Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
Szia!
Ez igaz, mint ahogy az is általánosítás, hogy A skorpió jegyű emberek ilyenek, és olyanok. Mivel nincs két egyforma ember. Két skorpió jegyű ember is lehet totál ellentéte egymásnak.. Ő ilyen volt.. ismerek egy másikat, aki meg totál nem ilyen. Az igaz, hogy öntörvényű mindkettő, de más módon.
hanee
-
dabadab
titán
Nyilvan nem lehet azt mondani, hogy "a horoszkop", mert csak konkret allitasokat lehet vizsgalni (ennek a horoszkop dlognak a mibenleterol meg azert nincs teljesen egyseges es elfogadott allaspont - bar pl az a fent idezett vizsgalat, ami a betegsegek es a csillagjegyek kozti osszefuggest vizsgalta, elegge altalanos volt), de az osszes eddigi, a temaval kapcsolatos kutatas vegen az jott ki, hogy a vizsgalt allitas nem igaz.
DRM is theft
-
fordfairlane
veterán
A holdfázisok tudtommal nincsenek hatással az apály-dagályra, és az, hogy netán kimutatható hatása van az emberekre, ennek inkább lelki okai lehetnek. Ez még nem magyarázza azt, hogy a csillagok miért és hogyan hatnak. Arra sincs semmiféle magyarázat, hogy miért pont a születés pillanatában hatnak a személyiségre ilyen mértékben ezek a gravitációs változások. Azt meg, hogy bizonyos gyógynövénynek akkor van csak hatása, ha újholdkor vagy teliholdkor szedik le, hiszi a piszi.
Persze attól még, mert nem ismert a pontos hatásmechanizmusa a dolognak, attól még működhetne, vagy igaz is lehetne akár. De egyáltalán melyik asztrológia az amelyik igaznak veendő? A kínai, amelyik évente változik, vagy amelyik havonta, vagy amelyik percenként? Kevés kézzelfogható állítása van az asztrológiának, ami tesztelhető és ellenőrizhető lenne, de semmi statisztikai kimutatás sem igazolja az asztrológia állításait, pedig azt nem olyan nehéz készíteni.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
lomha lepke
tag
nagyon jó példa!
a Holdfázisok befolyással bírnak az emberek közérzetére, a nők menstruációs ciklusára, és vannak olyan gyógynövények, amelyeket teliholdkor (vagy épp újholdkor) kell begyűjteni hogy hatásuk legyen. és ez csak egy égitest. mivel ez van a legközelebb, ennek a hatásait lehet a legjobban "mérni".mivel rákként nekem uralkodó bolygóm a Hold, fokozott figyelmet fordítok rá. érdekes egy égitest. érdekes hogy (nem szabályos) gömb alakú, ami a Naprendszer egyik másik holdjáról sem mondható el. az is érdekes, hogy a Földről nézve a Hold és a Nap átmérője megegyezik. e két tényező együttes eredménye, hogy lehetséges a teljes Napfogyatkozás. véletlen lenne? személy szerint nem hiszek a véletlenekben. a véletlen a buta ember istene. azt persze én sem tudom, hogy a jelentősége mi lehet, de biztos van neki.
"Az okos ember elvégzi a sors által reá rótt feladatot. A bölcs ember másokkal végezteti el maga helyett." Rahim el-Haszra
-
fordfairlane
veterán
Áltudomány mi?
Mondhatsz bármit, az asztrológia áltudomány, leginkább csak babona. Érdekes, hogy ilyenkor mindig azzal jönnek a nagyon értők, hogy mennyire nem értek/értünk hozzá mi, akik itt kritizálni merészelik, pedig olyan hihetetlenül professzionális, empirikus bizonyítékok támaszják alá helyességét, mint hogy "jön valaki, aki mindent tud". A Szcientológiát is áltudománynak tartom, pedig soha nem műveltem, mert épp elég infót lehet olvasni ahhoz, hogy a tudományok köréből nyugodtan kiseperjem. A tudományoknak megvan a maguk rendszere, és az asztrológia bizonyítási módszertana pont olyan messze van tőle, mint a fényevés.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
SystemRoot
őstag
"A világeygetem is foylamtosan tágul, de gondolom zet is vitatjátok. "
Miért vitatnánk? Mert vitatjuk az asztrológiát?
Most ne minket anti-tudományosozzál le, hogy nem hiszünk a fizikában, mert Te vagy az aki nem hisz neki, ugyanis a fizikusok keményen megtagadják az asztrológia létjogosultságát. Még a wikipédiában is áltudományként írják le, pedig az nem egy hyper igényes tudományos lexikon...De tényleg, légy szíves fejtsd ki hogy az a sok szerencsétlen belső fúziós világító gáz, mi a fenéért akarja befolyásolni hogy egy adott másodpercben megszülető szánalmas kis csecsemőnek a jövőben milyen személyisége legyen? Rendkívül érdekel a tudományos levezetésed.
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
BÁ Nutrition
addikt
-
plömplöm
őstag
figyu, nekem egy 100%-ig cigányasszony jósolta a tenyeremből, hogy ikreim lesznek az akkori páromtól, és ezzel nincs is baj, csak a feleségem meg ne tudja
osztom azoknak a véleményét, akik szerint ez olyan, mint a vallás, vannak akiknek a gyengeségük miatt hinniük kell valamiben, amiről ők egyáltalán nem tehetnek, mert ez "predesztináció", meg előre meg volt írva, meg ilyen hüjeségek. a feleségem is oda van ezekért a humbugokért, és nincs ezzel baj, jogállamban élünk
hát hogy most erre lett a remegés, hogy "másodpercre pontosan", ez nagyon jó
[ Szerkesztve ]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
SystemRoot
őstag
Hát el kell hogy szomorítsalak, de egy közeli ismerősöm példáját eléggé jól ismerem. Ikertesójával másodpercre pontosan születtek. Azonos környezet, azonos nevelés. Szal minden általad előbb felsorolt tényező teljesült, és mégis más a személyiségük. Hát ennek mi a magyarázata szerinted?
De egyébként én nem ilyen vitára gondoltam, hanem elméleti alapúra, hogy egyáltalán mire alapozzák az egészet. Miféle csillagok általi kihatásokra gondolnak? Kozmikus sugárzás kihatásai vagy micsoda?[ Szerkesztve ]
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
BÁ Nutrition
addikt
ilyen alapon barmi alapjan lehetne osztalyozni az embereket mert mindig ki lehetne talalni valami egyeb tenyezot ha megse stimmel a tortenet... en pl a borszinben hiszek
na jo ez vicc volt
de a horoszkop szerintem is elegge kamu..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest