Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Safe Mode az agyban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Ez nem egyéni preferencia kérdése. Letárolva jobban olvasható, gyorsabb és szebb. Nincs miről beszélni.
-
Szmeby
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Bocs, hogy én is felhozom, csak szeretnék rávilágítani a különbségre.
Az, hogy mindkét esetben láncban hívogatjuk a metódusokat, csak egy aspektusa a problémának. Valaki korábban említette, hogy pusztán a metódusok láncban hívása az un. "Law of Demeter" megsértése. Én ugyan nem nevezném törvénynek, de nem tényleg ajánlanám. Annak ellenére, hogy nekem is sokszor rááll a kezem.

Viszont a builder pattern ettől gyökeresen különbözik, és ezért "veszélytelen". Leginkább abban tér el, hogy a Builder mindig ugyanazon az objektumon dolgozik, a metódusok ugyanazzal a típussal térnek vissza. Egy nem builder esetén viszont ez korántsincs így, a hívó nem ismeri, nem ismerheti azt az osztályt, amit egy metódushívás visszaad, amit pedig annak a metódusa adna vissza, azt mégúgyse, és így tovább. Persze lehet szeretni, meg használni, legrosszabb esetben megtanulod a magad kárán.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Battlefield 6
- Revolut
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest