Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
üzenetére
Argh, a megvan-os hsz-edet figyelmetlenul olvastam, azert benne hagyom mert ha ott insert-alsz, akkor talalsz me'g ebben hasznos infot.
En azt nem ertem, hogy miert veszed kulon a torlest es a heapify-t... torolsz az _elejerol_ (ami implementaciofuggo, de a vegerol torles csak olcsobb vagy ugyanannyi lehet, mint az elejerol), holott neked az elejen kell a hely, az utolso elemet kene csak odahelyezni es lekuldeni.
Bocs, java kodban nincs epp keznel, de pythonban ugyanez a kivetel (a tombindexeles ellenere az egy lista, a pop() meg az utolso elemet tavolitja el es adja ertekul):print mylist[0]
if cou==1: # itt van az aktualis meret
mylist=[]
cou=0
else:
act=mylist.pop()
cou-=1
tmp=0
while (tmp*2+1<cou and mylist[tmp*2+1]>act) or (tmp*2+2<cou and mylist[tmp*2+2]>act):
if tmp*2+2==cou or mylist[tmp*2+1]>mylist[tmp*2+2]:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+1]
tmp=tmp*2+1
else:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+2]
tmp=tmp*2+2
mylist[tmp]=actEgyebkent most hogy nezem a kodod, pont ez a baj! Hiszen az eltavolitas utan lesz egy olyan listad, ami az uj index miatt mar nem is heap! Ez szerintem egy erosen kerulendo koztes allapotkent is... Be kene elore szurni magat az utolso elemet, es arra hivni a heapify-t, de akkor mar egyszerubb ez az on-the-fly modszer (amig nem teszed be, addig csak orzod hasonlitasra, majd a vegleges helyen adod ertekul).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Gyúrósok ide!
- Apple MacBook
- Okos Otthon / Smart Home
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- G.Skill Aegis 16GB DDR4 3200MHz VADIÚJ, GARANCIÁS!
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
- iPhone 11 Pro 256GB 100% (3Hónap Garancia) - AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest