Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után.
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A benne lévő dolgok, amiket írsz, teljesen érthetők, szerintem a kollégának azért sikerült így, és nekem azért nem tűnt zavarónak pl a w=694 és társai, mert egyértelműen kötött designba készítette, ahol 694px a slider box mérete."
De az ilyen szintű bedrótozást semmi nem indokolja.
Itt olyan dolgokról beszélünk, amit 5 perc többletmunkával bele lehet rakni: default opciók, és a felülbírálható opciók lehetőségének kialakítása. Ilyenekre tengernyi példakód található neten, például a korábban linkelt tutorialban egy egész konkrét és egyszerű példa van:"Accepting Options
As your plugins get more and more complex, it's a good idea to make your plugin customizable by accepting options. The easiest way to do this, especially if there are lots of options, is with an object literal. Let's change our greenify plugin to accept some options.(function ( $ ) {
$.fn.greenify = function( options ) {
// This is the easiest way to have default options.
var settings = $.extend({
// These are the defaults.
color: "#556b2f",
backgroundColor: "white"
}, options );
// Greenify the collection based on the settings variable.
return this.css({
color: settings.color,
backgroundColor: settings.backgroundColor
});
};
}( jQuery ));Example usage:
$( "div" ).greenify({
color: "orange"
});The default value for color of #556b2f gets overridden by $.extend() to be orange."
vagy akár bele lehet nézni a jQuery source code-jába, stb.
"Nem ez a főállásom, és nem is "weblapos" vagyok, aki egész nap weblapokat gyárt "húszezeré' megcsinálom" verzióban. Az csak a nagyon uborkaszezonban, de akkor is inkább készen megveszem 50USD-ért themeforesten.
Én egyedi alkalmazásokat fejlesztek inkább weben használható kivitelben, hogy a T. usernek ne legyen gépfüggősége. beléptető/tagnyilvántartó rendszer, crm rendszer, most épp egy szexhirdetős oldalt annak minden szépségével és gondjával,vés hasonlók. De ezeknél a legkevesebb a kinézet, a csicsa, az adattartalom a lényeg..."
Ez a "húszezeré megcsinálom" példa nem értem, hogy jött ide, az egyedi webalkalmazások fejlesztése meg aztán végképp nem értem, miért is zárná ki a JavaScript+jQuery-tudást.Éppen ellenkezőleg. Amit itt írtál, ott is "mezei" weblapokról beszélsz, mintha a kliensoldali kódolás valami vérpistis dolog lenne - pedig egyedi webalkalmazásokhoz, akár üzleti szektorban is NAGYON erősen kellhet a kliensoldali programozás, így a jQuery is. Manapság pont minden arrafelé halad, hogy a kliensoldali rész is faszán el legyen készítve, AJAX-os kérések történjenek a háttérben, és így tovább, és az, aki ezeknek a fejlesztését végzi, pont nem jó, ha egy vérpisti, ehhez is szakmai tudás kell. Hogy jön ide a csicsa? Nem kell összekeverni a JavaScript-programozást a dizájnerkedéssel, meg a sitebuilddel, van ilyen része is, meg van más része is.
Amúgy azt magyarázd már el nekem plíz, hogy mit jelent az, hogy "az adattartalom a lényeg"?Ezt próbáltam értelmezni, de valahogy nem sikerült.
-
biker
nagyúr
jaj, mielőtt nekem estek, nem szólom én le a weblapgyáros embereket, csak épp engem nem motivál ez a része, hogy egész nap "mezei" weblapokat gyártsak épp a divatnak megfelelően, épp most parallax scroll, most meg reszponzív design, most a bootstrap a menő, most a FB, köszi, nem...
Lehet hogy egyszer megszorulok, és ezt csinálom én is, de egyelőre átadom a stafétát.
Még a végén én is eljutnék oda, mint az n31 ilyen ismerősöm, hogy elkezd magának gyártani weblap motort, me' az jobb mint a WP és a Joomla és a Drupal, me' mind szar
Új hozzászólás Aktív témák
- ANNO 1800
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 16GB I 240SSD I mDP I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest