Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Nem lesz jobb, arra gondolt a kolléga, hogy a cafi arra volt eredetileg, hogy bizonyos juttatásokat kisebb adókulccsal megkaphasson a drága nép.
A probléma viszont az, hogy a cafi adója nőtt, az szja csökkent, kvázi összeért a kettő, így semmi értelme az egésznek.
Az, hogy ugyannnyit adózol a szép kártyára kapott zsé után, mint a fizu után, igazából annyit jelent, hogy van egy extra adminisztrációs teher, de senki nincs előrébb.A lakástámogatás kinyírása persze nem korrekt szerintem sem, mert az kivételesen egy értelmes ötlet volt, de a cafi jelen formájában (szép kártya, mindenféle utalványok, BKV bérlet, ami drágább, mint az automatából) már rég felesleges.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Teljesen egyetértek. Nagyon unalmas, hogy egyesek szerint ők sokat tanultak és megérdemlik, míg más közalkalmazott, meg tanulatlan. Rengeteget interjúztattam egy időben és azért a fizetési igények és a valódi tudás, tanulmány az esetek nagyon nagy többségében köszönőviszonyban sincs fejlesztőknél, de arc az van bőven.
Azért kíváncsi leszek majd az itteni jól kereső huszonévesekre (akik szerint csak ők tanultak), amikor a gyereket oviba, meg általános alsóba viszik és azt látják, hogy a béka segge alatt van a színvonal már szinte mindenhol, mert csak azok maradtak a pályán akiknek nem volt más lehetőség, vagy mazosita és kevés pénzért elhívatásként gyerekeket tanít, ápol, stb.
(#9801) Revolit: egyetértek emvy-vel, mint látod az írásomat is. Nagyon felhígult a szakma már és rengetegen Mekk Eleknek hiszik magukat.
-
freaghill
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Úgy értettem, hogy tudomásom szerint az aki sokáig marad egy cégnél, béremelésekkel sem fog 4-5 év után annyit keresni, mint amit el tudna kérni esetlegesen más helyen.
Magyarul többet érsz a piacon mint a jelenlegi helyeden. Többször volt már itt ez a téma, hogy sűrűbb váltások (2-3 évente) esetén nagyobb százalékban fog nőni az ember bére.
Lehet picit furán fogalmaztam, sry érte.
(#9323) Ursache: Nem úgy gondoltam, hogy évente váltani, hanem azért ennél ritkábban.
(#9324) sutszi:

-
válasz
Alexios
üzenetére
Legyen 100, nincs nagyságrendi különbség, ezen ne akadjunk fönn!
(#8308) Jhonny06
Hát pedig javarészt DE! Mondjuk ott vannak normális szakszervezetek, társadalmi összefogás, miegymás. Személyes példa: amikor a Telekomnál több ezres leépítések voltak minden évben, akkor előjött a kérdés, hogy az anyacégnél is ez megy-e? A válasz az volt, hogy nem, mert 1, ott az állam résztulajdonos; 2, a szakszervezetek szétrúgnák a seggüket, úgyhogy inkább itt a gyarmatokon húzták meg jobban a nadrágszíjat.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Alexios
üzenetére
Én 23 vagy 24 évesen kezdtem el az egyetemet, akkor amikor tudtam mit akarok és tudtam, hogy mi kell hozzá, megértem rá (korábban például nem lettem volna elég kitartó). Nyugodtan el lehet menni dolgozni 17-18 évesen, ha az ember nem tudja, hogy mit akar csinálni 40 évig.
-
[1st]Diablo
csendes tag
válasz
Alexios
üzenetére
Jelenleg az új ASP MVC 4 full bootstrap, angularjs, ajax alapú weboldalomon dolgozok.
Próbáltam a lehető legbiztonságosabbra kialakítani. Két lépcsős autentikáció és a többi.
Majd a dizájnolás is elkezdődik lassan, csak engem a funkcionalitása mozgat meg jobban. A régi weboldalam php-s, arra kevésbé vagyok büszke, ott még gányoltam a kódot nem mondanám se szépnek se jónak, csak lusta voltam átkódolni.Viszont itt a C#-os weboldalnál ha kell / eszembe jut jobb megoldás egy szó nélkül átprogramozom ha kell az egészet is.

Inkább az üzemeltetés ami ténylegesen fontos számomra, a fejlesztés csak hobbi és soha nem árt több lábon állni a talajon.
Néhány kép:
[link]
[link]
[link]Referenciának szerintem már elmenne, igazából büszke is vagyok rá mert rengeteg munkám van benne, és még remélem rengeteg munkám is lesz benne, ezernyi ötletem van amivel tovább lehet haladni.
De ahogy írtam, a programozás csak hobbi illetve jelenleg ez termel számomra pénzt,viszont örülnék ha majd tudnék szerezni egy rendesebb ugródeszka munkahelyet ahol tudok tanulni.
A 120 ezres munkahelyen nem fogok tanulni, vagyis de, már hátrakötött kézzel fogok tudni windowst telepíteni, most csak csukott szemmel tudok... Meg nyelvel fogok vírusokat pucolni gépekről...
Végül úgy döntöttem hogy leírtam a jövendőbeli főnöknek, hogy csak akkor vállalom el a munkát, amennyiben az említett napokon el tudok menni a kressz oktatásra, egyébiránt nem.
Most várom a válaszát.
-
sigidi
tag
-
44kos
csendes tag
válasz
Alexios
üzenetére
Én teljes mértékben egyetértek azzal amit írtál, a szorgalom és a befektetett energia és idő mindig meghozza a gyümölcsét.
Az előző írásomhoz kiegészítésnek:
-Főiskolai tanulmányok során többféle program keretén belül(pl. Erasmus) kimehetsz külföldre tanulni, ami nagyon sok tapasztalat szerzésre nyújt lehetőséget.Szóval lehetőség az van bőven, és aki lát is nem csak néz, az megtalálja őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Lenovo Tab M10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De jogos.

Ha megint elvállalnék valami olyat, ahol közöm nem lesz a fejlesztéshez/infohoz, akkor hamar felejtenék + később még nehezebb lesz olyan munkát találni.