Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz trisztan94 #1962 üzenetére

Ja értem. Szerintem amúgy jobban jársz, ha a töltődést jelző kép egy background-image, és van egy ehhez tartozó div, amire csak ráraksz egy loading class-t, aminek megvannak a maga tulajdonságai CSS-ben (szélesség, magasság, maga a töltődést jelző háttérkép). Így csak megjeleníteni és eltüntetni kell ezt a bizonyos divet (elég a <div class="loading"></div>). De végül is nem ez a lényeg.

Tehát betöltéskor (vázlatszerűen)
    1.) megjeleníted a töltődést jelző képet
    2.) elküldöd szerveroldalra AJAX-szal, hogy milyen tartalmat szeretnél megjeleníteni, esetleg azt is, hogy annak hányadik oldalát
    3.) lekéred a tartalmat, a következőket berakod egy asszociatív tömbbe (most feltételeztem, hogy PHP-vel dolgozol, de végül is mindegy), amit majd átalakítasz JSON-formátumra (pl. PHP-ben json_encode()-dal, mert azt kliensoldalon nagyon könnyű kezelni jQuery-vel!):
    - hány oldalas a tartalom
    - épp hányadik oldalt fogod abból megjeleníteni
    - magát a tartalmat
    - esetleg egyebet, ami neked kell (pl. a cikk címét is itt érdemes beállítani
    - legyen státuszjelző, sikeres volt-e a lekérés, esetleges hibaüzenet, stb.
    4.) kliensoldalon az előző lekérésnek a callback-jében (!!) vizsgálod, sikeres volt-e a lekérés, ha nem, megjelenítesz valami felhasználóbarát üzenetet (érdemes ezt is egyébként szerveroldalon beállítani, ne a kliensoldalra bízd! - de természetesen azt is kell kezelned kliensoldalon, ha már eleve a szervertől nem kaptál vissza adatot, de ez egy error callback-ben történik, nem pedig a success callback-ben), eltünteted a töltődést jelző divet, animálgatsz, amit akarsz, és betöltöd a megfelelő divbe a tartalmat, valamint az oldalszámokat (aktuális/összes), beállítod az új oldalcímet, mindezt a JSON-adatból kinyerve.
    A lényeg, hogy a JSON-adatból mindenféle fontos információ kinyerhető legyen, tehát ezeket már eleve szerveroldalon állítsd be, hogy kliensoldalon aztán tök egyszerű legyen vele dolgozni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés