- Hogyan férhettek el az őseink a Földön?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fény derült a Loch Ness-i szörny titkára
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Durrogtass
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz vendingo #123473 üzenetére
Mérni nem mértem, de kb 5 perc, a 7 percbe biztos beleférek.
Általában elektromossal őrlök, de próbáltam kézivel is.
A vizet én egy fém melegítőben a gáztűzhelyen melegítem, amibe praktikusan pont elfér a szűrőtartó is, így az is melegszik/gőzölődik közben. A szűrőt én nem melegítem, sztem felesleges. -
billyjoe
csendes tag
Szerintem ez nagyjából a vízforraló gyorsaságán múlik, míg felforr a víz addig úgyis végzel a kézivel. Mondjuk én a forraló tetejére rakom a tartót és a kosarat, el törlöd, kávé bele, wdt, tamper, screen és mehet is. Elmosni meg kb 10 mp. De holnap lemérem kíváncsiságból.
(Az lemaradt, hogy ha filter pöri, akkor még előmelegítem a dugattyút, de pl espresso pörinél nem szórakozom vele.)
Plusz még az is lemaradt, hogy a picoval is kb ugyanennyi idő, ott is inkább a forralón múlik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
norkov84
tag
Kb. hasonló.
Ma reggel a 2 dupla időszükséglete előpakolástól az eltörölgetés utáni elpakolással együtt 16 perc volt. 2x 16.5g kávé, Kinuval őrölve.De én kicsit lassabban csinálom és van benne potenciál, mert a kosarat külön bögrében melegítem elő forró vízzel, ahogy a csészét is felöntöm, hogy melegedjen amíg őrlök, előkészítem a kosarat és felcsattintom. És így ugye el kell törölni a kosarat a töltés előtt, meg a pohár külső felületét, miután kiöntöm a vizet belőle.
Sajna egyszerű műanyag forralóm van, aminek íves a teteje, így nem tudom annak a tetején előmelegíteni a kosarat, és az kell a jó eredményhez, így egyelőre ez a folyamat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest