Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
debsa
csendes tag
Én átgondolnám ezt a kijelentésed, vagy egyszerűen csak nem érted mit írtam. Nem ezt írtam, hogy csak szűrőkosárra lövi be a pörkölést.
"En direkt az lm stradaval probalkozok mert a kavezokban is vst van, gondolom erre lovik be a porkolest is."
De minden valamire való helyen VST kosarat használnak és kizárólag duplát.
És képzeld el, hogy a pörkölő egy vízen kosáron (vst) kísérletezik, a minél konzisztensebb eredmény miatt. Az azon a szetten lesz a legtökéletesebb.Ezért van az, hogy a Casmo-t felöntöd Nordával minden bizonnyal ugyanazt az eredményt fogod kapni cuppingban mint ők a pörkölőben, mivel ők is Nodára lövik be a kvt. és ez egy jó út hogyan állítsd majd be a brew-t.
Javaslom járj cuppingokra és kávézóba vagy olvass utána és megérted amit írokPeace. nem kell támadni, én sem tettem....
úgy tűnik, hogy félreértettem a kijelentésed.
"A pörkölö egyébként nem szürökosárhoz lövi be pörkölést...
"Ebből nem értem, hogy mit éreztél támadásnak vagy bántónak, de ha ezzel megbántottalak, megkövetlek.
és valszeg nem is értek hozzá
. bár szerintem néhányan tudják mégis.nem fogok veled vitatkozni mert nem szokásom. csupán tennék egy észrevételt, és ennyi....
A cupping, a filter és az espresso mind 3 különböző dolog.... de te ezt biztos jól tudod....
a pörkölő nem tud (és nem is akar) egy bizonyos gépre, pl a saját gépére profilt lőni, mert több ezer fajta gép van, mindenhol más és más vízzel, és ő mindenkinek el szeretné adni a kávét. a kotyisoknak, a home baristáknak, a gaggia géppel rendelkezőknek éppúgy, mint akinek e61-e, gs3, vagy épp dc mina-ja van.
És akkor még nem beszéltünk az őrlőről, mert az is nagyban meghatározza az ízeket...
ha csak otthoni szegmensre lőné be, ahol csak norda vizet használnak ott is különböző gépek vannak, különböző flowrate-el, eltérő nyomással, stb.....
a cuppingolást is azért végzi mindenki egy bizonyos vízzel, és mindegy hogy az egy palackos norda, vagy egy bwt bestmax plus-on keresztül szűrt/dúsított/lágyított.... víz, hogy konzisztensen eredményt írhasson körül a kávéknál.
egyébként elárulom hogy még a brew eszköz park is mindenkinél más. kávézókban is....
ha visszaolvasod a hozzászólásom, én is a 17g-os vst-t írtam egyébként

úgyhogy peace, love, és ne bánts, mert éppúgy kávéimádó vagyok mint, te
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-book olvasók
- Autós topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Jövedelem
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"