- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Adott egy ECM Botticelli II kávégép, aminek a bekapcsoló switchét szeretném kicserélni. Hol kaphatok szerintetek ilyet?
Odáig eljutottam, hogy találtam egy robbantott ábrát, azon így néz ki:
Kiszedve a gépből:
Kéne mindhárom elem, mert a kupak elkopott, a szorító gyűrű egyik pereme eltörött, így kicsit eláll, a bekapcsológomb pedig sajnos a kiszerelés során halálozott el.Ebben a webshopban találtam valami hasonlót (valamint a gyűrű és kupak elvileg ugyanaz), de a switchen a villák más elrendezésben vannak, valamint más készülékhez is van hirdetve. Vagy ne aggódjak, ugyanúgy jó hozzá?
Ráítva a switchre ezek vannak:
2-DY/01 P0804
4591 W2 5
2DY/Ezek alapján pár ukrán-orosz stb webshopot találtam, ahol hűtő/mosógép stb gombjait írják rá, de azok 5-6 lábasok, ezen pedig 4 van.
Esetleg tudtok ajánlani szervizt, aki ilyen gépet javít? Onnan indult a dolog, hogy hidegindításnál pár másodpercig olyan hanggal kattogott, mintha valami relé lenne (PID tuning van a gépen), és a PID is fura dolgokat ír, aztán úgy 30 mp után normálisan fűt, mintha mise történt volna. Video az esetről.
Ez alapján szerettem volna szétkapni és belenézni, de a bekapcs gomb kiszerelés közben sajnos egy erősebb nyomástól elhalálozott. -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Szeretnék belépni az otthon minőségi espressot ivók táborába, mert ugyan nincs messze a Fekete vagy My Little Melbourne, de jó lenne az élményt minden nap átélni.
Karos gépben gondolkodom, a kotyogós és pumpás nem az én világom.
Nem szeretnék feltétlenül egyből sokszázezret ellocsolni erre a hobbira(?), így egy megfelelő szinten belépnék, ahol az elköltött pénz még egyértelműen minőségi javulást hoz.
Van most valami bestbuy a piacon (aktuális akció, vagy használt gép amit megvennétek, ha nem lenne épp ott a saját főzőtök a konyhában)?
Találtam egy '13 Gaggia Classicot korrektnek tűnő áron. Ajánlott ez még, vagy érdemes komolyabb gépet keresni?
Ugyanez a kérdés vonatkozik darálóra, vn most no brainer deal valahol?
Köszi előre is,
Mosqu!to -
Mosqu!to
addikt
Köszi a tapasztalatokat, a helyzet az hogy nem szeretnék kávéőrült szintre lépni. Voltam már ismerősnél, aki kávénként állította az örlés finomságát, a gép nyomását, stb, és végül 5-6 kávét főzött le mire egyre azt mondta hogy az jó lett. Egyszerű, bolondbiztos megoldást keresek, szenvedés nélkül, emészthető áron (100k alatt).
Brikka nem jó, indukciós tűzhelyem van. -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Így 8 hónap (és előreláthatólag még jó sok) home office után kezdem azt érezni, hogy megérett a kávéfőzőcsere itthon.
Eddig Nespressoztam, mondván hogy hétköznap úgyis munkahelyen iszom, arra a hétvégi 1-2 főzésre úgysem éri meg ennél jobbat venni, de most ez már átfordult abba, hogy heti 15-18 espressot főzök, jellemzően napszakonként egyet.
Ahányszor azonban elmegyek a Fekete/My little melbourne és hasonló helyekre, brutál mód oda vagyok a kávéjukért.
Persze ezt a szintet itthon nem fogom tudni gondolom elérni, de talán van valami sweetspot a nespresso felett és a top barista kávé alatt.Van esetleg "bestbuy"? Párnások esetleg (illy, vagy más)?
Esetleg innen érezhetően csak a saját espresso géppel+darálóval lehet feljebb menni? -
Mosqu!to
addikt
A pozitív beszámolók mellett álljon itt egy negatív is:
Otthon Nespresso Pixie kávéfőzőm van, szeretem a gyári kapszulák többségét, a Jacobs kapszulák szintén jók, a L'OR nekem nem az esetem, a Lavazza-ról csak hallottam, hogy gyárt jó kompatibiliset, de még nem kóstoltam.Azonban nemrég valaki bedobta, hogy Pellini kapszulák kaphatóak a kávétársaságnál. Egyik kedvenc szemes kávém a Pellini, ismerősömék karos gépén brutál jókat lehet inni. Azonban a kapszulás Pellini TOP 100% arabica akkora csalódás, hogy hihetetlen. Íztelen-szagtalan-jellegtelen, az ilyen 50-60 Forintos lóhugy szintet hozza. Mindez 160ft/kapszula áron még rablás is. Kerüljétek messziről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Windows 11
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Furcsa névvel dönt rekordokat a Snapdragon 8 Elite Gen 5
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox tulajok OFF topicja
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest