Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• debsa

csendes tag

válasz adp #55134 üzenetére

Én átgondolnám ezt a kijelentésed, vagy egyszerűen csak nem érted mit írtam. Nem ezt írtam, hogy csak szűrőkosárra lövi be a pörkölést.

"En direkt az lm stradaval probalkozok mert a kavezokban is vst van, gondolom erre lovik be a porkolest is."

De minden valamire való helyen VST kosarat használnak és kizárólag duplát.
    És képzeld el, hogy a pörkölő egy vízen kosáron (vst) kísérletezik, a minél konzisztensebb eredmény miatt. Az azon a szetten lesz a legtökéletesebb.

Ezért van az, hogy a Casmo-t felöntöd Nordával minden bizonnyal ugyanazt az eredményt fogod kapni cuppingban mint ők a pörkölőben, mivel ők is Nodára lövik be a kvt. és ez egy jó út hogyan állítsd majd be a brew-t.
    Javaslom járj cuppingokra és kávézóba vagy olvass utána és megérted amit írok

Peace. nem kell támadni, én sem tettem....

úgy tűnik, hogy félreértettem a kijelentésed.
    "A pörkölö egyébként nem szürökosárhoz lövi be pörkölést... :D"

Ebből nem értem, hogy mit éreztél támadásnak vagy bántónak, de ha ezzel megbántottalak, megkövetlek.

és valszeg nem is értek hozzá :D. bár szerintem néhányan tudják mégis.

nem fogok veled vitatkozni mert nem szokásom. csupán tennék egy észrevételt, és ennyi....

A cupping, a filter és az espresso mind 3 különböző dolog.... de te ezt biztos jól tudod....

a pörkölő nem tud (és nem is akar) egy bizonyos gépre, pl a saját gépére profilt lőni, mert több ezer fajta gép van, mindenhol más és más vízzel, és ő mindenkinek el szeretné adni a kávét. a kotyisoknak, a home baristáknak, a gaggia géppel rendelkezőknek éppúgy, mint akinek e61-e, gs3, vagy épp dc mina-ja van.

És akkor még nem beszéltünk az őrlőről, mert az is nagyban meghatározza az ízeket...

ha csak otthoni szegmensre lőné be, ahol csak norda vizet használnak ott is különböző gépek vannak, különböző flowrate-el, eltérő nyomással, stb.....

a cuppingolást is azért végzi mindenki egy bizonyos vízzel, és mindegy hogy az egy palackos norda, vagy egy bwt bestmax plus-on keresztül szűrt/dúsított/lágyított.... víz, hogy konzisztensen eredményt írhasson körül a kávéknál.

egyébként elárulom hogy még a brew eszköz park is mindenkinél más. kávézókban is....

ha visszaolvasod a hozzászólásom, én is a 17g-os vst-t írtam egyébként :D

úgyhogy peace, love, és ne bánts, mert éppúgy kávéimádó vagyok mint, te

• Bazsee71

őstag

válasz adp #55134 üzenetére

Én mondjuk továbbra is pihentetem a Strada kosarat. Bármit csinálok, előhoz egy keserű ízt, aminek nyoma sincs a Renekánál.

Új hozzászólás Aktív témák