Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

válasz Sk8erPeter #2519 üzenetére

"És hogyhogy erre böngésző-kiegészítőt csináltál, és nem szerveroldali parse-olós kódot?"

Mert loginos az oldal, és szinte csak ajax kérések vannak benne (mindig a loadpage.php-n van az oldal)

Szerencsére könnyű dolgom volt, mert a listázásnál a querystringben benne van a "list" szócska, csak szimplán csekkolom.

A kiegészítő benyom egy js-t az oldalba, ez a kiegészítő frontendje, úgy működik, mintha az oldalban lenne benne az a script. A frontent átküldi az adatokat a kiegészítő backendjének egy message-ben (az is js, de az tud már kommunikálni a kiegészítővel, tehát ki tudunk írni üzit, hogy megvannak az adatok - a frontend nem nagyon tud kommunikálni a kiegészítővel, csak message-eket tud küldeni.)
    A kiegészítő backend-je elküldi egy remote php scriptnek a feldolgozott adatokat és az szimplán benyomja egy adatbázisba. Egy másik remote php script meg egy xlsx-et csinál belőle amit rögtön lehet is használni a szintén általam írt emailküldőben.

"Azt viszont nem nagyon értem, ez miért számít "lapozásnak", miért nem simán csak egy másik oldal betöltése."

Mert ajaxos az egész oldal, mondom :D

"Ha jól értem, amit írsz, simán csak bejárod az oldalon, bizonyos helyen található linkek tartalmát, aztán annyi... Nem?"

Hát ja, rámegyek minden linkre, betöltjük a tartamat kiszedjük amit kell és visszamegyünk a listázásra.

"Lehet csekkolni azt, hogy mikor töltött be egy ajax kérés?"
    Most ezt komolyan kérdezed? Vagy csak viccelsz?
    Szerinted a callback-ek mire valók? :) (.success()/.error(), .complete(), ...)"

De ezaz, hogy nem az én scriptem ajaxát kell csekkolnom, hanem az oldalon lévő scriptet ami kezeli az oldal ajaxát.

De rosszul kérdeztem.
    Így van felépítve az oldal script ügyileg:

jquery.js
    script.js

Ezek vannak benne. Na most én belenyomom egy másik script tag-be az én scriptemet:

feldolgoz.js

nekem a script.js-ben futó ajax kéréseket kell néznem a feldolgoz.js-ből. Megnézni mikor ér véget (tehát mikor töltött be az adat - success fn-be mikor lép(?))

Új hozzászólás Aktív témák