Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _NCT

addikt

válasz Madwe #35990 üzenetére

+1. Én is sok ilyennel találkoztam az elmúlt időben, csak azért nem dobbant, mert kényelmes neki most úgy, ahogy van, kávézgatva, beszélgetve. Aztán ha valakit felvesznek több pénzért, meg meg van sértődve, mert nehogymá' ő már 10 éve ott van. Persze dobbantani nem fog, ezt a management is tudja és nem is fogja növelni a bérét, max megvonja a vállát.

Nálunk is megszondáztatták a senior és felette lévő réteget, hogy mit szólnának a hybrid munkavégzéshez... Senior kollégák, akik elég sok feladatot visznek, már előre jelezték, hogy nekik ez így nem fog menni, havi 1-2 oké, de heti 1-2 tuti nem, akkor felmondanak. Ők az a szűk réteg, akik válogathatnak, akár külföldre is bedolgoznak contractorként.

Érdeklődve várom mi lesz, nálunk a cég ebből a szempontból haladó felfogású és inkább az az érdek, hogy medior/senior és felette megtartjuk az embert (természetesen teljesítménytől és tudástól is függ, azért nem ragaszkodunk foggal-körömmel mindenkihez), juniorokra nem nagyon alapozunk, sőt, hosszútávon nem is cél placeholdereket alkalmazni, ha a technológiával is megoldható ugyanaz a feladatkör.

Furcsa trend ütötte fel a fejét, kíváncsi vagyok, hová tartunk. Már a kiszervezés sem nagyon megy mint régen, mivel eléggé felhígult a szakma és sok a kutyaütő (a rengeteg kis Kumar, ugye...).

• VirsLee

támogató

válasz Madwe #35990 üzenetére

Az, hogy valaki erős tudású, produktív, piacképes az nem azt jelenti, hogy nem akar bemenni az irodába. Nagy lehet itt a félreértés a fejekben. Általános elmozdulás van hibrid felé, ezt nem állítja meg semmi. Vannak kisebb cégek, amik remote működnek, de a nagyok már most sem teszik ezt. Tény, ha nem akarsz bejárni, lehetsz akármilyen penge, produktív, ninja guru sokkal kevesebb munka közül tudsz választani.

Új hozzászólás Aktív témák