Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sztanozs
    veterán

Igen,valami ilyesmi lehet.Lezáró karakter nincsen,ömlesztve vannak felsorolva a szavak.Van megoldás a szöveg szerkesztésére ?

Köszönöm.

Ahogy nézem van.
    Az első négy karakter (uint32) megmondja meyik az utolsó entry: 0x77 - azaz 119. az utolsó (zero-indexinggel pont 120 entry van).
    1) beteszed egy tömbbe a következő 78 entry-t (pozició és hossz)
    2) Levágod a fájl elejéről az első 119+2*4 karaktert
    3) Szétvágod a maradékot a fenti tömb alapján és azt is berakod egy tömbbe
    4) Megszerkeszted a szövegeket
    5) A megváltozott szöveghosszok alapján újraszámolod az első (pozíció) tömböt
    6) "összeömleszed" a szöveg tömböt
    7) átszámolod a pozíciókat hexába és a szöveg elé csapod
    8) a headert az egész elé csapod (00 00 00 77)
    És kész is vagy.

• sztanozs
    veterán

Sziasztok
    Segítségre lenne szükségem egy számomra bonyolult dologgal kapcsolatban. Adott egy autó navi rendszere,amin kis módosítást kéne végrehajtani. Kinyertem a lényeges fájlt ,ez nem kérdés,amit szerkesztés után visszatöltök. A gond az hogy számomra ismeretlen kódolást tartalmaz,egy része olvasható,de valahogy ki kéne találni hogy milyen programmal lehet értelmezhetővé tenni,szerkeszteni aztán visszakódolni.
    Sajnos én nem jutottam előbbre,tudtok javasolni valakit/valamit ?
    Az alap fájl a texts.jar,amit ha kibontok,akkor benne vannak a nyelvi fájlok .data kiterjesztéssel.
    Van megoldás hogy rájjöjjünk,milyen program "eszi"meg ?
    Köszönöm előre is.

Ahogy a fájlt elnézem a fájl eleje bináris pointereket tartalmaz (int32-nek nézem) - gyakorlatilag azt mondja, hogy hova kell ugrani a fájlban a következő string kezdetére -, a stringek vsz. le vannak zárva valami speciális karakterrel (pl \0, ami nem látszik a notepad-ben) - de lehet, hogy még ez sem, mert a következő stingre mutató pointer megmondja, hogy hol van az előző vége.

• Rickeffe
    aktív tag

Sziasztok
    Segítségre lenne szükségem egy számomra bonyolult dologgal kapcsolatban. Adott egy autó navi rendszere,amin kis módosítást kéne végrehajtani. Kinyertem a lényeges fájlt ,ez nem kérdés,amit szerkesztés után visszatöltök. A gond az hogy számomra ismeretlen kódolást tartalmaz,egy része olvasható,de valahogy ki kéne találni hogy milyen programmal lehet értelmezhetővé tenni,szerkeszteni aztán visszakódolni.
    Sajnos én nem jutottam előbbre,tudtok javasolni valakit/valamit ?
    Az alap fájl a texts.jar,amit ha kibontok,akkor benne vannak a nyelvi fájlok .data kiterjesztéssel.
    Van megoldás hogy rájjöjjünk,milyen program "eszi"meg ?
    Köszönöm előre is.

Csak tipp de valószínű, hogy a visszafejtés tilalma az adatokra is vonatkozik.
    Vagy ezek az adatok fejlesztők számára valami apin keresztül elérhetőek?

Új hozzászólás Aktív témák