Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
jveres
üzenetére
Szerintem az tévedés, hogy a filter pörkölésű presszón nincs crema. Esetleg ha alacsony nyomáson csinálod, de akkor az nem presszó. Hónapok óta filterből presszózok, 15-20 mp előáztatás alacsony flowval, majd 30mp nyélgázon, arány 1/2.5. Van crema. Ha neked nincs crema, akkor az valami öszvér kávé, nem presszó, ami akár még jó is lehet.
-
válasz
jveres
üzenetére
Senki sem "tolja elore", de értsd már meg, hogy az espresso része! Ha sok, ha kevés. Ha valaki semennyire sem tolerálja, akkor igyon olyan kávét, amiben nincs, sima ügy. Az nem espresso lesz, hanem valami más. Ízlés kérdése, hogy ki milyen kavekat szeret, és persze le lehet folozni a cremat a kaverol, bár szerintem perverz dolog és van jobb megoldás (peldaul az általad írt filter poribol huzas).
-
Bazsee71
őstag
-
vTamas35
csendes tag
válasz
jveres
üzenetére
"Én filter pörkölésű kávéból készítek rövid italt, 1:2.5 aránnyal. Na most ezen nulla (azaz nulla) a krema"
Én is szoktam, de azon van, ha vékonyabb is egyes kávéknál. Mivel készíted? Mennyi idő a lefolyás? Persze, ha neked finom akkor hajrá, de ott azért lehet valami hiba a rendszerben.
Darálóknál sem azért veszünk nagyobb gépeket, vagy szabályozunk fordulatszámot, hogy jó gyorsan adja ki azt az egy adagot, hanem mert ezeknél a gépeknél jellemzően nagyobb a szemcsék homogenitása, valamint kevesebb hő éri az őrleményt... A +- 2-3 másodperc otthon valóban nem érdekel senkit.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mobilinternet
- Okos Otthon / Smart Home
- YouTube
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest