Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Khelben
nagyúr
válasz d@minator #1074 üzenetére
Köszönöm. Most ott tartok, hogy nem tudom Újra képbe került a senseo, mert azt olvastam, erősségben inkább az hasonlít a nescafehoz (hosszú kávéhoz), én meg nem akarok erős kávét inni. Olvastam az e.s.e. padokról is, hogy milyen szuper szabványos, csak épp nem találtam az általam ismert webshopokban ilyen készüléket...
-
No.01
őstag
válasz d@minator #1150 üzenetére
Igen. Dolce Gustobol is ittam az osszes izt es Nespressobol is. Utobbi mint mondottam volt jobb, de ha csak a mostaniautomata gepemen fozottel hasonlitom ossze (ami ugye frissen orli is) akkor azert boven eszrevenni a kulonbseget.
Az, h mennyivel dragabbra jon ki az meg mar mas lapra tartozik. A jo dolgok sajna sosem olcsok... -
And06
aktív tag
válasz d@minator #1968 üzenetére
a zindexen ki lett tárgyalva, de a nespresso kapszulákat izesitik mindenféle anyagokkal, ronin mester majd megmondja pontosan. a lényeg, hogy ez igen gáz, mert igy akármilyen fos kávét beletehetnek. (méregdrágán) másrészt egy kapszula 5gramm! kávét tartalmaz, ami lóf.sz tormával. 7g a minimum egy szimpla espressohoz, de nagyon sokan 9g-t használnak (vagy többet)
szóval a nespresso profitmaximalizálásban jó, a usereknek lehúzás.U.I.:
bocs, ha most valakinek a lelkébe gázoltam ezzel, de ez az igazság. -
And06
aktív tag
válasz d@minator #2024 üzenetére
vegyük sorra mit mondtam?
1) 5g kávé van benne, szemben a világszerte elfogadott 7gramm-mal
2) drága, 2-3 szorosába kerül bármi más kávénak
3) nincs olyan jó, mint egy hagyományos módon készült espresso
4) nem csak kávé van a kapszulában hanem adalékanyag iscáfold meg a tényeket. maximum a 4es ponttal tudsz vitatkozni, én nem látok bele, vagy elhiszem amit mondanak vagy nem. te viszont biztosan tudod, hogy csak kávé van benne? honnan?
a sértődéssel nem jut előrébb a topic, szóval kérlek érveket irj. -
And06
aktív tag
válasz d@minator #2031 üzenetére
valaki mondja meg pls, hogy mennyibe kerül most egy kapszula?
aki egy kicsit is érdeklődik az espresso téma iránt, nagyon hamar rá fog jönni, hogy a nespresso izre, minőségre a középkategória alja vagy inkább az alsó kategória teteje. az egyetlen problema vele, hogy az ár nincs összhangban a tudással.
javaslom látogass meg egy kávézót, ahol igazi jó espressot ihatsz. pár oldallal lejjebb volt emlitve több is.az összetételt nem tudom bizonyitani, mert nem én rakom össze a kapszulát. ahogy te sem tudod. mindenki azt hisz amit akar. azt viszont tudom, hogy amit magamnak őrlök kávét, abban csak kávé van.
-
ronin s8
senior tag
válasz d@minator #2024 üzenetére
Ö.... Izé..... Senki sem mondta, hogy nem ihatóak a kapszulások, csak léteznek más kávékészítési módszerek, mennyiségek, arányok, amikkel más eredményt lehet elérni. A többi ismeretében a kapszulás egy alap kezdeti szint, aminek a legnagyobb előnye (és gyakorlatilag az egyetlen is) a gyorsasága, könnyű kezelhetősége.
Érdemes lenne kávé körutat tenned ennek megtapasztalásához. Amiket leírtak itt előttem, azok tények, nem érdemes vitatni őket. De ha Te mégis a kapszulásat választod, azzal sincs baj.
(Csak tudd, hogy bár a Suzuki is jó autó, vannak akik mégis többre tartanak egy Mercit.)"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
-
-
kaligula
tag
válasz d@minator #40659 üzenetére
Ha POD-ban és használt gépben gondolkodsz, én más irányt javasolnék. Ez a HD széria nagyon gyenge minőséget képvisel az alacsony ára miatt. Ha gondolod, a rovidkv.reblog.hu oldalam pod cimkéje alatt találsz pár tesztet, olaszpresszo.hu-s kollega írásait szintén ajánlom figyelmedbe.
Személyes podos favoritom a Spinel tour/c/pinocciorovidkv.reblog.hu
-
adp
őstag
válasz d@minator #40659 üzenetére
Sztem ahogy kaligula irja hanyagold ezt a gepet. E.s.e pod-os gepben gondolkozz. Szokott itt is fent lenni olcso penzert.
Ha meg nem erdekel ez teged en inkabb raszannam azt a 10-est es ujat vennek.
Ha az egyetlen egyszer is be volt uzemelve es nem volt leengedve a viz benne eleg undorito lehet.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz d@minator #40671 üzenetére
Bár nem szerelek, de egy baratomnál van ilyen gép. Napi 2-3 kávéval évek óta jól működik (3 éve biztosan megvan, de lehet van 5 is). Megveszed, kicitromsavazod, és hadd szóljon. Javítani általában nem lehet őket, de ha van 500 párnád, és az elkészült ital ízlik, akkor szvsz megéri.
Látatlanban is nagyobb összeget tennék fel arra, hogy az új és a régebbi modell között lényegi különbség nincs.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kaligula
tag
1. a Senseo nem E.S.E. pod.
2. Ezt a HD széria köszönő viszonyban sincs mondjuk egy Spinellel. Én egy minőségibb beruházásban gondolkodnék (személyes)
3. ha az 500 darab Senseo párnához keresel gépet, akkor bármit vehetsz, ami szabványos, a lényeg, hogy működjön.
4. Citromsav - pont ez az a fórum, ahol nem emlegetném a citromsavat és az alumínium kazánt egy lapon.
5. 5 éves gépek ritkán mennek tönkre. DE: ez a HD széria már újkorában sem volt bizalomgerjesztő, de ez magánvélemény
6. A kávék savasak az arabica is. A különféle fajták különféle savakat is tartalmazhatnak, de mindben van.
7. Nespresso-s kapszulás kávé nem éri utol, de még megközelíteni is nehezen tudja az ESE POD-ot, vagy EP kapszulát minőségben. ÁR: egy jóféle 100% arabica POD nem drágább, mint egy Nespresso kapszula.
8. A lényeg, hogy Te elégedett legyél, és élvezettel fogyaszd a kávéd. Ha ez megvan a HD-vel is, akkor nincs más hátra, csak előre.[ Szerkesztve ]
rovidkv.reblog.hu
-
adp
őstag
A higabb kave tobb koffeint es savat tartalmaz mint a presszo. Hosszabb kioldodas miatt.
Ha mar az arakrol van szo. A pod 50-60 ft-tol kezdodik. A kapszulak meg ha jol tudom 100korul vannak.
Egy kapuciner, pacificaffe fele olcsobb blendbol 1 adag 20ft-tol kezdodik. Es izre az olcsobb pod,parna es kapszula kozelebe sincs a frissen keszitett presszonak ezekbol az olcsobb blendekbol.
Persze ehez kell egy dragabb geppark[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz d@minator #40711 üzenetére
full nem ide tartozik. de szerintem a gyomrod tedd előbb rendbe. a kávé nem tesz jót neki, én is tudom mert ugyanúgy kezdődő refluxom van. Elég stresszes volt a mostani időszakom, de már rendeződik, és a savam is de addig is 1 kiskanál szódabikarbóna + pohár víz a kávé előtt jót tehet
-
ronin s8
senior tag
válasz d@minator #40711 üzenetére
Nekem - úgy tűnik - teljesen kikészült a gyomrom a kávétól. Jelenleg önkéntes kávémegvonásban utazom, kb.harmadik hete. Addig napi 6-7 kávét ittam. Első sorban az újhullámosok savtartalma irritálta a gyomromat, de az olaszos kávék is. Mostanra kb. helyreállt valamiféle egyensúly...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Toobee
veterán
válasz d@minator #40720 üzenetére
Barátnőm anyukájánal én is be szoktam dobni néha egy ilyen Senseo párnát. Mivel te jó súlyban vagy, ezért fogjál nyugodtan valami lapos dolgot (húsbárd, vagy ilyesmi) és a teljes súlyoddal jól nyomkodd meg a párnát. Aztán engedj át a felmelegített gépen egy párna nélküli csapolást. Tedd be a párnát és max 30-40 ml kávét engedj át rajta. Ahogy írtad is, a gombbal le lehet állítani. Bűn rossz lesz így is, ihatatlan kategória, de legalább kihoztad a gépmaximumot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.