- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
válasz
Xabi78
üzenetére
az iroda egy külön téma. otthonra 80ból kijön egy szett (használtan) ami 3 nagyságrendet ver bármelyik automatára, és nem fog széthullani a garanciaidő után.
automatából én még jó kávét nem ittam, van itt valahol a cégnél egy többszázezres jura csodagép, higfos kávét ad, ihatatlan, még nem sznob mércével is. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Xabi78
üzenetére
Nem biztos, hogy akarom tudni, hogy az ámerikaiak a literes kancsóból milyen folyadékot borítanak a félliteres bögrébe, ami fekete de mégis átlátszó, de azért kíváncsi lennék hogy, miből csinálják, és hogy vajon milyen íze lehet. Ugyanakkor ott is vannak eszpresszós helyek nyilván.
Itt az automata teljesen megfelelő, ahogy néztem, ez még egész barátságosan belőhető úgy, hogy jó kávéból jót főzzön, csak attól hogy automata, még nem ipari, és sajna legalább 10 ember, legalább napi 2 kávét tol le, de inkább többet, úgyhogy a napi 30+ adag már ennek a gépnek sok. Nem ismerem ezt az odea giro-t, vagyis eddig nem ismertem, de szerintem ez nem erre a mennyiségre van még tervezve. Max napi 20-at még talán elbírna. De jobb lenne valami 1-el nagyobb kategória, ami hasonló megbízható minőségűt tudna produkálni akár napi 50-60 adagra is.
Jurák azért inkább jellemzően 100 fölött vannak még használtan is szerintem, bár lehet hogy rég néztem árakat.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Xabi78
üzenetére
Még mielőtt megölsz, elárulom, hogy a kávé legveszélyesebb anyagai a kész, lefőtt ital hővesztése során végbemenő termikus bomlás időbeli elnyúlása, ill. a rámelegítés miatt alakulnak ki magában a kész italban. Magyarán, az állott kávé egészségtelen (és rossz ízű).
Na most gondolom, ez a kiindulási alapanyag...
A németek pl. nem melegítik a filterkávéjukat, hanem termoszban tartják, úgy kevésbé romlik el. A cold drip-nél meg értelemszerűen nincs hőveszteség.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Xabi78
üzenetére
Nálunk is elég odafigyelős a táplálkozãs. Főleg mióta gyerek is van, természetesen. A neskávé kb ugyanaz a szint mint a danone joghurt, de hasonlitani nem lehet max almát a körtéhez alapon. Én egyiket sem fogyasztom, semmi mirelit és konzerv étel nincs, csak saját készítés mindenből. Ha megoldható. Mivel a Zélelmiszeripar csak a pénzről szól a minőség sokadlagos, illúziók nélkül. Kivétel nincs. A nagyüzemi gyártásról beszélgetünk. Elhiszem hogy a neskv előállitása jó. De elhiheted hogy az alapanyag és a többi kiegészítő a gyenge itt is.
Ez van, a kilós gumicor társadalmában nincs új a nap alatt.Utolsó mondatodra volt a görbe tükör az enyém, ha nem jött volna át.
Peace.Amit linkeltél is csak egy cikk vkinek a tollából. Elhiheted v sem, ez a te döntésed persze.
-
-
edk-
őstag
válasz
Xabi78
üzenetére
Laborban megnézettem a csíraszámot csapvízben, új betéttel szűrt vízben, két hónapos betéttel szűrt vízben. Nem szaporodtak fel a bacik az utóbbiban sem.
Az ezüstimpregnálás az aktívszénen ezért van. Természetesen az sem tart a végtelenségig, de a gyártó gazdasági érdeke, hogy sűrű cserét javasoljon.
-
edk-
őstag
válasz
Xabi78
üzenetére
De nem kell olyan sűrűn, mint a gyártó javasolja (egy hónapot ír). Két-három hónapig is jók azok a szűrők. Utántölteni is lehet a szűrőket töredékáron: lehet kapni ezüsttel impregnált aktívszenet és vízlágyító gyantát kilóra (ez a két dolog van a szűrőben). Egy baj van: a kiló évekig sem fogy el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Gitáros topic
- LG LCD és LED TV-k
- Háromtagúvá bővült a Motorola Razr 70 család
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest