- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz shifty! #32589 üzenetére
Végül egy nagy (20+ fő), és neves építész stúdióban helyezkedett el belsőépítészként, ahol megbecsült munkatárssá vált. Van náluk némi fluktuáció, és mindenki elégedetlenkedik a fizuval. Most 380-400 nettó körül keresnek az emberek, telire bejelentve. Azt hiszem, hogy a magyar piacban tervezőként, alkalmazottként ennyi van. Túlóra lecsúsztatós.
Asszonyra 3 leadás is rászakadt az elmúlt fél évben, emiatt zsörtölődött is rendesen. Szerintem azért lőcsölték rá ezeket, mert tényleg ügyes, tapasztalt, és terhelhető. Viszont van olyan kollégája, aki a kilátástalanság miatt mondott fel, és a szintén építész férjével Németország felé veszik az irányt.
Azt látom, hogy ez is olyan, mint a tanár szakma. Ha van egy jól kereső férjed, akkor tudod csinálni.
Közben hallani azt, hogy vannak elbocsátások a szakmában, de hozzájuk ez egyelőre nem gyűrűzött be. A távozó kollégákat is pótolták.
-
Csabroncka
addikt
válasz shifty! #26190 üzenetére
Ez nagyon a vegyiparban sincs másképp, bár vannak egyedi területek.
Alap alkalmazottként
Középfokú végzettséggel 250-350 nettó (alapbér)
Diplomával: 350-450 nettó (alapbér)Középvezetőként jönnek szebb számok: 500-700 nettó
Én egyetlen utat láttam tovább, most ezt próbálom, picivel több pénzért lényegesen több nyugalom, 3-ad annyi beosztott, +idő, és az ügyvezető és köztem +1 ember.
Többedmagammal pedig saját vállalkozás (mérnök tanácsadó), meglátjuk mi lesz, elég bizakodó vagyok ez ügyben."in medias res"
-
Marky18
aktív tag
válasz shifty! #26190 üzenetére
A magasabb bereket csakis kollektivan tudnak kiharcolni a dolgozok. Az IT-ban is rengeteg cegnel nevetseges bereket fizetnek es van is olyan idiota, aki kepes ott dolgozni 6-8-10 evig, mert nem mer kilepni a komfortzonajabol. A hazai IT berek emelkedese szerintem foleg annak koszonheto, hogy a kollegak egymast huzzak felfele, mindenki nagyjabol megbeszeli a fizeteset, porognek a berek a csoportokban es sokunk nem fel valtani.
-
Xero
nagyúr
válasz shifty! #26170 üzenetére
Van a csaladban epitomernok.
BME, 20+ ev tapasztalat, 3 nyelvvizsga, MBA, meg meg valami ellenori ize amihez nem ertek. Igy keres br ~850-et. Plusz itt ott 100-200 havonta “ellenorkodesert”.
A 2008-as valsag es a kovetkezmenyei nagyon durvan megtortek a karrierjet, bar szerintem az egesz iparet.
En erzem magamat kellemetlenul, hogy ennyire alul van fizetve. -
denagyantal
csendes tag
válasz shifty! #26159 üzenetére
Konkrétan rólam szól ez poszt.
Pályelhagyó építőmérnök (statikus, modellező) vagyok és a hobbim lett a munkám azaz fejlesztőként dolgozom jó pár éve.
Dolgoztam pár nagyobb projekten, repülőtér Szingapúrban, illetve rengeteg ipari csarnok...stbMióta az IT-ban vagyok a felelőség és a stressz negyedannyi, viszont le se merem írni a fizetésem hányszorosa a korábbinak.
Egy számítás/tervezés/rajzolás során a felelős tervező (legyen akár cég) szélsőséges esetben 50-100 évig is elővehető, ha bizonyíthatóan tervezői mulasztás miatt történik valami, pontosan ezért vannak ennyire túlbiztosított folymatok. Sok egyedi esetben nem fekete fehér, hogyan számolsz ki valamit, mert nincs rá korábbi precedens és olyankor jöhetnek az álmatlan éjszakák, hogy vajon mennyire jól emlékszik-e az adott ember a szilárdságtanra.
Persze az IT-ban is vannak eléggé kritikus területek, sőt egyre több helyen van, errefelé tendál a világ. Végsősoron a casual daily coder és a casual tervezőmérnök felelősége között ég és föld a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Adok én is egy hasonló kaliberű hozzászólást.
Biztos abban a szakmában több a szolgalelkű, akiknek jó az a pénz, amit és ahogy kapják.
IT-ban sem adnának ennyit, ha mindenki elégedett lett volna a bruttó 500-zal.
Pedig még azt se lehet mondani mint a tanároknál, hogy létezik hivatástudat, amit én IT-sként "nem érthetek".
No offense. -
lumpy92
aktív tag
Szia!
Egy csónakban evezek a pároddal, csak én építőmérnök vagyok. A "jót" a környezetemben találhatò mérnökök fizetéseit szamba véve írtam. Ennél aki többet keres, az mind hajtva van rendesen, kapja a stresszt, a gyomorgörcsöt, a határidőket, a felelősséget, az éjszakázásokat.
Természetesen (mint érintett is), nem tartom kívanatosnak, hogy ez van, de én ezt látom."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
OPiiPO
veterán
"mennyire k. abnormális gondolkodásra vall, hogy kvázinulla felelősséggel emberek ennek a dupláját-tripláját taligázzák haza" - most én szórjak homokot a fejemre és én érezzem magam szarul mert B. Nejed gyengébben fizetett szakmában dolgozik?
A nulla felelősséggel pedig vitatkoznék, látszik fingod sincs miről beszélsz. Egy viszonylag nagy méretű multi komplett logisztikája és gyártása összeomlik ha valaki a csapatunkból hibázik. Habár nem omlik össze egy ház, de láttam már hosszú időre leállt termelési sort egy hibásan telepített fix után, napi több millió EUR kötbérrel, autóipari beszállítók jól ismerik az ottani kötbérezési szokásokat.[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
veterán
No offense, de sajnos így működik a piac. Amíg van, aki feketén, katázva, minimálbérért megcsinálja a melót, addig hülyék lennének többet fizetni. Te sem adnál többet vállalkozóként az alkalmazottadnak.
Az, hogy ez a bérszínvonal ilyen alacsony több összetevős: túlképzés, elnőiesedés, kicsi piac. Ügyvédből is túl sok van nálunk.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz shifty! #24850 üzenetére
Nemzetközi multinál vagyok és kaptam +10% normál emelést ősszel és áprilisra már mondtak újabb emelést, még nem tudom pontosan mennyi lesz, de valószínűleg inflációs korrekciót fogunk kapni 5-7% körül, mert elvileg amiatt lesz fél éven belül két növelés.
Utána elvileg ősszel majd megint kéne kapnom a teljesítmény alapján járó éveset (nálunk ez fura módon a belépés évfordulója és nem évente egy közös), de meglátjuk, hogy lesz pontosan.De a lényeg, hogy a cég nyíltan kommunikálva ténylegesen lereagálja a kialakult helyzetet. Nagyon korrekt.
Mondjuk a cég másik üzletága (ritka kombináció ezért nem árulom el mi az) gyakorlatilag végtelen sebességgel növeli a profitot a járvány óta. Kb a pandémia legnagyobb nyertese a szektor. Végtelen munka van benne és bármennyit kifizetnek érte.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz shifty! #24853 üzenetére
"cserébe, sejtésem szerint, teljesítmény alapon értékelve vagy(tok), és ez ráhatással van a bérfejleszésre?"
Igen, de úgy ahogy mondtam:
- Nincs rá garancia, hogy minden évben legyen ilyen.
- A teljesítmény értékelésére semmilyen formalizmus nincs. Nincsenek egyedi fejlődési célok megbeszélve, így nincs is elbírálás azok alapján.
- Tavaly ugyan volt ilyen, de az emberek jelentős része semekkora emelést nem kapott. Akik kaptak, átlagban ott is infláció alatt.Ennél a cégnél igazából amikor idejön az ember, akkor kell kérni olyan fizetést, amivel elvan legalább 3-4 évig(, ha addig akar maradni legalább), két okból. Egyfelől azért, mert lehet olyat kapni, másfelől meg azért, mert emelni nem fogják nagy tempóban. Én eddig két és fél éve vagyok itt, ezalatt ha jól számolom, a bérem reálértéke 8%-ot csökkent a hivatalos inflációs adatokhoz nézve. Ez idő alatt egyszer volt béremelés az egész cégnél. Idén valószínűleg lesz megint, valamikor nyár, ősz táján. Kíváncsi leszek mi lesz a vége. Az éves infláció idén szinte biztosan magasabb lesz a tavalyinál. Egyelőre ennek ellenére nekem megfelel ez a munkahely, de figyelem azért a piac változását.
I am having fun staying poor.
-
JoinR
őstag
válasz shifty! #24853 üzenetére
Na és mi alapján osztották 3 sávra az embereket?
Ha csak a tényeket nézem, ~5% infláció mellett az 5% emelés teljesítményértékelés nélkül rendben van. Szerintem ilyen helyen csak átlag alatt teljesítve, energiaminimumon vegetálva éri meg dolgozni - hogyha valaki bírja/akarja az ilyen hozzáállást. -
Drizzt
nagyúr
válasz shifty! #24850 üzenetére
Az, hogy mennyire korrekt, nem lehet megítélni pusztán ebből a két számból. Nem tudjuk melyik cég, hogyan teljesít, milyen kilátásai vannak, milyen piaci helyzete van, stb.
Én ahol most dolgozok, ott egyébként egyáltalán nincsen éves általános fizetésemelés. Most sem. Van néha fizetés review, de nem törvényszerű, hogy minden évben lenne és nem is szokta érinteni az összes alkalmazottat.
I am having fun staying poor.
-
MrSealRD
veterán
válasz shifty! #24292 üzenetére
Ezen azért én elgondolkodnék... Lényegében azt mondod, hogy ha van A) cég ahol X a fizetés és jó a légkör és van B) cég ahol X+Y a fizetés de szar a légkör, akkor te a B)-t választod...
Én inkább keressek valamivel kevesebbet...nyilván értelmes keretek között...de soha nem dolgoznék olyan helyen ahol fasírtba vannak. Ugyanis ennek számos egyéb mellék hozadéka szokott lenni és egyik sem vidám.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- Milyen routert?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest