Új hozzászólás Aktív témák
-
lomha lepke
tag
válasz fordfairlane #256 üzenetére
bocs, kétszer ment.
[ Szerkesztve ]
"Az okos ember elvégzi a sors által reá rótt feladatot. A bölcs ember másokkal végezteti el maga helyett." Rahim el-Haszra
-
lomha lepke
tag
válasz fordfairlane #256 üzenetére
én nem állítom, hogy asztrológia tudomány.
abban viszont hiszek, hogy egyes meglátásai igazak, még ha nem is fogadom el teljes egészében. én ezt tapasztalom. magamon, másokon.lehet az is persze, hogy az összefüggést én találom ki, de mindenesetre elhiszem, és fütyülök a tudományos bizonyítékra.
ha Te azt mondod, hogy nem hiszel benne, mert nem tapasztalod és/vagy ehhez arra van szükség, hogy tudományosan alá legyen támasztva, maximális megértésem. és hogy kinek van igaza? ki tudhatja? de mivel ez itt nem az "Asztrológia. Igaz vagy sem?" topic, azt hiszem nem is olyan fontos. peace."Az okos ember elvégzi a sors által reá rótt feladatot. A bölcs ember másokkal végezteti el maga helyett." Rahim el-Haszra
-
lomha lepke
tag
nem akartam a személyiség kialakulásának okait meghatározni, ha ez jött volna le, akkor bocsánat, rosszul fogalmaztam. épp, hogy azt akartam mondani, hogy a csillagjegy nem a személyiséget határozza meg, mert az jóval összetettebb. hanem inkább a temperamentumot, karaktert -nem tudok hirtelen jobb szót rá. hogy hogyan reagál különböző érzelmi szituációkban. milyen beállítottságú. ilyesmi.
"Az okos ember elvégzi a sors által reá rótt feladatot. A bölcs ember másokkal végezteti el maga helyett." Rahim el-Haszra
-
lomha lepke
tag
igazad van.
egyébként ha elgondolkodunk, több irányba indulhatunk. lehet hogy rossz a teória. de az is lehet hogy a módszer rossz.
és ha egy icipicit kiegészítem?
az, hogy valamit még nem tudunk bebizonyítani (tudományos módszerekkel), az még nem feltétlenül jelenti azt is egyben, hogy az adott dolog nem létezik, vagy nem igaz.
-
lomha lepke
tag
válasz fordfairlane #251 üzenetére
respect, no flame.
én nem akarlak meggyőzni a magam igazáról, elvégre ez az én igazságom, nem a Tiéd.
én hiszek ezekben a dolgokban, ami miatt lehet, hogy ostobának tűnök a szemedben. én nem tartalak annak, mert Te nem.
viszont ha jól értem, azt az álláspontot képviseled, hogy az asztrológia hülyeség, mivel nincs rá bizonyíték, hogy igazat állít. erre fel mondtam, hogy az, hogy valamit nem tudunk bebizonyítani (tudományos módszerekkel), az még nem feltétlenül jelenti azt is egyben, hogy az adott dolog nem létezik, vagy nem igaz.
mellesleg szerintem szerencsésebb a személyiség helyett a temperamentum szót használni, amikor az égitestek hatásairól beszélünk. a személyiség jóval összetettebb fogalom, és sok más tényező együttes következményeként alakul ki (nevelés, környezet, tapasztalatok stb.). és az mondjuk eléggé elfogadott nézet, hogy a mediterrán népcsoportok "tüzesebb vérűek", "lobbanékonyabbak", "hevesebbek", mint mondjuk az eszkimók. és ez is egy égitest hatása, történetesen a Napé.
-
lomha lepke
tag
válasz fordfairlane #248 üzenetére
úgy látom nem jött át a mondanivalóm lényege.
ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy akkor is létezhetnek dolgok, ha nem tudod bebizonyítani őket. reméltem ez gondolatébresztő lesz. persze csak annak, aki akar is gondolkozni..."Az okos ember elvégzi a sors által reá rótt feladatot. A bölcs ember másokkal végezteti el maga helyett." Rahim el-Haszra
-
lomha lepke
tag
válasz fordfairlane #246 üzenetére
számomra ez a tudományos "hiszem ha látom" hozzáállás felvet egy dilemmát. azt ugye már tudjuk, az emberi érzékszervek milyen tökéletlenek, csak egy bizonyos sávhatáron belül érzékelik a fényt, a hangot etc. inkább szűrőként működnek szerintem. tehát az aki csak azt hiszi el, amit lát, az igen szűk keresztmetszetét fogadja el a valóságnak.
a bizonyítékokkal kapcsolatban pedig a Contact című filmben van egy nagyon jó felvetés, igaz ott Istennel összefüggésben, de ide is illik:
"-Szeretted apádat?
-Igen, nagyon.
-Bizonyítsd be!""Az okos ember elvégzi a sors által reá rótt feladatot. A bölcs ember másokkal végezteti el maga helyett." Rahim el-Haszra
-
lomha lepke
tag
nagyon jó példa!
a Holdfázisok befolyással bírnak az emberek közérzetére, a nők menstruációs ciklusára, és vannak olyan gyógynövények, amelyeket teliholdkor (vagy épp újholdkor) kell begyűjteni hogy hatásuk legyen. és ez csak egy égitest. mivel ez van a legközelebb, ennek a hatásait lehet a legjobban "mérni".mivel rákként nekem uralkodó bolygóm a Hold, fokozott figyelmet fordítok rá. érdekes egy égitest. érdekes hogy (nem szabályos) gömb alakú, ami a Naprendszer egyik másik holdjáról sem mondható el. az is érdekes, hogy a Földről nézve a Hold és a Nap átmérője megegyezik. e két tényező együttes eredménye, hogy lehetséges a teljes Napfogyatkozás. véletlen lenne? személy szerint nem hiszek a véletlenekben. a véletlen a buta ember istene. azt persze én sem tudom, hogy a jelentősége mi lehet, de biztos van neki.
-
lomha lepke
tag
Rák, Ikrek aszcendenssel. A kínaiban meg Ló.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest