- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
Topikgazda
Más hálózaton néztem meg, más eszközzel. fentebb a gép egy laptopról.
De már minden létezőt megcsináltam! Letöröltem a KIS 2020-at kavremoverrel. Letöröltem a böngészőket és újraraktam. Már nem tudok többet tenni ennél. Mint írtam, érdekes, hogy nem csak nálam, hanem másnál is előfordul, illetve a 2019-es kiadások, meg nem csinálják. Valamit biztos változtattak a 2020-ban! -
Szellem.
Topikgazda
Ha belegondolsz, védelmi szempontból évről évre az egyik legjobb terméket rakják le az asztalra.
Mint ahogy más is, de mégis tudnak változtatni!!! Van példa rá bőven, akik ezt meg merik lépni. Nekik nem az a lényeg, hogy a 2022-es termékük 2020-ban már megjelenjen, hanem inkább egyenletes és megbízható teljesítményt nyújtsanak.
Arról meg nem is beszélek, hogy egy termék nem attól a legjobb, hogy mennyire véd, hanem más szempontokat is figyelembe kell venni. Hiába véd valami jól, ha agyon bugzik a felhasználónál. Nem véletlenül osztályozzák a védelmi termékeket több szempont szerint![ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
Már az nonszensz, hogy nem változtatnak a termék alapjain. Más gyártó motort cserél, meg alapvető változásokat eszközöl, a Kaspersky meg marad annál ami van. Nonszensz az is, hogy beleeszi magát a rendszerbe és mindent driverrel oldanak meg. Aztán meg emiatt a sok felesleges driver miatt jönnek a kékhalálok, meg az egyéb rendszerösszeomlások meg az inkompatibilitások. Tipikus orosz mentalitás. Jó az úgy. Mindegy, hogy változik a világ, nekünk jó a 10 éves technológia.
Amúgy értettem az iróniád kedves Ármester barátom.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
Lássuk csak, hogy miért magasak az elvárásaim?
2018-as KIS-ben magas volt a ping és emiatt a weboldalak betöltésének a válaszideje. 2-3 patchel javították. 2019-es KIS, szintén ugyan ezzel a hibával jött ki. 2-3 patch és javították. 2020-as KIS, ugyan ez a hiba, még nem javították.
Szóval, nem azzal van a gond elsősorban, hogy van egy szoftverben bug, hanem az, hogy ugyan azokkal a szar hibákkal adják ki rendre a verziókat. Tudnak ezekről a hibákról, mert nem véletlen jönnek ki a javítófoltok. A gond az, hogy sosem képesek egy hibát egy fő verzió kiadásakor megcsinálni. Évek óta ugyan azokat a hibákat produkálják és ugyan azokat javítják. na, ez az igazi gond!
Vagy nincs normális programozójuk, vagy nem érdekli őket a probléma.
Amúgy tudom, ez az én baromságom, hogy még mindig a Kaspersky mellett tartok és nem váltottam. Más szoftverrel mint Norton, Eset, F-Secure nem voltak gondjaim. De, azok mellett meg nehezen teszem le a voksom. Hát, ez van. -
Szellem.
Topikgazda
Na, ha lenne 500-as vagy 1000-res neted, akkor meg lefelezné a netsebességet nálad. Ez tuti!!! nem kell gondolkodnod a problémán, mert egyértelműen látszik, hogy ez a Kaspersky problémája.
Nem tudom, hogy a titkosított kapcsolatokat hogyan szűri,de gyanítom, hogy drivert használ erre is, mint sok más dologra és ott van valami elcseszve! Még megnézek valamit. letörlöm kavremoverrel és felrakom az angol verziót. Hátha valami lokalizációs szar lehet mögötte. -
Szellem.
Topikgazda
Adatlapomon, ott van. De, semmi köze a konfighoz! Már ketten vagyunk, akiket szopat a Kaspersky 2020-as kiadása meg az "e" patch. 2019-es kiadások esetén is volt ilyen probléma, de ott megoldották, és a mai napig nem okoz gondot.
Mérd meg Chromeban vagy FF-ban Te is, de weboldalon, ne applikációban vagy a webes bövítményben.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
Na, végre otthon meg tudtam csinálni a méréseket. Mint írtam, 1000-res T-s net, és közvetlen kábelen mérve. A speedtest.net oldalon mérve a Chrome böngészőben:
Kaspersky 2020/Ublock Origin/ Titkosított Kapcsolatok Vizsgálata bekapcsolva:
Kaspersky 2020/Ublock Origin bekapcsolva/Titkosított Kapcsolatok Vizsgálata kikapcsolva:
Kaspersky 2020/Ublock origin kikapcsolva/Titkosított Kapcsolatok Vizsgálata engedélyezve:
Kaspersky 2020/Ublock Origin kikapcsolva/ Titkosított Kapcsolatok Vizsgálata engedélyezve/ Kaspersky Adatgyűjtés blokkolás és Reklámcsík blokkolója bekapcsolva:
Szóval, kurvára látható, hogy a Kaspersky 2020 Titkosított Kapcsolatok Vizsgálata okozza a problémát. Hiába van fent az "e" patch! Plusz, már tegnap megcsináltam, hogy kavremoverrel letöröltem a terméket, hogy tiszta telepítés legyen és a böngészőt is kitakarítottam, de semmi. Az eredmény látható. Ha TKV-t kikapcsolom, akkor minden fasza, viszont, így meg nem blokkol bizonyos oldalakat amik esetleg károsak.
Eddig csak a Kaspersky, meg a Bitdefender okozott problémát, ha vizsgálták a titkosított kapcsolatokat! Sem az ESET, sem Norton, sem másnál nem tapasztaltam rossz válaszidőt a webezéskor, illetve ilyen ping növekedést.[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
Ezek érdekes dolgok! Nálam T-s net van 1000-res. A pingem Av nélkül 5-6ms. Ha felrakom a Kaspersky-t, és alapértelmezetten be van kapcsolva a Titkosított Kapcsolatok Vizsgálata, akkor 14-16ms közöttt van a pingem. Ha a TKV-t kikapcsolom, akkor visszaesik a normál értékre a ping. Mindezt Chrome alatt a speedtest.net oldalon mérve. Nem vagyok otthon, de majd teszek be képeket róla.
Nem tudom, hogy akinek volt ilyen problémája, annak mi lett a tapasztalata?
Ha a speedtest Windows-os applikációval mérem, akkor 4-6ms között van a ping. A probléma a weboldalon mérve van. És látszik is a megnövekedett ping a weboldalak válaszidejében. -
-
titán
-
csabi63
senior tag
Mert ez friss hír. Korábban a védelmi minisztérium (Pentagon), a katonai és hírszerző szervek, ügynökségek tiltották be. Most polgári intézményekben is tiltva lesz. Állami iskolák, bíróságok, rendfenntartás, és még ezeregy hely. Uncle Sam ideges (vagy Trump paranoiás), nem akarja látni egyetlen állami és szövetségi intézményben sem.
Felkészül: magánszektor.
-
Szellem.
Topikgazda
Nagyon egyszerű:
Amikor letörlöd, akkor alap esetben van egy pipa ott, hogy a licenc adatok megőrzése! Azt a pipát hagyd bent! Így, akárhányszor újratelepítheted. Nekem ezzel a módszerrel sosem jelezte, hogy túlléptem az aktivációs számot. ha kavremoverrel törlöd le, az töröl mindent és így sanszos, hogy ugatni fog a licenc miatt!
-
csaba1203
addikt
Ha hivatalosan vásároltad a licencet,akkor feltétlenül legyen meg az azt igazoló e-mail vagy a doboza.
Újra telepítésnél valószínűleg le lesz tiltva a kulcsod.
Fel kell venned a kapcsolatot a support-al és igazolni kell,hogy tényleg hivatalos forrásból van-e.
Tudom hülyén hangzik de én épp most jártam így. -
csaba1203
addikt
Ettől az eladó-tól,aki egyébként 100%-os többen is vettek már kulcsot probléma nélkül.
Ha egyszer engedélyezték és elfogadták nem tették black listre,most,hogy frissítettem a terméküket mi a probléma nem értem.
Nyilván nem fogok 15000 ft-ot kiadni a dobozos kulcsért,ahogy más se.
Ha nem engedélyezik,akkor delete és rakok fel helyette más gyártó termékét,ami az én netezési szokásaimat bőven kiszolgálja ennyi. -
törölt tag
"Félre ne érts, nem fikázom le az ms-t, mert nálam sokáig defenderen kívül nem volt más védelem, nem is nyeltem be semmit. De manapság annyit vásárolok neten, és annyi "rémhírt" hallani, hogy (talán a magam megnyugtatása végett is) kipróbáltam a KIS-t és bevált."
Nos én anno 2008-ban ezért kezdtem el Norton Internet Security-t használni, mert még akkor az volt az általánosan elfogadott vélekedés, hogy az ingyenes védelem nem olyan jó, mint a fizetős, egyesek egyenesen palcebonak minősítették. Atán 2014-ben volt a Norton féle csúnya húzás, hogy a 2015-ös verziót nem lehetett használni a 2014-es kulccsal sem. Ezt zokon vettem, annyira, hogy szakítottam is velük. Aztán átálltam Windows Defender + Agnitum OFP Firewall PRO + MBAM PRO LF védelemre. Ez volt addig ameddig az Agnitum be nem csődölt. Viszont kaptam a Lifetime licencemért 2 db 1 éves 3 gépes KIS licencet, sokáig ezt használtam.
Most megfelelő beállításokkal (a Windows 10 PRO csoportházirendjében feltuningolt (felhő, óránkénti frissítés) újból Windows 10 Defender + Windows tűzfal + Malwarebytes Premium Lifetime + Adguard for Windows Lifetime védelemmel szörfözök az Internetes szupersztrádán.
Az alapértelmezett böngészőm a Windows Edge SmartScreen szűrővel. Az UAC is aktív természetesen, ami egy alapszíntű HIPS az MS-től. Szóval látható, hogy a Microsoft szépen egy komplett biztonsági platformot ad.
Nekem nincs tervben fizetős védelemre állni át (mármint évente fizetősre) erről a védelmi rendszerrel.No és nem kell félni, hogy a védelem egy Windows Update, vagy alkotói frissítés után ne legyen használható, és kompatibilis
-
törölt tag
Meg a garancia, ameddig garanciális. De gondolj bele. 1 Almáékat nem cseszegetik ugye? 2. Te vagy Bill Gates, a 70'-es években alapítasz egy vállalatot, amely már a 90'-es évek elején is globális cég. Ha úgy közelítem meg, akkor a Microsoft-ból gazdagodott meg a Kaspersky, meg ugye eleve az volt az alap, hiszen a 2000-es évek elején hol voltak még táblagépek, meg okostelefonok? Kérte a Microsoft, hogy más vállalatok építsék az ő termékére az egész vállalkozásuk alapját? Nem.
No és most van Windows 10 S, amire már csak a Windows Áruházból települhetnek alkalmazások. De mi lenne ha egy teljesen zárt rendszert fejlesztene?! Nem lenne joga hozzá?
-
Petya XT
senior tag
Szerintem nem érdemes vele foglalkozni. Frissítés lement( az kérdéses, hogy milyen eredménnyel, ha karanténba rakta), tempből kivette valamiért(Malware gyanú vsz).. Én azt látom, hogy ez a .exe BIOS-al kapcsolatos, gondolom Windows alatti frissítéssel, így tartalmaz(hat) egy .bat fájlt is. Hogy a védelem miért ugrott rá... Az a lényeg, hogy a telepített összetevőkkel nincs problémája, következő frissítésnél figyelni kell.
Azt halkan jegyzem meg, hogy az ASUS ilyen-olyan segédprogramjai néha a rémálom kategória...
-
Szellem.
Topikgazda
Ha Windows 10 Pro-d van:
Beírod a keresésbe, hogy: gpedit.msc
Bal oldalon: Felügyeleti Sablonok/ Windows- Összetevők/Windows Defender víruskereső/ A Windows Defender víruskereső kikapcsolása. Jobb egérgomb rajta/ Szerkesztés és azon belül Engedélyezés. Alkalmazod, leokézod és restart a gépnek. Innentől kezdve ki lesz kapcsolva a Windows Defender!
Ha pedig valamikor szükséged lesz a Defenderre ugyan itt az Engedélyezés helyett vagy a Nem Konfigurált vagy a Letíltásra kell kapcsolni. Ennyi. -
Szellem.
Topikgazda
Az attól függ.
Ha 2016-os licencet veszel, azt 2 generációig tudod aktiválni! De, ugye itt az aktiválásról van szó csak!
Ha már használatban van a licenced, akkor jogosult vagy a licenc lejártáig a termék használatára, illetve a termék frissítésre is.Remélem, segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
• A warez továbbra is TILOS!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest