Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
A Giotto-knál nem kell kikapcsoni, csupán félrehúzni a fedélt, és működés közben is lehet egy csavarhúzóval állítani a bojlernyomást.
Ettől függetlenül, nem ez a kedvencük - magyarán, nem szerencsés állandóan váltogatni a kávékat, ha azoknak eltérő a hőigényük.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ábi
tag
10-15 perc után hűtőcsapolás nélkül nem jó a BFC?
Nekem gyorsan, tényleg 10-15 perc alatt üzemkész a Bricoletta, ilyenkor nem kell pancsolni se, csak csapolni.
Ettől függetlenül, ha nem hajt a tatár várok 30-40 percet is, már csak megszokásból isAz tényleg nem egyszerű, ha hirtelen kell több fokkal magasabb hőigényű kávé, de direkt úgy ütemezem a kávékat, hogy kb. a megfelelő hőigényre álljon a fej az első csapolás után.
Pl. van egy reggeli ébresztő blendem ( 40% Santos/ 30% Peru/ 20% Jawa robi/ 10% Guatemala) aminek Voltcraft fejhőmérőn 88 kell. 40 perc melegedés után 2-2,5 dl hűtőcsapolással eléri ezt, vagy 10-15 perc és hajrá.
Ezután, mire a második kávéhoz érünk kb. 5-10 perccel később már visszamelegszik a fej a magasabb hőigényű Peura, Yirgara, amit kevés, vagy 0 öblítéssel el is érek.Szóval könnyen tanulható a rendszer, de tény nem olyan gyors és tizedpontos, mint az Ascasom volt.
Mégsem hiányzik, mert a kávé és az összkép kárpótol a pepecselésért.[ Szerkesztve ]
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
annyit beszéltetek már erről Körte úr, Őméltóságáról... próbáltam visszaolvasni , h melyik modellről is van szó... szóval, melyik, mennyiért, stb : pides? v lesz pidelve? B btw: gratulálok! (amúgy nekem sem tetszik annyira az E61, nálam már ott a 40p bemelegedési időnél elbukott... az asszony így is kivan, h 'dehá ménem lehet, gombnyomásra-darálósat'? )
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
Lehet hogy egy HX-es gépet érdemes lágy vízzel használni, már csak a nagy méretű bojler, és a kialakítás miatti nehézkes vízkötlenítés miatt is. Én legalább is beszereztem a Danetti-től egy vízlágyítót, és majd 500 literenként rádobok egy kg sót.
Maga a lágyató nem egy nagy költség, szerintem megéri akár a körtéhez is.
http://palscoffeetech.com/
-
zolnagy
őstag
Na igen. Ezzel el is mondtad az előnyeit. Nekem tetszik még a masszív felépítés, és élőben szvsz nagyon jól néz ki. Ezen kívül nem érzékeny a víz keménységére, könnyen karbantartható.
Amit nem tud, az a finoman beállítható hőmérséklet, mint egy pides gépen. Ezt tanulni kell vele. -
Szyszko
tag
Ok akkor ezt a csatornásodást nézni fogom, és ez a túl sok hőtöl van? És ezeket a lyukakat mindenhol keressem, alján, tetején? Milyen jelek utalnak még arra ha már túl sok a hő? kvázi meddig mehet felfelé?
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
jolti
senior tag
Kíváncsi vagyok mit mondasz. Én is vettem egy hete. Tavaly nagy kedvencem volt ez a Malabar.
Az idén egy picit nagyon picit sötétebb lett a pörkölés szerintem Másabb. Tiszta csoki nekem. Mondjuk a crema hömpölyög rendesen. Finom szerintem.
Elég finomra kell darálni, meg elég alacsony vízhő kell neki. -
jolti
senior tag
Én most egy raklap Paljoc koffi után raktam a derálóba' ( De kár, hogy elfogyott!!! Ha már itt tartunk, akkor nálam most a Lady Paljoc lett a top, aztán Spicy Itali, ez a kettő letaszította a trónról a CM-et, aztán JM. Paljoc for President! ).
Tehát tudok mihez viszonyítani.
Nekem azért közel sem ennyire rossz, sőt...
Bár én azt mondom, hogy tiszta csoki, tényleg, ahogy írod egy kis bár kávé jelleggel, de a tavalyi egészen más volt. Az sokkal gyümisebb volt és egyáltalán nem bántóan ( nekem nem bántóan, mert nekem nem a szívem csücske a citromlékávé' ).
Amúgy biztos információból tudom, hogy lesz most egy világosabb pörkölésű széria.
Gondolom ott már másabb lesz az ízvilág. -
jolti
senior tag
Nekem nem büdi. Különleges. De nem vagyunk egyformák.
Nem úgy sötét, hanem a tavalyihoz képest. Így inkább a csokisabb vonalat képviseli.
Nekem 84 fokos víz ( illetve pid ) kell hozzá, hogy ne égjen meg. Meglepő.Peti
Nekem az nem jött be. Mármint a Cinque Stelle. Túl volt pörkölve. Legalább is az én ízlésemnek. Füstös, keserű volt. Mondjuk akkor még nem is volt PIDem a Babyn. Bár azóta sem szeretem a sötét pöriket, sőt!adriankoooo
Nekem csak is egy hanygyaf@szánnyival előzte meg. Igazából az is lehetne az is első, annyira hasonló a két kávé nekem. Én csak minimális különbséget éreztem közöttük. E kettő, meg a másik kettő között viszont már elég markánsat. -
bajnokpityu
félisten
Fragolának adtam a saját pörkölésű kávéból, de ott se kaptam túl sok pozitiv visszajelzést. "a többiek kiöntötték, de én azért megittam" De tudod olyan ez mint a hifi, mindenki találja meg benne a saját boldogságát, és akkor áthat minket a béke illata..
Egyébként maradjon meg őszinte ember, belőlük van egyre kevesebb.
eladó topping dac
-
tariattila
veterán
valószínű, hogy egy negyed kg kapacitású kisgéppel nem pörkölsz csak saját felhasználásra --> nem veszel egyfajta zöldből annyit amire rá tudsz állni stabilan --> elég változó eredményeket kapsz.... hol beletalálsz hol pedig felejthető (de még így is jobb s főleg olcsóbb mint legtöbb 'késztermék'
keep on roasting . . . -
bajnokpityu
félisten
ha 2x pörkölsz egymás után, akkor már eleve a másodiknak más beállítás kell, mert az egész gép meleg. csak egy példa, miért van helyzeti előnyben az, akinek csak 250g környéke fér a gépbe. Nyilván jóval hőstabilab egy olyan gép, amibe egy kiló is belemegy egyszerre.
Ezzel együtt több magyar pörkölőtől vettem előtte KVt, sztem nem volt érezhetően nagyobb a sikerességi arányuk, szóval maradok a teknikánál.
meg tudod, aki sötétebb pörköléshez van szokva, annak mindig savanyú lesz az őzbarna.
tariattila:+1
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
soldier2
őstag
Azért a tamper remélem vicc volt. Majd egy hónapja tudod, hogy "jőni fog, ha jőni kell". Minimum egy korán szőkülő gyors lefolyást várunk holnap de egy tökéletes is megteszi.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
Tényleg nem agysebészet a konstans pörkölés egy ilyen negyed kilós gépnél se, lásd Paljoc művek kezdeti évei, amire évek óta Te is csak jókat modasz.
Pl. nekem kb 3,5 kg Sidamo van itthon zölden, mert 3ból 1nek ennek kell lennie a heti repertoárban, mivel ez a család kedvence. A bő 1 év alatt nem volt akkora nagy differencia a pörkölések közt, amit bárki is sérelmezett volna. Odafigyelés kérdése az egész.
Nyugodtan vágj bele![ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Tényleg nem volt itthon normális kávé. Csak egy fél kiló takony Covim Prestige, amit a szomszédból kértem.
Ráadásul frissen bontott, rettenet vad ízekkel. Amúgy ez a Covim Prestige csak bontás után 10-12 nappal után válik ihatóvá.
A gép felépítése szerintem jó. A gőzbojler ugyanaz, mint a Giottoban, csak HX cső és értelmetlen galvanizálás nélkül, a gőzcsap a Faemától való.https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
Ez a méreg nem a cián. Ott van rendbetéve a Giottoölő, ami félig Giotto ( ) - hiába Luke is félig Darth Vader volt, mégis megülte LOL, és nem tudod használni. Még belegondolni is rosz. Lehet faragnék akácfából valamit arra a 2 hétre, és legalább megnézném, hogy a tamper anyaga befolyásolja-e a kávé ízét. Sok jó kávét vele, és várjuk a tapasztalatokat (nagyon)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jolti
senior tag
Furcsálltam is, hogy így lehúztad a Malabart, mikor szerintem finom. Gondoltam is magamban, hogy lehet, hogy elb@szott egy ízlésem van... Amúgy a lassabb lefolyást szereti, hűvösebb' vízzel. Ilyenkor tiszta tejcsokis nekem.
Én mindig elkavarom, mert arról a fél, egy kiskanál cukorról még nem bírtam leszokni. Már egy éve leszoktam a tej hozzáadásáról ( hál istennek!! ) Meg a 2 cukorról, de még egy nagyon pici ( max. 2-3 g ) kell bele. Mondjuk volt már olyan egy-két édesebb' fajta kávé, amibe nem kellett, csak nem emlékszem a nevére.
Örülök, hogy kész a halálcsillag! Sok balesetmentes kilométert hozzá!! Képet! Képet! Képet! Videjóóót!Más:
Az nejemnek nem tetszett a szürke daráló. Így tegnap átfestettem. Csontszínű, vagy halvány vajszínű lett. A kép sajna nem adja, mert mobilos, inkább fehérnek látszik,de jó lett.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Nagyon jó, de az a fej.... Azt azért szokni kell . Várjuk a fejleményeket, az újabb és újabb kávékról, főleg ami az ital különbségét illeti a koráábi gépeidhez képest. Azért durva, hogy a DallaCoerte MInibe és a LM Linea Minibe sem fért bele annyi pénzért egy PID, bár az is lehet, hogy ekkora fémtömegnél (fej) már nincs akkora szerepe?
@jolti: szép lett. Annak a fényében, hogy spary-el készült meg különösen. Nem mertem bevállalni ezt a módszert a Gaggiánál, ez 10k-ba került (meg egy lökhárítóba, mert festékvásárlás közben belémszállt egy szőke cicababa) a fényezőnél
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA® driverek topikja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest