Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Hogy melyikkel csapolnam a kis "hipererzekeny"-t, a szemes kavek maseratijat, ajfonjat?!?!:-)))
Szerintem mindkettovel siman nekiallnek. ;-)
Ami nagyon erdekes, h mig altalaban az van ugye a koztudatban hogy a dupla szurovel lehet szebbeket csapolni, addig a Catlernel a szimpla a nyerobb nalam. Igaz a hozza adott szurobe 12-13g korul siman belemegy, abbol nem csoda hogy jo szimplakat huzok!:-)
En tovabbra is felvaltva hasznalom oket, egyiket ezert, masikat azert szeretem.
Hogy a kerdesre is valaszoljak, az e61 gep produktuma-foleg szabalyos 17-18g koruli dupla toltetnel es nem az overdose szimplanal-olyan surubb, sziruposabb mint a Catlernel. Amivel viszont a dulal PID es a futott fej miatt nem nagyon lehet hibazni. -
paljoc
tag
Az a legkirályabb ahogy lassítva vannak azok a kis kitörések.
/nem is láttam még ilyet/ Tudod, hogy én nem pöcsölök meg méregetek grammokat, olaszos hanyagsággal belekotorja a dózeres Mazzer a szimpla LM szűrőbe, megnyomom aztán mehet. Ha nem tökéletes a lefolyás, akkor sem csinálok 26 másik videót hogy majd a legjobban sikerültet ide feltegyem. Ilyen aztán kész, és finom volt mert meg is ittam utána. 
-
paljoc
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kenya nálam sem kér magas hőt.
-
paljoc
tag
Szólt, így megtörtént a dual bojleres Catler vízkőtelenítése. Rém egyszerű művelet. Haladó menüben ki kell választani ezt az opciót és talán még a nagyi is meg tudná csinálni olyan érthetően végigvezet a teendőkön. Ez a két bojler leeresztő csavar a csepptálcába szerintem nagyon nagy találmány.

De most meguntam ezt a kényelem parádét, visszateszem a pultra kicsit a Stellát.

-
paljoc
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Na megkóstoltam, nem csalódtam, nagyon rendben van ott minden!!!

Adagonként őröl ugye a Mazzerral, állványos tamper és használja is, mindent törölget, babusgat, húz egy üreset a csapolás előtt, mondjuk a karos témát annyira nem vágom, de végülis 2 eszpresszót benyomtam, plusz megvettem a csészét is mert mér' ne vegyem meg?
9 eurot fizettem a két kofiért meg a csészéért, amihez alátét és kiskanál is járt. Amúgy a kávé tök olyan mint a Spicy Italy, van benne egy pici fűszeresség, citrusosság, de alapból a klasszik vonal, jó kis mandulás alapon, cukor nélkül perfetto. Nincs túl csepegősre véve, de nem is zubog, normál lefolyásra van belőve.Ha valami, akkor egyedül a Julius Meinl kekszecske ami nem illett a képbe, noha csak vizuálisan, mert amúgy egész finom volt!

-
paljoc
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Hát címet azt nem tudok, de úgy tudom elmagyarázni, ha kilépek a Hiltonból azon az ajtón, amivel szemben az állomás van, balra a Városliget meg a tasteit, na ott elindulok jobbra ami utca elvileg a Landstrase-Haupstrase névre hallgat. Ezen addig kell menni, kb. 5 perc se, míg jobb oldalon egy templomhoz nem érsz, St. Rochus a neve. Itt az út egészen széles lesz, középen mint egy kis sziget és ott vannak ilyen kis talponállók, na ott van, mögötte egy daru látható, tehát könnyű megtalálni, Arrigo a neve. /de azért még holnapra kíváncsi leszek, mert kofit nem ittam, csak a "körítést" láttam eddig, bár az is maga volt a gyönyör!/
-
paljoc
tag
Na ma találtam egy "kávézót" Bécsben--bár sajnos csak este--ami nagyon ígéretesnek tűnik. Inkább egy kis krimó ez mint kávézó, DE: míg 8-9-ig megittam két korsó sört, addig a kislány megállás nélkül a gépet tisztogatta. Karok tersonetbe áztatva, minden ahonnan víz meg gőz jön, milliószor átöblítve és törölgetve, én ilyet még életemben nem láttam. A masina egy Fiorenzato Piazza San Marco gép, 2 karos, mikor látta hogy lefotózom rögtön kezdte mondani hogy ebben nincs ám motor meg pumpa, itt kézzel húzza a kofit a karral.
Asszem holnap reggeli után ide újra elsétálok.A kávét is itt a közelben pörizik hozzá, ha jól értettem, Accademia a neve:
Ja, véletlen elmentem a tasteit bolt felé is, 420 ajro egy Gene ami jó vétel:
-
paljoc
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nálam a K6 és a Mazzer Jolly is kb. a teljes betekeréstől, ahol a kések összeérnek, egy negyed fordulatnyit visszatekerve van kb. jó állásban. Onnan már csak kicsit kell mozgatni általában.
-
paljoc
tag
válasz
Surda-
üzenetére
Ma neztem egy db-ig a TV2-n a boszorkanyt, egett valami lang, annak oriasi jelentoseget tulajdonitott, de senki se hivta fel!:-))) /kb 15 percig vartam h a hiba elojojjon a keszuleken, azalatt nem tudott a venasszony hivast kicsikarni a nezoktol, mar majdnem megsajnaltam...:-0
-
paljoc
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szia!!
Az alátét méretei /kicsit megkésve, bocs!!/:Külső átmérő 10mm
Belső átmérő: 7,5mm
Vastagság: kb. 2mm ami jó kellene legyen. -
paljoc
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ja, apró háttérinfo: ez nem kifejezetten kávéval foglalkozó műsor. A kérés az volt, hogy idézem "Mari néni is értse" módon fogalmazva egy kis információval szolgáljon a témáról a jó értelemben vett átlag fogyasztó számára, aki mint olyan, ihat 3in1-től kezdve a Nescafé-n át bármit. Ha jól értettem arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy ha lehet, akkor valami jobb minőségű szemest és otthon darálva merítse ki az érdeklődő a kávézás fogalmát, ha módja van rá. Erről és nem többről szólt a műsor.
-
paljoc
tag
Nezd meg a docens bacsi mivel őrölt, ahhoz kepest a Catler egy csoda!:-) Amugy a Catlerben uaz a kes van mint azokban a Graef daralokban, ahol olyan kis füllel elfordithato es kiemelhető felso kés. Kamerazashoz egyertelmuen jobb volt az operator szerint, mint a Mazzer Jolly!:-)))
-
paljoc
tag
válasz
adpeter
üzenetére
En ezt talaltam az index-en mikor anno egy eve kerdezgettem rola: "A Lelit általában a Quaha/Imat 57-es fejét szokta használni, azaz nem a szabványos 58-at vagy 53-at, sé a QM-mel sem egyezik. Innentől meggondolandó a dolog. Bojlerre meg kb bronzbojleres saeco. Persze csillog-villog, németeknek pont jó!"
SID meg azt mondta, eszbe ne jusson a Stellat lecserelni ra. Pedig nagyon izgatott hogy PID-es es alig 300 ezer. Aztan nem foglalkoztam vele tovabb, kivancsi vagyok a tesztelok mit tapasztalnak vele.../bar en a dual bojlerest nezegettem/ -
paljoc
tag
Nemtom, manapság autót is sokan úgy vesznek hogy 5 évente cserélik és nem 30 évig szeretnék ha működne. Persze vannak kivételek, mint én pl. a 15 éves Lanciával, most megint olyan mintha új lenne. /miután 200 ezerért számolták volna be egy új kocsiba, feldühödtem és mindent megcsináltattam rajta/
Szóval egy 300 ezer forintos kávéfőzőtől, vagy akár televíziótól, de akár ettől sokkal drágább autóktól sem várja el szerintem 10-ből 8 ember hogy 20 évig működjön. Nekik készült ez a masina. :-)) A maradék kettő meg vesz majd Rocketet.
-
paljoc
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Jesszusom, egyiknek 19, masiknak 7 napos porit adok, hibat hibara halmozok!:-)))
Azt hiszem most van itt az ideje egy kis pihenesnek. Tenyleg, vki nem ismeros Londonban? Hova erdemes benezni ahol latnek vmi erdekeset porkolo/kavezo vonalon?! -
paljoc
tag
Ammeg hogy kerult a korforgasba?!?:-) Akkor nevezzuk ki azt bonusznak!;-) Hondurasra kivancsi vagyok mit mondasz majd.
Off: kipucoltam a lancia legtomegmerojet, ugy megy mint az allat most...de az alapjarat meg rossz lett. Eddig meg nem porgott a motor rendesen. Lehet hogy most tanul, mint a Saeco automata???:-)
/autoszerelo meg monnyon le, megmondtam neki hogy az a baja, de az istennek nem csinalta, pedig hangsulyoztam, hogy az index forumon is azt irjak!:-))) -
paljoc
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Igen, adok szivesen, mar hivtatok tobben is, de akkor itt is mondom, hogy most csak par db van, uton olaszorszagbol a tobbi, ha megjott megy ra a logo es szolok!:-)
Eloszor csak egy "demo mennyiseget" mertem bevallalni, de nagyon szepen megcsinaltak. Erre vennem a tobbit, de nincs, mert epp rendeles alatt. Szoval picit varni kell. -
paljoc
tag
Ez ugy vedheto ki pl. hogy nem folyamatosan iszol Malbec-et csak neha!:-)
Az mondjuk jo benne, hogy a szolot a hegyrol levezetett holevel ontozik es abban a magassagban a klima is elegge kiegyensulyozott, igy az egyes evjaratok kozott nem nagyon van minosegi anomalia, folyamatosan jok. De innek egyet, most mig ez megsul a kemenceben!:-)))
-
paljoc
tag
-
paljoc
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
En semmi ilyen filleres kinai cuccot nem hasznalok amiota vettem az eredetihez /amit egy szallodaban a konnektorban felejtettem/ megszolalasig hasonlo iPhone toltot a kozeli kinai boltban, usb-s, ami 30 perc uzem utan felrobbant, elfustolt, tuzet szerencsere nem okozott. De ez teljesen normalis, 500ft-ert ezt tudja!:-)
-
paljoc
tag
Thx!:-)
-
-
paljoc
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Megneztem este a Catler fejet, mondtad hogy lattal ott is muanyagot, csak be kell vilagitani! Es igen, a bajonett ugyan fembol van, de kapott egy par mm vastag muanyag fedest, hogy azon csusszon a szurotarto kar fém fule. Eltorni nem fog, mert nem az tart, max elkopik egyszer majd valamennyire, kerdes hogy mikor, ill cserelheto-e!?
-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Dio a nyele, szep nagyon, talp meg fekete, Torr ha jol ertettem. Ezzel megnyomva tudtam volna mozes szajanak izlesehez igazitani a paljoc kavekat, de lekestem mar errol, hisz megvette a porkolot.:-)
-
paljoc
tag
Egy topictars jovoltabol 3 napja egy--ha jol ertettem, bar hinni alig hittem--130 euroba kerulo titanium tamperrel tomoritem a kavet itthon, még egy darabig!:-)
-
paljoc
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Na de ott van, ilyet nem télen kell venni, hanem nyáron! :-) /de tényleg nem akarok beleszólni, nem ismerem a Kapucziner Yirgát meg a HasBeant sem, csak annyit jegyzek meg, hogy amit ismerek, az nem ilyen szerencsére, mert nem igazán kedvelem a tisztán citrusos ízvilágot kofi terén/
Ha érdekel küldök egy kis adagot, kóstold meg mennyiben más. Nem kerül semmibe, viszont kíváncsi vagyok mit tapasztalsz.
-
paljoc
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Na jó, de azért van ott más is, ezt így nem tudom elképzelni hogy simán "citromízű"! :-)
"Tea-like, blueberry, lemon, spice, heavy body, sweet floral aroma" ez így oké, de ez több a citromnál! ;-) /ettől persze lehet hogy ami Nálad van az olyan, ezzel semmiképp sem vitatkoznék, mivel nem kóstoltam/Na az Iwaki meg nem lett különösebben finom, mondjuk rossz se, érdekes, igaz hogy egyelőre csak eszpresszóhoz pörizett Kenya volt itthon, azzal próbáltam. Mindenesetre most már el lehet indulni a kísérletezés útján pörkölés téren. Lehet hogy eljött az ideje, hogy CasMo-hoz járuljak referencia adagért, hogy milyennek KELLENE lennie!

-
paljoc
tag
De hat mar kuldtem alatetet Keresztapper-nak ezer eve...?!?!
:-) -
-
-
paljoc
tag
Na, végre csináltam CM-ből úgy a két géppel kofit, hogy dupla szűrő, azonos lefolyás, ráaadásul az őrlő is ugyanúgy állt. Tökugyanolyan volt, nem éreztem különbséget hogy Stella vagy Catler. Előbbit sikerült kis hűtőcsapolással olyan helyzetbe hozni hogy 92 fokon menjen, pont amire a PID-es gép állítva volt. Crema színe, mintázata is szinte megszólalásig hasonlított. Mindkét gép reggel óta be volt kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ford topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Jelen esetben pl. azt h toled ideztem!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
/aztán lehet pont ezért olyan jó