Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mobal
    nagyúr

Köszi! Így már kezdem kapisgálni. xmx 4096-ra van állítva. Csak furi volt, mert 6 giga ramból ~ 30% szabad maradt. 1.79 GiB free / 1.25 GiB cached. A javas alkalmazás meg azt írja, RAM Used: 2457. így viszont kijön a matek. 1.79+1.25+2.45 = 5.49 a maradék ~ 500 megát meg a rendszer és egyéb cuccok eszik el. 2.45+1.25 = 3.7 (~4gb)

Más. Javahoz full kuka vagyok és a google sem barátom most. Nem tudom szokás e ilyet kérni, de egy kódot valaki ki tudna nekem egészíteni vagy útba tudna igazítani?
    [link]
    Ez egy bugreport rendszer ingame. A 110-es sor szerint "reportoló karakter neve.txt" -ként menti a reportokat, és (113-117-sor) nem enged 1 karakternek több "aktív" reportot küldeni.

Ez így nekünk nem jó, mert testing phase van, és jó lenne minél több bugról értesülni.

Arra gondoltam, a 113-117 sorokat megszüntetném, a 110-es sort meg kiegészíteném egy időbélyeggel. (System.currentTimeMillis())

Csak nem tudom, hogyan. Mert ehhez valóban hülye vagyok. :R

Amit lefoglalt darabot és amit felhasználó az nem ugyanakkora.

• Sirpi
    senior tag

Köszi! Így már kezdem kapisgálni. xmx 4096-ra van állítva. Csak furi volt, mert 6 giga ramból ~ 30% szabad maradt. 1.79 GiB free / 1.25 GiB cached. A javas alkalmazás meg azt írja, RAM Used: 2457. így viszont kijön a matek. 1.79+1.25+2.45 = 5.49 a maradék ~ 500 megát meg a rendszer és egyéb cuccok eszik el. 2.45+1.25 = 3.7 (~4gb)

Más. Javahoz full kuka vagyok és a google sem barátom most. Nem tudom szokás e ilyet kérni, de egy kódot valaki ki tudna nekem egészíteni vagy útba tudna igazítani?
    [link]
    Ez egy bugreport rendszer ingame. A 110-es sor szerint "reportoló karakter neve.txt" -ként menti a reportokat, és (113-117-sor) nem enged 1 karakternek több "aktív" reportot küldeni.

Ez így nekünk nem jó, mert testing phase van, és jó lenne minél több bugról értesülni.

Arra gondoltam, a 113-117 sorokat megszüntetném, a 110-es sort meg kiegészíteném egy időbélyeggel. (System.currentTimeMillis())

Csak nem tudom, hogyan. Mert ehhez valóban hülye vagyok. :R

A 110-es sort cseréld ki erre (igy csak másodpercen belül lehet egy usernél ütközés):

String timeStamp = new SimpleDateFormat("YYYY-MM-dd-HH-mm-ss").format(new Date());
    String fname = "data/BugReports/" + player.getName() + "-" + timeStamp + ".txt";

Egyébként pedig a dátum formátumát úgy állítod be, ahogy szimpatikus. Azért választottam ezt, mert így se pont, se szóköz nem lesz benne.

• mobal
    nagyúr

Sziasztok!

Nem tudom nennyire idevaló a kérdésem, de hátha tudotok segíteni.
    Linuxon futtatok egy java-s progit. java -Xms1024m -Xmx4096m -jar core.jar
    A kapcsolókat nem igazán értem. Az xmx gondolom a max memória amit használhat. Ezt le is foglalja előre? Mi lenne az xms? :R

Stack és a heap memória méretét állítod. [link]

• disy68
    aktív tag

Köszi de számomra ebből nem derül ki, hogy az xmx -et le is foglalja, vagy csak annál többet nem enged neki használni?

For example, starting a JVM like below will start it with 256 MB of memory and will allow the process to use up to 2048 MB of memory: java -Xms256m -Xmx2048m

Mit jelent, hogy 256 MB-vel fog indulni?

Mi történik, ha elhagyom a fenti kapcsolókat és simán "java - jar core.jar"-al indítok? (elhagyhatóak egyáltalán?) :R

A JVM lefoglal magának bizonyos méretű memóriaterületet, amit ő fog kezelni különböző dolgokra (lásd Memory Management). Xmx a maximum, amit lefoglalhat, de ha nincs rá szükség nem fogja.

A dokumentációban olvashatsz még részletesen a memória kezelés finomhangolásáról.

Ahogy a Xms és Xmx kapcsolókról is.
    Pl. Xms:
    "Default Values
    If you do not set this, the minimum Java heap size defaults to (depending on which mode you are running):
    -server mode: 25% of the amount of free physical memory in the system, up to 64 MB and at least 8 MB
    -client mode: 25% of the amount of free physical memory in the system, up to 16 MB and at least 8 MB If the nursery size is set with
    -Xns, the default initial heap size will be scaled up to at least twice the nursery size. "

• fatal`
    titán

Sziasztok!

Nem tudom nennyire idevaló a kérdésem, de hátha tudotok segíteni.
    Linuxon futtatok egy java-s progit. java -Xms1024m -Xmx4096m -jar core.jar
    A kapcsolókat nem igazán értem. Az xmx gondolom a max memória amit használhat. Ezt le is foglalja előre? Mi lenne az xms? :R

The flag Xmx specifies the maximum memory allocation pool for a Java virtual machine (JVM), while Xms specifies the initial memory allocation pool.

Note that the JVM uses more memory than just the heap. For example Java methods, thread stacks and native handles are allocated in memory separate from the heap, as well as JVM internal data structures.

[link]

Új hozzászólás Aktív témák