- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Ez nem egyéni preferencia kérdése. Letárolva jobban olvasható, gyorsabb és szebb. Nincs miről beszélni.
-
Szmeby
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Bocs, hogy én is felhozom, csak szeretnék rávilágítani a különbségre.
Az, hogy mindkét esetben láncban hívogatjuk a metódusokat, csak egy aspektusa a problémának. Valaki korábban említette, hogy pusztán a metódusok láncban hívása az un. "Law of Demeter" megsértése. Én ugyan nem nevezném törvénynek, de nem tényleg ajánlanám. Annak ellenére, hogy nekem is sokszor rááll a kezem.

Viszont a builder pattern ettől gyökeresen különbözik, és ezért "veszélytelen". Leginkább abban tér el, hogy a Builder mindig ugyanazon az objektumon dolgozik, a metódusok ugyanazzal a típussal térnek vissza. Egy nem builder esetén viszont ez korántsincs így, a hívó nem ismeri, nem ismerheti azt az osztályt, amit egy metódushívás visszaad, amit pedig annak a metódusa adna vissza, azt mégúgyse, és így tovább. Persze lehet szeretni, meg használni, legrosszabb esetben megtanulod a magad kárán.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Gumi és felni topik
- Adobe Photoshop
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung kuponkunyeráló
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max - Pitaka Lucid Blue aramid tok eladó
- Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 16IRU9 Laptop - 16" Touch, Intel Core i5 120U, 16 GB, 512 GB - Garanciával
- Eredeti fake/full kamu 1TB SSD + kamu 512GB sd cardel (ajándék)! Oktatás, blog, prezentációs célra!
- Erős (HP Omen 17) gamer Laptop! -i9 13900HX, RTX 4090 16gb/175w tgp, 32gb DDR5, 1tb SSD
- riello UPS SDH 3000 - Szünetmentes tápegység - 3000 VA -2U
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
- HP Zbook 15 G5,15.6",UHD,TOUCH,i7-8850H,32GB DDR4,1TB SSD,P2000 4GB VGA,WIN11,IR KAMERA
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest