Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Aktív témák
-
Sihto_
tag
válasz
pamacska #207 üzenetére
Tehát a középsőnél a megoldás azért ilyen, mert az alsó és a felső sor különbsége mindig 10
Ez még gondolom müxik egy 6 évesnél
A legalsónál pedig először 10 aztán 8, utánna pedig 6 a különbség - még talán ez is működhet,
az elsőnél pedig olyan bonyolult algoritmust találtam ki, hogy teljeen el is felejtettem.
(valszeg az bizti nem működik alsóban)
De ilyen meggondolásaim vannak azóta: mivel pont 18 szám van és 0tól 17 ig mindegyik szerepel, így arra gondol az ember ez talán egy egyszerű sor, azaz valamilyen szempontból csak végig kell lépkedni a számokon azaz valamilyen algoritmus alapján sorba kell raknom őket vagy a mostani elhelyezkedésükkel már sorban is vannak csak végig kell menni rajtuk,. Így nézve az elején működik is, de aztán totál elomlik.... Nem lehet, hogy esetleg rossz a feladat? (remélem rossz)
-
Sihto_
tag
válasz
pamacska #201 üzenetére
Na akkor így módosul a megoldásom: szóval ha az első látja a másik kettőt, akkor, ha két egyfoma színűt lát akor tudni fogja, hogy neki nem olyan a csákója, ha két különböző szinűt lát, akkor hallgat, ebből a következő, aki előtte van tudja, hogy nem tudott dönteni, mert különböző színűt látott, ezért neki ellenkező színű a csákója, mint az előtte lévőnek. akik pedig közvetlenül a falnál vannak semmi esetre sem szólalnak meg, hanem bíznak a többiekben.
-
Sihto_
tag
válasz
pamacska #197 üzenetére
Na szerintem több eset is van, ha a 3 db 0 közül az első, ha jól értelmezem látja az előtte lévőket, akkor ő lehet lépéskényszerben, azaz, ha maga előtt 2 feketét lát, akkor azt mondja fehér, ha két fehéret lát akkor azt mondja fekete.
Ha a többiek is látják egymást a fal egyik oldalán, akkor mindig van egy aki egyértelmüen tudja, hogy milyen szinű van az ő fején és mindig pontosan egy van a 3 közzül, aki tudja a helyes választ, azaz az aki két egyforma szinűt lát maga előtt vagy maga mellett.
Ha roszul értelmeztem a feladatot, akkor se áruld el a megoldást, csak ide irj egy jobb leirást (részletesebbet).
[Szerkesztve] -
Sihto_
tag
válasz
Apollo17hu #190 üzenetére
Igazad van, tényleg nem láttam a különbség szót, de mivel én egyáltalán nem a sorozatról akartam beszélni ezért nem is figyeltem, szóval csak emlékeztem rá, hogy így van a sorozatok összege és nem álltam le ellenőrizni, hogy meddig teljesül csak arra emlékeztem, hogy valahol az elején elromlik de aztán ujra jó lesz. Kár, hogy csak hobbiból foglakozol vele.
-
Sihto_
tag
válasz
Apollo17hu #187 üzenetére
Nem elszámoltam, hane megsem számoltam ennyi tudtam, hogy valhol véget ér, de korábbra emlékeztem, amúgy meg a Fibanocci sorozatot tanuld meg helyesen, mert ezért kivágnak vizsgán
Jahh na közben rájöttem, miért nem müködik a sorozat csak eddig eléggé egyszerű
[Szerkesztve] -
Sihto_
tag
válasz
pamacska #184 üzenetére
Ez mint érdekesség és ameddig leirtam igazság, akérdés az, hogy addig miért jön ki ilyen szépen és utánna miért romlik el?
A megoldás pedig leirom az egyest utánn meg az előző sort bontom ki a számjegyek szerint, tehát az első esetben 1 db egyes aztán a következő sorban 2 db 1-es utánna 1 db 2 1 db 1es
és így tovább ez egy megoldás, de engem az érdekel miért müködik az a mit az elején leirtam. -
Sihto_
tag
válasz
Apollo17hu #183 üzenetére
A fibanocci sorozat az ez: 1.. 1 .. 2 ... 3 stb és így végig
szóval ennek már az eleje sem jó
de ezt nem ezért irtam, hanem mint érdekességet
mert a megoldása az abból jön hogy van 1 db egyes aztán van 2 darab 2-es aztán stb
Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Mini PC
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, I9-9880H CPU, 32GB DDR4, ÚJ 512GB NVMe SSD, T2000 4GB VGA, WIN 1
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14" FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás száml
- HP Pavilion 15-eh1xxx, 15,6" FHD IPS, Ryzen 7 5700U CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest