- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Viktor0610 #248 üzenetére
Ami megy: váltás, megállás, Y, padka mellé beállás,tolatás, szlalom úgy-ahogy
Ami nem vagy nemnagyon: emelkedő , és persze az elindulás...
Parkolás még nem nagyon volt. -
-
tildy
nagyúr
válasz
Viktor0610 #244 üzenetére
Nem ideges, sőt . Mindig poénkodik
(Miért félek, talán nem bízok benne, de hát ő azért van, hogy segítsen..) Néha azért belenyúl a dologba, de csak azért , hogy megmutassa, hogy pl. szlalom végén hol álljon a kocsi orra, stb.
-
Agostino
addikt
Maximálisan egyetértek én is.
Mihelyst az oktató szivokzik csere azonnal, mert rohadtól el tudja cseszni a kedvedet. Az én oktatom maga volt a rémálom. Meglett a rutin, semmi bevezető vagy valami, kimentünk a forgalomba. Rosszul kanyarodtam erre tele tüdövel: ''MI A K*RVA ÉLETBE KANYARODTÁL IGY, A BÜDÖS P*CSÁBA HOGY LEHET EGY ILYET ELB*SZNI B*ZDMEG!!??''
Na megvolt a vizsga, de kb 3-4 hónap kellett mire be mertem ülni a kocsiba. Jóformán semmit sem tanitott meg. Jogsi után tanultam meg, hogy hogyan kell kuplunggal + gázzal indulni...
Most megy már rendesen, semmi görcs nincsen bennem, de kellett egy jó év mire sikerült levetköznöm minden félelmemet..
Na ennyi mindenben számit az oktató. -
_Hunter_
őstag
Igaza van Viktornak. A jó oktatón nagyon sok múlik. Nekem például egy nagyon normális oktatóm van. Amikor hibáztam nem leb@szott hanem elmondta hogyan kellett volna csinálni és rögtön utána megismételtük általába az adott szituációt. Szóval nem panaszkodom csakhát a vizsgán figyelni kell mert én sajna elbuktam az elsőn a figyelmetlenség miatt. Izgulni nem érdemes mert akkor az ember nagyon görcsösen fog vezetni és az nem jó.
-
Ez sokban múlik az oktatódon...
Javaslom, h. ha egy pillanatig is úgy érzed, h. nem tanít téged megfelelően (ideges, sokszor belenyúl a vezetésedbe, stb.) szó nélkül cseréld le, ne hagyd, h. rád telepedjen.
Mondom, mindezt azért, mert én nem tettem így, és régi tanárom súlyos tízezreket szedett ki a zsebemből, a földbe tiport önbizalmamról nem is beszélve...
Szóval: a jó oktató mellett nem fogsz izgulni!!! -
tildy
nagyúr
Dél körül megyek ma megint. Reggel óta próbálom magamnak mondogatni, hogy nem izgulok, laza vagyok, nem érdekel, ah megy megy ha nem , akkor nem.
De persze , hogy bennem van emgint az izgulás. Szeretnék már azona szitnen lenni, hogy ne legyen bennem, és tök lazán csináljam. Ha van valami sikerélményem odakinn, akkor sikerül .(Múltkor már egész jól ment) De ha semmi nem jön össze ... Na majd kiderül(Midnenesetre agyilag próbálok teljesen rajta lennia dolgon, hogy menjen)
-
-
Petya25
őstag
Én kocka Ladán tanultam vezetni, majd 1200-est vezettem évekig. Az orosz technika kicsit darabosabb és több erőt kíván, neked a Samara is hasonló lehet. Egy igazán mai autó, mint az Almera egyszerűbben bezethető, mikor céges Suzukit vezettem ég és föld volt a Ladához képest.
-
tildy
nagyúr
Okes.Holnap megyek megint, direkt megkerem akkor, hogy legyünk a lejtőn. És hogy egyszer mondja el rendesen, ugy hogy meg nem vagyunk fenn.
Petya25É igen aaz almera es a samara eg es fold: az almera 5bol 3szor - 4szer elindul csak kuplunggal, a samara egyszer sem.
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Szerintem az istenért ne válts dízelre! Jó az, amin most tanulsz. Csak bízz magadban és kész.
Csak 1X kell rájönnöd, hogy hogy is van ez a kuplung-fogás-gáz-mehecc dolog és onnantól kezdve soha a büdös életben nem fogsz lefulladni, ha figyelsz! Nem 1-2 barátom van, akiknek 1-2 éves jogosítvánnyal pl. nem tud elindulni dombnak föl cak úgy, hogy 2 métert gurul hátra (és töri össze a mögötte álló autót), mert nem ismeri a fogáspontot!
Ha ennyire nem megy, kérd meg az oktatódat, hogy ha kell 1 órán keresztül egy enyhe emelkedőn csak ezt, és semmi mást ne gyakoroljatok! Ennek mennie kell, és akkor a dízel pözsótól az 1,2 alméráig mindent el fogsz tudni vezetni.
ui.: Ne felejtsd, az oktató van érted, nem te őérte, nem rabolod az idejét azzal, ha ilyet kérsz tőle! Kötelessége gyakorolni ezt veled. Sok oktató bízik abban, hogy majd belejössz, és akkor nem kell koptatni a kocsija kuplungját. Had kopjon, igenis gyakoroljátok... szerintem -
tildy
nagyúr
Minek szorakozok? Kicsit gyakorolni probaltam, ugyanis ezt a kocsit fogom majd jogsi utan vezetni. Ez a parome.
Mondhatnam sz.rt se erek vele, ha jo kocsival el tudok indulni, ha nekem ezzel kell majd maszkalnom.
---------------------------------------------------------
gismo : Bővebben: link en egy ilyenen tanulok. -
hobizoli
nagyúr
Tildy, SZVSZ jobban jarnal vmi dizel auton tanulnal vezetni, azoknal nem kell nagyon csusztatni, nekem 1.9TD Tipo alapjaraton siman elindult, alig kellett vmit csusztatni es mar ment is, pl emelkedon gazadas nelkul felment, allohelybol annyit csuszttatam neki, hogy meginduljon, aztan ha mar gurult, el lehetett engedni mindent es csak ment elore, mint egy tank
.
hobizoli -
Gismo
addikt
válasz
Winner_hun #228 üzenetére
én ezt az elvet követve választottam az Albeá-t meg azért, mert csak jókat mondtak az oktatóról!
-
Dzsekó
addikt
válasz
Winner_hun #228 üzenetére
Ez az elmélet egy idealizált világban, ahol minden oktató egyforma képességű és az órák 0FT-ba kerülnek, és a zsé+idő miatt nem izguló tanulókkal még működne is.
-
Gismo
addikt
-
Dzsekó
addikt
Azt nem értem minek szórakozol Samarával. Neked egy jól beállított diesel autó kell jó nagy nyomatékkal, amivel annyi az indulás hogy 1-es vagy 2-es fokozatban lassan ellépsz a kuplungról.
Tanulj ilyen autón.
Samarának meg adni kell nyomd a gázt pörögjön csak, úgy elindul majd.
Bővebben: link
Ezen az oldalon keresd meg Ludvig Imrét (14-es kép), kifejezetten csajokra specializálódott oktató, könnyen elinduló autóval. A hungária körút mellett, a fogarasi úti Tesco mögötti tanpálya környékén oktat.
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
Wazz audi A6,almera,albea,én meg skoda 120L-el nyomultam
-
Gismo
addikt
Oláh Róbert - Fiat Albea
Jó kocsi jó oktató, de alapból úgy fogja kezdeni, hogy érdemes rutinból és forgalomból is +5-5 órát venni! én vettem és minden meglett elsőre és 3 nap után postázták is a jogsit!(16-án vizsgáztam!)
Jahh és 2 rutinpályán nyomtam, először az írottkő parkban de mivel nemakartam sokat várni a vizsgára, ezért étmentem a dunapláza mögöttire!
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Hú most olvasom, hogy almerával nyomulsz. Párom épp most tette le a jogsit, és almerával no meg egy nem éppen sokat beszélő oktatóval kezdett. Néhány sikertelen vizsga után váltott, Picasso-ra és egy beszédesebb oktatóra. Így már sikerült a vizsga.
Csak azért mert lefulladsz - még ha többször is - nem húzhatnak meg vizsgán, ne add fel! Az már más kérdés, hogy a forgalom akadályozása az bukóhiba lehet, ez vizsgabiztosa válogatja.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Tudjátok az a baj, hogy amikor így valami nem sikerül, akkor így letargiába esek.
Nem kéne pedig.
Pedig múltkor már egész jól ment az almerával, úgy, hogy csak és kizárólag kuplunggal ''indítottam'' el a kocsit.
(lehet pont azért tanít így az oktató, hogy érezzem hol van az a pont a kuplungon, ahol már elindul?).
Mindenesetre almerával ez így müxik, de a szamár egy ilyenre lefullad mint állat. -
Digital
addikt
Megkérdezem itt is,tud valaki szerezni ''D'' kategóriás kresz tesztprogit?
-
sasa311
veterán
Ja dombon a legjobb gyakorolni (kis dombon
), mert ott ha megtalálod azt a pontot, ahol a lábad nincs a féken, nem adsz gázt se, de a kocsi nem megy se előre, se hátra akkor OTT van a fogáspont! Ha ezt megtanultad, akkor már sínen vagy, soha nem fogsze lefulladni (kivéve, ha a rádiót nyomkodod a pirosnál, ami igazából zöld és egy akkora kamionos, mint BUd Spencer ráddudál egy olyan kürttel, hogy kiesik az üveg a kocsiból
)
-
zsiga667
addikt
Megszokás kérdése az egész. Minimális gyakorlással (fél/egy óra) el lehet jutni arra a szintre hogy az esetek 98%-ában nem fogsz lefulladni. A maradék 2%, na ahhoz kell a több éves rutin.
És még egy jótanács: Ne halgass olyanra akinek régóta van jogsija és tapasztalt sofőr, ők ugyanis mindent rutinból csinálnak, nem gondolkodnak rajta, épp ezért gyakran előfordulhat hogy nem is tudják jól elmagyarázni. (Tapasztalat, anyám és apám egy hét alatt se tudott megtanítani elindulni, az oktatónak meg 30 perc alatt sikerült.)
-
sasa311
veterán
Inkább ne sajnáld tőle a gázt! Ha nem ugrasz le a kuplungról és gázt is adsz (mondjuk ne 5000-et mert leég a kuplung de 1500 körül) akkor nincs olyan autó, ami lefullad (hacsak nem szar).
Amikor megtalálod azt a pontot a kuplungal, ahol elkezd ''remegni'' az autó és érzed, hogy mozdulna meg, ott gáz és finoman engeded fel a kuplungot.
Ha ki akarod pörgetni, akkor nagygáz és leugrasz
Ilyen butaság meg ne törjön rád, hogy nem fog menni, lebegjen a szemed előtt, hogy a legsötétebb 40-es IQ-jú szőke *mű*csaj is megtanul vezetni, akkor neked is megy!
Zsiga az kellemetlen -
-
zsiga667
addikt
Ha enyhe lejtőn állsz, és picit gurulnál vissza fék nélkül, akkor próbálj úgy indulni, hogy bal láb a kuplungon, jobb a féken, a féket benyomva tartod, szépen lassan engeded fel a kuplungot, és amikor érzed hogy indulna az autó, a kuplungot nem engeded tovább, a fékről meg leveszed a lábad és már el is indultál. Utána ráérsz gázt adni, egyelőre nem az a cél hogy elfüstöld a gumikat zöldnél.
-
I_Am
veterán
válasz
Winner_hun #201 üzenetére
És ugy lefulladsz, hogy mindenki rajtad fog röhögni, mert felhivtad magadra a figyelmet a padlógázzal és lefulladtál. Gratula.
-
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- HP szerverek áron alul
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest