Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Kioxia XG6, BiCS please
- MárkaLánc
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Világ napszakokban (képek)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CASE gőztraktor: 110 LE / 4000 Nm
-
LOGOUT.hu
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grekooo
csendes tag
Sziasztok,
Kicsit tanácstalan vagyok, légyszi segítsetek. Most költöztünk kertes házba. Szeretnék majd venni egy kamadot főleg BBQ-hoz, de nemsokára jön a baba, így szerintem csak jövőre lesz erre több időm. Addig is és emellé szeretnék venni egy grillezőt, nem túl drágán első körben, vmi jó ár érték arányú terméket. Csak azt nem tudom, hogy gáz grill vagy vmi faszenes grill vegyek. Jelenleg sokat vagyunk otthon, én kb full HO-ból dolgozok, lehet hétköznap is lenne kis idő nyáron egy gyors grillre. Ti mit ajánlotok?
-
válasz Grekooo #2502 üzenetére
Van ilyesmi itt pár embernek, jókat sütnek rajta.
És még sörnyitó is van rajta.
Elég nagy a rács felülete egy esetleges BBQ setuphoz is.
Ha gyorsan akarsz sütni (odaégetni) akkor gázost is vehetsz, illetve van kombi is. Egyik fele gáz a másik meg faszenes grill és szmoker.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
spiky03
veterán
+1 Jamestown-ra
Nekem is ilyen meg a szomszédnak. Teljesen jó.
Annyi, hogy pl a szomszédnsk már életformálodott benne a faszenes tálca.
De megoldotta vett helyette másik grillt, ami ugyan ilyen csak dupla akkora mázlista volt mert elhozta az utolsó kiállított darabot jó áronSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
beci
őstag
Sziasztok.
Társasházi lakásban lakom, ezért gázgrillt keresnék.Nem nagy méretűt, 3 égőset.
Nem kell flanc,megbízható legyen, és jó minőség.
Esetleg füstölő doboz ebbe is tehető az íz kedvéért?[ Szerkesztve ]
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
vedip
újonc
Sziasztok!
Hétvégén megpróbálok elkészíteni egy pulled pork szendvicset.
Nem rég vásároltam egy pellet-grillt. (Zgrill 450b)
Több receptet is olvastam már, de jó tanácsokat szívesen fogadok.
-
Beni2360
félisten
Sziasztok.
Vettem egy alul - felül külön állítható kontakt grill sütőt. Ma jött meg és mivel le szedhető cserélhető a sütö lapok azt látom, hogy a felső részben van hő érzékelő egység az alsóban meg nincs. Akkor hogyan tudom kinyitva külön külön hogyan érzékeli a beállított hőmérsékletet? A felső lap ők, de mi van az alsó lappal?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Beni2360 #2513 üzenetére
Nem lehet hogy a fenti csak egy hőkorlátozó. Az nem azonos a hőtermosztát erzékelővel, vészesetben kapcsol le.
Régen nekem is volt egy hasonló kontakt grillsütőm, abban alul volt a termosztát érzékelő, fent meg a hőkorlátozó. Tökéletesen működött még ki nem éget az alsó fűtőszál. Párban cseréltem alsót felsőt, de az már nem volt olyan jó mint a gyári. Melegszendvicsre jó volt, de gofrit kínlódás volt vele sütni. -
ambushka
aktív tag
Hentes ajánlást lehet kérni?
Olyan hentest keresek Budapesten vagy környékén, akit tudtok ajánlani St. Louis cuthoz, az se baj ha elfogad SZÉP kártyát
PSN ambushka8989
-
Beni2360
félisten
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Beni2360 #2516 üzenetére
Igen a vészkapcsoló hivatalosan hőkorlátozó és teljesen más a szerepre mint egy hagyományos thermó elemnek (ntc szenzor). Sokszor a gyári leírások is hibásak, de a lényeg hogy jól működjön a szerkezet.
Én annó nagyon szerettem, rengeteg baconos préselt melegszendvicset csináltam vele 😋 -
Beni2360
félisten
Na csomagolom vissza most látom, hogy az alsó szabályozó gomb lötyög össze vissza. Valami nincs bent rendesen rögzítve. Írtam nekik videót mellékeltem , jött a válasz küldik érte a futárt. Aztán ellenőrzik és küldik a másikat. Na így nézünk Miki.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Bandit21
addikt
Üdv, pár gyakorlati kérdésem lenne. Eddig egy nagyobb, dupla rácsos, lassan 20 éves kerekes faszenes grillünk volt, de a rácsok szépen berozsdásodtak. A feleségem kő grillt szeretne, én kamado-t addig pedig amíg eldöntjük, vettünk egy tesco akciós 54 cm gömbgrill cuccot 24 ezerért. Mivel a régihez ennél több lett volna új rácsot venni jó lesz erre a nyárra pár alkalomra.
A begyújtásnál meglepett h a leírások szerint az alsó rácsra kell tenni a faszenet. Vagy inkább brikett kellett volna mert a kisebb faszén lepotyog. Keveset is tettem bele elsőre, de végülis ma elkészült egy normális kis ebéd rajta.
Nem hittem, de valóban nem lelocsolni kell hanem letakarni és elzárni a légrostélyt alul felül és levegő híján szépen bealudt.
A kérdésem innen következik.
Egyszerúen ki kell borítani/söpörni belőle a nagyobb darabokat, alul a hamu gyújtőt is üríteni, aztán mondkjuk slag meg valami mosószer és kész?
Ahol szalonna sült sajna nem tettem alá semmit így rá csöpögött az oldalára (nem faszén fölé tettem, de csepegtető tálcát nem tettem alá sajna, mert 2 db szalonna volt ősszvissz)
Plusz grillrács kérdés:
A régire azt mondta egy ismerős, (tök hülye vagyok ehhez amúgy) hogy ezek krómozott acél cuccok, és a sok fém dörzsi amit adnak grill tisztító néven megöli és ezért lett rozsdás a régi is.Olvastam olyat h ami rá van égve, a legjobb az ha újra begyújtom és hagyom leégni.
Ehhez a benne szépen kihúlt faszenet lehet újragyújtani?
V áztatás és szivacs?
bocs a sok hülye kérdésért de gömb grillem sose volt mindig nagy rács fölött dolgoztam (a régi 2 db 30*70 -es rács összesen 60*70 cm volt v több talán dolgozni fura most ez a kis 54 cm)
azt tudom h ebbe se smoke se bbq nem igazán készül sose mert vékony.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz Bandit21 #2520 üzenetére
Hasonló madaraknak mint én:
A nem öntöttvas, hanem krómozott acél (?) grillrácsot éjszakára ecetes citromlés vízbe áztatva másnap puha ronggyal simogatva olyan lesz mint az új.Éveken át dörzsöltem, kefével mindenfélével le is kopott a króm és rozsdás lett. Ez remélem kitart majd,
Mivel 54 cm ezért a sarokkádba fért el, célszerű a heti kádsúrolást utána időzíteni.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Bandit21 #2521 üzenetére
Ezért nem jók ezek a krómozott "vakok"
A rács legyen full saválló vagy húzott szénacélból esetleg öntvény de az könnyen törik.
Amúgy a rácsmosást általában sütés előtt csinálom, persze az előző sütés végén ledurom a nagyja cuccot a rácsról. A takarítás is egy jó ürügy, egy két sör bedobására🍺 -
Bandit21
addikt
válasz lemmy71 #2522 üzenetére
En is rajta hagytam mindig. Igazából szerintem bírt azért 5 évet
Aztán jött 2-3 év amikor már jobban kellett surolniAztán meg rozsdás lett és azt sikaltam.
Végülis ha van 6-8 év egy ilyen króm racsba az is valami. Ahhoz képest hogy nem drága.
Persze egy öntöttvas kéne.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
válasz Bandit21 #2520 üzenetére
A legkissebb Teszkós gömbben is készítettem bbq-t. Csak setup kérdése a dolog. Az egyik felébe rakod a tüzet (parazsat) mellé a másik felébe egy megfelelő méretű Gn tepsit (benne forró víz) a vizes tál fölé a rácsra pakolod a husit. A parázs mellé közvetlenül a füstölő fát, vagy a parázsra a keményfa fűrészport. Bár ez utóbbit gyakran kell pótolni. A fafüst úgyis csak kb az első órában lényeges. Aztán belövöd a bbq hőtartományt és azon is tartod a gömböt. Az 56 cm-ben kényelmesen elfér ez a setup.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Bandit21
addikt
Köszi!
Mennyi faszén kellett ehhez?
Legyen mondjuk ez (27 cm magas begyujtoba ami fér) egy egység.
Én elsőre ennyit raktam bele de sajna faszenet nem brikettet így szépen le potyogott a fele az alsó racsrol és ki is hűlt. Raktam rá megegyet azzal mar jó lett.Nem teljesen értem, mihez kell az alsó, faszen tartó rács. (Égés szempontból világos hogy jobban, alulról is kap levegőt ill hogy a gomb alak miatt lefelé szűkül a cucc és az a pár cm amivel feljebb van a rács nagyban szélesíti a faszen által sütött területet) De akkor egy sűrűbb rács kéne mert a kapható faszen fele kb kisebb és azonnal le esik alulra)
Mindnekepp ki fogom próbálni köszi.
A begyujtas / faszen - brikett mennyiséget kellene eltalálni előbb grillhez majd bbq hoz is.
Utóbbi félek az elejen ki fog aludniHa grillezek egy ilyen gombbe akkor is le takarnam néha ez hülyeség?
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
fo_di
őstag
sziasztok,
korábban érdeklődtem kamadóról, de vgül nincs kedvem 200 körül szánni egy megfelelő méretűre, így nézegetem, hogy a tesco gazdaságos grillsütőmet merre lehetne upgradelni
hétvégén a metróban jártam és találkoztam két gömbgrillel, mit gondoltok, ezek jók lehetnek? az alsónak zsanéros a teteje (a felső levehető fedő) meg picit masszívabbnak tűnik a felépítmény
méretre elvileg fejlődés az előzőhöz képest (4 fős család, egyelőre 2 kicsivel, de időnként vendégséget hívunk, most hétvégén végül fél hattól nyolcig folyamatosan sült rajta a cucc hullámokban)[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
Helló én épp múlt héten vettem 24 ért egy Tesco 54 cm gömböt majd mentem a metróba és láttam meg ezt a kettőt.
A kisebb pirosat nem venném a nagyobb viszont jó szerintem, sőt talán 29 ért jobb mint a Tesco 24 ezres de már ez van
A 29 ezres metrós amellett hogy nyíló tetős jobb mert van egy felső, a tetővel együtt mozgó kis melegen tartó polca is.
Igaz csak kb 10*30 cm de 4-5 hús elfér rajta amikor már kész.Szerintem jó a 29 ezres metrós.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
válasz Bandit21 #2525 üzenetére
Kb hasonló van nekem is, csak már jó rozsdás. Próbálj valahol egy db expandált lemezt szerezni és formára vágni az alsó rácsra, azon keresztül nem hullik le az apraja. BBQ esetében 2/3 - 1/3 a szén - parázs aránya. Tavaly sikerült 1 zsák/10 kg Francia, konyha minőségű faszenet vennem az OBI-ban, az szép nagyszemű. Részemről nem igen használok brikettet. Bár most erőst szemezek a BlackRock Oktával, lehet veszek egy 10 kg-os zsákkal kipróbálni.
Letakarni nem hülyeség mert akkor a gömbben kavarog a meleg levegő, és jobban sül a hús, mint ha egyből távozik felül.
Égés szempontjából az a jó, ha alulról kapja a tűz/parázs az oxigént, tisztább az égés, ezért kell az alsó rács.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz Bandit21 #2527 üzenetére
Én pont nem adnék több pénzt a melegen tartó rácsosért. Hús esetében semmi értelme. Ami elkészült azt ki kell venni, mert a melegben szárad, romlik az állaga. De ez végül is egyéni preferencia kérdése, hogy ki milyet szeretne mi éri meg neki. Részemről csak tapasztalat.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
válasz Bandit21 #2532 üzenetére
Ha meg direktben grillezel akkor egy terítésnyi szén, és rajta 1-2 begyujtónyi parázs.
Mielőtt a húst felteszed, hagyod kicsit a szenet beízzani.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
j.bravo
addikt
Üdv a topik közönségének!
Az egyik közeli Aldiban láttam korábban el nem fogyott, most leakciózott Enders Mason XL grillkocsit.
Megvételre érdemes egy ilyen 30k HUF-ért?A lecsukható fedél alatt sül-e annyival gyorsabban a kaja, hogy ne kelljen többet várni a kajára, mint egy kétszer akkora nyílt tűzterű grill mellett?
Whatever.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz j.bravo #2535 üzenetére
Sokkal hamarabb nem sül meg rajta a hús, de cserébe viszont nem szárad ki. Plusz betehetsz egy kis vizes edényt és füstölő dobozt
Én is láttam szombaton az aldiban, csodálkoztam is az árán. Ha jól emlékszem 33 K körül volt beárazva, ha csak tartaléknak veszed akkor is megéri. -
-
j.bravo
addikt
válasz Bandit21 #2537 üzenetére
Bp külső kerületi Aldiban láttam; a doboz elég kicsi, de egyértelműen XL van ráírva. Mondjuk 40x30 cm a sütőfelület az osztrák Hofer vagy német Aldi Süd honlap szerint amit találtam, arról én se XL-re gondolnék, de gondoltam lehet h a Mason a legkisebb sorozat esetleg, és ami azon belül XL, az a nagyobbak S vagy M méretének felelhet meg
lemmy71: köszönöm a #2536-ot!
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
j.bravo
addikt
válasz lemmy71 #2541 üzenetére
Hirtelen ötlet volt, de egyelőre ellenálltam az impulzusvásárlás csábításának
Sógornak van gömbgrillje, alig használt, lehet h kipróbálom.
A topikot olvasva agyaltam a kamado grillen is, de megnéztem és láttam hogy az árat tekintve az vastagon a fájdalomküszöbön túl van. El is engedtemA leginkább talán egy tartós, megfelelő méretű, zárható, szögletes vonz, de ki kell találnom mekkora a megfelelő. Talán könnyebb elpakolnom mint a gömböt. Persze ha az jobban működik, akkor máris vonzóbb.
A mostani szögletes nyitott elég nagy, de nettóban a bő felére, szűk kétharmadára teszünk szenet/brikettet. Így is két vagy bő két zacskó szén/brikettszokott fogyni, ha éppen jobb fajta, akkor másfél.
Tizenpár év alatt a tűztér közepe vasból részben rozsdává alakult, az a) opció hogy azt kivágom és cserélem (lehet h írtam korábban), vagy cserélem az egész szerkezetet.Whatever.
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Egy 3-4 éves alap Jamestown Jaxon faszenes grillkocsim van. Két kérdésem lenne.
Minden szezon elején meghúzóm a gyári csavarokat, de már annyira nem fognak, hogy augusztus környékén már eléggé mozog az egész kocsi. Van tippetek rá, hogy mit kellene módosítani rajta? Másik csavar, esetleg valami plusz alátét?
A második kérdés pedig, éves szinten kb 3 hónapot van fedetlen helyen és a feketére festett elemek kifakultak nagyon. Ez tisztítással, vagy festéssel orvosolható inkább? Bár ez csak esztétikai szempont, kevésbé fontos, mint a stabilitása.Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Bandit21
addikt
válasz j.bravo #2540 üzenetére
Nekem egy régi (kb 20 éves) metróban vett "hatalmas " nyílt tűzteres faszenes van/volt.
Annak 2 db 30*100 cm -es rácsa van, összesen 60*100 a grillter én sajna ezt szoktam meg így amiket árulnak XL meg óriás meg stb címszóval 40*50 hát az a negyede az eddiginek.
Megszoktam sajna kenyelmes is volt akkora helyen ráadásul külön külön 4 magasságban állíthatók votlak a rácsok. (Amik 20 év után már rozsdasak bármit csinálok és ezért kellet egy új)És ha már az új egy kis kezdő gömb grill tapasztalat:
Elsőre kevés volt a szén (egy begyujto kemény adag.
Ezért elaludt amikor letakartam (alul felül nyitott rostelyokkal).De raktam rá egy második adagot, végül szépen megsült minden csak lassan.
Második alkalommal már 3 begyujto adag ment rá hagytam izzani az egészet. Most nem takartam le annyit, oda is égett.
Plusz a faszenes racsrol a fele leesik. Ezzel az alsó rostelyt is takarja ami hiába van nyitva.Legközelebb veszek brikettet, az nem esik le, és 2 begyujto megy rá és újra merem majd letakarva sütni néha emelve.
Meg kell ezt is tanulni, ehhez képest a régi gyerekjáték volt, raktam a közepén egy bazi halmot, az amikor fehéren kezdett izzani szét húztam és szépen a megfelelő magasságban ment a grill. Ha hűlt lejebb tettem a rácsot, ahol láttam lyuk van oda tettem máshonnan.
Ebbe a gombbe oldalról nem lehet belepiszkálni, az elején jó kell legyen minden.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
válasz j.bravo #2545 üzenetére
Gömbnél kb egyiknél sem lehet. De pl az 56 cm-es rácsból vásárolható olyan, ami a két oldaláró (széléről) felnyitható. Így a rács lepakolása nélkül tudsz szenet - parazsat utántölteni.
Lehet, hogy másik méretben is kapható.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Bandit21
addikt
válasz j.bravo #2545 üzenetére
Én fordítva értettem.
Szerintem nincs olyan gomb ahol oldalról tudsz parazsat igazítani.
Ez persze gyakorlattal bíztos súlytalan probléma lesz idővel de míg a régi esetében akár fogtam és legfelső szintre téve nyugodtan tudtam igazítani úgy hogy rajta van minden már sulo cucc a gomb esetében ket megoldás van
Vagy a rács közepét leszeded és akkor lehet körbe igazgatni de felülről amerre épp eget és ha sikerült is a viszonylag alacsonyan lévő kor rácson minden hamus lesz, vagy - le szeded az egész rácsot a belső körrel együtt de azt lerakni nehéz főleg ha már tele.De mondom ez kb azoknak a kezdő balfxszoknak probléma mint én akik a nagy kupac faszenhez szoktak meg a fél M2 grill felülethez - mert valljuk meg az a régi grill ha be van gyujtva akkor leginkabb egy etteremben lenne a helye, mindig sajnáltam eloltani mert látszott hogy kb 20-30 főre 3-4 adagban simán lehet rajta űzni az ipart. Volt hogy a felén ment csak amúgy ott is lehet persze spórolni.
Jó a gomb tehát csak más.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
válasz agyhalal #2543 üzenetére
Attól ha szép fényes még nem süt jobban. De ha zavar, akkor zsírtalanítod, finoman átcsiszolod és hőálló festékkel átkened vagy ha sprét veszel akkor átfújod, majd a száradása után felfűtöd hogy a festék beégjen. Spré estén lehet többszöri átfújás is kell, közben bevárni a száradási időket. Bár most nyáron ha napos időben csinálod akkor kb fél óra múlva már újra fújható. Ha kis hengerrel kened szvsz jobb megoldás, de akkor dobozos hőálló festék kell.
A csavar lazulás ellen, rúgós alátét, és nem műanyag betétes önzáró anya lehet a megoldás.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
AdamTaylor
csendes tag
sziasztok!
szezon elejen behuztam egy kis lidl gombgrillt, hogy kiprobaljam a temat kicsiben. annyira bejott a dolog, hogy dobom is az eredeti hosszutavu kamados elkepzelest es inkabb behuzok egy nagyobb gombot.
aki tobb eve nezegeti a piacot hogy latja, szoktak esni/mennyit szoktak esni a weberek?
bar kozben az is a fejemben van, hogy veszek egy olcsobbat, kb mint amiket multkor linkeltetek metro es tescobol, majd beszerzek hozza egy nyithato sutoracsot. errol mi a velemenyetek?
mi miatt eri meg a felarat egy weber egy obis/metros/tescos gombhoz kepest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen