Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #11689 üzenetére
8000/2,4kg-ból gondolom, hogy 100% robuszta, Espresso típusból meg azt, hogy szénné van pörkölve.
Ihatóbbnak tűnő 1 kilósok gyártási ideje is 24. február és június között szórt, de megint nem volt semmi komolyabb márkájuk.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Polarstar #11702 üzenetére
A fogyasztók szerintem 80-90%-ának mindegy, de teljesen. Észre se veszik a sárgacsibó vs illy\lavazza oro stb difit. Persze nem is sok van A maradékon osztozik a szolíd gourmet-tól az elvetemült hardkór arcokig mindenki más.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Halley
tag
válasz Alabástrom #11697 üzenetére
Azt gondoltam aki pörköl, forgalmaz minőségibb kávékat az már ad az őrlés minőségére is.
-
nagyúr
A most vett AVX-em 07.06-os gyártású volt. Már nem nagyon veszek 3 hónapnál régebbi kávét.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
fecke78
senior tag
Laica Bi-flux betétét használtam idáig .
De jön az új kégégépem , vizkőnek esélyt sem akarok adni ....
Kifogyóban vagyok , ezért mi az ajánlott?
BWT Refill Magnesium , vagy maradjak a laicanál de válthatnék a kávés vízszürőjükre (bi-flux Coffee & Tea ) , és ezt érdemes -e kiegésziteni Oscar 150-el a tartályba , vagy az már felesleges ?
Most látom a laicának is van magnesium-os betétje[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Pár hónapja belefutottam az Emagon egy Tchibo Cafissimo kapszulás kávéfőzőgép akcióba. Megvettem 2. gépnek.
A vásárlás után szembesültem azzal, hogy gyakorlatilag csak "gyári" Tchibo kapszulákat lehet az üzletekben vásárolni. Bezzeg a Nespresso kompatibilis kávéval tele van minden üzlet, nagy választékkal.
Töltögetni nem akarok műanyag kapszulákat.
Kérdésem hogy valóban csak Tchibo kávék vannak, vagy nekem nem barátom a Google, és van más kávé is ilyen kapszulába csomagolva? -
RetepNyaraB
veterán
válasz fecke78 #11712 üzenetére
Jó a Laica, teljesen ajánlott. A kávés szűrőjük különösen, legfeljebb az íze furcsa, ha ivásra is azt szeretnéd. Vegyél egy darabot és kiderül megszokod-e. A magbéziumosokkal kő nem lesz, de a magnézium is ki tud válni, lerakódni sajna. Most kapásból nincs meg, hogy sima vízkőtlenítés azt leviszi-e.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kmarci25
veterán
Sajnos jól láttad. Osztrák, német piacon van Eduscho, de kétlem hogy sokban különbözne a Tchibo-tól. Egyébként a gép maga nem rossz, ugyanaz, mint a Nespresso. Az egyetlen baja, hogy 3 gépből nálunk 2 tönkrement, de az is igaz, hogy a 3 éves garanciaidőn belül és szó nélkül adtak a boltban újat, meg se vizsgálták. Bevittem, mondtam, hogy rossz, átvették és adták a dobozban az újat. Online a Tchibo-tól tudsz rendelni nagyobb mennyiségben kapszulát.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Dolce Gusto kapszulás gépekben mindegy melyiket veszem? Tejhabosítás nem kell, csak a kapszulát főzze le. Nagy víztartály sem kell. Van ízbeli különbség a gépek között, vagy ebben totál egyformák?
-
-
veterán
Sziasztok!
Megjött a k6. Ezt hová kell állítani pressohoz? A leírása szerint 40 clik a presso. Hát nem tudom Kínában mit isznak de kb fél babok jöttek ki belőle.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Horvi
őstag
válasz adamssss #11720 üzenetére
Az érdekes, mert nekem is K6 van és a 40 click az elég finom már. Lehet hülye kérdés, de honnan számoltad? Elvileg úgy lenne, hogy óramutató járásával megegyezően betekered 0-ig és onnan vissza 40-et.
Mert ha kitekert állapotból tekertél befele 40-et akkor jogos, hogy fél babok esnek ki. Az ott kb a french press/cold brew őrlési finomság.Hello darkness, my old friend...
-
őstag
válasz adamssss #11720 üzenetére
40 az kellően presszó tartomány
Az oldalán van egy függőleges szám skála, 1-4 sávban, na ott tekerd vissza 0-ra, és onnan legyen 40 klikk, (a szám is nyilván negyven). Amikor eléred a 60-t, a függőleges skála már érinti az egyest, így jelöli hogy egy teljes fordulat már megvan. Szóval itt a 60-120 tartományban vagy. Remélem érthetően írtam -
Horvi
őstag
K6-nál kinek mi vált be kotyogósra? Vagy a "gyári" ajánlás megfelelő?
Hello darkness, my old friend...
-
veterán
Köszi.
Én voltam a birka vagy hát kicsit félreérthető volt a leírás. Kivéve a dobozból állt a 0-n a vízszintes skála. Én onnan tekertem 40-et de akkor a függőleges nem a 0-n volt ez lehetett a gond. Most sikerült már vele egy jó húznom. Alakul.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Patrikanevem
friss újonc
Sziasztok, van egy Delonghi EC9355.M kávéfőző szörnyem, valakinek valami vélemény, tipp esetleg? Kicsit több mint egy éve vettem.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Remélem jó topikban teszem fel a kérdésemet
Olyan kávé csészét keresek, ami főleg espresso-ra vagy kis capucchino-ra való és a csésze alján egy vékony szilikon réteg van, hogy amikor leteszed az asztalra, akkor csendesebb legyen.
Látott már rajtam kívűl ilyet?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
MC Pite
veterán
válasz Patrikanevem #11730 üzenetére
Véleményed csak van róla .
Mit szeretnél tudni? A konkrét gépet nem ismerem, a Dedica esetén jártam után a melyiket érdemes és milyen kiegészítőkkel tanulok meg kávét főzni, ilyesmi érdekel?Nálam a K2 esetén a Fine az 40-60 klikk, espresso-hoz 30 környéke a jó (28-32).
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
kmarci25
veterán
válasz Patrikanevem #11730 üzenetére
De mi a kérdés?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[ikea Tabberas], ha valahol találtok, pont elég egy kisebb bögre alá is. persze már nem forgalmazzák, annyira perfekt cucc
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Patrikanevem
friss újonc
Nincs konkrét kérdés. Érdekel, hogy mások mit gondolnak róla. Én szeretem, ami kifogásolható van, az az, hogy nem mindig ad egyforma mennyiségű őrleményt, elég sokszor fennakad, aztán a következő adag löki le. Ez a probléma gondolom a nem teljesen száraz kávé/nyirkos levegő miatt van azért tud megkapaszkodni a belső “csúzdán”. De lehet akár az is, hogy zsírosabb kávét használok mint amit szeret a gép. Volt olyan, hogy olyan szinten felgyűlt, hogy fentről kellett benyúlni a lyukon, és lelökdösni, mert csak gyűlt gyűlt a filterbe meg alig jutott… Tudom, hogy az én tapasztalatlanságom is bele játszik, de igazi vastag cremas kávéval küzdök, érzem hogy lehetne jobb is, meg stabilabb minőségben, profi kétkaros gépen nagyon jókat főzök, és sokkal stabilabban. Mindig nézem a mutatót, hogy meddig szalad el, ugye ez kávé mennyiségtől, szemcsenagyságtól meg a tömörítéstől függ ha ugyanaz a kávé van benne, viszont hiába csinálok mindent ugyanúgy, ugyanazzal a setuppal, elég nagy a kilengés, van hogy egész gyorsan átszalad rajta a víz, van amikor meg csöpögve jön a fekete arany. Átszámolva ~450 ezer forint volt az ára, szerintem ennyiért elvárható lenne, hogy konstansabb legyen a lefőtt kávé.
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
válasz Patrikanevem #11737 üzenetére
Ami most 270 környékén megvehető. Durva
-
fecke78
senior tag
válasz Patrikanevem #11737 üzenetére
Általad leírtak , mind hibára utalnak , nézd meg ezt a videot
-
Patrikanevem
friss újonc
válasz fecke78 #11739 üzenetére
Ez masik gep, teljesen. Az enyém közelebb van a Sagehez amit ajanl helyette. Eldugulasra az enyem tetejen mar van egy nyilas ahol be tudsz nyulni egy huzallal, vagy pici kefevel kenyelmesen, kapcsoloval sincs semmi baj az egvilagon, a manometer is tokeletesen mukodik, egyedul ez az eldugulos/kávé fentragadós sztori van meg amit leirtam. Svájcban vettem 415os arfolyamon 1050 frank volt 1.5 eve, most is 750ert van ott, mondjuk az teny hogy kaptam is melle egy csomo ajandekot a bolt vezeto, adott mellé 5 kilo kavet vegyesen, meg 6 vagy 7 flakon vizkooldot alig bírtam kimenni a sok cuccal a plazabol .
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Patrikanevem #11740 üzenetére
Néha egy kis porcukrot rakok a bab mellé. Letakarítja a ragacsot, és elég kicsi hogy talán az őrlőt sem bántja, a sima darálós gépeknél nem vettünk észre lassabb lefolyást sem. Nem tudom mi lenne jó megoldás, de ez javítani szokott a helyzeten, egyébként többször volt már szervizbe letapadás miatt.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Patrikanevem
friss újonc
válasz MC Pite #11741 üzenetére
Nem kell szerviz lekotorni rola, szerintem a paratartom a problema, mert szinte az elejetol kezdve csinalja. Tervezesi hiba ez szerintem, az őrlő eleg bika tul hirtelen kuldi at a sok kavet, ahol meg csurog bele a karba eleg szukos sztori, es meg egy csuzdan esik bele, nem csak siman lezuhan, ez a jarat is lehetne meredekebb meg tagasabb…
-
fecke78
senior tag
válasz Patrikanevem #11740 üzenetére
Nálunk azt nem ajándéknak hívják , hanem átverésnek , sokszorosan kifizetették azokat veled . Miért azt a gépet választottad pl egy sage helyet ? Ráguglizva ezerszer jóbbakat írnak a sage ről ....
Most azért már kapsz 650 chf ért is , na az a reálisabb ára , annyi a sage barista is
450 ezret ezért elkérni nem szép dolog
De kinek mi a sok ...
Nem hiszem ,hogy hosszú éveken keresztül társad lesz -
7Heads Drago
veterán
válasz 7Heads Drago #11744 üzenetére
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
kmarci25
veterán
válasz 7Heads Drago #11746 üzenetére
Az a kérdés, hogy mire szeretnéd használni. De iagzából az sem, mert ezek az őrlők nem képesek konzisztensen őrőlni, és a szemcseméretet sem tudod annyira finoman állítani, amennyire kellene. Éppen ezért az ajánlás a Graef, vagy egy kéziőrlő (Kingrinder K4/K6), amivel már nagyon lépsz előre.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz 7Heads Drago #11744 üzenetére
[K6] amazonrú'
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
fecke78
senior tag
válasz Mr.Csizmás #11749 üzenetére
Számomra , már csak belegondolni is rémisztő ,ha kurbliznom kellene , hétvégén 8 kávét iszunk a párommal , heti 36 adag ...
Számomra egy percig se volt alternatíva ...
Mondjuk ti egy kézzel hassítjátok ketté az embert , a kurblis kezetekkel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest