Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xabi78

aktív tag

válasz 8nemesis8 #65823 üzenetére

Hátööö... a végén az oldalirányú rázómozdulat eredménye az, hogy a széli részeken kevesebb lesz az őrlemény, ahol így hajlamosabb a csatornásodásra és a gyors kioldódásra, míg a pogácsa közepe túl sűrű lesz, és ott nem lesz kioldódás.
    Helyette a WDT után szerintem sokkal jobb a finom (gumilaphoz) kocogtatás lefelé, hogy kicsit tömörödjön, majd utána a tamperelés. Így sokkal egyenletesebb lesz a kioldódás. Tamperelés után már nem kocogtatunk!
    A palmtamp elég sok gondot megold még, sokkal konzisztensebb lefolyásokat lehet így produkálni. Nekem az a tapasztalatom, hogy a kioldódás szempontjából sokkal fontosabb az egyenletes vastagságú pogácsa, mint a 15 kilós nyomás. Egy időben próbáloztam alig tamperelés és izomtamperelés témában, a szélsőségektől eltekintve szerintem sokkal kisebb jelentősége van a tamperelés erejének, mint a minőségének.

Érdemes ezeket nyitott szűrőtartóval ellenőrizni, elég gyorsan "büntet" bármilyen hiányosságot. És bár tudom, hogy ez inkább diagnosztikai eszköz, én nem tudok szabadulni a szűrő alján meginduló kv látványától, ezért szinte csak ezt használom.

A WDT szerintem sokat segít a jó kávé felé vezető úton, érdemes vele kísérletezned. Nagyon jó daráló és kellő rutin után meg valószínű fölösleges "indiántánc".

szerk: az én tölcsérem aldis tejfölösdobozból készült, jól szolgál már lassan egy éve. Nem csicsás, de a célnak megfelel és könnyen pótolható.

Új hozzászólás Aktív témák