Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ptolgyes
üzenetére
Szinte teljesen ugyan úgy ahogy az előttem szólók leírták. Azzal viszont nem értek egyet hogy a felmelegített alkatrészt el kellene törölgetni. Mivel teljesen forró a kosár, ezért ahogy kiveszem, kb 3 mp alatt teljesen elpárolog róla minden. Száraz lesz és forró. Kis mérleget teszek alá és nézem az arányt.
A maradék víz nálam is egy bögrébe csorog, így a pogi jó száraz lesz, ki lehet ütni.
Mivel csak világos pörkölést iszom, lobogó vízzel öntöm fel. Én még nem tudtam vele kávét megégetni, sosem volt keserű. Sötét pörkölésnél biztos más lenne a dolog....
CasMo espresso pörkölései mintha kicsit sötétebbek lennének, ilyenkor nem annyira melegítem elő, előbb kiveszem. De újabban inkább filter pörkölést használok. -
WarLock07222
tag
válasz
ptolgyes
üzenetére
Nem egy nagy történet a cuccok előmelegítése, illetve itthoni pörkölők termékei között még nem találkoztam olyan világossal, amihez a dugattyút is melegíteni kellene (pedig többnyire filter pörkölés van otthon). Így azért jócskán egyszerűsödik a helyzet.
A pumpás gépek esetében pedig a kar tömítése az, amit pont ugyanilyen időközönként kell cserélni, szóval nem feltétlenül említeném hátrányként ezt a minimális karbantartási igényt. Sőt, igazából egy 1 perces folyamat az egész

Még a workflow végére annyi, hogy a shot végén elég csak tartani a kart és alátenni másik poharat, amire pedig ráhúzni koppig. Így nincs fröcsögés, szűrcsögés és meglehetősen egyszerűbb a takarítás.
A sorozat lövés azért a Mini Gaggia esetében jóval egyszerűbb, de a Robot sem vérzik el szerintem

-
bigmasterg
addikt
válasz
ptolgyes
üzenetére
Köszi szépen a visszajelést.
Igen, ezen gondolkoztam, hogy bármelyien espresso géppel van ennyi idő egy kávé.
Gondolom a tanulási, tapasztalási folyamat is hasonló idő.
Ahogy nézem a víz hőmérsékletére kell figyleni, illetve ami egyben előny és hátrány is lehet, hogy a nyomást az ember adja neki, így azzal lehet/kell játszani. -
brumi1024
veterán
válasz
ptolgyes
üzenetére
Egy javaslat:
Ha megvan a kávé, akkor felhúzom a robot kezeit, kiveszem a csészét, a mérleget, visszatekerem a kart középre, és enyhe billentéssel lepattintom a kosarat a robot aljáról.Rakj ala egy masik poharat es nyomd le a karokat meg egyszer/szimplan csak hagyd hogy a gravitacio dolgozzon. Minden maradek vizet kinyom igy belole nehany masodperc alatt, es egy szaraz, egyben kijovo pogacsad marad.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG OLED & OLED evo Televíziók: BLACK NOVEMBER -30%
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi