Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
hadsz
tag
válasz
huppancs89 #3790 üzenetére
Látták, hogy komoly emberrel van dolguk.
-
PKT
csendes tag
Vasárnap voltunk Kecelen a Pintér művek hadieszköz kiállításán,naggyon komoly!!!!!!
Aki teheti és még nem volt,annak nagyon ajánlom,gyakorlatilag az összes volt haditechnikai eszközből van néhány bemutató darab és olyan állapotban,hogy szerintem saját lábukon jöttek le a vagonokról!
Nem csak földi eszközök,hanem helikopterek,vadászgépek,SS-20rakéta és rengeteg kisebb társa,folyami felszerelések,gépek,bombák,rakéták stb!
Összesen 800 gép 3 hektáron,gyönyörű pázsiton!
Csak hüledeztünk! -
urbi73
senior tag
Megpróbálom lementeni. Az a helyzet hogy ezek azért már nagy részük , már elavult technika. Pl ,Csepel (utána Zil ) Radiós kocsi már nem hiszem hogy korszerűnek számít . Ez már akkor elavult volt amikor mi ilyenen gyakoroltunk. De lehet ezért ér sokat a mai napig . Mert manapság mindent a számítógépekre bízunk ,vagy műhold .stb . De ezeket amikor építették még ,fel sem találták a számítógépet ..Na mindegy ez csak egy elmélet. A képen az ebédlő látszott volna belülről .Persze teljesen üres . innen is elvittek mindent .
-
D-peti
csendes tag
Nem tudom megnézni a képet, mert nem regisztráltam IWIWre. Nem tudnád lementi és felrakni ide a képet légyszíves?
Sajnos a honvédség működését annyira részletesen nem ismerem, így csak találgatni tudok. Véleményem a veszélyes anyagok, lőszerek az MH VEKhez (veszélyesanyag ellátó központ) kerülhettek. A használható ruházat és egyéb nem veszélyes anyagok egy része a a központi raktárakban került leadásra az alakulat megszűnésével. Az MH LEKnek (logisztikai ellátó központ) számos raktára van szerte az országban. Ilyen van például Kalocsán is, ahol a nagy laktanyában az m. zárolt (vagy állapotból ítélve inkább selejtezett) járművek vannak. A műholdfelvételen jól látszik a megannyi jármű: http://goo.gl/maps/hwMAU Itt pedig a LEK felépítése: http://www.honvedelem.hu/szervezet/MHLEK
A selejtezett cuccok pedig inkurrencia raktárba vagy bontóba kerültek (Nyíregyháza), illetve ezekkel próbálnak most bizniszelni (HM EI Inkurrencia bolt). És mivel az 5. Kiskun Elektronika Harc Ezred volt az utolsó a maga nemében nem kizárt, hogy Kecelen a hadiparkban viszont találkozhatsz a spec. járművekkel.
-
D-peti
csendes tag
válasz
huppancs89 #3790 üzenetére
Gyanús vagy Te nekem! Valahogy mindig valamilyen szupertitkos objektumnál, atomtárolónál bukkansz fel!
-
-
urbi73
senior tag
Még ennyit találtam[link] Hát eszt felmostuk egy párszor . A végében volt a tiszti étkezde .Most így visszagondolva nekem a szép emlékek maradtak meg ,de szörnyű így látni lepusztulva . Szerinted azt a rengeteg raktári holmit, ami itt volt .Az hová tűnt ? Értem ez alatt a fegyvereket ,a járműveket ,a millió felszerelést . El sem tudom képzelni hogy hová rakhatták .
-
hadsz
tag
Pár napja volt egy újságírók számára szervezett látogatás a Sziklában: [link]
-
urbi73
senior tag
Szia .Köszi , Igen ennél az alakulatnál voltam . Rádiós -ként .(Híradós )Hát szörnyű ebben az állapotában látni. Sokszor tervbe volt véve hogy megnézem még egyszer ,de valahogy mindig elmaradt . Igen jól tudod ,gyakorlótér és lőtérként is funkciónált valamikor. Sajnos így a képek alapján nem tudom meghatározni hogy milyen épületek lehettek valamikor. Valahol leghátul volt egy kutyatelep , azok a bunker félék ha jól emlékszem abban az ellátmányt tárolták ,ez a konyha közelében volt, onnan hoztuk a krumplit stb . Valamikor nagyon sok rádiós kocsi volt itt ,Ugyan mi lett velük ? Nekünk még egy Zil -volt .Sajnos fénykép az nekem sem maradt ,költözéskor oda lett . Még egyszer köszi .
-
D-peti
csendes tag
A laktanya melletti gyakorlótér (és lőtér?) elhagyott, illetve a raktár is üresen áll, azokat nem őrzik. A műholdfelvételen látszik, hogy több részre volt osztva a terület, de csak egy raktár áll még úgy ahogy. Talán volt ott több is? Ami még éppen van az milyen raktár volt? Nem láttam az épületek körül a földsáncokat mint az átlag lőszerraktárnál...
-
D-peti
csendes tag
Szia!
Pont másfél hete voltam ott. Úgy tudom a HM-től átkerült az önkormányzathoz. Most egy kis részében ipari park működik és a belső utak egy részét EUs támogatással megcsinálták, valamint elkezdték az egyik épületet szigetelni. De egyébként tök üres, az épületek többsége eredeti állapotában van, talán még le is zárva. Legalábbis kívülről nagyon úgy tűnt. Bejutni azonban sajnos nem tudtunk, mert nem volt senki ott, a portán csöngetésre sem jöttek ki. Érdemes lenne még egyszer megpróbálni.
1992-ben alakult meg ott a 5. Kiskun Elektronika Harc Ezred, melyet a szombathelyi és békéscsabai alakulatokból hoztak létre. 2001-ben szűnt meg, ez volt az utolsó alakulat a maga nemében. Azt hiszem akkor zárták be a laktanyát is. Ennél az alkulatnál szolgáltál?
-
urbi73
senior tag
Üdv . Nem tudom volt e már szó róla ,most találtam eszt a topicot . Én a Kiskunfélegyházi laktanyáról szeretnék megtudni valamit . Ott voltam katona 92 -93 ban . Annyit tudok hogy bezárták már . Sok szép emlék maradt meg ,na meg a városban is sok jó hely volt akkoriban .
-
C^^
őstag
-
buldog-bódog
csendes tag
válasz
huppancs89 #3780 üzenetére
Kicsit több figyelmet, egyébbként nem vagyok se kutya, sem eb!
-d-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest