Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Sk8erPeter #1471 üzenetére

Egy-két dolgot javítottam, pl. a függvényt úgy hívom meg, és így helyes, hogy a célhely id-jét aposztrófokkal adom át ('id'):

<a onclick="return showPic(this, 'placeholder_1')" href="masodik_kep_linkje.jpg">

És a teljes függvényben a title lehet a desc-é:

function showPic (whichpic, hova) {
    if (document.getElementById) {
    document.getElementById(hova).src = whichpic.href;
    if (whichpic.title) {
    document.getElementById('desc').childNodes[0].nodeValue = whichpic.title;
    } else {
    document.getElementById('desc').childNodes[0].nodeValue = whichpic.childNodes[0].nodeValue;
    }
    return false;
    } else {
    return true;
    }
    }

Ez így az egyik oldalon pontosan ugyanazokkal az értékekkel tökéletesen működik, míg egy másikon nem... :F Annyi a különbség, hogy az egyik oldalon "statikusan" nyitom meg az oldalt, a képeket, míg a másiknál a képek elérési útját "dinamikusan" nyitom meg, adatbázisból kapom az adatokat, a képek elérési útját. De ez önmagában még nem kellene, hogy indok legyen, hiszen a forráskódban attól még jól jelenik meg ugyanaz a link...

Tehát valami lehet az oldalon, ami mintha blokkolná a javascript függvény helyes működését, csak egyelőre nem értem, mi lehet az... :F (az egész oldal forráskódját most nem tudom megmutatni, mert még az oldal nincs kész, és egyelőre nem nagyon akarnám publikálni :D :B)

Szóval a lényeg, hogy végül is maga a függvényleírás végül is jó, mert van, ahol működik.
    Nálam az egyik oldalnál így is van, a másiknál nem. Mi lehet, ami bezavarhat? Bármilyen ötletet, tippet szívesen fogadok.

Új hozzászólás Aktív témák