójelben, h nekünk is ekkora lányaink (plusz/minusz pár év) vannak (4), és G2-es Segwayre cseréltük, vagy cseréljük (ha látok 150-170ezer irányáron a közelben) a rollereket.
Az osztálytárs lányok, meg az utcabeli hasonló korú lányok, akikkel folyton bandáznak, is hasonló kaliberű rollerekkel járnak, vagyis inkább kb úgy mondanám, amelyiknek még nincs G2-ese, azok is G2-est akarnának, és mivel ismerjük többnyire a szüleiket is, párat már sikerült Marketplaceről összehozni nekik.
Hozzánk is sokszor jönnek, ilyen ottalvós pizsi-bulikra, meg nyáron sokszor kb napközi van a kertben, mert nálunk van medence is, és ide járnak, ha épp nem a Duna partra mennek strandolni.
Nem tartom magam sznobnak, de nyilván egymást viszik bele a rosszba, bár szerintem inkább rollerezzenek a Duna partra meg vissza, mint azon járjon az eszük, h honnét vegyenek ElfBart. :/
Akiket ismerek szülőket is igy voltak a rollerekkel, ha ez kellett ahhoz, h az "elit klub" részesei lehessenek, ám legyen, de vannak szabályok, amiket be kell tartani, pl tudni kell a rollerrel bánni, nem száguldozásra való.
Nálunk ez ilyen. Aki nem tud viselkedni, az a szobájában marad, max legózhat.De PociAti amit említett, az is megfontolandó, neked kell tudnod, h mennyire "tökös" a lányod, mennyire tud majd vele bánni; vagy mennyire csendes, visszahúzódó.
A kisebbek csak D módban használják, és 20-al mennek csak, de úgy vettem észre, a nagyobbak se állatkodnak, akkor se, ha nincs velük felnőtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest