Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
ronin s8
üzenetére
Mi is voltunk kint az asszonnyal, meg szerintem láttam a társaságot, legalább is Dávidot igen

A kávék nekem nem ízlettek, alkohol meg nem iszom, így azt nem is kóstoltam. Én nem szeretem ezt a savas világot.

Ahol kérdeztem ott mindenhol ezt volt kivéve talán a Pellini. Ti ott áltatok nem?
De legalább már tudom, hogy hol tudok venni rágógumi ízű szirupot
Debrecenben a Calico Jack Pubban mindig azt kértem

-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
De annak nem kellene felérni a felső részig, mert így csak az alsó késről söpri le a őrleményt.?
-
cekkk
veterán
Jó reggelt!
Nem tudjátok, hogy ki forgalmazza itthon a mazzer darálókat?
Kellene egy alkatrész ami nincs az expolygonnál se
-
cekkk
veterán
Ide érdemes lesz elmenni szerintetek?

-
cekkk
veterán
Köszönöm a segítséget!

Majd ma felhívom a forgalmazót, hogy van-e még nekik és mennyiért.
-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm!
Közben megtaláltam a forgalmazót, holnap érdeklődöm náluk.
Ha jól emlékszem mazzert árultál. Összehasonlítottad a két gépet? Ez van olyan jó mint a mazzer? -
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi!
Máshol meg ezt írták, hogy fokozatos

-
cekkk
veterán
Valamint még egy kérdésem lenne,
Van nekem egy PACIFICAFFE LA PIAZZA kv egyik nap még teljesen finom csokoládés kávé a másik nap pedig már savas bomba
250 grammos kiszerelésben raktam szét az egy kilós kávét, most felbontatom egy másikat és azzal is ugyan ez van.
Ez annak a jele, hogy megdöglött a kávé? Mi történhetett? PIDes a gép vettem feljebb lejjebb a hőfökot fentebb még savasabb volt
Dalárlón is próbáltam állítani, de nem lett jobb. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Tudtok ajánlani nekem fokozat mentes őrlőt ami nem mazzer de hozza azt a szintet amit tőle várnak el?
Fiorenzato F4 daráló fokozat mentes?Köszönöm a segítséget!
-
cekkk
veterán
válasz
Agostino
üzenetére
Persze, persze

Csak ez az egy 2 személyes van ami jó a GChoz is. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Vettem végül IMs szűrőt a GChez a danettitől. Azt kell mondanom, hogy megérte az az 4500 forint körüli pénzt. Azt nem tudom, hogy valóban jobb-e vagy csak placebó, mindenesetre jobb ízek jönnek ki a kávéból.
Akinek jó a gépéhez az ott megtalálható szűrők bátran ajánlom őket, mert egy Graef darálóval is finom ízeket hoz ki, valamint vásároltam még eredeti Mazzer késeket is, , az egyik kolléga kereste, de nem találta meg ha jól rémlik.
Ezeket még csak bele raktam a gépbe kipróbálni nem volt időm, valamint jövőhéten nem is leszek otthon így majd azokról utána tudok véleményt mondani.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Voltunk tegnap este a Cirkuszba. Kellemes 4-5 órát töltöttünk el ott.
Először egy eszpresszóval kezdtünk, és mivel rá kérdeztem, hogy milyen a kávé, Ádám az egyik barista odajött egy jót beszélgettünk és segített.
A kávé mellé kaptunk ajándékba tejes változatot is belőle. Maga a kávé nekem kicsit savasnak tűnk cukor nélkül kóstoltuk és érdekesen finom volt.
Utána még ettünk, ittunk. Azért látszik az egész helyen, hogy törekednek a minőségi kiszolgálásra, a pincérek is nagyon kedvesek és udvariasak voltak. Nem is csodálom, hogy este tele volt a hely, és volt amikor egy szabad asztalt nem találtunk volna, ha később érkezünk.
Összességében minden elégedettek lehettünk, a limonádé az kimagaslóan jó, nem ilyen vizezett valami.Össze hasonlítva a Sock’s Coffee-val, sokkal jobban bejött ez a hely.
Egyébként amit nem értek, hogy Cirkusz miért nem volt helyezett az idei Kávékorzós díjátadón?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
A danettinél lehet kapni GChez egyszemélyes POD-os szűrőt? Vagy én vagyok béna és nem találom

-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
http://www.caffebrando.hu
Szerintem itt volt a kolléga.
Az ő kávéjuk milyen egyébként? -
cekkk
veterán
Én ilyen vízszűrőt használok, mert Debrecenben a belvárosba szinte ihatatlan ízű volt a víz amikor még ott éltem.
Ezzel pedig ihatóvá vált, az hogy mit szűr ki valójában és mit egy több százezres azt nem tudom nem is érdekel, mert az ásvány víz sem jobb, mert ott meg "állítólag" a műanyag palackból oldódnak ki a veszélyes anyagok.
Így nem kell rohangálnom palackokért és utána ki sem kell dobálni őket.
És ennél pangó víz sincs mint a ozmózisos tisztítóknál, meg nem is hiszem, hogy olyan víz amibe semmi nincs egészséges lenne, bár a tévedés jogát fenn tartom.
(#20876) Parci
Az aktívszén azért van benne, mert az a kellemetlen ízeket is eltávolítja.
9. kerületben megtudom mutatni ha gondolod.
Bár csak pénteken megyek fel most Pestre. -
cekkk
veterán
Úgy néz ki, közben a mosógép szerelő ismerős megcsinálta a gépet.
A 10-es kondi jó lett, teljesen más a hangja. Az mondja az egész rosszul volt bekötve, kb én is csinálhattam volna, éppen működött

Ennyit ezekről a kedves kávégépboltosokról.

-
cekkk
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Villamossághoz sajnos nem értek, így nem értem célzásod

(#20019) digiteye
http://kavegepbolt.hu/
De van nekik vagy 3 webshopjuk és valami pesti bolt is.
Amikor meg jött a gép akkor sem volt összerakva rendesen
Persze akkor is én voltam a marha mert, nem tudtam a menetek közül kicsiszolni a festéket, de ez az jelenti, hogy ki sem probálták rendesen a gépet, mert a kések nem voltak betekerve rendesen.Számlát sem kaptam...

-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Elméletileg lehet 220Von üzemeltetni a motort és 380al is, az egyiknél delta bekötés kell a másiknál meg nem emlékszem

-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
De azzal megy gyenge a motor.
Ezek szerint valami nagyon vackot adhattak el nekem
-
cekkk
veterán
Amikor ti vízkőtisztítást csináltok, vakszűrőzni is szoktatok, vagy azt nem?
-
cekkk
veterán
Akkor nem értem, van benne egy régi 10-es és egy új 16-os így elméletileg 26. De ha 10 kell neki akkor minek bele pluszba a 16?

Elment a motor erő és nem tudom mitől, majd hétfőn elviszem egy öreghez aki tekercselni tud, aztán ránéz, mi csak annyit néztünk meg, hogy egy 30-as kondival mit csinál. Mert arra következtettünk a 26ból, hogy kb annyi kellhet neki, de nem hagytuk úgy, nehogy baja legyen.
Így voltak benne.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy a Mazzer Super Jollyhoz mekkora kondenzátor kell?
Eddig bírta a csoda kecskeméti daráló

1 kondi helyett van benne kettő sorba kötve elég kokány módot.
-
cekkk
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Jó.
A kiszolgálás kellemes volt. A pultos leányzó nagyon kedves volt.
Egy darabig ott volt a tulaj is szerintem, ő is segítőkész és közvetlen volt.
A sütik is finomak.
Érdemes betérni oda. -
cekkk
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Köszönöm.
A cirkusz melyik?
Végül a Sock's caffeba ültünk be. -
cekkk
veterán
Dohány utca környékén hol vannak jó kavézók?
-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Innen nem kaptam számlát...
-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm!

-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia!
Ennek a csipesznek mi a neve?
-
cekkk
veterán
válasz
Agostino
üzenetére
Abban bizony

Eltört a bakelit nyelem, néztem ez ex-t de ott nem láttam hozzá és amikor telefonba próbáltam nekik elmagyarázni, hogy milyen de nem értettük meg egymást

Aztán a danettinél volt hasonló tartó meg nyél és megrendeltem őket plusz egy nyelet a régihez, mert ha még se jó hozzá akkor csak legyen már egy jó karom
Így lett két karom

Egyébként nem is baj, hogy nincs benne rugó, mert könnyebben tisztán tudom tartani tartót, a szűrő alól jól kitudom mosni a kávé maradékot.
Jó ez a mazzer egyre jobb kávékat iszunk, lehet egy jobb kávéfőző masina sem lenne rossz

-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyen szűrő tartót.
A telefonba azt mondták ez jó lesz a Classichoz is. Amikor bele rakom a 2 személyes szűrőt akkor lötyög rajta, míg az eredeti karnál ilyen gondom nincs ott bele pattan és alig lehet kivenni a szűrőt.
Most melyik a jó? Vettem még egy személyes szűrőt is, de az is lötyög rajta. -
cekkk
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én még mindig úgy tudom, hogy ez "króm" cső, vagy is valamilyen ötvözet és nem ausztenites rozsdamentes acélcső.
Mert ahogy kérdeztem két fajta lehetőség van, létezik a krómozott dolog, amire felvitték a króm réteget és vannak az ötvözetek amik krómot is tartalmaznak, ez pedig egy ilyen cső. Ha jól tudtam értelmezni. -
cekkk
veterán
Kipróbáltam, hogy fogja-e a mágnes, de sehol nem maradt rajta, szóval ez nem sima acél cső....
De majd Jolti eljön is ő is leteszteli
-
cekkk
veterán
A krómozott csövet nem szokás króm csőnek nevezni?
Sőt inkább króm csőnek találom mint krómozottnak?
Hol írtam én olyat, hogy vegytiszta króm cső?
Valamint a cső nincs felpolírozva.
Azt értem én, hogy jól esik kötözködni , én is szeretek
-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Akkor amit krómcsőnek neveznek szerinted mi?
-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pedig a cső króm a lemez az alján is az. A kopogtató szintén.
Nem tudom ki mikor tekercselte, de illene ilyenről szólni.
Ha nem úgy kell akkor miért nem írod le, mégis hogyan kellene. -
cekkk
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
kifújtam kiütöttem belőle mindent amit csak lehetett.
20 gramm kávét őrültem le vele és 19 gramm jött ki belőle. Szerintem ez nem rossz. Vagy az lenne?
(#18576) Ábi
Köszi!
Nem az én ötletem volt
Egyébként a talpa is krómlemez borítást kapott, így már biztos nem fog rozsdásodni.Viszont mint kiderül, pl a motor már volt tekercselve ezt a Kecskeméti rabló banda elfelejtette közölni velem.
Így még jobban csalódtam bennük. Senkinek nem ajánlom őket!
-
cekkk
veterán
Mai élmény.
Kopaszi gáton Veranda nevezetű étterem, Eszpresszó kávé 390 és semmilyen íze nem volt, kb ipari hulladék.
Az olcsó darálóval és a Rome kávéból is jobbat főzök.
-
cekkk
veterán
Úgy néz ki váltanék a Rome kávéról. A Pin Up vajon milyen választás lenne? Ugye van még benne robuszta de már jóval kevesebb.
Vagy merre induljak ha a klasszikus csokis vonalat keresem?

-
cekkk
veterán
Akkor lentebb veszem, kiderül mit mutat.
Mondjuk valahol azt olvastam, hogy közel sem pontos értéket mutat a pid.
Azért is mondtam, pid+ nagy nyomás jó kávé. pid+ alacsony nyomás eddig nem jó kávé.Jolti
Ezzel amihez vettem egy ellenőrző manométer csatlakozó tömítéssel minden típusú szűrőtartóhoz.
így néz ki ahogy itt van.Mondjuk a képen nem az a nyomás mérő van, ami 15 bart tud az expolygonnál.
-
-
cekkk
veterán
válasz
adpeter
üzenetére
Joltinak van ilyen karja?
Ő van a legközelebb hozzám.
Nem pesten vagyokAdapter:
Ennek megfelelően nem nagyon van 1 hónapnál régebbi nálam.
Ezt honnan tudod, ha nincs rajta a pörkölés dátuma, mondani meg bárki bármit tud sajnos....Ezeknél a robuszta túlsúlyos keverékeknél nem sok értelmét látom a frissesség
boncolgatásának, mondjuk úgy 6 hónapos korig.
Pörkölés dátuma nincs rajta így az egyszerű paraszt nem tudja mikori a kávé
-
cekkk
veterán
Eddig tudtam normális kávét főzni. Legalább is a sok rosszhoz képest az elején.
Jött egy adag Rome, ott már nem volt valami oké, állítottam az őrlőn, valami furcsa volt. Betudtam, hogy biztos én bénázok. Jött a PID jobb lett a kávé.
Jött a nyomás csökkentés és szar lett a kávé.
Próbálok én több fokozaton is őrölni, már éppen alig tömörítem meg a kávét és valami nem jó, mert ha össze nyomom nem jön ki semmi.
Egy szóval nem mondtam, hogy ez a daráló szar, mert csak jó volt az eredmény. Akkor lehet a kávé a régi.
Pár hete többször jó kávét sikerült csinálnom, de lecsökkentett nyomáson nem jó, hiába állítom a darálót, hiába nyomom erősebben, vagy kevésbé nem jön le rendes jó ízű
Mindegyik zacskón van dátum! Ott van a leső szájánál a zacsinak. Lehet levágtad nyitáskor, nem?
Volt még egy bontatlan zacskó és ott igen ott van. Én ott kerestem ahol rá volt írva, hogy minőségét megőrzi
-
cekkk
veterán
Akkor lehet a Rome kávé lett szar és besültet kaptam.
Adapter tudna erről beszélni, hogy mikori pörkölés, mert semmi dátum nem szerepel rajta még lejárati sem. Most, hogy jobban megnézem.
Ez mondjuk elég jogszabály ellenes.
Egy időben 5-6-s fokozatnál tudtam vele jó kávét főzni, most a legutóbbi 2 csomagnál már 7-8 körül adott eredményt, ha az alá mentem és kb15 kilóval nyomtam össze akkor ki sem jött semmi.
Mióta meg be lett állítva a nyomás, értékelhető produktumot nem tudtam előállítani bármivel is próbálkozom.
Egyelőre én nem szidtam a darálót pont az aki kínlódik vele.
De hát persze ti elkezdtétek és megint a másik a hülye csak nem az aki kitalálta ezt a marhaságot.
Gratulálok hozzá! 
Ez nem neked szól, hanem mindenkinek aki egyből kitalál minden félét mint a múltkor aztán meg a másikat próbálja beállítani eszetlenek. Jó kis közösség az ilyen.

-
cekkk
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére

Jaj jó lesz nekem a végén a kotyogós is
(#17314) Parci
Nem tudom mi itt a baj.
Lehet a nyomás mérő is nem jó.
Mondjuk nekem nem 270 fokot kellett fordítani mire 10 bar lett hanem vagy 540 é 810 között. -
cekkk
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Rosszabbnak érezted te is KV-t 10 bárnál mint a nagyobb nyomáson?
Szerintem majd én is megemelem a nyomást 13-14 barra, úgy sokkal finomabb volt.
Már nem hideg a kávé

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valamint a cső nincs felpolírozva.