Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
-
freddirty
senior tag
válasz 5-ös kezelő #3330 üzenetére
köszi, a tokforma bejön, de inkább több számot tartalmazó számlappal. Régóta kerülgetem, de vszleg nekem kell majd összerak(at)ni mert olyat nem látni ami nekem tetszene.
fred
-
freddirty
senior tag
válasz 5-ös kezelő #3333 üzenetére
Sok fajta kínai szemét szerkezet van, de a Seagullok szerintem nagyon jók. Nekem van két automata is. Az egyik egy szép kékített csavaros Seagull ST25, az a Steinhart ETA szerkezetes órámmal egy szinten van pontosság terén. 2 éves de heti nagyjából pár másodperc ha nem 0 az eltérés. (annál meg nem hordok úgy sem többet egy órát)
A man oldalról tervezem majd összeválogatni az órát, ha lesz egyszer kedvem egy kézihúzóshoz. Ha nagyon nem válik me a kínai unitas klón akkor még mindig ki lehet cserélni egy svájci unitas szerkezetre.fred
-
freddirty
senior tag
válasz Rodzser Mór #3527 üzenetére
Gusztus dolga, én pl. 20+ évig hordtam csak fémszíjas órákat. Mostanra meguntam. Jöhet a nato, bőr, gumi, bármi Ráadásul rájöttem, hogy nyáron a fém nagyon fel tud hevülni az erős napon, más anyag meg nem. Fürdőzés után natoban még 1-2 órával később is kissé hűsít a szíj. Másokon is inkább az egyedi kialakítású szíijakat tartom érdekesnek.
fred
-
freddirty
senior tag
válasz szaszlaci #3593 üzenetére
Ezt a magas frekvenciás kvarc szerkezetek tudják. Egyik "olcsóbb" a Bulova UHF megoldása.
https://en.wiki2.org/wiki/Citizen_Holdings#Bulova_UHF_movement
De ez nem annyira a kínai 1-2 ezer forintos kategória (bár nem is a svéjci árfekvés, van nekem is ilyenem kb. 50k volt ebayről újonan)fred
-
freddirty
senior tag
válasz cicur99 #3598 üzenetére
Szabályozásához azért több kell , de méréshez vannak appok, az előző hozzászólásban nagyon szépen felsorolva.
Az utat én is végigjártam, hadd osszam meg a tapasztalatom: telefonos apphoz sok headset-et ki kell próbálni és a legerősebb mikrofonút használni. De így is elég gyenge az eredmény, pl. egy hangosabb zsebórát szépen megmérsz vele, de halkabb órákkal nem bírsz korrekt eredményt kicsikarni.
Utána nézelődtem minden irányba, pl. a tickoprint.de készít külön erősítőt és mikrofont az appjához, de aranyárban adják.
Persze mehetsz a DIY piezo mikrofon irányában is az olcsóbb.
Részemről a legjobb ár-érték arányú megoldás végül a magyar gyártású horométer lett: horometer.com. Ez utóbbi hordozható mérőműszer, egymagában is megállja a helyét, van kvarchoz is szenzorja. Ezen felül kb. azt is tudja mint egy telefonos app és egy plusz vásárolt-gányolt mikrofon.[ Szerkesztve ]
fred
-
freddirty
senior tag
Sziasztok,
Újra elővettem a régi órázós hobbimat és szeretném beállítani pár órámat. Még régen rendeltem tevise t801-est némi szétszedési és tanulási szándékkal illetve van pár régi lepukkant orosz ugyanilyen okból. Akad itt horometer is, meg jópár órám amit be kéne már állítanom. A regulátorkarral minden további nélkül megy, de nyilván közben az óra számlap felé fekszik és amint visszafordítom már hiába a 0s/nap beállítás. Mi a jó taktika? Nyilván egy tisztított és jó werk nem fog túl sok eltérést mutatni kböző pozikban. De mondjuk egy gagyibb tevise igen.fred
-
freddirty
senior tag
válasz Kiki18 #20171 üzenetére
A 316L másik neve amiből az acél órák készülnek, orvosi fém. Ez kb. mindent elmond. Nagyon nem jó ha króm/nikkel fémekkel érintkezik a bőröd. Ezek kumulatív hatásúak, beoldódnak a szervezetedbe és felhalmozódnak. Még akkor is ha nem vagy allergiás rá. Véleményem szerint az összes ilyen erősen kerülendő.
Gondolom másik érv a kopás, sérülések, polírozhatóság, de szerintem ez utóbbiak lényegtelenek ha figyelembe veszem az első érvet...
Szubjektívan fogalmazva kést, órát úgy veszek hogy pontosan tudom miből van.fred
-
freddirty
senior tag
A korrózió a kulcsszó. Korrózió esetén az adott anyagból fémionok válnak le a környezetből származó oxigén+víz hatására. Vas, króm nikkel. Egy korrózióálló anyag esetén ez nem történik (vagy teljesen elhanyagolható mértékben). Pl. a 316L kristályrácsba rendeződött fématomokból áll és kb. 25%(!)-ban króm/nikkel/molibdén atomok vannak a rácspontokban. Mégsem veszélyes, mivel nehéz kimozdítani az atomokat a rácspontokból. Ezért surgical steel, mivel semleges a szervezet szempontjából nézve. Sok évtizedet kibírnak a szervezetben implantátumként. Egyébként igaz, nem olyan jó mint a platina, mert mégiscsak korrodál, csak extrém lassan.
Szóval a 316L kiváló acélötvözet, más egyszerűbb/olcsóbb öntvények nem bírnak ezzel a tulajdonsággal, a bennük levő nehézfémionok a környezet hatására könnyen kilépnek az anyagból a bőrödön meg felszívódik. Aki allergiás azt mondom még szerencsés mert a szervezete jelzi hogy valami nem kóser.
Az órát meg pont sok órán keresztül hordod naponta állandóan a bőröddel érintkezve, időt hagyva a reakcióra. Össze nem hasonlítható pl. egy evőeszközzel a kontakt. Pláne ha nemcsak a hátlap van valami hulladékfémből, hanem a szíj is.Egyébként érdekességként említhető ha már órafórumban vagyunk, hogy pl. a Damasko óragyártó ice hardened órái nem 100% korrózióállóak. Bár keménysége miatt sok év múlva is karcmentes lesz, de nedvességtől jobb óvni. Valami patented saját acélötvözetük van ami ugyan nem tartalmaz nikkelt, de cserébe lehet hőedzeni (talán valami martenzit lehet?).
Sokáig kerülgettem 1-2 pilóta órájukat, de amikor kicsit jobban utánanéztem, meg fórumon találtam 1-2 korróziós képet letettem róla, hogy vegyek ilyet. Persze lehet túlreagálom(egyébként meg van itt aki jártasabb a fémötvözetekben, javítson ki, régen volt már amikor ezeket tanultam
fred
-
freddirty
senior tag
Sziasztok, megérkezett a kíváncsiságból rendelt Tevise T824A.
40 dolláros kategória és kb. nagyjából annyit is tud. A szerkezet szép, kékített csavarok. A tok anyaga réz, füleknél megkarcolva látszik. Bevonat nagyon könnyen leugrik. Koronáról húzható. Pattintós hátlap tömítéssel. Hátlap nagyon szorosan volt rajta, alig lehetett leszedni, visszarakni meg szerintem már csak tokpréssel.
Horométerre rakva meglepően szépet produkál:Járástartalék nem tudom mennyi, de érdekes volt látni, hogy kézi húzásnál egy jó szemű felhasználó láthatja ahogy feszül a rugó. Szóval amolyan power reserve mutatónak is felfogható
Üvegeket nem néztem meg hogy zafír-e de végülis tökmindegy a bevonat jóval előbb elrandul, mivel ez a gorsan kidobható kategória.
Nem hordani vettem, szétszedni-összerakni szándékszom unalmasabb téli estén.
Képek:
fred
-
freddirty
senior tag
válasz @mriya@ #32673 üzenetére
Hm jól néz ki ez a kék. Sajnos sold out ez a verzió, illetve akciósan is drágább is volt a fehér és szürke változatoknál egy tizessel- 41k. A hivatalos shopban 50k a kék verzió. Lehet rápróbálok ott.
Nem vettem órát 5+ éve mert telik a dobozok, de most körbenéztem és a kínaiak eléggé feltörtek. (úton van egy SN0129 és egy addiesdive tuna)
Solar búvárom meg még úgysincs.fred
-
freddirty
senior tag
Ide is elért az alis SM 0129, nov 18-án rendeltem, hollandián keresztül jött, megvámolták de aránylag gyorsan átesett rajta /50 EUR-t írt rá a San Martin Official Store./ Amikor a tracking már mutatta hogy a helyi postán van, bementem a postára, mert úgysem hozzák már ki csak az értesítőt. (Annak meg mi értelme ha online ment a vámolás már...).
Kibontva a körítés rendben van, kb ennyit is vártam szerencsére az 5+ évvel ezelőtti kínais csupin küldünk egy órát bubis fóliában idők már elmúltak.
Kibontva a védőfóliából azért nekem megvolt a kínai feeling, valahogy olcsónak tűnik, nem tudom megmondani miért de valószínűleg a lünetta és a síkból kiemelkedő üveg miatt. Ettől függetlenül a szálcsiszolás szép, és végülis a szép számlap miatt vettem és ez az erőssége az órának.
A szíj kidolgozottsága ok, a középszemek polírja szép, a szálcsiszolás is, de túl erősek a szélek, jobban le kellett volna kerekíteni.
Régen vettem órát, mellé raktam a Seiko Alpinistet csak úgy összehasonlításképpen mert hasonló a méret és a szíj (bár a Seikon nem eredeti strap van).
Azt mondom kábé értékén van az óra (250-280USD akciótól függően az alin), de ha mondjuk már rászámolok egy reális 30%-os vámáfát akkor már szerintem nem. Az Alpinist ~300 USD volt 2015-ben, azt mondanám vszleg egy hasonló árú Seiko-t inkább jobban megéri venni (bár már rég vettem órát, lehet elszálltak az infláció miatt ott is az árak), és maradni a kínai óráknál a 200 dollár alatti kategóriában.
Lőttem pár fotót a reggeli szép tiszta napsütéses időben súrlófényben, ez jobban megmutatja az órát mind a patika softbox-os retusált képek:
[ Szerkesztve ]
fred
-
freddirty
senior tag
jah és a movement szerencsére rendben van, nem mágneseződött halálra az utazás alatt:
fred
-
freddirty
senior tag
válasz Digitalpimp #33307 üzenetére
Hát azért most ránéztem a Tisell sub árára, és ott nincs nagy különbség. 2016-ban a subom 220 usd volt most 255 [link] . Kidolgozottságban, első kézbefogásban veri a San Martint. Ráadásul miyota 90s5 (no date 9015) van benne amit én jobban szeretek, tapasztalatom szerint általában pontosabbak mint a kínai NH-k. (bár ez SM NH35 most elég jól sikerültnek néz ki)
Hétfőn még jön egy addiesdrive tuna homage. Justforfun megnézem, hogy a sub 100USD kategória mit tud a kínaiaknál manapság. Jelenleg azt mondom, hogy a SM 200-300 USD szódával elmegy de nem vennék újra szerintem túlárazott/túlhypeolt.fred
-
freddirty
senior tag
Megjött ma az utolsó alis rendelés: Addiesdive Tuna. Itt pont fordítva van a helyzet mint a SM 0129-nél. Ennél sokkal gagyibbra számítottam a sub 100$ kategória miatt. Először a negatívum: a szíj felejthető, a csat maga pedig ultragagyi. De az óra maga teljesen rendben van, semmilyen gagyi kínai feeling nincs, 100%-ban ajánlható a Seiko Tuna helyett. Számlap, lünetta, case nagyon rendben van. A szerkezetre rámértem, az nem annyira szépen jár mint a SM0129, de rendben van ez is, hetente szoktam cserélni a hordott órákat, ennyi belefér ezért még nem nyitom fel és állítgatom.
Egyből rá is raktam egy fekete-fehér nato szíjra és jól áll neki. De elgondolkoztam, hogy rendelek egy fémszíjat hozzá a strapcode.com-ról. (ami többe kerül mint az óra maga :))
Megértem hogy sokan használják modder alapanyagként, pl a Kanagavai nagy hullámos dial valami eszméletlen jól néz ki.fred
-
freddirty
senior tag
válasz dzsi23 #33377 üzenetére
ja hogy a lünetta? Valahogy nekem nem jön be élőben, sokat ront az összképen. Itt egy videó amit most találtam a youtube-on, talán ez adja vissza a legjobban milyen az óra.
Azt hiszem azért mert a vésett fém lünetta és a peremen torzító üveg olyan szovjet kommandirskie feelinget ad az órának. Egy fehér kerámia lünetta szerintem nagyon feldobná.
A szíj jó lenne, van benne anyag, gyorsállítós, csak az éleldolgozás nem annyira jó mint mondjuk egy strapcode szíjnál. Kb. az óra értékének a fele vagy 1/3-a lehet a szíj.fred
-
freddirty
senior tag
válasz laci1892 #33381 üzenetére
A legrégebbi seagull szerkezetem kb. 9 éves. 1x volt szervízelve idáig (ST25). Érdekes módon a legpontosabb szerkezetem volt sokáig kb. napi 0-1 sec. ~ 10-20 egyéb hordott szerkezet közül vegyesen japán, svájci, orosz, kínai. De nyilván ez szerencse és beállítás kérdése.
Sajnos kínai szerkezetet nem minden órás szerel, szóval jobb inkább távoltartani magad tőlük ha mondjuk nem eldobható árkategóriájú az óra (150-200usd+)fred
-
freddirty
senior tag
A vs43 szerkezetről van bárkinek tapasztalata? Van egy Seiko V172 szerkezetes solaros órám, de annyira nem vagyok hanyattesve tőle, kevés ideig bírja egy üveges óradobozban, ráadásul ha teljesen lemerül akkor nem mindig indul újra. cseréltem már benne capacitort, de most is éppen áll. Vszleg rá kellene a capacitorra tölteni egy kicsit és akkor beindulna.
Gondolkodom egy kínai workhorse órában VS43-al, de ha ez is annyira vacak akkor talán nem.fred
-
freddirty
senior tag
válasz dzsi23 #33558 üzenetére
Hát ma már annyira már nem jön be az óra (SSC081), 10 éve vettem az egyetlen előnye számomra most már az, hogy solar és nem kell állítgatni ha éppen gyorsan fel kell kapni. De hát ezt nem annyira bírja már gyorsan kipurcan az akksi a dobozban. Órát nem adok el, szóval marad dobozban. De végülis megrendeltem az új vs43-as solaros órát - pont annyi volt mint 10 éve a Seiko - meglátom ha megjön mennyire van rendben és meddig bírja az az akksi.
[ Szerkesztve ]
fred
-
freddirty
senior tag
válasz Digitalpimp #33721 üzenetére
Ha nato szíj akkor én innen szoktam vásárolni: cheapestnatostraps.com
Luminous::
https://cnswatchbands.com/shop-by-style/glow-in-the-dark-watch-bands/fred
-
freddirty
senior tag
Aki San Martin órát venne annak ajánlom őket az aliexpress helyett:
[link]
Just for fun rendeltem nyárra egy narancsszínű kis kvarcot december 28-án. 10 dollárral olcsóbbak voltak mint az alis ár (akkor) és fedexxel szállítanak. Ugyanúgy 50 USD-t írnak csomagértéknek mintha az alin keresztül rendelted volna, ergo lesz az 50 usd után áfa de a fedex ugye mérföldekkel jobb mint az egyéb posta. Tegnapelőtt adták át a fedexnek hongkongban, most délután a kezemben a csomag. A fedex meg majd küldi, hogy hová utaljam azt a 4e HUF-ot.
Alis csomagok meg hetekig jönnek, a királyi posta túszul ejti, kezelési költséget is felszámol, majd a végén kis se hozza, nekem kell bemenni érte.
Szóval ajánlott a site a részemről.fred
-
-
freddirty
senior tag
Régen szerettem már volna egy solar diver-t, szembejött velem az ünnepek alatt az alin egy és most meg is jött. Yelang V1213S solar diver. Pár infó ha valakinek megtetszene:
- Csomagolás és körítés nagyon jó, szép papírdoboz, kapsz kártyát (óratok is sorszámozott). Szerintem ez jobb mint a Sanmartin/Addiesdrive csomi akik csak kamu sorszám nélküli kártyát és plasztik/műbőr cuccokat adnak. (de hát nyilván ez sem egy Omega/Rolex doboz amit sokáig megtartna az ember szóval mindegy is)
- jár még hozzá egy ajándék fekete gumiszíj
- Az óratok maga robusztus (44mm), jó kézbe venni. (én szeretem a masszív tömegű órákat gyerekkoromban kaptam apámtól egy Seiko 6139-et amit imádtam a ropi csuklómon azóta beeégett pedig a csuklóm nem sokat nőtt a 40 év alatt azóta )
- Tok OK, de az alsó szélei nincsenek rendesen lekerekítve.
- Számlap szép, lünetta is.
- Óraüveg rendben, nem torzít, zafír szépen összeáll a vízcsepp rajta.
- Szép a hátlap is.
- A szíj az a gagyi csörgős típus, lemezcsattal. Csiszolása, lekerekítése rendben van, de nekem kézbe véve ez már kevés, azonnal le is szedtem róla és kapott ideigelenesen egy keki nato-t - de egy fekete jobban állna rajta. Asszem az Addiesdrive-hoz kaptam hasonló fémszíjat (de az az óra 60 USD volt ugye). Ergo nem véletlen az ajándék gumiszíj (de a műanyag szíjakat utálom).
- A lume ugye pöpec mivel tríciumos szóval best in slot. Úgy ránézésre inkább T25 mint T100, de persze a kínaiak ugye mindent beírnak a listába csak hogy eladják De igazából csak hosszú távú használatban van ennek csak jelentősége, mert a T100-ban több a trícium ergo a felezési idő után is több marad. De hát ez egy olcsó óra 10-20 év múlva ennek nincs igazán jelentősége mert úgyis kuka lesz belőle. A lume annyira erős mintha egy jó kis superluminova órával bejössz a napfényről egy félhomályos helyiségbe és ránézel rögtön. Csak ez olyan is marad később is
Movementről nem tudok sokat mondani most, nyilván fél év után majd kiderül mit bír az fényevő akksi benne.
De alapvetően szeretem, megvan az új workhorse , csak kéne egy nagyon pöpec nato rá.
Ja az ára 59k HUF (170 USD) volt.
Napfényes képek:
Justforfun , lume összehasonlítás, megetetve minden óra a dobozban:
40 perccel utána:
fred
-
freddirty
senior tag
válasz dzsi23 #34127 üzenetére
Ha csak az erősséget nézzük erős megvilágítás után, akkor tényleg a Seiko turtle nyerő, de gyakorlatilag mindegyik festés tökéletesen látható abban nincs kbség (na jó mondjuk az 50 éves 6139 az szegény már nem rúg labdába). Pontos olvashatóságban az UHR-B type B stílus ami viszi a pálmát de azt a festést ugye erre tervezték a navigátoroknak a két vháború között. Ha van jó kínai UHR-B ezzel a festéssel jó luminovával akkor azt ajánlom mindenkinek megvételre, a legjobb leolvashatóságú órám, nagy kedvencem.
Mivel kb. 10-12 órát hordok heti váltásban úgy most erre az új solarra is kb. 2-3 havonta fog sor jutni. Ha jó az akksi (meg a töltés) akkor ezt bírnia kell. (a seikom már nem bírja)
A szolár búvár az pont az mint az aszfaltbúvár egyik sem létezik de szeretjük De a viccet félretéve, öregszem és kezdek eltávolodni a mechanikus szerkezetektől és inkább a praktikum ami nyerő. Ha mondjuk 50 éves szülinapomra meglepném magam egy Rolex Submarinerrel akkor quartz szerkezettel venném. Mondjuk ez blasphemy, és nem is gyárt ilyet a Rolex, szóval nem is veszek De ettől még a diver stílusú órákból szinte bármelyik tetszik legyen német, kínai vagy svájci. De sajnos elég pici az a szegmens ami fényevő.fred
-
freddirty
senior tag
A San Martin narancsos verziója van itthon. 160-170 USD körüli az ára, de szerintem kínai órához képest erősen túlárazott (Szerintem a San Martin túlértékelt, de mondjuk ezt két SM óra után mondom, lehet másnak van több). A tok semmi extra, az élek túl élesek, a stiftek környékén még hegyesek is. A szerkezet ha jól emlékszem VK61, másodpercmutatóra ne számíts nincs rajta. De ezen kívül szerintem OK az óra, vidám a kinézet, narancs/fehér nato szíjjakkal funny nyári viseletre tök OK.
Az ára az ami problémás, Igazából 50-60 dolcsi környékén kéne lennie. Ugyanennyiért tríciumos fényevő kínai órát vettem, jobb tokkal, vagy 60-70 dollárért bármelyik Addiesdrive/Steeldive messze jobb minőségű. (de mondjuk azok azt hiszem mind mechanikusok NH35-el)
A Ciga design nagyon megosztó, ha bejön a kinézet akkor miért ne? Nekem nincs, de nekem fontos a jó leolvashatóság, tehát nem is lesz.fred
-
freddirty
senior tag
válasz zoarden #34411 üzenetére
Én úgy gondolom eléggé tényszerűen írtam amit tapasztaltam. A narancs SM (SN0116-G-JS) tokján a fülek végei nincsenek eldolgozva, csak simán merőlegesen lecsiszolva. Simán lehet papírt hasogatni vele. A tok alján sem vitták túlzásba a melót. Az egyszerű olcsó mechaquartz, nato szíj, bármilyen díszítés nélküli hátlap egyértelműen nem a 170usd kínai kategória. (Egyébként én szeretem, más gond nincs vele, hordok én ennél egyszerűbb órákat is nem vagyok finnyás )
Szemben ott a szintén nemrég vett yelang, ahol pont ugyanennyibe belefért még a trícium és egy normálisabban kidolgozott (igaz nagyobb) tok, szép hátlap és solar szerkezet. De írtam is róla itt.
Ára:
De lehet csak ez a SM típus ami kilóg?! A másik SM nálam egy SN0129, ott a tok sokkal magasabb minőségű, csak összképben nekem annyira nem jön be már kézbe véve. (vásárlás óta a tokjában maradt) De azért az SN0129 ára kb. 270 USD tehát egy százassal arrébb van, el is várható hogy normálisabb legyen. Egyébként a fémszíja az SN0129-nek szép, rendben van. (de ott is vannak azért éleldolgozási problémák az alján). Erről is írtam itt.
Mostanában nem tervezek órát venni, de ha most vennék kínait akkor az vszleg addiesdrive (vagy Tissel ) lenne, de azonnal kukáznám a hozzá kapott fémszíjat, és rendelnék a starpcode-tól másik 70 dolcsiért egy pöpec fémszíjat.fred
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Gaming notebook topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Hívószám-hamisítás
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- További aktív témák...
Állásajánlatok