Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz Zedz #2961 üzenetére

A teszt megmutatta, amit eddig is tudtunk (link), hogy egy getelementbyId sokkal gyorsabb, mint egy komplex querySelect. Mivel CSS-ben kénytelen vagy komplex selectorokat használni, ezért szerintem tisztább érzés js-ben is ugyanazokat a selectorokat használni, nem pedig külön elkezdeni egy csomó getelementbyAkármi-ből összeollózni a végeredmény elemet. Másrészt itt azért nanosecundumokról beszélünk, és a css miatt a böngészőnek egyébként is folyamatosan querySelector-ozni kell. Azaz nem az a lényeg, hogy find-ot használsz-e, hanem hogy a végén getelementByAkármi-re fog a kód fallback-elődni, vagy querySelectorra. Azaz a find is pont ugyanolyan "lassú" tud lenni, ha find("#akármi img") a selectorod benne.

Ha ennyire nagy teljesítmény fan vagy, akkor miért jquery-zel? Találkozzunk inkább a sima javascript topikban :) Régen én is ilyen voltam, pláne mobiloknál tud ez kritikus lenni. Aztán, amikor megláttam, hogy a 30K-s kétmagos mobilon is milyen gyorsan fut minden, és mennyi mindenhez kell jquery, ráhagytam az egészet, és már csak az érdekel, hogy minél szebb, olvashatóbb legyen a végeredmény kód.

Új hozzászólás Aktív témák